Eşim ailemle görüşmemi kısıtlıyor.

Kardeşiyle aynı yerdeyiz kapımızı açmıyoruz bile bir kere nasılsın demediler taşındım ettim o kadar zor zamanlar yaşadım nasılsın diyen olmadı bende herşeylerine koşarak gidiyodum. Ağlıyorum bende çok üzülüyorum ama kendine yapıyorum
Neden bebek diyeceğim, üzüleceksin…

Gözünü korkutucaksiniz bu adamın kaybetme korkusu yasamadan akillanmayacak gibi.
Nereye kadar köyüne gitmiyeceksiniz mesela diyelim ki bugün köye gitmediniz eşiniz gitti bu seferlik ama nereye kadar ?bu adam her hafta sonu seni götürmek isteyecek yine alışmış çünkü .
Siz de gozunuzu yeni yeni aciyorsunuz ama adam baya havalanmiş zaten siz gözünüzü açasiya kadar .
Sizin ailenizi ,ve sizi yok sayıyor ve böyle gidecek bir sınır çizmezseniz.
Aileniz bir konuşsa mı eşinizin ailesiyle belki kendi ailesini dinler yaptığının yanlış olduğunu belki söylerler 🤔
Kimseden korusu yok gibi davranıyor. Kendisi babamı aramış zaten az önce haberim oldu bende doğrusunu anlattım aileme muhtemelen babasına konu sıçrayacak. Babamın yumuşak yüzünü farklı yerlere çekti. İnat değilim ama tutarsa yapmam dediğimi yaparım.

Muhtemelen sizin yüzünüzden huzurumuz bozuluyor diye aramıştır
Zeka pırıltısı olsa aramazdı

Ailesinin tamam kızım biz gelmeyelim sen de köye git huzurum bozulmasın demesini bekliyor
Eşim bu sebepten babamı arayacak kapının önünde bulur kendini. Gerçi benim babam ağzına ederdi bana sıra gelmeden. Sen misin beni arayan kızımı şikayet eden yüzünü zor görürsün derdi. Biz 3 kızız hepimiz evliyiz bütün eşler bilir ki en ufak şeyde babam hepimizi alır çatısının altına. Hepsine bu imajı çizdi.

Evlendim üçüncü gidip hizmet ettim onlara bendeki salaklığı düşünün artık. Daha gitmiyorum kendisi etti kendisi bulsun
Artık kendi kiymetinizi bilin.Hizmet etmeyin, köye her hafta gitmeyin. Alttan alıp bu kadar taviz vermeyin bence. Aldığı iki üç parça şey için bir dedigini iki etmiyorum mu diyor siz de yemediginiz halde sirf o yiyor diye yemek yapıyorsunuz, istemediğiniz halde her hafta köye gidiyorsunuz, ailesine hizmet ediyorsunuz. Teraziye koysak adam borçlu çıkar bu durumda. Bu düzene dur demenin vakti çoktan gelmiş de geçiyor bile.

Eşim bu sebepten babamı arayacak kapının önünde bulur kendini. Gerçi benim babam ağzına ederdi bana sıra gelmeden. Sen misin beni arayan kızımı şikayet eden yüzünü zor görürsün derdi. Biz 3 kızız hepimiz evliyiz bütün eşler bilir ki en ufak şeyde babam hepimizi alır çatısının altına. Hepsine bu imajı çizdi.
Babanızın ellerinden öpüyorum. Babam zamanında bana yapma etme evlenme çok dedi ben istedim istediğin için saygı duyuyorum dedi. Ona karşı anlayışlı oldu sen bizim oğlumuzsun güzel anlaşın bizde mutlu olalım dedim babam yumuşak davrandığı için yüz buluyor. Annemi arayamamış annemde babama kızmış ne diye yüz veriyosun kızımı zorlayamazsan desene diye. Annem çok daha serttir annemden çekinir kaçar ama babam daha ılımlı bi adamdır yüz bulmuş.

