• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim... ağlamaktan yoruldum artık. Lütfen yardım

Kavganın sebebinin ne olduğunun bence pek önemi yok ama yinede yazayım.
O gün yemek yapamam ve çayının hazır olmamasıydı. Aslında her zaman yemeğide çayıda hazır olur işten gelince. O gün Dr gitmiştim plasenta mın aşağıda olduğunu dinlenmem gerektiğini söyledi. Ayaklarımı yukarı kaldırıp Yatmam gerekirmiş yoksa en kötü ihtimalle plasenta kopması bebeği kaybetme ve kan kaybı olabileceğini söyledi. Ben de daha açıklama yapamadan bağırmaya başladı ve kapıyı çarpıp çıktı. Hala durumumu bilmiyor ve ben yinede kalkıp yemek yapıyorum.
Yemek konusuna gelince onunla aynı sofraya oturmuyorum ama o gelmeden atıştırıyorum. Çok kırıldım

Eşinizin tepkisi normal değil ama siz neden durumu eşinizle paylaşmadınız?
Bebek onun da bebeği gökyüzünden inip karnınıza girmedi.
Bilmesi gerekiyor.
Bunun dışında eşinizin haklı bir tarafı yok durum buysa.

Ya sorma sana kendimi kanıtlama ihtiyacım varda ondan kıvırıyom.
Bi konuya cvp verceksen konunun gidişatına bakmak lazım. Bu sürede yeni bilgiler eklenmiş olabilir çünkü. Sende okusan iyi edersin
çok komik.. daha 1 saat olmamış yemek yemiyorum diye..sonra da bu konuda sana yazınca bize sersem muamelesi yapıyorsun.. 1 saat içinde kusura bakma ''günlerdir yemek yemiyorum''lafının gidişatını değiştirceğini tahmin edemedim.. fazla triplisin ve sana iyilikle yardımcı olacak fikirlere de saygın yok.. allah eşine de yardım etsin.. daha birsey yazmam hadi kolaylıklar sana !

Bence hamilelik sebebiyle fazlasıyla hassassınız.
Ayrıca eşinize doğacak çocuğumuzu düşünmüyor bana halimi hatırımı sormuyor diyorsunuz ama kendinizi odalara kapatıp yemeden içmeden kesiliyorsunuz.
Bence doğacak çocuğu siz de eşiniz kadar düşünmüyorsunuz.
Benim anladığım budur.
Düzenli yaşamak zorundasınız. Her açıdan.
Can taşıyorsunuz.
Ayrıca erkekler bizim gibi hissi kuvvetli, imadan anlayan, ince ruhlu olamıyorlar malesef.
Tavsiyem kendinizi yıpratmayın.

Hamile olmak ilgi beklemek icin sebep degil diyenleri anlayamiyorum.
9 ay canim cika cika hamilelik gecirecegim ki sorunlu bir hamilelikte olmayabilir, nasil olurda bir erkek esim hamile diyip arti ilgi gostermez ve gostermesi gerekmez.
Hamile bir kadinin bunu beklemesi kadar dogal bir sey yok bence.
Esiniz mevzu da cok haksiz.
Ama cozum de odaya kapanmakta degil.
Bence de oturun konusun, konusamiyosaniz duygularini yaz. Hergecen gun sizi daha da iyi yapmayacak, zaman kaybi, bosa uzuntu.
İnsan yeri gelir sirf keyiften yapmaz yemegini, bunlar olabilir.

Niye yorumlarınız bu kadar katı? Zaten yeterince Üzgünüm. Beni dinlemesi gerekmezmiydi? En azından bi açıklamama izin veremezmiydi?
Şimdi benim yaptıklarım trip olarak algılanıyoda onunkiler neden kabul ediliyor?
Konuyu bilmeden nasıl onu haklı görebiliyorsunuz?
Bazı arkadaşları tenzih ederim.

