Eşim ailemle görüşmemi kısıtlıyor.

Eşim hep der zaten Karadenizliler doğuluları beğenmiyor ama Karadenizli de doğunun deniz göreni diye 😂 Gerçekten öyleler bence de.
İkisi birbirini beğenmiyor ama bakıyorsun akraba evliliği iki taraftada var. İki tarafta da erkekler höt zöt tipler.
Karadeniz erkeği doğu erkeğinden de daha düşkün ailesine bana kalırsa. Sürekli bitmek bilmeyen bir köy hasreti var içlerinde (benim eşimde Ordulu) Allahtan benim eşim çok abartmıyor zaten taleplerinin yarısını da geri çeviriyorum. 2 senedir fındığa gitmiyorum, çalışıyorum fındık yüzünden yıllık iznimi harcayamam dedim eşim çocukları alıp gitti bende kafamı dinledim 3-4 gün.

Ailene her şeyi açık açık söyle. Hiç aman bunu bilmesinler deme. Söz hakkım yok, benim ailem, isteklerim yok. Hepsi eşimde dahil beni hizmetçi gibi görüyor, o ne derse yapmak zorundaymışım, artık kaldıramıyorum bu insanlık dışı muameleyi de gitsin. 26 yaşındasın, ömrünü böyle geçirebilir misin? Ne yaşayacaksın, ne göreceksin, insan ölürken gözü arkada gider. Hep diyorum kendime, 9 hayatın yok, birinide böyle yaşayayım deme şansın yok diye. Yemek, uyumak, tuvalet ihtiyacı, tv izlemek, 2 dedikodu yapmak ile insan nasıl mutlu olur bu çağda. Eşin seni mutlu etmeli, mutsuz ediyorsa onu neden mutlu edesin tek taraflı. Hep bana hep bana oh ne güzel.
Ömür bir kere yaşanıyor bende herkes gibi mutlu huzurlu yaşamk istiyorum. Onada dedim bi psikiyatriye gidelim böyle olmaz diye ben hasta değilim diyip dururdu

Bizi aşırı geniş rahat görüp beğenmiyor. Ama doğumumda bekar kayınbiraderi kayınpederi alıp geldi. Yanında emzir ne var biz bir evde yaşadık büyüttük senin kardeşin baban onlar da diyor. Böyle acayip bir dip dibelik bekliyorlar/
Aynısını benim kayınvalidem de dedi. Evde eşimin enişteleri, babası, kuzenleri var kadın bana diyor ki koltuğun kenarında emzir bir şey olmaz :olamaz:

Karadeniz erkeği doğu erkeğinden de daha düşkün ailesine bana kalırsa. Sürekli bitmek bilmeyen bir köy hasreti var içlerinde (benim eşimde Ordulu) Allahtan benim eşim çok abartmıyor zaten taleplerinin yarısını da geri çeviriyorum. 2 senedir fındığa gitmiyorum, çalışıyorum fındık yüzünden yıllık iznimi harcayamam dedim eşim çocukları alıp gitti bende kafamı dinledim 3-4 gün.
Fındıklar çıkmış olsa beni hayatta bırakmazdı herhalde kıyamet o zaman o şekil kopardı. Babamın bahçesi var bir kere bahçeye girip bi domates koparmamışımdır annemde babamda hiç zorlamadı bizi hep kendileri ekti biçti hobi amaçlı yaptılar. Bahçedeki eve doğru düzgün gitmedim bile. Bunlar köy diye ölüyor ben şaşırıyorum bu ne aşk böyle diyorum evdeki karısını boşama pahasına bile olsa gider yani asla bakmaz