Artık kendi kiymetinizi bilin.Hizmet etmeyin, köye her hafta gitmeyin. Alttan alıp bu kadar taviz vermeyin bence. Aldığı iki üç parça şey için bir dedigini iki etmiyorum mu diyor siz de yemediginiz halde sirf o yiyor diye yemek yapıyorsunuz, istemediğiniz halde her hafta köye gidiyorsunuz, ailesine hizmet ediyorsunuz. Teraziye koysak adam borçlu çıkar bu durumda. Bu düzene dur demenin vakti çoktan gelmiş de geçiyor bile.
Kesinlikle öyle. Kendi değerimi kendim düşürdüm işte sorun çıkmasın diye diye kendime yapmışım

Babanızın ellerinden öpüyorum. Babam zamanında bana yapma etme evlenme çok dedi ben istedim istediğin için saygı duyuyorum dedi. Ona karşı anlayışlı oldu sen bizim oğlumuzsun güzel anlaşın bizde mutlu olalım dedim babam yumuşak davrandığı için yüz buluyor. Annemi arayamamış annemde babama kızmış ne diye yüz veriyosun kızımı zorlayamazsan desene diye. Annem çok daha serttir annemden çekinir kaçar ama babam daha ılımlı bi adamdır yüz bulmuş.
Aileniz geliyor mu peki simdi vaz mi gectiler? Bence ailenizle gidin hazirlayin esylarinizi burnu surtup ozur dilerse kabul edersiniz yoksa bosanmaya kadar gidin

Benim babamda yumuşak yüzlüdür çoğu konuda. Hepimizi bizim istediğimiz insanlarla evlendirdi. Maddi güce hiç bakmadı, evlendirirken tek kuruş istemedi. Hepimize erkek tarafından daha çok masraf etti. 3 damatta babamı çok sever o ayrı. Hiçbir işimize, evimize karışmaz. Müdahil olmaz. Benim kızım 3 tane ama hepsi benim gözümde bir tane dedi evlendirirken. Kızımın gözünde bir damla yaş görürsem bana hissettirirseniz alırım yüzünü göremezsiniz dedi. Benim annemde çok cabbar bir kadın. Sizin ki tepeye çıkmış anlayış gördükçe . Alsın babanız sizi

Kesinlikle öyle. Kendi değerimi kendim düşürdüm işte sorun çıkmasın diye diye kendime yapmışım
Kendinizi yıpratmak, huzursuz olmak, sorunlar karşısında sessiz kalmaya zorlanmak da bir sorun. Hatta ciddiye alınması gereken büyük sorun. Bazen sorun çıkmasın diye susmak yerine sorunu görüp ona göre hareket etmek gerekiyor. İki yol var ya kendi hayatinizdan tamamen vazgeçeceksiniz omrunuz boyunca yapılan her haksızlığa susacaksiniz -bu mümkün değil bı yerden sonra sağlığınız da bozulur - ya da artık farkında olduğunuz sorunlar karşısında susmayip gerekeni yapmaya çalışacaksınız..

Aileniz geliyor mu peki simdi vaz mi gectiler? Bence ailenizle gidin hazirlayin esylarinizi burnu surtup ozur dilerse kabul edersiniz yoksa bosanmaya kadar gidin
Ailem gelecek zaten memleket olarak benim yaşadığım yerliyiz babam memur olduğu için başka şehirde. Annemde akşam herşeyi babana anlat dedi geliyorlar vazgeçmediler olay olduğu için hepten gelirler

Benim babamda yumuşak yüzlüdür çoğu konuda. Hepimizi bizim istediğimiz insanlarla evlendirdi. Maddi güce hiç bakmadı, evlendirirken tek kuruş istemedi. Hepimize erkek tarafından daha çok masraf etti. 3 damatta babamı çok sever o ayrı. Hiçbir işimize, evimize karışmaz. Müdahil olmaz. Benim kızım 3 tane ama hepsi benim gözümde bir tane dedi evlendirirken. Kızımın gözünde bir damla yaş görürsem bana hissettirirseniz alırım yüzünü göremezsiniz dedi. Benim annemde çok cabbar bir kadın. Sizin ki tepeye çıkmış anlayış gördükçe . Alsın babanız sizi
Ailesinin benim evimde bir çay kaşığı dahi yoktur. İçtiğim su bardağından üstüme örttüğüm yorgana kadar benim ailem aldı. Ama bunlara rağmen koşarak gidiyor oraya ölüp bitiyo onlar için.

