How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

eşim 4 kardeş ama kaynatam hep bizde

İlahi zaman-zaman
Güldürdün beni. Kayınpederler işini her zaman bilirler ama şu bir gerçek ki k.validelerden daha iyi davrandıkları ve daha az kıskandıkları kesin :))

Kızlar öylesine bunaldımki boşanmanın eşiğine geldim, allah rızası için aklı başında bi yol gösterin bana, kafayı yiycemm.
Eşim 3 erkek 1 kız 4 kardeşler, kaynatam yaşlı, memlekette yalnız yaşıyordu kendine bakabiliyor zaten ordan ayrılmak da istemiyordu alıştım buraya diyordu. Çok hastalanmış acile yatırmışlar orda, eşim gitti getirdi, burda biçok Dr.a götürdü ve neticede kalp yetmezliği varmış tedavisi yok dendi, biçok ilaç verdiler ömür boyu kullanacak, düzenli kullanırsa 15 senede yaşar demişler. Yani korkulacak bi durum yokmuş, zaten düzeldi de. Daha önce de kanser demişlerdi yine eşim gitti getirdi ve yine biçok dr gezdik sonuçta şükür bişey çıkmamıştı, dönmüştü memlekete. O zaman çocuk tedavisi görüyordum hamilelik riskim vardı, ona rağmen Mr'a bile onunla girmiştik korkuyodu tak başına girmeye. Radyasyonlu filimler falan çekildi(direk vücuduna radyasyon veriliyor), ki 24 saat hamile ve çocuğa yaklaşmaması gerekirken mecburen yemeğini ver çamaşırı v.s. uzak kalamadım. Neyse şuanki durumum 8 aylık bebeğim var ve yemek yemiyor akşama kadar onu yedirmekle uğraşıyorum. Ayrıca dersaneye yazıldım, KPSS için, memurluk sınavı bilenler bilir, çok çalışmak gerektiğini sadece dersanenin yeterli olmayacağını. Mühendisim ve KPSS'den 90 altı işime yaramıyor bölümümden alımlar nadir oluyor çünkü. Kaynatamın gelmesi öyle kötü zamana denk geldiki, dersaneye gidemiyorum ders çalışamıyorum (ki sınav her sene olsa neyse 2 senem yanacak dersaneyi bırakırsam) bebeğim yemiyor ona ayrı üzülüyorum.
Eşime anlattım hiç olmassa sınav bitene kadar kardeşlerinden biri baksın sonra hep kalsın yanımızda dedim ama beni hiç anlamıyor. Zaten kardeşleri öyle vicdansızlarki bırakın halimizi sormayı, birazda biz bakalım demeyi, babalarını bile arayıp durumunu sormuyorlar. Kızmak da haksız mıyım, ben mi büyütüyorum. Eşime göre ben büyütüyorum, idare et biraz zaman geçsin yazın gider v.s. diyor ama kaynatamın gitmeye hiç niyeti yok(annemler yakınımda oturuyo, oraya gitmiş demiş ben dönemem gözüm kesmiyo gidersem soba yakamam donar ölürüm v.s. Ama durumu iyi hasta hali yok günde 2 kez çıkıp kahvelere gidebiliyo). Ama sınav zaten yazın, yaza gitse çok geç, bana şuan zaman lazım ve kardeşleri baksao zamana kadar sorun kalmayacak. Eşime biraz üstelesem kızıyor, babamı da alır giderim ben bakarım diyor, sanki ben bakmam diyorum. Ya bunu anlamak bu kadar mı zor, sınav geçene kadar bana zaman lazım diyorum, ondan sonra hep kalsın, zaten bebiş de kendini kurtarır o zamana kadar, problem olmaz benim için. Aşırı bunaldım anlatamam. Günde iki kez kahveye gider, ya giderken ya gelirken kızı uyutuyo yada yemek yedirmekle uğraşıyo olurum bunlarda sorun oluyo ister istemez. Neyse çok uzattım kusura bakmayın ama LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN. NE YAPAYIM BEN, HAKSIZ MIYIM BEN Mİ BÜYÜTÜYORUM. EŞİMLE BOŞANMANIN EŞİĞİNDEYİM ÇÜNKÜ BANA KÖTÜ BİRİYMİŞİM BABASINA BAKMIYORMUŞUM MUAMELESİ YAPIYOR

