Eşim ailemle görüşmemi kısıtlıyor.

Karadenizden evet yakınız trabzona kesinlikle öyleler. Arkadaşlarım şey diyor bana yaşadıklarına üzülüyoruz sürekli köy köy zor gelmiyor mu öyle kötü oldum ki bunu dediklerinde.
Tahmin etmiştim.
Benim de eşim Ordulu.
Benimki köyden de ilallah etmiş, ailesinin yaptıklarını da gördü soğudu.
Ama Karadenizli aileleri iyi gözlemledim bu sayede. Gerçekten Karadeniz erkekleri kadar işine gelince ataerkil işine gelince tembel kadına iş yıkan bir millet daha görmedim.
Köye gidip boş beleş muhabbet etmeyi severler ama fındık işi oldu mu en çok çalışan yine kadınlardır. Ne çaylarını alırlar ne yemeklerini pişirirler içtikleri bardağı makineye dizmekten acizdirler. İşe gelince erkek adam olur olur oturur.
Ben iki kere gittim köye ömrümde. Tövbe ettim döndüm. Kadın sabah kahvaltısından akşam yemeğine hazırlar gider tarlada çalışır, eve dönmeye erinir erkekler diye oraya tencere taşır tarla ortasında yerler. Tabii severler köyü ondan. Onlara turistik gezi.
Ama kadın ağzını açsa oo erkeklere öyle denmez, erkek adama böyle yapılmaz.
Ben kayınpederimle bir konudan küsüm. Senelerdir bayramda dahi selam vermem. Bu kavganın ilk senesinde kayınvalidem beni anneme şikayet etmiş sizinki gibi. Annem de “ben kızımı tanırım durduk yere kimseye terbiyesizlik etmez. Eşiniz ne yaptı onu söyleyin x hanım demiş” ondan sonra da bir daha ağızlarını açamadılar. Onlara göre erkek ne dese kadın pısıp oturacak.
Sırf bunlardan uzak dursun oğlum bu kültürde büyümesin diye uzak duruyorum ben.
Çocuğunuzu da bunlarla sıkı büyütüp köy aşığı bir hödük yapmayın.
Gerçekten mesafeden anlıyor bunlar.
Gerçi sizin kocanızda iş yok da

Tahmin etmiştim.
Benim de eşim Ordulu.
Ama Karadenizli aileleri iyi gözlemledim bu sayede. Gerçekten Karadeniz erkekleri kadar işine gelince ataerkil işine gelince tembel kadına iş yıkan bir millet daha görmedim.
Köye gidip boş beleş muhabbet etmeyi severler ama fındık işi oldu mu en çok çalışan yine kadınlardır. Ne çaylarını alırlar ne yemeklerini pişirirler içtikleri bardağı makineye dizmekten acizdirler. İşe gelince erkek adam olur olur oturur.
Ben iki kere gittim köye ömrümde. Tövbe ettim döndüm. Kadın sabah kahvaltısından akşam yemeğine hazırlar gider tarlada çalışır, eve dönmeye erinir erkekler diye oraya tencere taşır tarla ortasında yerler. Tabii severler köyü ondan. Onlara turistik gezi.
Ben kayınpederimle bir konudan küsüm. Senelerdir bayramda dahi selam vermem. Bu kavganın ilk senesinde kayınvalidem beni anneme şikayet etmiş sizinki gibi. Annem de “ben kızımı tanırım durduk yere kimseye terbiyesizlik etmez. Eşiniz ne yaptı onu söyleyin x hanım demiş” ondan sonra da bir daha ağızlarını açamadılar. Onlara göre erkek ne dese kadın pısıp oturacak.
Ohhhhh anneniz ne güzel cevap vermiş. “Aa öyle mi, ben kızımla bir konuşayım.” deseydi arsızlığa devam ederlerdi muhtemelen.

Büyük kriz cikaririm benim ailemi yok sayan kim olursa olsun. Eşim sagolsun her hafta sonu teklif eder ya da göturur ailemin yanina ama onun ailesi yurtdisinda yasiyor . Kislik evleri var burda onlar geldiginde ben de mutlaka giderim hasta oldugumda bile serum taktirip gitmistim ayip olmasin diye.Bu isler karsilikli yani o benim ailemi yok saysaydi aynısını görürdü . Bence sizde o saygi duyana kadar gitmeyin ailesine falan silin tamamen.