Ailesinin benim evimde bir çay kaşığı dahi yoktur. İçtiğim su bardağından üstüme örttüğüm yorgana kadar benim ailem aldı. Ama bunlara rağmen koşarak gidiyor oraya ölüp bitiyo onlar için.
İşte kıymet bilmez hasbam. Ulan insan utanır bu adamlar her şeyi yaptı benimkiler bi b*k yapmadı diye.

Eşiniz freni boşalmış kamyon gibi ortalığı birbirine katıyor. Sırf dediği olsun diye ilk önce sizi manipüle etmeye çalıştı ailen benim diye baktı olmuyor evden kovdu hamile karısını, geri adım atmayınca babanızı arıyor. Kusura bakmayın ama eşiniz rezil ve eziğin teki. Aile olmanın ortak karar almanın ne olduğu ile ilgili bir şey bildiği yok.

Konu dışı olacak ama kimse yanlış anlamasın ne kadar trabzonlu tanıdığım varsa her boşlukta köylerine giderler. Eşiniz de o yöreden mi

Kimseden korusu yok gibi davranıyor. Kendisi babamı aramış zaten az önce haberim oldu bende doğrusunu anlattım aileme muhtemelen babasına konu sıçrayacak. Babamın yumuşak yüzünü farklı yerlere çekti. İnat değilim ama tutarsa yapmam dediğimi yaparım.
En ufak şeyde ne kadar büyütmüş eşiniz farkında mısınız ?
Tek yaptığın evinde kalmak istemek halbuki .
Baştan kabul etmeseydiniz keşke bu muammeleyi .
Şimdi size ne oldu da değiştin,hep geliyordun şimdi gelmiyorsun diyecek .
Başka başka sebebepler bulucak kendince .
Sizi kendinizi suçlu hissetmenize sebep olacak kanmayın hiç .
Hangi devirde yaşıyoruz da ailenle goruşmeni kisitlayacak .
Yazık degilmi seni doğurup,büyütüp,okutup ne zorluklarla belki yetiştirdiler .
Kendi doğurdukları,yetistirdikleri çocuklarını göremeyecekler istedikleri zaman .

S.. yaranır bunada öyle olacak işte ben fazlaydım
Valla babanız memurmuş aileniz arkanızda size destek olacaklarından şüphem yok. Gitsin köyüne. Sizde biraz kafa dinleyin. Bu süreçte aklı başına gelirse gelir gelmezse siz kendinize güzel bir yol çizin.

En ufak şeyde ne kadar büyütmüş eşiniz farkında mısınız ?
Tek yaptığın evinde kalmak istemek halbuki .
Baştan kabul etmeseydiniz keşke bu muammeleyi .
Şimdi size ne oldu da değiştin,hep geliyordun şimdi gelmiyorsun diyecek .
Başka başka sebebepler bulucak kendince .
Sizi kendinizi suçlu hissetmenize sebep olacak kanmayın hiç .
Hangi devirde yaşıyoruz da ailenle goruşmeni kisitlayacak .
Yazık degilmi seni doğurup,büyütüp,okutup ne zorluklarla belki yetiştirdiler .
Kendi doğurdukları,yetistirdikleri çocuklarını göremeyecekler istedikleri zaman .
Tabiki bide ilk çocuğum ben herşeyin ilkinide bende yaşadılar. O asla anlayamaz bunu görmedi çünkü. Aşırı bağımlı bi bana bağımlı olamadı

Bide asıl meseleyi söylemiyor kızın benimle köye gelmiyor kavga ediyor diye anlatıyor mesajlar olmasa bana inanmazlar belkide yani o derece anlatmış. Normalde hal hatır sormaya bir kere aramaz babamı yalan yanlış anlatmasın dedim mesajları attım annemlere.
Mevzu anlattığı gibi bile olsa, yahu gitmek zorunda mısın? Evlendiğinden beri gitmişsin zaten herrrr hafta sonu. Hamilesin, canın istemiyor diyelim bu hafta da gitmeyiver. Bunun için kavga çıkmasını normal görüp babana şikayet ediyor bir de 🤦🏻‍♀️ kendi kız kardeşi anasına babasına gelince ne işin var burda, senin ailen artık eşin oraya git diyor mu?

Back
X