• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim... ağlamaktan yoruldum artık. Lütfen yardım

Niye yorumlarınız bu kadar katı? Zaten yeterince Üzgünüm. Beni dinlemesi gerekmezmiydi? En azından bi açıklamama izin veremezmiydi?
Şimdi benim yaptıklarım trip olarak algılanıyoda onunkiler neden kabul ediliyor?
Konuyu bilmeden nasıl onu haklı görebiliyorsunuz?
Bazı arkadaşları tenzih ederim.

konuyu aslında güzel anlatamamışsınız..
sadece nazlanmak isteyen bir hamile ve buna tahammülü olmayan koca imajı içermiş yazınız.

ama kavganın nedenini okuyunca kesinlikle haklısınız. hergün yemek yapmayıp evde oturan bir eş sıkıntılı tabiki. ama bir gün eve geldiğinde yemek yapmadığınızı görünce ilk demesi gerek hayatım noldu bir problem mi var rahatsız mısın?? dr kontrolün nasıl geçti??
ama direkt yemk çay kavgasına girmiş bencil biriymiş eşiniz..
ee böyle bir adamın sizi pohpohlamasını veya kırgınlığınızı gidermesini beklemekte yanlış olur.
o yüzden direkt olarak söyleyin durumunuzu ve onun çok bencil olduğunu.
bir epilepsi hastası olarak bu kadar üzülüp bebeğinize zarar vermeyin lütfen..

Konu sahibi Öncelik le sağlıklı bir hamilelik süreci ve doğum dilerim.
Kaç yaşındasınız ve kaç yıllık evlisiniz acaba merak ettim.

Evet dr dinlenmeniz gerektigini soylemis ama madem yapacak gucu hissetmediniz arayip haber verseydiniz keske. Dr cikisi doktorun soylediklerini haber verseydiniz veya. Evet esiniz sizi uzmus veya umursamamis olabilir ama sizin durumunuzdan haberdar olmadigini unutmayin.
Kendimden ornek veriyim... 9 aylik hamileyken perdelerimini asar ,pencelerimi siler alisverisimi yapardim. ilk 5 ay bulantidan basimi kaldiramazdim ama yemek saatinde mutlaka makarna-corba v.s hafif yemekler yapar ,et tavuk yiyememe ragmen esime hazirlar pisirirdim . Esim kendisini dusunup ugrastigimi gorunce bana daha cok ozen gosterip , yemek yapmamam icin disardan getirir bazen de tost v.s atistirirdi (ki yillardir asla ama asla yemeksiz gun kabul etmeyen ve yemek konusunda hassas bi adamdir) ... velhasil , siz kendinizi ifade etmemis , durumunuzu bildirmemissiniz ki karsi tarafta ona gore hareket etsin. ozen gostermeliyiz ki ozen gorelim. Mesele uzamadan esinizle konusmaniz rn dogrusu bence ;)

Bende epilepsi hastasiyim ama artik bayılmıyorum.hiçbirşeyi düşünme kavga ettiğinde bayılma numarası yap belki tirsar :KK73:

Ne desin insanlar. Vay pislik herif ne kalpsiz adam,umurunda bile değilsiniz gercekten karisini cocugini seven adam am boyle yapmaz filan mi? Bu mu duymak istediklerin. Bunları duyunca ağlama nöbetlerin ikiye katlanmayacak mi. Herkes sana hak verince eşine daha da sinir olup Ac kalarak onu cezalandırmaya ilgisini çekip af dilemesini sağlamaya çalışmayacak misin? Allah aşkına biraz söylenenleri anlamaya çalış. Bencilligi bi kenara bırak çocuğuna bi şey olursa esin ayaklarına kapansa da basin göğe ermeyeck

Kavganın sebebinin ne olduğunun bence pek önemi yok ama yinede yazayım.
O gün yemek yapamam ve çayının hazır olmamasıydı. Aslında her zaman yemeğide çayıda hazır olur işten gelince. O gün Dr gitmiştim plasenta mın aşağıda olduğunu dinlenmem gerektiğini söyledi. Ayaklarımı yukarı kaldırıp Yatmam gerekirmiş yoksa en kötü ihtimalle plasenta kopması bebeği kaybetme ve kan kaybı olabileceğini söyledi. Ben de daha açıklama yapamadan bağırmaya başladı ve kapıyı çarpıp çıktı. Hala durumumu bilmiyor ve ben yinede kalkıp yemek yapıyorum.
Yemek konusuna gelince onunla aynı sofraya oturmuyorum ama o gelmeden atıştırıyorum. Çok kırıldım

Eşiniz size kabalık yapmış gerçekten,
Acaba iş dönüşünde sıkıntısımı vardı veya maddi yönden sıkıntısımı var bunu ele almak lazım,
Ha yok genelde öyleyse böyle kaba bir adamdan bu beklenir diyeceğim ,şaşırmamanız lazım aslında,
Rahatsızlığınızı dr'un söylediklerini söylemelisiniz eşinize,
Hayır hamilesiniz madem anlayışsız ve kaba siz alttan alın bukadar küslük aranızdaki ilişkiye ve yavrunuzla aranızdaki ilişkiye zarar verir.
Akabinde yavaştan neye üzüldüğünüzü söyleyin ,yavrunuzu rabbim korusun inşallah sağsalim elinize alırsınız,

Biz kadınlar kendimizi acınacak, ilgi gösterilecek varlıklar olarak göstermeye çalışmaktan vazgeçmeliyiz:KK51: yazının başından itibaren kendine acımışsın. Sebep ne olursa olsun dik bir duruşun olmalı. Ee bi haftadır ağladın, sonuç? Sana zarar hep..