Ohhhhh anneniz ne güzel cevap vermiş. “Aa öyle mi, ben kızımla bir konuşayım.” deseydi arsızlığa devam ederlerdi muhtemelen.
Annem de serttir. Bizim anne tarafı göçmen baba tarafı Egeli. Kadın erkek eşitliği her alanda var aile içinde. Ondan zaten sevmeseler de susup oturuyorlar.
Ben de tersimdir ama. İlk sene bir güç savaşı oluyor erkek aileyle kadın arasında. O kısımda aman iyi geçineyim dersen tepene çıkıyorlar.
Bizim ilk sene ne olaylar oldu öyle. Baktılar ben sertim eşim de benden yana seslerini kestiler.
Bir keresinde bayram sofrası fotoğrafına etiketlemiş beni kuzenim. Teyzeler dayılar kuzenler masada rakı var. Kayınvalidem o bayramda au tansiyonum çıktı komşular görmüş fotoğrafı elalem ne der dedi. Hastalık numarası yapacaktı. Eşim “herkesi siler engelleriz sosyal medyadan kimse görmez anne” dedi. Birden hastalığı geçti 😂
Yine bir seferinde kayınpederle henüz küsmeden yoldan geldik oturduk eşim bana su getirdi terledim diye. Erkeksın sen karın sana getirsin dedi. Neden baba, ne olur yani getirince dedi. Kızın halini görüyorsun kızarmış dışarda güneşten insan mı değiliz dedi. Onda da ehe şaka maka dedi sustu.
Ben de bana müdahale ettikleri her zaman benim ailem bana karışmaz alışık değilim rica ederim gerilmeyelim sevmem ben öyle şeyleri derdim.
Şimdi ağızlarını açamıyorlar bana.
Asıl ilk seneler dik durmak lazım

Tahmin etmiştim.
Benim de eşim Ordulu.
Annenize helal olsun ne güzel durmuş arkanızda. Yemin ederim aynı onları anlatıyosunuz yazın o bayramlarda çektiğim gördüğüm bana yetti bi taraflarım oturma görmedi eve gelince ölü gibi oluyodum oturmuyorsun sürekli iş var. Evliliğimin ilk zamanlarıydı onlar bacak bacak üstüne atıp bahçe keyfi yaparken ben bulaşık yıkıyodum camdan bakıp iç çeke çeke ağlamıştım. Bende oğlumu öyle bir ortamda büyütmeyi istemiyorum gözümü açtı oturup konuşuyorum hep kendi kendime köye nasıl götürcem napcam diye düşünüp duruyorum. Ya yine olsa gidilir zaman geçirilir ama ben hizmetçilik yapıldığını düşünüyorum kadın olarak. Dedesi var hadi neyse görür eder yine anlayışlı yaklaşmaya çalıştım ama nankörlük bir yere kadar ben onlardan çok farklıymışım. Bunların daha fındıkları çıkmadı çıksın o zaman curcuna kimse toplamaz toplayan toplamayanla kavga eder olaylar olaylar. O evi tertemiz yapıp çıkardım pazar günleri zehir gibi geçerdi. Hepsi birbiriyle bi yarış halinde herkesin hesabı var bi benim yok ne anne nede baba tarafında bu kadarını görmedim ben.

Annem de serttir. Bizim anne tarafı göçmen baba tarafı Egeli. Kadın erkek eşitliği her alanda var aile içinde. Ondan zaten sevmeseler de susup oturuyorlar.
Ben de tersimdir ama. İlk sene bir güç savaşı oluyor erkek aileyle kadın arasında. O kısımda aman iyi geçineyim dersen tepene çıkıyorlar.
Bizim ilk sene ne olaylar oldu öyle. Baktılar ben sertim eşim de benden yana seslerini kestiler.
Bir keresinde bayram sofrası fotoğrafına etiketlemiş beni kuzenim. Teyzeler dayılar kuzenler masada rakı var. Kayınvalidem o bayramda au tansiyonum çıktı komşular görmüş fotoğrafı elalem ne der dedi. Hastalık numarası yapacaktı. Eşim “herkesi siler engelleriz sosyal medyadan kimse görmez anne” dedi. Birden hastalığı geçti 😂
Yine bir seferinde kayınpederle henüz küsmeden yoldan geldik oturduk eşim bana su getirdi terledim diye. Erkeksın sen karın sana getirsin dedi. Neden baba, ne olur yani getirince dedi. Kızın halini görüyorsun kızarmış dışarda güneşten insan mı değiliz dedi. Onda da ehe şaka maka dedi sustu.
Ben de bana müdahale ettikleri her zaman benim ailem bana karışmaz alışık değilim rica ederim gerilmeyelim sevmem ben öyle şeyleri derdim.
Şimdi ağızlarını açamıyorlar bana.
Asıl ilk seneler dik durmak lazım
Kesinlikle çünkü ilk zamanda susarsan sonradan konuşunca aaa bu böyle değildi değişmiş ne fenaymış diyorlar başıma geldi ilk zamanda ben buyum diyip gösterceksin kendini şimdi ailesine sorsan en kötü benimdir yüzlerini görünce kendimi çektim çünkü