Canım merhaba evet herkes azarlama derdinde yorumları okurken şok oldum. Daha fazla okuyup tartışmaya girmek istemeden sana yazdım.
Esin çok yanlış yapmış
Ama sen de hataalisin bu hafife alınacak bişey değil eşin eve geldikten sonra karşına geçip kızıp bagiracagina beni dinkeyeceksin doktor öyle öyle dedı bir kerede senbyemegi yapsan ne olur bebeğin hiç mi kıymeti yok sende.
Zor bır dönem hamilelik ilgiyi fazlasıyla bekler insan.
Ama üzüntü stres bebek için hiç iyi değil ne olursun dikkat et

Hamile olmak ilgi beklemek icin sebep degil diyenleri anlayamiyorum.
9 ay canim cika cika hamilelik gecirecegim ki sorunlu bir hamilelikte olmayabilir, nasil olurda bir erkek esim hamile diyip arti ilgi gostermez ve gostermesi gerekmez.
Hamile bir kadinin bunu beklemesi kadar dogal bir sey yok bence.
Esiniz mevzu da cok haksiz.
Ama cozum de odaya kapanmakta degil.
Bence de oturun konusun, konusamiyosaniz duygularini yaz. Hergecen gun sizi daha da iyi yapmayacak, zaman kaybi, bosa uzuntu.
İnsan yeri gelir sirf keyiften yapmaz yemegini, bunlar olabilir.

Su yoruma ohh be dedim

Kızlar 5 gündür çok kötüyüm ben. Eşimle kavgalıyız. Hem de bir hiç yüzünden. Günlerdir yemek yemiyor yatak odasından çıkmıyorum. Ağlamaktan çok yoruldum ama o nun hiç mi hiç umurunda değil bu durumum. Ağladığımı biliyor bir kez yanıma gelip te yeter artık ağlama gibisinden bişey söylemiyor. Üstelik ben epilepsi hastasıyım üzüntü yaramıyor bana sık sık kriz geçiriyorum üzülünce ve beni en çok üzen de 5 aylık hamile olmama rağmen beni umursamaması. Kendimden geçtim Bebeğimizin düşünse, sırf o yüzden azıcık ilgi gösterse yetecek bana. Asıl kavgalı olduğumuz sebebi unuttum bile; beni en çok üzen hastalığım ve hamileliğimin bile dikkate alınmaması. Oysa 3 buçuk sene uğraştık bu bebek için ve ben hamile kalınca çok ilgi görürüm azcık pohpoh lanırım diye ümitleniyordum. Fazla bişey mi istiyorum. Bi kadının en hassas en sevgiye muhtaç olduğu zamandır bu zamanlar ama ben ....ahh çok üzülüyorum çok

Bence siz de kendinizden geçip bebeğinizi düşünün artık kendinizi bu kadar harap etmeyin. Yemek yemiyorum demişsiniz kaç gündür? Kendinizi ve kendinizle beraber bebeğinizi de cezalandırıyorsunuz. Mutsuz olmak için üzülmek için harcadığınız bu enerjiyi keşke biraz pozitif kalmak için harcasanız.

Kavga ettiğiniz konuyu bilmiyorum ama şu anki mutsuzluğunuzun sebebini dışarılarda aramayın.

Sebep ne olursa olsun hemen toparlanin hastasiniz birde hamile pasamizin keyfi bilir bazilari bu tarz duygulardan anlamaz merhamet beklemeyin tribinden cikana kadar goze goz dise dis uygulayin tinlamayin onemsemz gozukun gorun bakin bakalim ne yapacak