Bence sizde bebeginizi düşünmüyorsunuz.esinize söylüyorsunuz da...yemek yememek,5 gündür ağlamak,odadan çıkmamak ne demektir?3.5 yıldan sonra masum yavruya eziyet olsun diyemi hamile kaldınız canım. Bu kadar ilgi beklemen gereksiz.esinin gözünde şımarık, durmadan ağlayan, sinir bozucu kız çocukları gibi gorunursen gelmez tabi yanına. Ben kızım ağladığı zaman özellikle yapmıyorum istediğini. Öyle düşün.kendini toparlamaya çalış. bebeginide etkileme yazık. İleride sınirli bir cocuk olmasın.ayaklarinizin üzerine basın biraz lütfen.

Şimdi güzel kardeşim eşinden boşanmış biri olarak yazayım istedim Zaman'ında çocukça kaprislerle evliliğimiz bitti bir inatla herşey yerle bir oldu azıcık hoş görülü olamadık anlıyamadık kaybedince anlıyor insan yerinde olsam diye başlamak yersiz sen istemez isen düzelmez hiç birşey sağlık elden hepten gidince kimse yanında olmaz bu evladın bile olsa hayat karmaşık ve çetrefilli uyan uyan kendin için birşeyler yap ve elindekine sımsıkı sarıl hatalı ise özür dile

Tekrar hayırlı bebiş diyerek başlayayım.
Bakın önceliğiniz artık bebeğiniz olmalı. Evet eşiniz doğru davranmamış ama sizin kendinizi aç bırakmanız, odaya kapatmanız başta karnınızdaki bebeğiniz olmak üzere size zarar verir. Bence bunu da iyi biliyorsunuz. Yanlız hem gebeliğin etkisi hemde sanırım yapı itibariyle biraz duygusal biri gibi geldiniz bana.

Başta şunu idrak etmelisin ki erkekler gerçekten düz insanlardır. Ani tepkiler verebilirler. Bunun doğru olduğunu savunmuyorum ama bu konuda yapabileceğin birşey yok. Eşinde biraz kaba davranmış. Ayrıca şu an babalığını tam olarak idrak edemiyor.

İlk başta kendin ve bebeğin için toparlanmalsın. Elini yüzünü yıka ve odadan çık. Kendini yormadan hafif bir yemek hazırlayabilirsin. Sonra günlük yaşantına göre kendini oyaliyacak birşeyler bul. Yemeklerini ve varsa ilaçlarını ihmal etme. Bu üzüntü seni ve bebeği yemek yapmandan daha çok etkiler.

Eşinle normalde iletişimin ne safhada bilemiyorum ama bence geldiği zaman karşıla ve yemeğe beraber oturun. Boynuna atla demiyorum ama küskünlükten de siz daha fazla üzülüyorsunuz gibi geldi. Eşiniz yemeğini yedikten sonra ona durumunuzu, hissettiklerinizi mümkünse aglamadan ve sesinizi yukseltmeden ifade edin. Eşinin sen söylemeden seni anlaması mümkün değil. Evet biraz kaba biri ama senin eşin ve çocuğunun babası. Eminim bu zamana kadar yine bazı şeylerde kendini belli etmiştir ama evliliğiniz sizi mutlu ediyor ki sürdürüp birde evlat sahibi olacaksınız inşallah. Umarım hallolur. Ve kesinlikle kendini ve bebeğini bir daha bu duruma sokma.
Şimdiden geçmiş olsun :KK58:

O gün yemek yapamam ve çayının hazır olmamasıydı. Aslında her zaman yemeğide çayıda hazır olur işten gelince. O gün Dr gitmiştim plasenta mın aşağıda olduğunu dinlenmem gerektiğini söyledi. Ayaklarımı yukarı kaldırıp Yatmam gerekirmiş yoksa en kötü ihtimalle plasenta kopması bebeği kaybetme ve kan kaybı olabileceğini söyledi. Ben de daha açıklama yapamadan bağırmaya başladı ve kapıyı çarpıp çıktı. Hala durumumu bilmiyor ve ben yinede kalkıp yemek yapıyorum.
Yemek konusuna gelince onunla aynı sofraya oturmuyorum ama o gelmeden atıştırıyorum. Çok kırıldım
Bence zikkim yemesini onermelisin.
Kavganizda hataniz yok. Sagliksal problemler var. bundan haberi bile yok. Ayrica baska rahatsizliginizda var. kriz geciriyormussunuz ve bebeginize ragmen umru degil. Yani ne baba ne koca.

