- 31 Temmuz 2009
- 10.487
- 52.480
-
- Konu Sahibi blueangelsnmm
diyorum ya beni kimse eşimin ailesinden aramıyor gelme planımız var diye eşim de bana hangi hafta yapalım diye soruyor benim bu konuda ona hiç bir hafta yapmayalım gibi bir şey deme hakkım yok onunda bana aynı şekilde
donlarım var gelemezsiniz değil ki mevzu baştan beri evi sahiplenmeleri normal bir ilişkileri olsa sanmıyorum ki geldiklerine problem çıkarsın
bakın bu benim başka konudaki mesajım ben hiç takmadığım hade başta bir baktım ki benim oturmadığım evde davet veriliyor :)) düğün günü düğün evi gibi açılacaktı ev gecesi herkes toplanıp çay içecekmiş bazı insanların sınırlarının sonrası yoktur burda herkes ana baba hakkından dem vurmuşta öyle olmuyor bence
konudaki gidişattan zaten belli ki bu aile bu evi kendi evi zannediyor gelin yokken gideyim iyice istediğim gibi davranayım iyice anlasın kimin borusunun öttüğünü eh biri sürekli borumu öttürücem dediğinde iyi niyet kalmıyor
eşim derse bana evde bilgisayarım açık proje kablolar falan var şimdi ben yooken ağırlama sonra ağırlayalım sorun çıkarmam gerçekten çıkarmam çünkü benim kadar o evde onun da hakkı var tamam derim ben aileme geçerim üç günlüğüne
Eşiniz ağaç kovuğundan çıkmadı, ailesi siz evde değilsiniz diye üç kalmasın mı ne abartmışsınız. Ayrıca şehir dışına giden biri evini toplar düzenler öyle çıkar.Eve eşimde önce girebilirler eşim anahtar vermiş olabilir yatak dağınıktır ben çamaşır serdim bıraktım vs. Kuruması için iç çamaşırlarım var sonuçta yatak odası herkesim mahrem alanı orasıda dağınıktır ve kaynanam ben toplarım sen takma diyor ben rahatsız olurum özel alanıma ben yokken birilerinin bulunmasından istememe rağmen ısrar ediyor bundan rahatsız oldum daha şimdiden bu kadar hakimiyet kurmak bana çok rahatsız edici geldi
Brn misafiri severim gün içinde kahve içmeye yakın olsak çağırırım benim olayım çok başka arkadaşlar eşim ve ailesinin kafasına buyruk takıpmasıSanırım siz iki aileden de uzaktasınız.
Ben şunu merak ediyorum, "benim evime ben yokken kimse gelemez" diyorsunuz ya, bunu sadece yatılı misafirlik için mı söylüyorsunuz?
Mesela benim işim sezonluk olmasa da öyle sayılabilecek bir iş, kışın minimuma iniyor ve genelde evdeyim şu an. Babam haftada birkaç gün yürüyüşe çıktığında bana da uğrar. Bazen son anda arar müsait misin diye, bazen ev dağınık olur ama müsait değilim demedim hiç. Gelir, kahve içeriz birlikte.
Şu durumda eşim bana "baban neden gelmeden önce bana haber vermiyor ya da sen arayıp bana danışmıyorsun? burası benim de evim ve mahremim" dese haklı mı size göre?
Ya da siz ailenizle aynı şehirde olsaydınız anneniz babanız eşiniz evde değilken eşinize sormadan gelemeyecekler miydi kızlarının evine?
E suç eşinizin, ailesinin ne suçu var? Yaptığınız yemeği beğenmeyip herkesin içinde söyleyen kocanızda arayın hatayı. Öyle diyen birine bir daha yemek yapmayacaktınız hatasını anlayana kadar.Ben asla saygısız birisi değilim ailesi herşeye laf eder gıkımı çıkarıp cevapta vermem bize 3 aylık evliyken geldiler kaldılar yedik içtik beraber topladık 2 buçuk hafta kaynanam herşeye girişirdi eşim annesin yaptığı herşeyi beğenir oh mis koktu derdi benim yanımda sanki ben kötü yemek yapıyormuşum gibi ne koydun bunun içine derdi benim yaptıklarıma kaynanam kayınpederim oğullarının sevdiği yemekleri yapardı hergün oğlum bunu sever bunu yapalım yesin benim yanımda hep böyle konuşurlardı ellerinden kumandayı düşürmezlerdi ama eşimde ailesinin yanında yaptığım şeylere laf eder küçük düşürürdü sonra sana takılıyorum derdi
Eşinizin ailesi mi gerçekten mesele? Eşiniz hakaret ediyor, şiddet uyguluyor,sizle konuştuklarını ailesine anlatıyor. Ailesinin sizden habersiz evinize gelmesinden çok daha ciddi sorunlarınız var.Me yapacağımı şaşırdım gerçekten eşimle çokta kavga ediyoruz ve bana hakarette ediyor kötü şeyler söylüyor aslında çok aşıktık ama niye böyle oldu bilmiyorum herşeyi benden bekliyor. Birkeresinde şiddet bile uyguladı.
