• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim... ağlamaktan yoruldum artık. Lütfen yardım

konuşmak istemiyorsanız mektup yazın. ama hakaret vari olmasın. duygusal olsun....
İyi hatırlattın cnm. Dün mesaj attım ama cevap vermedi. Ne kadar böyle devam etcez. Bu durumdan hiç memnun olmadığım gibi şeyler yazdım.Belki cevabını akşama yüz yüze verir dedim ama maalesef o da olmadı.

Konu sahibi acaba dr dan evine dönerken , eşini arasan dinlenmem gerekiyormuş eve gelirken bir şeyler al desen daha mı farklı olurdu durumunuz . Sanki biraz senin de hatan var gibi ...

Ya lütfen kaç kez yazdım yemek yediğimi. Hala bebeğini düşünmüyorsun gibi ithamlarda bulunuyorsunuz çok üzülüyorum zaten. Ben de bir insanım ve her insanın duyguları vardır. Kırılır da kırar da. Siz üzülünce gülüp oynuyormusunuz? Bende böyleyim işte.

Biz ilk yazınıza göre yorum yapıyoruz ve orda beş gündür yemek yemediğinizden ve ağladığınızdan bahsediyorsunuz. Senin ve bebeğinin iyiliği için söylüyoruz yoksa bize ne...

O gün Dr randevum olduğunu biliyodu. Noldu nasıldı diye sorabilirdi bana.
Bugüne kadar her kavgamızdan sonra ben attım ilk adımı hep ben sokuldum yanına. Yine nasıl olsa o gelir diye bekliyor büyük ihtimalle. Çünkü öyle alıştırdım onu.
İyi de bu şekilde senden de eşinden de geçtim en çok o bebeğin etkileniyor.Artık sen bir anne adayısın önceliğin bebeğin olmalı onu strese sokuyorsun vede sen üzülünce o da çok üzülüyor.Erkekler malesef bencil olabiliyor.Biz bayanlar gibi ince düşünemiyorlar.Geçen sene bende hamileydim eşim şunu mu istersin bunu mu yada dr randevuların nasıl geçti hiç demedi.Ama ben genede hep pozitif tuttum kendimi vede hiçbir şey olmamış gibi güle güle anlattım paylaştım.Erken doğum oldu vede hastahaneye herşeyi yağdırdı bir ilgi bir alaka..Ama malesef bebeğim hayata tutunamadı.O yüzden yüreği yanan bir anne olarak diyorum ki herdaim bebeğin önceliğin olsun.

Sırf eşin seninle ilgilensin diye 5 gündür bebeğini aç bırakıyorsun yani...

PES! Demek istiyorum.

Neyse yinede bana kızanlarada teşekkür ediyorum ve artık çıkıyorum. İşe gitmem lazım. Hepinize iyi günler

İyi hatırlattın cnm. Dün mesaj attım ama cevap vermedi. Ne kadar böyle devam etcez. Bu durumdan hiç memnun olmadığım gibi şeyler yazdım.Belki cevabını akşama yüz yüze verir dedim ama maalesef o da olmadı.

ben mesajdan bahsetmiyorum. baya bildiğin el yazınla mektup yaz. ne hissettiğini anlat...

yok istemezsen karnındaki bebek için konuş... bebeğinin sorununu da anlat...

Yanlış anlama ama oturup konuşmadan sadece surat asıp aglayarak, daha doğrusu koca kişisinin ayağına gelmesiyle sorunları çözebilecegine inanan kadınlara ben gerçekten inanamıyorum.

+1
Kocalarını nasıl görüyorlarsa artık adama daha anlatmadan sorunları paylaşmadan küslüğün sebebini bilmesi bekleniyor

Kavganın sebebinin ne olduğunun bence pek önemi yok ama yinede yazayım.
O gün yemek yapamam ve çayının hazır olmamasıydı. Aslında her zaman yemeğide çayıda hazır olur işten gelince. O gün Dr gitmiştim plasenta mın aşağıda olduğunu dinlenmem gerektiğini söyledi. Ayaklarımı yukarı kaldırıp Yatmam gerekirmiş yoksa en kötü ihtimalle plasenta kopması bebeği kaybetme ve kan kaybı olabileceğini söyledi. Ben de daha açıklama yapamadan bağırmaya başladı ve kapıyı çarpıp çıktı. Hala durumumu bilmiyor ve ben yinede kalkıp yemek yapıyorum.
Yemek konusuna gelince onunla aynı sofraya oturmuyorum ama o gelmeden atıştırıyorum. Çok kırıldım

Arkadaşım yazmışsın 3 yıllık mücadele sonunda bebeğini beklediğini, dr. dinlen dediyse dinlen, kalkıp yemek yapma, (kendin yediğini belirmişsin gerçi) ekmek peynir idare etsin eşinde ya da dışardan söylesin, eşinin yaptığı düşüncesizlik eve geldiğinde sormalıydı ya da önceden aramalıydı ne yaptın dr.ne dedi vs. zaten hormonların şu an seni etkiliyordur, üstüne bir de dr.un dediği onun üstüne bir de eşinin yaptığı cidden zor bir durum ama sen hepsini bir kenara bırakıp yavruna odaklan, eşin de seni dinlemiyorsa mesajla durumu açıkla dr.un söylediklerini ya da not yaz bir yere bırak, belki hatasını anlar gelip özür diler...

