Annem de serttir. Bizim anne tarafı göçmen baba tarafı Egeli. Kadın erkek eşitliği her alanda var aile içinde. Ondan zaten sevmeseler de susup oturuyorlar.
Ben de tersimdir ama. İlk sene bir güç savaşı oluyor erkek aileyle kadın arasında. O kısımda aman iyi geçineyim dersen tepene çıkıyorlar.
Bizim ilk sene ne olaylar oldu öyle. Baktılar ben sertim eşim de benden yana seslerini kestiler.
Bir keresinde bayram sofrası fotoğrafına etiketlemiş beni kuzenim. Teyzeler dayılar kuzenler masada rakı var. Kayınvalidem o bayramda au tansiyonum çıktı komşular görmüş fotoğrafı elalem ne der dedi. Hastalık numarası yapacaktı. Eşim “herkesi siler engelleriz sosyal medyadan kimse görmez anne” dedi. Birden hastalığı geçti

Yine bir seferinde kayınpederle henüz küsmeden yoldan geldik oturduk eşim bana su getirdi terledim diye. Erkeksın sen karın sana getirsin dedi. Neden baba, ne olur yani getirince dedi. Kızın halini görüyorsun kızarmış dışarda güneşten insan mı değiliz dedi. Onda da ehe şaka maka dedi sustu.
Ben de bana müdahale ettikleri her zaman benim ailem bana karışmaz alışık değilim rica ederim gerilmeyelim sevmem ben öyle şeyleri derdim.
Şimdi ağızlarını açamıyorlar bana.
Asıl ilk seneler dik durmak lazım