Benim eşim ailesine düşkün değil. Ama Karadenizliler öyle gerçekten istisna olan benimki. O da o kadar çok saçmalık gördü ki. Maddi manevi destek olmadılar. Siyasi konularda çok zıtlar. Yaşam şekli konusunda çok zıtlar. Pek çok konuda canını sıktılar. Şimdi mesafeyi kendisi koydu. Bazen 10 gün 15 gün aramaz annesini. eskiden ben de salaktım hatırlatırdım. Artık ben de söylemiyorum. Bana ne kendi annesi diyorum. Köye kendisi gitmek istemiyor. Geriliyor yani ailesiyle. Ev düzenlerine sinirleniyor, konuştuklarına kızıyor, maddi mevzularda var arada. Artık ben kendi ailem kim gördüm anladım kimse de benden bir şey beklemesin bu saatten sonra demiş hatta son gittiğimizde

Ömür bir kere yaşanıyor bende herkes gibi mutlu huzurlu yaşamk istiyorum. Onada dedim bi psikiyatriye gidelim böyle olmaz diye ben hasta değilim diyip dururdu
Yani madem böyle biriydi sana söyleyecekti her şeyi, ben ne dersem o olacak, senin ailen benim diyecekti sana. Nişan sürecini uzatacaktınız, kararını verecektim. Ben bunla evleneyim, üstüne hamile kalsın, bana muhtaç nasılsa zihniyeti ile hareket eden kişiler saf kötü tipler. Katıksız kötülük bu. Köyünden biriyle evlenecekti bu yaşamı kabul eden, sürekli köye gideceklerdi, kadın ailelere hizmet edecekti, beyim ne derse o diyecekti. Valla ben olsam onun köyüne tükürürüm boğulur hepsi tükürüğümde. Seninle beraber biz de sinirlendik burada.

Senin bu süreçte sakin kalıp olgun hareket etmen lazım. Bak konunun başında “eşim köye giderken yemek yapıp göndersem mi” diye düşünüyordun. Adam sabahtan akşama ortalığı yangın yerine çevirdi o yüzden merhamet, sevgi gibi kalbi duygularını bir kenara bırak aklın ve mantığınla hareket etmeye başla. Yaptığı hatanın farkına varırsa amenna ama hala burnunun dikine giderse sen de ona göre davran.

Benim eşim ailesine düşkün değil. Ama Karadenizliler öyle gerçekten istisna olan benimki. O da o kadar çok saçmalık gördü ki. Maddi manevi destek olmadılar. Siyasi konularda çok zıtlar. Yaşam şekli konusunda çok zıtlar. Pek çok konuda canını sıktılar. Şimdi mesafeyi kendisi koydu. Bazen 10 gün 15 gün aramaz annesini. eskiden ben de salaktım hatırlatırdım. Artık ben de söylemiyorum. Bana ne kendi annesi diyorum. Köye kendisi gitmek istemiyor. Geriliyor yani ailesiyle. Ev düzenlerine sinirleniyor, konuştuklarına kızıyor, maddi mevzularda var arada. Artık ben kendi ailem kim gördüm anladım kimse de benden bir şey beklemesin bu saatten sonra demiş hatta son gittiğimizde
Dışlansın yine gider. Ben kaynımla tartıştım eşi yüzünden kadın tartışmasına giriyordu bende ağzının payını verdim. Kayınpederim büyük oğlunu arayıp sadece benim dediklerimi demişti büyük oğlu beni aradığında ben anlattım abi kardeşin bunu yaptı dedim sen ciddi misin haberim yoktu bunlardan demişti bu kafama dank etti edeli kayınpederimede mesafeliyim konuşur ederdim daha uzak duruyorum gitmelerimde. kardeşi bana saldırdı dil uzattı yine evime gelip yemeğimi yedi benimkide bişey olmamış gibi davrandı sadece yanlış yaptın dedi bu kadar. Annem o zamanda karısını savunmayan adam mı olur bu ne demişti. Babam gitmez ailesine aynı eşiniz gibi benden bişey beklemeyin diyor gitmiyor bayramda bile gidesim gelmiyor der. Bende babamın ailesine kırıldım 5 sene bayramda seyranda adım dahi atmadım evlendikten sonra bayramda annemler orda diye gittim. Şimdi numaram bile yoktur ama koca ailesi başka oluyomuş işte onlarada sınırımı çizdim geç oldu ama olsun