Bak sana bu yazıyı 40 ına merdiven dayamış , 11 yıllık evli ve evliliğinin ilk yıllarını attığı triplere tepki beklemek gibi bir ahmaklıkla geçiren bir kadın olarak yazıyorum . Umarım dikkate alırsın .

Eşinin kavgaya sebep olan hareketi tam bir hadsizlik . Bu kadar önemli bir sebebinde olmayabilirdi o gün yemeği ve çayı hazırlamamak için , belki kendini biraz yorgun hissetmen bile yeterdi . Tüm bu ''hizmetleri(!)'' hala yapmaya devam edip ben saygıda kusur etmem demen de hata . Bunlar saygı değil arkadaşım .

Gelelim triplerine , kızmakta , gücenmekte son derece haklısın . Ama tepkin yanlış . Öyle odalara kapanıp , ağlamanı duyurmakla öfken sadece daha çok büyüyecek . Bak sen bile yazmışsın , kaç gündür ağladığımı bile bile yanıma gelmemesine öyle kırıldım ki kavganın asıl sebebini unuttum diye .

Konu ne ise onu konu yaşadığında konuşalım mümkünse , belki sinirlerin yatışması için bir süre beklenir ama ...günlerce odalara kapanıp , aynı sofraya oturmadan ondan gelecek hareketi beklemek ; inan bana sadece ömürden geçen boşa vakit .

Bir an önce toparla kendini , hem kendin hem evladın için . Bu huzursuzluğu o da hissediyor unutma .

Eğer konuşamam diyorsan , tüm olayları ve hislerini kaleme al . Eşine ver okusun . Böylece hararetli bir tartışma ortasında lafın kesilmiş olmaz .

Muhtemelen başı önde gelecektir yanına hatta '' eee yine bana söylemedin '' diye üste çıkmaya da çalışabilir .

Ve evet keşke söyleseydin .

Not: Bu olay dışında da genel olarak yemek vs.. işleri saygı unsuru olarak görme . Eğer sen bunları saygı unsuru olarak görür ve yaparsan , karşındaki muhatabında o işleri yapmadığın gün ''saygısızlık'' yaptığını düşünür kendince . Saçma ama gerçek bu .

Kavganın sebebinin ne olduğunun bence pek önemi yok ama yinede yazayım.
O gün yemek yapamam ve çayının hazır olmamasıydı. Aslında her zaman yemeğide çayıda hazır olur işten gelince. O gün Dr gitmiştim plasenta mın aşağıda olduğunu dinlenmem gerektiğini söyledi. Ayaklarımı yukarı kaldırıp Yatmam gerekirmiş yoksa en kötü ihtimalle plasenta kopması bebeği kaybetme ve kan kaybı olabileceğini söyledi. Ben de daha açıklama yapamadan bağırmaya başladı ve kapıyı çarpıp çıktı. Hala durumumu bilmiyor ve ben yinede kalkıp yemek yapıyorum.
Yemek konusuna gelince onunla aynı sofraya oturmuyorum ama o gelmeden atıştırıyorum. Çok kırıldım

Adam hata etmiş.. Büyük kabalık etmiş..
Ama belki kötü bir gündü.. Belti yanlış anlaşıldı..
Keşke siz sakinleşince konuşmayı deneseydiniz ondan önce atıştırıp onunla aynı masaya oturmamak yerine..

+1
Kocalarını nasıl görüyorlarsa artık ama daha anlatmadan sorunları paylaşmadan küslüğün sebebini bilmesi bekleniyor

Yani ortada kişiye sıkıntı, rahatsızlık veren bir durum varsa söylenmeli. Odalara kapanıp, aynı evin içinde günlerce tavırlı hareket etmek,
Benim sorunum var ama kendimi ifade edemiyorum,
Sen kendi kendine anla beni demekten farksız.

Anlaşmazlık kaçınılmazsa o kavganın, tartışmanın da hakkını vermek gerekir.

pardon da daha 48 dk önce günlerdir yemek yemiyorum demişssin.. tepkiler sert gelince hemen yemeyemi başladın.. ilk başta ne yazdıysan bizler de onu okuyoruz.. ilk mesajına bak bence
Ya sorma sana kendimi kanıtlama ihtiyacım varda ondan kıvırıyom.
Bi konuya cvp verceksen konunun gidişatına bakmak lazım. Bu sürede yeni bilgiler eklenmiş olabilir çünkü. Sende okusan iyi edersin

Neyse ben burda biraz yardım bulurum diye umut etmiştim. Ama nedense çoğu arkadaş ne eşimi nede kavganın sebebini bilmeden beni suçlu çıkardılar. Artık bişey demiyorum. Hoşçakal.

Umarım sizler bir gün böyle bişey yaşamassınız

Back