Kesinlikle çünkü ilk zamanda susarsan sonradan konuşunca aaa bu böyle değildi değişmiş ne fenaymış diyorlar başıma geldi ilk zamanda ben buyum diyip gösterceksin kendini şimdi ailesine sorsan en kötü benimdir yüzlerini görünce kendimi çektim çünkü
Kocanız şu an sizin sınırınızı test ediyor. Burada bu kadın boşanmaktan korkuyor derse yandınız. Dediğim gibi iyi bilirim Karadenizlileri. Sakın pabuç bırakmayın. Aileniz de arkanızda.
En kötü ne olabilir ki? Babanız memurmuş. Siz de iş bulana kadar idare edersiniz. Bunlara bedava hizmetçilik yapmaktan bin kat iyidir.

Tahmin etmiştim.
Benim de eşim Ordulu.
Ben giresun'luyum. Bizim orda kadın baskın. Erkek egemen değil kadın egemen. Tüm yöreyi kapsamıyor bu yazdığın. Eşinin yöresi böyledir. Bizim yörede kadın höt dedi mi erkek pısar. İlçe ilçe bile değişiyor görenekler. Benim ailemde köyümde vs erkekler çok işgüzar çok çalışkan. Kadınlar da sessiz sakin değil. Kodu mu oturtur cinsten. Çevremde hiç erkek ne derse he deyip susan görmedim. Aksine bizim kadınlarla başa çıkılmaz. Aşırı baskınlar.

Ben giresun'luyum. Bizim orda kadın baskın. Erkek egemen değil kadın egemen. Tüm yöreyi kapsamıyor bu yazdığın. Eşinin yöresi böyledir. Bizim yörede kadın höt dedi mi erkek pısar. İlçe ilçe bile değişiyor görenekler. Benim ailemde köyümde vs erkekler çok işgüzar çok çalışkan. Kadınlar da sessiz sakin değil. Kodu mu oturtur cinsten. Çevremde hiç erkek ne derse he deyip susan görmedim. Aksine bizim kadınlarla başa çıkılmaz. Aşırı baskınlar.
Sorsan kayınvalidem de öyle diyor ama. Bizde kadın değerli, kadın sözünü dinlerler. Biz öyle evde oturmayız bak kadınlar her yerde çalışır diyor.
Çalışıyor gerçekten.
Tarlada da çalışıyor dönüyor evde de çalışıyor.
Yaşadıkları yere gidiyoruz bazen şehirdeki evlerine yani. Koca kazık oğulları içtikleri çayın bardağını makineye dizmez illa lavaboya dizer. Yemeğini yer kalkar. O tabağı kaldırmaktan aciz.
Sorsan ama erkeklerle kadınlar beraber tarlada çalışıyor diye çok kadına değer veren bir toplum sanıyor kendilerini

Sorsan kayınvalidem de öyle diyor ama. Bizde kadın değerli, kadın sözünü dinlerler. Biz öyle evde oturmayız bak kadınlar her yerde çalışır diyor.
Çalışıyor gerçekten.
Tarlada da çalışıyor dönüyor evde de çalışıyor.
Yaşadıkları yere gidiyoruz bazen şehirdeki evlerine yani. Koca kazık oğulları içtikleri çayın bardağını makineye dizmez illa lavaboya dizer. Yemeğini yer kalkar. O tabağı kaldırmaktan aciz.
Sorsan ama erkeklerle kadınlar beraber tarlada çalışıyor diye çok kadına değer veren bir toplum sanıyor kendilerini
En iyisi hiiiççççç selam vermemek.

Benim kaynanam erzurum'lu. Eşine oğullarına köle. Benden de aynı performansı bekledi ama hayal kırıklığına uğradı 🤣 öyle bi mesafe koydum ki şimdi el gibiyiz. Çok da iyi oldu çok da güzel oldu 😂

Benim kaynanam erzurum'lu. Eşine oğullarına köle. Benden de aynı performansı bekledi ama hayal kırıklığına uğradı 🤣 öyle bi mesafe koydum ki şimdi el gibiyiz. Çok da iyi oldu çok da güzel oldu 😂
Eşim hep der zaten Karadenizliler doğuluları beğenmiyor ama Karadenizli de doğunun deniz göreni diye 😂 Gerçekten öyleler bence de.
İkisi birbirini beğenmiyor ama bakıyorsun akraba evliliği iki taraftada var. İki tarafta da erkekler höt zöt tipler.