Senin bu süreçte sakin kalıp olgun hareket etmen lazım. Bak konunun başında diyordun ki eşim köye giderken yemek yapıp göndersem mi diye düşünüyordun. Adam sabahtan akşama ortalığı yangın yerine çevirdi o yüzden merhamet, sevgi gibi kalbi duygularını bir kenara bırak aklın ve mantığınla hareket etmeye başla. Yaptığı hatanın farkına varırsa amenna ama hala burnunun dikine giderse sen de ona göre davran.
Yattım yapmadım yemek felan. Bana sonradan dank ediyor o gemileri yakıyor ben öyle mal gibi sonradan anlıyorum ne olduğunu aman yapıyımda anlayışlı olsun diyorum sonrada seni karısı olarak görmüyor bile bırak şunu diyorum.

Defolsun gitsin köyüne. Geri de gelmesin. Eşin terbiyesiz bir adam, evine misafir gelirken bırakıp köye gidelim diyecek kadar görgüsüz ve saygısız. Köyünde kalması herkes için hayırlı olur.
Sakın geri adım atma. Sakın!
Son mesajımda aynısını dedim köy diye ölüyosun git babanın evinde kal gelme eve dedim

Dışlansın yine gider. Ben kaynımla tartıştım eşi yüzünden kadın tartışmasına giriyordu bende ağzının payını verdim. Kayınpederim büyük oğlunu arayıp sadece benim dediklerimi demişti büyük oğlu beni aradığında ben anlattım abi kardeşin bunu yaptı dedim sen ciddi misin haberim yoktu bunlardan demişti bu kafama dank etti edeli kayınpederimede mesafeliyim konuşur ederdim daha uzak duruyorum gitmelerimde. kardeşi bana saldırdı dil uzattı yine evime gelip yemeğimi yedi benimkide bişey olmamış gibi davrandı sadece yanlış yaptın dedi bu kadar. Annem o zamanda karısını savunmayan adam mı olur bu ne demişti. Babam gitmez ailesine aynı eşiniz gibi benden bişey beklemeyin diyor gitmiyor bayramda bile gidesim gelmiyor der. Bende babamın ailesine kırıldım 5 sene bayramda seyranda adım dahi atmadım evlendikten sonra bayramda annemler orda diye gittim. Şimdi numaram bile yoktur ama koca ailesi başka oluyomuş işte onlarada sınırımı çizdim geç oldu ama olsun
Kendisi ailesinin kim olduğunu idrak edememiş.
kötü bir koca. Hatta çekilmez de.
Bu tipler kadının ömrünü 40 sene yer. Babası ölür fındık tarlası kavgası başlar herkesle küser. Kardeş mardeş kalmaz o zaman karısını çocuğunu anlar gelir. Giden yıllar olur.
Nerden biliyorsun dersen kayınpederim. Bir tane akrabası kalmadı babasının ölümünden sonra. Genelde de alayı böyle miras kavgasından sonra uyanıyor karım diyor ama geçmiş olsun

Benim eşim, kaynım ve görümcem anne babalarından o kadar soğumuşlardı ki eşim Türkiye’nin öteki ucuna tayin aldı, kaynım aylarca evine sokmadı, görümcem evden kurtulmak için evlendi. Şimdi araları hepsinin o kadar iyi ki maşallah sanki geçmişte bunlar yaşanmadı. o yüzden çok güvenmiyorum eşime aile konusunda ama Allahtan eskisi gibi dibime sokmuyor ailesini yada beni zorlamıyor aynı ortamda olmaya. İnşallah sizin eşiniz iki yumuşak söze aldanmaz bizimkiler gibi

