Eşim Ailemi İstemiyor

Eşin hala haklı

Kesinlikle haksızsınız

Eşiniz tatil olayını yok yere bozmanız konusunda tabi ki haklı.

Görümcem 2 gün için gelecek diye eşim aylardır beklediğim tatil planını bozsa nasıl bir canavara dönüşeceğimi kendim bile tahmin edemiyorum. Çenemle bitiririm, senelerce dilimden düşmez.

Yerinizde olsam arar ablama durumu düzgünce açıklar tatilden dönüşe ayarlamaya çalışmalarını rica ederim.

Enişteniz planınızı aksatmamak için sonra gelmeyi teklif etmiş. Eşiniz tüm sene bu tatil için çabalıyor ve tabiki sinirlenebilir sizin bu emrivakinize. Enişteniz kaçıyor mu birkaç gün sonra gelse ne olacak? Zaten bunu teklif etmiş sizde ısrarla gelin demişsiniz. Eşiniz size aynı şeyi yapsa trip atmayı kendinize hak görürdünüz bu yüzden haksizsiniz

Eve yatılı misafir kabul ederken eşler birbirine danışmalı.
Enişte sizi arayıp su günlerde size gelmeyi düşünüyoruz deyince ' X'e de bi sorayım işi var mi?' ' demelisiniz.
Mevcut durumda ben eşimi ablasını arayıp tatil planımızı anlatması için zorladım.

Belki eşiniz de çok rahatsız değildi ama sizin ısrarınıza sinirlenip bu şekilde konuşmuştur. Size belli etmiş hoşnut olmadığını. Siz de inat eder gibi yine de ısrar etmişsiniz. Adam hirsindan demiştir o sözleri. iptal edemiyorsanız da özür dileyip gönlünü alin

Kesinlikle haksızsınız. Tatil zamanınıza denk getirmeniz yanlış olmuş. Biz dönünce ararız o zaman gelirsiniz diyebilirdiniz. Ben olsam şimdi ablamı arar, ablacım ben yanlış hesaplamışım, biz o hafta tatildeyiz, siz diğer hafta gelseniz olmaz mı, deseniz ve ortalığı toparlasanız çok iyi olacak. Zira ablanlar geldiğinde eşiniz yüzünden çok huzursuz olacaksınız. Hala toparlama şansınız varken yapmalısınız. Bu arada iyi tatiller...

Sonuna kadar haksızsınız. Eşiniz gönlünüzü yapmak İçin ablasının düğününde bile size 2 günlük tatil planı ayarlamış.

Bundan sonraki bayram ve tatillerde muhtemelen eşinizin memleketine gidecekmişsiniz gibi geliyor çünkü eşiniz bunu kavga esnasında dolaylı da olsa dile getirmiş geçmiş olsun

aslında eve yatılı misafir konusunda hep birbirimize danışırız. kardeşlerimden yanıma ilk defa bu ablam gelecekti. o nedenle birden heveslendim de. ben ailesiz büyüdüm diyebilirim. annem ben küçükken vefat etti babamda başkasıyla evlendi. aile hayatımız doğru düzgün olmadı. benim ailemden kime doğru düzgün arayıp sormaz ama eşimin ailesi öyle değil. birbirlerine o kadar tutkunlar ki, Allah var beni de kendi kızları gibi sevdiler. ayırmadılar. bazen onun ailesine baktığımda içimde bi hüzün oluşuyor çok tutkunlar gidip geliyorlar diye ısrarımın bir sebebi de buydu galiba ailemden evime biri gelsin istedim.

Bayramda el öpme işini zaten karıştırmasın, pandemi var ve bayram ziyaretleri yüzünden ikinci dalga gelmeden yine arttı hastalık, biz de kimselere gitmedik, tatilleri iptal ettik ve şehir dışındaki kardeşimi aylardır görmüyorum.
Hadi adam ayarlamış, izole bi tatil için beklemiş, bunalmış demek; sizin yaptığınız tamamen işgüzarlık. Eşinize de bi zahmet sorsaydınız, onun yerine(!) de karar verirken.

Bakın bence yaptığınız yanlıştan biran evvel dönün. Zira şuan evliliğinizin dibine dinamiti çok güzel koymuşsunuz ve bu krizi doğru yönetemezseniz, evliliğinizde ciddi sıkıntı olur. Sizin burada yaptığınız şey aslında ablanızı çağırmak değil ki; eşinizi adam yerine koymamak. Şimdi eşin madem öyle sen bana danışmadan kafana göre takılıyorsun, bende tatile gidiyorum sen ablanla otur dese ne yapacaksınız. Evlilikte en önemli şey empatidir. Eşiniz sizi düşünerek nasıl bayramda, sizi gelinlik yapın diye ailesinin evine sürüklemediyse, sizde nazik bir dille geri çevirebilirdiniz eniştenizi. Üstelik nezaket kuralı gereği yatılı misafirliğe şu tarihte geliyoruz denmez, size hangi tarihler müsaitse ziyaret etmek istiyoruz denir.

Kendinizi yıpratmayin. Arayın ablanızi ' ya o hafta bizim tatil varmış, başka bir zaman kabul edelim sizi 'deyin işte bu kadar.
' hayır ' diyemeyerek, kendini ikinci plana atarak kurulmaz ki aileyle sıkı bağlar.

Ben kardeşime asla bozulmam böyle bir şey için. Eşiyle yapacağı tatili bölmüş olmak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…