Evet yemeğinide çayınıda yapmaya devam edicem. Ben sayıda kusur etmemeye çalışıyorum. Belki o da hatasını anlar diye. Hem ne konuşayım ki zaten neden üzüldüğümü biliyor
bence anlamasını beklemekle sizde hata yapıyorsunuz anlamıyorsa anlatın kendinizide boş yere strese sokmamış olursunuz

Dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Trip atmada son nokta olmuş ama zararı sana ve çocuğuna. Mantıklı ol, bebeği düşün, ağlamayı kes.

Tamam haklısındaaa... Yani 3 senedir bi gün yemek hazır olmadi diye mi bu adam böyle yaptı? Eğer cidden problem buysa diyecek bi şey yok zaten. Düşüncesizlikte çığır açmış. Amaaa burda ki kadınların nerdeyse hepsi annelik güdüsüyle yazıyor. O yüzden hepimizin aklına ilk gelen şey 5 gündür o çocuk karnında stresten ne hale gelmiş olabileceği. Pek yumuşak yorumlar bekleme. Evet her hamile ilgi özen alaka bekler ama o filmlerde gördüğün pır dönen babalardan görmedim ben hiç. Ayrıca hiç eve gelmiyo mu söylesen durum böyle böyle diye. Veya ne bileyim konuşmaya korkuyo musun? Konuşmaya çekiniyosan mesaj atabilirsin.

bende 17 yıllık evli biri olarak ve yaşadığım tecrübelere dayanarak yazıyorum senin yaptığın yani ben tartışmlarımızda yanına gidiyorumları zamanında bende çok yaptım,çocuğum yokken yapacak birşey olmayınca eşine sarıyorsun maalesef ,ama oğlum oldu sevgim ikiye bölündü ve eşimin triplerine tavırlarına ayıracak zamanım olmadı birde çalışıyorum.olay ters döndü kaçan kovalanırmı sali bu çok doğru şimdi Allah izin verirse 2. bebeğime hamileyim ve artık benim kaş çatışımdan bile adam peşimde yani ödü patlıyor kızıcam ,yada üzülücem diye,onunda stresli zamanları oluyor tabii anlatırsa dinliyorum anlatmazsa üzerime hiç gitmiyorum,lakin 3 gündür ağzını bıçak açmıyor,dr gitmişim ister sorsun ister sormasın umrumda değil bu sebeplede canımı hiç sıkmam ,ben çocuklarım için psikolojimi iyi tutmalıyım artık eşim 3. planda önce çocuklarım.

Selam arkadaşlar

Ben az önce üye oldum. 18 haftalık hamileyim almanyada yaşıyorum.

Konuya gelince... bende eşimin doğumda yanımda olmasını isterim. İlk doğumumda yanımdaydı , sancı süresince elimi tuttu destek oldu. Güzel sözler söyleyip benim yanımda olduğunu gösterdi. Buda o durumdaki bi anne adayı için çok önemli. Bu doğumumda da yanımda olacak inşallah. Eşimin benden soğuyabileceğini açıkcası düşünmüyorum çünkü bu mucize de onunda payı var ve bu hissi bana hiç vermedi.

Aksine ben bebeğin ilk anlarını anne ve babasıyla birlikte yaşamasını gerektiğini düşünüyorum.

Zaten burda çok doğal bir durum olduğu için bu, babanın girmesi yasak değil. Sezeryana bile girebiliyor. Hatta anne adayının isteğine göre anneanne arkadaş veya kardeş bile girebilir. Yani anne adayı onayladıktan sonra kim olduğu hiç önemli değil.

Rabbim bebişlerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.

Sevgili konu sahibi başka bir konuya yaptığınız yorumda böyle yazmışsınız
ilk doğumunuzda kocanız yanınızdaymış Demek ki bu ikinci olacak
Peki siz ağlayıp sızlarken diğer çocuğunuza kim bakıyor acaba
Ayrıca burada 3,5 sene sonra zorla kavuştuk bu bebeğe diyorsunuz alıntıladığım yerde ise ilk çocuğunuzdan bahsediyorsunuz
Çelişkiler Çelişkiler
fake misiniz acaba

Sevgili konu sahibi başka bir konuya yaptığınız yorumda böyle yazmışsınız
ilk doğumunuzda kocanız yanınızdaymış Demek ki bu ikinci olacak
Peki siz ağlayıp sızlarken diğer çocuğunuza kim bakıyor acaba
Ayrıca burada 3,5 sene sonra zorla kavuştuk bu bebeğe diyorsunuz alıntıladığım yerde ise ilk çocuğunuzdan bahsediyorsunuz
Çelişkiler Çelişkiler
fake misiniz acaba

Aaa şimdi bilemedim:KK59:

İyimser mi düşünmeliyiz:KK57:

kocanı düşünmeyi bırak bebeğini düşün..
sen üzüldükçe o bebek hissediyor..
bu kadar kendini paralamaya ne gerek var illaki gelir konuşur..
bu kadar düşmeyin şu adamların üstüne ya..

Çok merak ediyorum yemek ve çay için kavga çıkaran adamla çocuk için mücadele mi verdiniz?

Back