benim eş ailesi de giresunlu
Ama maalesef dediğiniz gibi değil çoğu
Kayınvalidem çok çekmiş
Eltileri de öyle

Eltimle bana gözünün üstünde kaşın var diyemezler çünkü eşlerimizi görürler hemen karşılarında

Ama görümcemler ikisinin eşi de Giresunlu
Bu fındık toplama mevzusunda yuvaları dağılmak üzereydi
İkisinin eşi de annelerinden bağı kopmamış ana kuzusu

Kayınvalideme bunu anlattıklarında bizde çektik ne var gidip toplasalar ya da kayınaileyle yaşasalar modunda olduğu için başlarına geliyor kızlarının bunlar

Benim eşim bizim yüz göz olmamıza hiç müsaade etmedi
Hep dikildi karşılarına
Onlarda artık kabullendi

benim eş ailesi de giresunlu
Ama maalesef dediğiniz gibi değil çoğu
Kayınvalidem çok çekmiş
Eltileri de öyle

Eltimle bana gözünün üstünde kaşın var diyemezler çünkü eşlerimizi görürler hemen karşılarında

Ama görümcemler ikisinin eşi de Giresunlu
Bu fındık toplama mevzusunda yuvaları dağılmak üzereydi
İkisinin eşi de annelerinden bağı kopmamış ana kuzusu

Kayınvalideme bunu anlattıklarında bizde çektik ne var gidip toplasalar ya da kayınaileyle yaşasalar modunda olduğu için başlarına geliyor kızlarının bunlar

Benim eşim bizim yüz göz olmamıza hiç müsaade etmedi
Hep dikildi karşılarına
Onlarda artık kabullendi
Bizi aşırı geniş rahat görüp beğenmiyor. Ama doğumumda bekar kayınbiraderi kayınpederi alıp geldi. Yanında emzir ne var biz bir evde yaşadık büyüttük senin kardeşin baban onlar da diyor. Böyle acayip bir dip dibelik bekliyorlar/

Kocanız şu an sizin sınırınızı test ediyor. Burada bu kadın boşanmaktan korkuyor derse yandınız. Dediğim gibi iyi bilirim Karadenizlileri. Sakın pabuç bırakmayın. Aileniz de arkanızda.
En kötü ne olabilir ki? Babanız memurmuş. Siz de iş bulana kadar idare edersiniz. Bunlara bedava hizmetçilik yapmaktan bin kat iyidir.
Gözüm yanıyor sinirden stresten bana bunu yaşattı ya Allaha havale ediyorum onuda. Geri adım atmam ailemede söyledim her geri adımda bin adımla üstüme geldi

Gözüm yanıyor sinirden stresten bana bunu yaşattı ya Allaha havale ediyorum onuda. Geri adım atmam ailemede söyledim her geri adımda bin adımla üstüme geldi
Sizi tebrik ediyorum ama. Gerçekten bin kere sinirlenip içinize atacağınıza bir kere tam bir kriz geçirin. Yani bazen de sinir krizi geçirmek gerekiyorsa kaçmamak lazım.

Yazık günah kaç aylık hamilesin?
5 aylık. Uzanıyorum rahatlamaya çalışıyorum arada hareketlerini hissediyorum o etkilenmesin istiyorum ödüm kopuyo etkilenir diye Allah korusun doğmuş olsa çok daha kolaydı. Ben çocuğunuda sevdiğini düşünmüyorum sevse annesinin karnında ona böyle davranmazdı söylüyorumda ona bunu.

Ailene her şeyi açık açık söyle. Hiç aman bunu bilmesinler deme. Söz hakkım yok, benim ailem, isteklerim yok. Hepsi eşimde dahil beni hizmetçi gibi görüyor, o ne derse yapmak zorundaymışım, artık kaldıramıyorum bu insanlık dışı muameleyi de gitsin. 26 yaşındasın, ömrünü böyle geçirebilir misin? Ne yaşayacaksın, ne göreceksin, insan ölürken gözü arkada gider. Hep diyorum kendime, 9 hayatın yok, birinide böyle yaşayayım deme şansın yok diye. Yemek, uyumak, tuvalet ihtiyacı, tv izlemek, 2 dedikodu yapmak ile insan nasıl mutlu olur bu çağda. Eşin seni mutlu etmeli, mutsuz ediyorsa onu neden mutlu edesin tek taraflı. Hep bana hep bana oh ne güzel.

Back
X