Kızlar 5 gündür çok kötüyüm ben. Eşimle kavgalıyız. Hem de bir hiç yüzünden. Günlerdir yemek yemiyor yatak odasından çıkmıyorum. Ağlamaktan çok yoruldum ama o nun hiç mi hiç umurunda değil bu durumum. Ağladığımı biliyor bir kez yanıma gelip te yeter artık ağlama gibisinden bişey söylemiyor. Üstelik ben epilepsi hastasıyım üzüntü yaramıyor bana sık sık kriz geçiriyorum üzülünce ve beni en çok üzen de 5 aylık hamile olmama rağmen beni umursamaması. Kendimden geçtim Bebeğimizin düşünse, sırf o yüzden azıcık ilgi gösterse yetecek bana. Asıl kavgalı olduğumuz sebebi unuttum bile; beni en çok üzen hastalığım ve hamileliğimin bile dikkate alınmaması. Oysa 3 buçuk sene uğraştık bu bebek için ve ben hamile kalınca çok ilgi görürüm azcık pohpoh lanırım diye ümitleniyordum. Fazla bişey mi istiyorum. Bi kadının en hassas en sevgiye muhtaç olduğu zamandır bu zamanlar ama ben ....ahh çok üzülüyorum çok
Acaba sürekli böyle hastaliginizi hamileliğinizi vs kullanarak duygu somurusu yaptığınız için artık duyarsizlasmis olabilir mi? Haklı bile olsanız bu kadar da zayıf davranmamalisiniz. Siz kendinizi bebeginizi düşünmeden günlerdir agliyorsunuz onu ne hakla sucluyorsunuz bizi düşünmüyor diye. Dünyadaki bütün disi canlılar hamile kalıyor ve senin hastalığını paylaşan milyonlarca da insan var. Bunlar için sana ayrıcalıklı davranılması gerektiğini dusunmen simariklik. Biraz güçlü olun lütfen basit bi problem için kendine bunu yapan bi insan nasıl bi saglikli çocuk yetiştirecek?

O ilgi göstersin diye kendini harap etme bence. Erkekler iyiykin iyi, kötüyken kötü.

Sende onu takma bebeıin senin hissettiklerini hissediyor ve kodluyor. Ona bunu yapma

Ar
Acaba sürekli böyle hastaliginizi hamileliğinizi vs kullanarak duygu somurusu yaptığınız için artık duyarsizlasmis olabilir mi? Haklı bile olsanız bu kadar da zayıf davranmamalisiniz. Siz kendinizi bebeginizi düşünmeden günlerdir agliyorsunuz onu ne hakla sucluyorsunuz bizi düşünmüyor diye. Dünyadaki bütün disi canlılar hamile kalıyor ve senin hastalığını paylaşan milyonlarca da insan var. Bunlar için sana ayrıcalıklı davranılması gerektiğini dusunmen simariklik. Biraz güçlü olun lütfen basit bi problem için kendine bunu yapan bi insan nasıl bi saglikli çocuk yetiştirecek?
Artık çok kırıcı olmaya başladı bu durum. Hiç bişeyi kullanmıyorum ben. Ama artık ağzıma kuş tutam kimseye yaranamıcam belli.
Adam da şeytan tüyümü var ne bir kaç kişi hariç o nu tanımadan bu kadar koruyor anlamadım.

Sana tek bir tavsiyem var ailenin yanına git, senle ilgilensinler. Bu şekilde çocuğunu kaybedersin Allah korursun. Şu an bakıma ve desteğe ihtiyacın var. Sen dinlenmiş olursun o da Zaman geçince anlar hatasını. Evde bu şekilde daha çok yıpranırsın. Eşin arayınca dönersin.

Merhaba canım...
Öncelikle Allah hayırlı doğum nasip etsin sana...
Bebeğini kucağına sağlıkla al inşallah...
Ben de gebeyken senin durumundan 2 kere yaşadım birinde 5 aylıktım diğerinde 7 aylık...
Gerçekten çok zor.. İnsan gebeyken sulugöz oluıyor her şeye alınabiliyor, ilgi görmek istiyor çok doğal olarak...
Biliyorum elinde değil ama bence en azından bebeğin için uzatma bu durumu...
Gerekirse akşam yine güzel bir yemek hazırla beraber yiyin çay sırasında da ciddi bir konuşma aç anlat her şeyini sakin bir dille..

Burda tuhaf katı yorum yapanları da anlamadım gerçekten...
Her şeyi açık açık anlatmış anlamadığınız ne var onu da ben anlamadım...
Bir insan gebe kalırken tek başına yapmıyor bunu nitekim 3 sene uğraşmışlar beraber tedavi görmüşler..
Bu iş bir tek afedersiniz o işi yapmakla bitmiyor..
Sorumluluk başlamıştır artık..
Eşlerin de bu sorumluluğun altından kalkmaları gerekir..
Bir can taşıyor karnında ve o eşinin de bir canı...
Biraz daha hassas davranabilir bunu herkes yapabilir...

