• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz kalbinizi kırdığında gönlünüzü alıyor mu?

O zaman anası babası köyde olan O insanların yetiştirdiği kızı eş diye almayacaktı. Şehirde olan bir aile seçse imiş. Eşiniz saygısız. Sizi de bastırarak kabul ettirmeye çalışıyor. Evet köye gitmeyi sevmez herkes sanki aileniz iş yaptıracak
Annesi babası da köylü eşimin sadece İstanbul'da doğup büyümüş. Eşime saygısız kelimesi bile az kalıyor.

Annesi babası da köylü eşimin sadece İstanbul'da doğup büyümüş. Eşime saygısız kelimesi bile az kalıyor.
Ay bacım vallahi anasının babasının ehilleştiremediğini sen eğitemezsin. Sen de pat pat her ortamda onun sevmediğin her haltını söyle biraz da o rahatsız hissetsin.

Eşinize bişey söylemeden kenarda kendı kendınıze küslük etmeyin konuşun tavrınızı oda bilsin .

Ailenizle ne yaşadı ki 3 sene de bir kez gidip orda 3 günü burnunuzdan getirdi .

Burda kadınlar kaynana kayınbaba sevmıyoruz diyor ama sebeblerını de yazıyor sizin eşinizinde bi sebebi olmalı .

Bence kadınlar kadar erkeğinde kaynana kayınbaba sevmeme hakkı var çoğu kadın konu açınca gitme mesafe atıver diyoruz eğer eşinize karşı bişey söylediler yaptılarsa eşinizinde sevmıyorum gitmek istemıyorum demesine karışmayıp kendınız gidip geleceksiniz .

Nasılki kaynana kayınbabasını sevmeyen kadınlar kocalarını annelerine tek gönderiyorlarsa siz de eşinizin geçerli sebepleri varsa ailenizin yanına tek gider gelir eşinizin sınırlarına saygı duyarsınız.

Başkaları yanında ailenizi kötülemesini doğru bulmadım.

Köyde iş olduğu için sevmiyor açıkçası yoksa babamın ona bı zararı annemin ona bı zararı olmadı. Arayıp sormaz ama nişanlı iken severek yapardı arayıp sorardı evlenince değişti bende anlamadim . İnanın ben gitmek istemiyorum ama ailesi bize geliyor İstanbul yakın bize pazartesi gelecekler 1 hafta kalacaklar burda
Sizde bende senin aileni sevmiyorum, misafir etmek zorunda mıyım deyin o zaman?
Eş aileleri direkt bir kötülük yapmadiysa, sevmiyorum, gitmem, gelmesinler lafları benim kabul edeceğim şeyler değil. Kadın erkek fark etmez. İçten içe sevmiyorsa bile içinde tutsun, hele de yengenin yanında ailemi önemsiz gösterecek bir şekilde konuşacak. Ailesi geldiklerinde beni evde bulamaz.

Saygısızlığa susup durursanız, böyle devam eder.

Sözde beni sevdiği için katlaniyormus ama burnumdan getirdikten sonra neye yarar ki gitmesi
Ayyy bu soylediklerine karsilik nasil gonul alinabilir ki? Oyle bir sormussunuz herhangi bir tartismada falan sandim bende. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama ben aileni sevmiyorum, katlaniyorum dese bilmiyorum nasil buyuk bir rezillik cikartacagimi. Oda bilir zaten delirdigimde neler yapabilecegimi.

Onun ailesinin evine adim atmayin. Sanki biz bayiliyoruz kayinaileye. Ama esimizin hatrina, sirf saygi duyup gorusuyoruz. Neden bende senin aileni sevmiyorum, bir daha da adim atmam demediniz.

Yani elin adamlarini ailemizle muhattap edip, akraba yapip aileye sokuyoruz. Tabiki birbirlerini sevmek zorunda degillerde kalkip sevmiyorum, katlaniyorum falan hayirdir sen kimsin diyesi geliyor insanin.

Köyde iş olduğu için sevmiyor açıkçası yoksa babamın ona bı zararı annemin ona bı zararı olmadı. Arayıp sormaz ama nişanlı iken severek yapardı arayıp sorardı evlenince değişti bende anlamadim . İnanın ben gitmek istemiyorum ama ailesi bize geliyor İstanbul yakın bize pazartesi gelecekler 1 hafta kalacaklar burda
Neden bende aileni sevmiyorum soyle gelmesinler yoksa ben arayip soyleyecegim demediniz?

Asla ama asla kapimdan iceri giremezler boyle bir durumda.

O halde üzgünüm ama şartlara hoşnutsuzluğunu, şahısları sevmeyişi ile ayırd etmekten aciz kocaniz.
Ne alaka iş sevmiyorum=hanımın ailesini sevmiyorum.
Şöyle bir ihtimal var tabi, iş yapmak istemediği için baştan koparıyor alakayı ki gitmemek için yol olsun.
Kimse zorlamıyor diyorsunuz o zaman da başka bir zoru var.