Açıkçası başlığı okuyunca ebeveynlerin öyle 2 ay bir kardeşte 3 ay başka birinde kalması kötü bir şey üzülüyorum bu misafir gibi olmalarına diyecektim... Fakat sizin durumunuz ve istedikleriniz çok farklı çok haklısınız bu sınav sizin hayatınız için çok önemli ve bir de çocuğunuz var ikisi birden zor iken birde hasta ve yaşlı biriyle ilgilenmek imlansız gibi yani başka kimse olmasa mecbur bakmanız gerek ama başka kardeşleri de varmış eşinizin açıkçası düşüncesiz buldum eşinizi ve hatta kayınpederinizi ... Allah yardımcınız olsun sabredin kendinizi çok üzmeyin ...

canım soyle soyleyeyim. ben test mest comedim. sadece ihtiyacın setini aldım. onlar oyle bir ozlu hazırlamıslar ki. sadece gerekli kısımları ogreniyorsun.
ama tabi ne kadar test coz o kadar iyi. ben konu anlatımlı setlerin arkasındakileri cozmustum birkac kere.
tarih cografya vatandaslık zorluyor. matematikten yavassan tabi biraz calısman lazım pratik yapmak lazım. ama genel duzeyi zor degil sınavın.

ozet cıkararak calısmak daha kalıcı oluyor ama zamanım yoktu. o yuzden tekrar yaptım.

genelde aksam calısırdım kkızım uyuduktan sonra. bence bu sene kendini dusun. yani evde yok 3 cesit olsun vs bosver. ne kolaysa onu yap. hazır yemek yap.

kendine ders programı yap. ne zaman bossan mesela dinlenmek icin yemek yap. yani kafan dinlensin. aralarında oturup tv vs izleme. dizilerini bırak. kk ya girme. internete girme. tum bos vakitlerini ders calısmaktan arta kalan kızına harca ki psikolojik olarak ihmal ettigini dusunme. aksamki uykundan fedakarlık et. dedigin gibi insan az uyumaya da alısıyor. ben gunduz hic calısamazdım. ama kızım uyur uyumaz otururdum basına. tum islerimi bırakırdım. yani ilk hedefin ders calısmak.

mesela bugun tarihten su konu bitecek derdim. bitmeden ölsem yatmazdım. ille bitecek. su 15 gunde bu kitap, sonra su kitap mayıs bası itibariyle su kittap. su tarih ozet icin vs vs. oyle belirlerdim.

kpss 3 um de 94-95 civarı idi. benim bolumum de tekstil muh. devlette yeri hicccc yok ma kısmet oldu oldu iste.

dil sart. kpss bittikjten sonra bir kpds kursuna gitmelisin. dilsiz olmaz.

sana basarılar dilerim.

canım evde yaslı ile cok zor. sen ugradıgın haksızlıga ve planlarının mahvolmasına sinirleniyorsun. bosver ve planlarını bu sekilde revize et. sonucta insanlar ne ile karsılastıgınla ilgilenmez. gemiyi limana getirip getiremedigine bakar. herkes ettiğini bulur. kpederinin duaları da yeter.

bosver. k.peder seni boyle azimli gorunce emin ol yumusar. biraz havalar düzels,n gider bile belki. bu arada cocuk bakımı icin esin de yardımcı olmalı. hic kusura bakmasın. aksam direkt devret cocugu. bunu sen istedin de.

sana basarılar dilerim. insallah cok iyi bir puan alırsın.

not: ihtiyac akademinin kitaplarını hemen internetten ya da esine siparis et. 5 li set. konu anlatımlı. cok cok cok memnun kalacaksın. bak soyluyorum.