evet durumlar farklı olurdu ben biri evime gelecekse beni ya da eşimi bir gün önceden aramasını beklerim teyzem gelmek istediğinde kabul etmedim buralardayız uğrayacağız dediler ama müsait değildi ne ben ne evim eşimin teyzesi olsa yine hayır derdim babası çay içmeye uğrarsa buna birşey demem tabi ki habersiz gelen evde her şeyi görmeye göze almıştır gelen misafir zaten evin her tarafını kullanmıyor salon lavabo bu kadar neden bana haber verdin niye diyeyimSanırım siz iki aileden de uzaktasınız.
Ben şunu merak ediyorum, "benim evime ben yokken kimse gelemez" diyorsunuz ya, bunu sadece yatılı misafirlik için mı söylüyorsunuz?
Mesela benim işim sezonluk olmasa da öyle sayılabilecek bir iş, kışın minimuma iniyor ve genelde evdeyim şu an. Babam haftada birkaç gün yürüyüşe çıktığında bana da uğrar. Bazen son anda arar müsait misin diye, bazen ev dağınık olur ama müsait değilim demedim hiç. Gelir, kahve içeriz birlikte.
Şu durumda eşim bana "baban neden gelmeden önce bana haber vermiyor ya da sen arayıp bana danışmıyorsun? burası benim de evim ve mahremim" dese haklı mı size göre?
Ya da siz ailenizle aynı şehirde olsaydınız anneniz babanız eşiniz evde değilken eşinize sormadan gelemeyecekler miydi kızlarının evine?
Brn misafiri severim gün içinde kahve içmeye yakın olsak çağırırım benim olayım çok başka arkadaşlar eşim ve ailesinin kafasına buyruk takıpması
Evet seven saygı duyan bunları yapmazBen hep affettim sevdiğim için oda seviyor diye düşündüğüm için. Ama biryanım seven insan böyle yapmaz diyor. Terlikle bacağıma çok şiddetli vurmuştu birşeye sinirlenip
Yatak odam dağınıksa kocama orayı topla derim bende, annenleri evime getirirken km lerce uzakta olsamda bende izin al diyeceğime. İkisi çok farklı şeyler çünkü.burada bahsedilen mahremiyet kelimesi , türk dil kurumu değil . burada yazan arkadaşların kullandığı amaç , özel anlamında kullanılmış. ben zaten özelim dedim . dağınık yatak odamı kayın validemin görmesini istetemem . ve buna saygı gösterilmesini isterim . kimsenin yatak odasınada girmem .
canım gördüğüm kadarıyla hem cinslerimiz anlamamış bir kadının o olmadan evine misafir gelmesinin ve sorulmadığı için rahatsız olmasının nesi yanlış kesinlikle suçu eşinde buluyorum ama aşılamıcak bir durum değil canım benim daha çok yenisiniz bir araya gelince bütün sorunlar çözülür eşin de seni yanlış anlamış olabilir ailemi istemiyor gibisinden düşündüğü için fevri davranışlar olmuştur. haklısın rahatsız olunacak bir durum ne olursa olsun ister sex malzemeleri olsun ister asılı çamaşırlar ev senin değil mi istediğin gibi bırakırsın . sıkma canını oluruna bırak biraz sakinleşin çözülemicek bir sorun değil öpüyorum seni .Gerçekten fikir alcağıma pişman oldum eşim beni ailemin yanına bıraktı ben seni öyle daha güvende hissediyorum ve ailenle kal diye çünkü eşimin eğitimi ailemin olduğu şehirdeydi 1 ay ve ben mecburen eşimle geldim daha sonra 1 aylık süreç bitti ve eşim ben seyire gidiyorum sen ailenle kalmaya devam edeceksin dedi tamam dedim. Daha sonra seyiri iptal oldu gitmedi. Bende plan yaptım ve 1 hafta sonra yeğenimin doğum günü vardı ona kalayım bari öyle döneyim dedim. Yoksa ben evimde tek başıma kalmak istiyorum eşim izin vermiyor. Sonra doğum günü iptal oldu çünkü covid oldum mecburen karantinaya girdim ve eşimin yanına dönemedim. Hiçbişey planladığımız gitmedi ben eşime hep ayak uydurdum ama eşim bi isteğimi yerine getirmedi yüzüme vurdu evine gelseydin diye . Ben onun için ordan oraya gezmeyi kabul ettim. Yani bende evimi tertemiz bıraktım halılarımı yıkmaya vercem diye ortadan bile kaldırdım döndüğümde ve çamaşırlar kirli sepetinde kokmasın 1 ay gelemicez eve madem yıkayım sereyim diye öyle serili çıktım. Ve ben hakkım olduğunu düşünüyordum benimde evim olduğu için kızım evde uzun süre yoktunuz biz size gelcez rahatsız olmazsın dimi demelerini bekledim ya ben çok ince düşünceliyim yada insanlar çok düşüncesiz. Bunu eşimle beraber aşabileceiğimi düşündüm ama öyle olmadı o hep ailesine hak verdi. Biz daha 6 aylık evliyiz ve ben eşim yüzünden ordan oraya savrulup duruyorum. Aileside 3 aylık evliyken 2 buçuk hafta kaldı başım gözüm üstüne dedim hizmette kusur etmedim bizimleyken. Ama bunu eşime söyledim hayatım çok erken değilmi daha 3 aylık evliyiz eşimin işi yüzünden sayılı birlikte gün geçirdik zaten şimdisen böyle gelip herşeye karışmaları. Ve eşim beni yine haksız buldu ailesini savundu. Ailesi oğullarını çok seviyor her istediğini yapıyor ve kıymetli annesi oğlum yesin diye yemekler yaparak geziyordu evin içinde bişey yaparken bu benim zoruma gidiyordu. Ben kendimi dışlanmış gibi hissediyordum.