Size ve ailenize ne kadar hürmet ediyorsa o kadar hürmet bulur.
Bence sevgi başka bir şey. Seviyorsanız kayınaileyi "Bende seninkileri sevmiyorum." demeyin.
Ama şunu demelisiniz.
"Ailem benim her şeyim ve onlara çok kıymet veriyorum.
Duyguların sana ait ve onlara müdahale edemem, lakin saygı senin elinde.
Başkasının yaninda aileme hürmetsizlik etmen kabul edebileceğim bir şey değil.
Gitmek istemezsen seni zorlayacak değilim lakin bu durumda senin ailene gitmeme hakkına sahibim.
Aksini talep etmen bana ve aileme haksızlık olur."

Susmayın böyle, derdinizi anlatın. Rahatsızlığınızi dile getirin. Dik olun.

O halde üzgünüm ama şartlara hoşnutsuzluğunu, şahısları sevmeyişi ile ayırd etmekten aciz kocaniz.
Ne alaka iş sevmiyorum=hanımın ailesini sevmiyorum.
Şöyle bir ihtimal var tabi, iş yapmak istemediği için baştan koparıyor alakayı ki gitmemek için yol olsun.
Kimse zorlamıyor diyorsunuz o zaman da başka bir zoru var.

Size ve ailenize ne kadar hürmet ediyorsa o kadar hürmet bulur.
Bence sevgi başka bir şey. Seviyorsanız kayınaileyi "Bende seninkileri sevmiyorum." demeyin.
Ama şunu demelisiniz.
"Ailem benim her şeyim ve onlara çok kıymet veriyorum.
Duyguların sana ait ve onlara müdahale edemem, lakin saygı senin elinde.
Başkasının yaninda aileme hürmetsizlik etmen kabul edebileceğim bir şey değil.
Gitmek istemezsen seni zorlayacak değilim lakin bu durumda senin ailene gitmeme hakkına sahibim.
Aksini talep etmen bana ve aileme haksızlık olur."

Susmayın böyle, derdinizi anlatın. Rahatsızlığınızi dile getirin. Dik olun.
Erkeklerin çoğu bu kadar uzun konuşma ve güzel cumlelerden anlamiyor ya 😂 algıları yetmiyor😂 kısa, net cümleler daha etkili bence onların üzerinde 😅

Muhtemelen kvnizin evinde de hiç iş yok değildir. Gidince ona buna kosturuyorsunuzdur. E siz ağaç kovugundan mi ciktiniz siz enayi misiniz? Siz de gitmeyin

Benimki almıyor.
Esim dün kalbimi çok kırdı yengemin yanında ailemi sevmediğini gitmek istemediğini söyledi köyde oturuyor ailem haliyle işleri oluyor hayvanlari vs. Eşim 3 yıldır ilk defa Ekim ayinda gitti zeytin zamanında 3 gün kaldık bizimkilerin yanında burnumdan getirmişti o 3 günü neyse geçti gitti dün mevzu brnim ailemden açıldı umreye gittiler gelince gideriz falan dedim izin yazdırmıştiik çünkü biz gurbetteyiz bu arada. Gitmem sevmiyorum dedi üzüldüm birşey söylemedim polemiğe girmedim ama konuşmuyorum
Benim eşim önceden alırdı ama artık almıyor. Zaman aşımına uğradı sanırım :eğlence::KK14:
Ben tripli o kendi halinde takılıyoruz :63:
Konunuza gelince eşinizin yaptığı davranis yanlış ailenizi sevmek zorunda değil ama sizi sevdiği için sizin isteğinizi onemseyerek onlarida sevebilmeli. Hele hele yengenize böyle demesi hiç hoş değil.

Kendi kendinize üzülmenin alemi yok.
Gelmek zorunda olduğunu, iznini ayarlamasını hatırlatın net şekilde. Seve seve gelmek istemiyorsa kalan seçenekler opsiyonel.
Hareketlerini de onun ailesinin yanında aynı şekilde iade edin.
Sanki kadınlar bayılıyor eş ailesine gitmeye etmeye.

Erkeklerin çoğu bu kadar uzun konuşma ve güzel cumlelerden anlamiyor ya 😂 algıları yetmiyor😂 kısa, net cümleler daha etkili bence onların üzerinde 😅

Çok haklısınız. Bu tür çiğlik yapan, adam yerine konup sarfedilen cümlelerden hiç anlamaz. Yazarken beninde aklımdan şunlar geçti; tam ortasında höst deme ihtimali de var bu kocanın.

Ben her zaman önce net ve düzgün bir dil kullanma taraftarıyım. Ama bir duruşu, prensipleri, sınırları olmalı bir insanın baştan beri. Zor, ama zamanla da geliştirilebilir bir şey bu.
Olmuyorsa ikinci moda geçersin.
Konu sahibi anlattığı kadarı ile sadece tavır koymuş henüz konuşmamışlar.

Ağaç kovugundan çıktınız sanıyor olabilir küstünüz öylemi siz onun annesini sevmediginizi söyleyin bence o küsmez baya bı saydırır.

Back