Canım sen de lütfen artık ağlayıp üzülme..
Dediğimi yap güzel konuş baktın yine mi olmuyor..
Bu sefer gül eğlen keyfine bak..
Bebeğinin sağlığı için mutlu ol..
Böyle gidecek değil elbet elinden gele yapmış olacaksın..
Artık daha sonra muhakkak bir olunu bulur yanaşır diye düşünüyorum..

ilk mesajın..
hatırlatmak istedim.
yemek yemiyosun diye sana kızanlara laf ediyosun ya o yüzden
yazıktır günahtır o bebeğin suçu günahı ne yaa
hadi yemek yiyosun diyelim ağlamanın da bebeğine nasıl zarar verdiğini biliyor musun
gerçeklik payı ne bilemem ama ben annenin bütün duygularının bebeği olumlu veya olumsuz yönde etkilediğine inanırım kaldı ki ssenin bi de riskin var
ya tamam belki senin eşin afedersin ama öküzlük etmiş belki o gün kötü bi günündeydi senden çıkardı şimdi eşim beni anlamıyor zaten triplerinde sebep neyse ne
sonuçta ortada bebğin sağlığından önemli bişe yok
mesaj at durum bu bu o gün o yüzden yemek yapamadım bak bakalım konuşuyor mu konuşmuyor mu

Tabii ki hayır. Ama hangi kadın hamileyken ilgi görmek istemez söylermisin bana?

Valla ben hiç ilgi beklemedim, zaten oldum olası "ay hamileyim sevgiye ihtiyacım,ilgiye ihtiyacım var" durumuna da bir anlam verememişimdir. Dünya var olduğundan beri dişiler doğuruyor. Bunu kullanıp, hastaymış gibi davranmanın bir anlamı yok bence.

Eşiniz odunluk yapmış o ayrı tabi, yaptığının özrü olmaz. Ama sizde bu şekilde uzatarak ,hem bebeğinize hem kendinize eziyet ediyorsunuz. Konuşmayı denemek belki en mantıklısı şu an için. Unutma bebeğin senin her duygunu hissediyor.

Sizin durumunuzda ben olsam ne yapardım diye düşündüm. Eşim eve geldiğinde yemeğini ve çayını hazır isteyen biriyse, ve ben yemek yapamayacak durumdaysam eve gelir gelmez önce eşime telefon açar (hatta daha yolda), durumu anlatır, bu gecelik dışarıdan bir şeyler söyleyelim ,olmaz mı hayatım; der konuyu bağlardım.

Birde anlamadığım, doktor kontrolüne gittiniz. Eve döndünüz, uzandınız. Bu arada eşiniz yada siz aramadınız mı birbirinizi?

Epilepsi hastası olup 5 gündür ağlamak aç kalmakta nedir? Bir kere bayılsan çocuğunda epilepsi olucak bunu biliyomusun? 5 aylik hamilesin 5 gündür yemek yemiyorum diyosun ne kadar cani dusuncesiz kötü bi annesin. Sırf umursamaz kocandan ilgi görmek için sebebini unuttuğun kavgada çocuğuna cektirdigine bak yazık ya yazık. Eşine laf edicegine kendine bak seninde çocuğunu çok düşündüğün soylenemez

Ar

Artık çok kırıcı olmaya başladı bu durum. Hiç bişeyi kullanmıyorum ben. Ama artık ağzıma kuş tutam kimseye yaranamıcam belli.
Adam da şeytan tüyümü var ne bir kaç kişi hariç o nu tanımadan bu kadar koruyor anlamadım.
bu yorumların tek amacı senin çocuğuna ve kendine zarar vermeden toparlanman. Eşini de kimsenin koruduğu yok. Sonuna kadar sen haklı olsan bile yaptığın davranış cocukca. kaldı ki kendin söylüyorsun basit bi olay olduğunu. Basit bi olay için 5 gundur agliyorsunuz yemek gelmiyorsun. Esin sizi düşünmüyor da sen çok mu düşünüyorsun çocuğunu.

Back