Ev sahibi sadece kadın mı oluyor yani? Kocası evdeymiş zaten yani evin diğer sahibi evde ,gelen kişilerin oğlu evde. Kadının ailesi bu şekilde gelecek olsa konu sahibi eşine söyleme gereği bile duymazdı.Sizi anlamadım hanımlar belli ki evi toplu değil daha altı aylık evlilikte üç hafta kalmışlar zaten evime benden habersiz niye gelinsin oğlunun eviyse konu sahibinin de evi oluyor ya hani .
Özel ne esyan var diye bile sorulmuş ne demek evinde isterse sütyen bırakır ortalık yere isterse kondom bunun hesabını birine verecek değil başkasının özel hayatına saygı duymayı ev sahibi yokken eve geelip kalmamayi öğrenmek gerekiyor .
Herkes konu sahibine tepki göstermişte ev sahibi evde değilse evine gitmek en kısa tabiri ile görgüsüzlük kimse kimseye yapmasın .
Evine gelecek kişi için de herkes eşine danışmak zorunda
yazımı okursanız ev sahibi demişimEv sahibi sadece kadın mı oluyor yani? Kocası evdeymiş zaten yani evin diğer sahibi evde ,gelen kişilerin oğlu evde. Kadının ailesi bu şekilde gelecek olsa konu sahibi eşine söyleme gereği bile duymazdı
Ama siz sapla samanı karıştırıyorsunuz. Şiddet uyguladığını ilk mesaja yazmamış kendisi asıl sorunu değil teferruatları sorun yapıyor. Kimse şiddet uygulayan birini savunmaz burada. Sanki şiddet uygulayan kocasına sesini çıkarmasın diyormuşuz gibi bir algı oluşturuyorsunuz.Bu arada bakınız savundugunuz hanzo altı aylık evlilikte şiddet bile uygulamış hala niye evinde değilsin sen olmadığın için gelebilirler sana sormak zorunda değiller diye yazan var .
Cidden ne güzel döverek kızarak üstüne giderek ailesine ses çıkarmaya alistirilsin tabi ki ağzını açma orası penisi de olan bir bireyin evi o yüzden sen susmak zorundasın
Yerinizde olsam eşimden ve ailesinden özür dileyip yanlış anlaşıldığımı, evin dağınıklığından mütevellit öyle söylediğimi söyleyip gönüllerini alırdım. Tabi eğer dayakçı kocamla evliliğim devam etsin istiyorsamArkadaşlar artık tartışmayalım çözüm üretip nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini paylaşalım diye bu postu açtım. Herkes fikrini kabul ettirmesi için değil herkes biraz sakinleşsin öncelikle
Özür mü komiksiniz gerçektenYerinizde olsam eşimden ve ailesinden özür dileyip yanlış anlaşıldığımı, evin dağınıklığından mütevellit öyle söylediğimi söyleyip gönüllerini alırdım. Tabi eğer dayakçı kocamla evliliğim devam etsin istiyorsam
ev sahibi evde değilse evine gitmek en kısa tabiri ile görgüsüzlük kimse kimseye yapmasın .
Hayır gayet net okudum bakın üstte alıntıladım. Ev sahibi evde değilse demişsiniz. Karı koca evin ortak sahibidir ,bu ortaklardan biri de evde.yazımı okursanız ev sahibi demişim
herkes eşine danışmak zorunda demişim
kadın/erkek ayırt etmiyorum benim ailem gelecekse de kocamın gönlü olacak ben söyleme gereği duyarım istemiyorsa sıkıntı yapmam