Fındıklar çıkmış olsa beni hayatta bırakmazdı herhalde kıyamet o zaman o şekil kopardı. Babamın bahçesi var bir kere bahçeye girip bi domates koparmamışımdır annemde babamda hiç zorlamadı bizi hep kendileri ekti biçti hobi amaçlı yaptılar. Bahçedeki eve doğru düzgün gitmedim bile. Bunlar köy diye ölüyor ben şaşırıyorum bu ne aşk böyle diyorum evdeki karısını boşama pahasına bile olsa gider yani asla bakmaz
sonuç noldu

Yav köy yüzünden insan karısını evden kovar mı ya? :deli: Durup durup sinirleniyorum.
Nury sen de alıştırmışsın iyice. Bunlar maaile bahçede devrilip yatarken sen 10 kişinin bulaşığını yıkarsan adamlar da sürekli otelcilik hizmeti beklerler.
Ben annemin evinde bile abartmam, canımın istediği kadarını yaparım. Hiçbir zaman dört dörtlük yapmam. Her zaman bir şekilde eksik bırakacaksın. İnsanların hepsi ama hepsi aldıkça fazlasını ister. Dört dörtlük yaparsan şımarırlar, rahata alışırlar.
Bak mesela akşama misafir çağırmışlar. Pilavla, fırın yemeğini ben yaparım; gerisine karışmam dedim. Bana ne çorbasını tatlısını da misafiri çağıran düşünsün.
Ben ne diye kendimi parçalayacağım? Hiçbir şey tatlı canımdan kıymetli değil.
Salaklık edip birilerine yağdırmaya başlayacağım anda durduruyorum kendimi artık. Sevgilime de aynısını yapıyorum. Güzel bir hamur işi yaptım mesela dün, buna da ayırsam mı dedim. Sonra dedim ki boş ver, annesi olacaksın bu gidişle.

Kendisi ailesinin kim olduğunu idrak edememiş.
kötü bir koca. Hatta çekilmez de.
Bu tipler kadının ömrünü 40 sene yer. Babası ölür fındık tarlası kavgası başlar herkesle küser. Kardeş mardeş kalmaz o zaman karısını çocuğunu anlar gelir. Giden yıllar olur.
Nerden biliyorsun dersen kayınpederim. Bir tane akrabası kalmadı babasının ölümünden sonra. Genelde de alayı böyle miras kavgasından sonra uyanıyor karım diyor ama geçmiş olsun
Bende o miras kavgasını bekliyordum ama göremeyecek gibiyim 😂 kendide görüyor aslında yüzlerini evlenirken babası borcun harcın var mı diye sormadı bile

Benim eşim, kaynım ve görümcem anne babalarından o kadar soğumuşlardı ki eşim Türkiye’nin öteki ucuna tayin aldı, kaynım aylarca evine sokmadı, görümcem evden kurtulmak için evlendi. Şimdi araları hepsinin o kadar iyi ki maşallah sanki geçmişte bunlar yaşamadı bu sorunları o yüzden çok güvenmiyorum eşime aile konusunda ama Allahtan eskisi gibi dibime sokmuyor ailesini yada beni zorlamıyor aynı ortamda olmaya. İnşallah sizin eşiniz iki yumuşak söze aldanmaz bizimkiler gibi
Yok yok hiç sanmıyorum.
En çok desteğe ihtiyacımız olduğu zamanlarda hep kaçtılar.
Net gördü.
Oğlum 6 aylıktı annemler yurtdışındaydı, eşim 2 gece nöbetçi kalacaktı yanımda gel kal dedi gelemem abiniz oruç tutuyor dedi. Sorsan ölür torununa.
Araba için altın sattık bebek ufak o zaman destek istedi de vermediler bankada dünya para varken.
Yine benim ailem destek oldu.
Kendisi de diyor sizinkiler her zaman koşar çocuk hasta deriz gece koşar gelirler bizimkiler anca uzaktan baksınlar der. En son eşimin bekarken biriktirdiği ailesinde duran parayı ceplediler: o son nokta oldu eşimde/

Yani kredilerini maddi manevi tükettiler

Back
X