Ne güzel yazmışsın ne güzel anlatmışsın, çok teşekkür ederim canım fazlasıyla motive ettin beni. Yapmam gereken yada olması gereken de tam olarak da bu zaten. Kimseyi dinleme kimseye sinirlenme, zaman yaratıp otur ders çalış. Sınav bitince kimse demezki yaa zamanı da yoktu çalışamadı, derler dersaneye de gidiyodun nasıl düşük puan aldın. Neyse kimin ne dediğini de boşvericem geleceğimiz için bi şekilde bu sınavın üstesinden gelmek zorundayım. Ve dediğn gibi internete de girmiycem artık, çok sağol gözümü açtığın için
Süper puan almışsın tebrik ederim. Dersane yediiklim seti vermişti ama ihtiyacı çok duydum, alıcam kısa zamanda ve konulara sadece ihtiyaçtan çalışırım artık. Tekrar teşekkür ederim iyi dileklerin için

Canım benim seni çok iyi anlıyorum.
Öyle ki başkalarının ne dediğine ne kadar çok takılırsan, onların eleştiri ve tenkitlerine o kadar maruz kalırsın.
Sana diyorum ama bende yapamıyorum.
Benimde başıma öyle bir şey gelse eminim hem de yüzde yüz, eşimin kardeşi asla alıp bakmaz. O ancak onlardan yardım bekler asla bakacağını sanmam. Çünkü abisine öyle güveniyor ki bir keresinde alışveriş merkezinde ortada kaldık yanımız da 1 lira bile yok (hepimizin başına gelmiştir) arabamızı yıkayan adama para veremedik o da al abi şu parayı da ver bile demedi adam başımızda beklerken gözlerinin içine baka baka kaçtık çok utandım.
Onlar gayet pişkin içtiğimiz çay parasını bile karttan ödedik abi biz verelim demediler.
Üstelik karısı da çalışıyor kendisi de

Lakin şöyle de bir şey var kimse kimseye bakmak zorunda değil. Sonuçta siz doğurduğunuz çocuğu size baksın diye mi doğurdunuz. İlerde öyle bir durum olsa paranızı verip huzur evinde kalırsınız, haksız mıyım. Ama diğer kardeşlere siz söyleyin sonuçta hayat memat meselesi.
"Biraz alın sınavıma kadar sizde kalsın"deyin.
Almazlarsa da idare edemeyeceğinizi eşinize direk söyleyin emin olun bunun günahı yok, saygıyla da hiç ilgisi yok.
Vicdanım elvermiyor diyorsanız da bırakın da o vicdan sınavınızdan sonra huzursuz olsun.
Kayınpederinizden çok daha fazla vicdan hissetmek zorunda olduğunuz bir bebeğiniz olduğunu unutmayın.
Sonuçta o meleğinizin bakıma herkesten daha fazla ihtiyacı var.

Yorumun için çok teşekkür ederim canım, keşke insanlar sen ben gibi objektif düşünebilse de halimi anlasa. Takmıyorum artık eşim ne demiş babası ne düşünürmüş, kibele gibi bir örneği gördükten sonra, sınav dışında hiçbişeyi düşünmemem gerektiğini anladım. Artık takmıycam eşimin abilerini ablasını da , ne halleri varsa görsünler benim düşünmem gereken bi kızım var dediğin gibi, onun geleceği için bu sınavdan yüksek puan almam şart ve sürekli aklımda aklımda diye hareket edeceğim. Tekrar saol iyi dileklerin için

merhaba, sizi gerçekten anlıyorum. ne var ki bugün bende benzer durumdayım. beş yıllık evliyim ve dokuz yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. evlendiğimiz günden beri çocuk istememe rağmen çeşitli sorunlar nedeniyle olmadı ve nihayetinde hamileyim. kayınvalidem istanbul dışında ve kızı ile birlikte oturuyor. eşimin istanbulda üç tane abisi var. yani dört erkek bir kız beş kardeşler. görümcem bu yaz evlenecek ve haliyle kayınvalidem yalnız kalacak. kayınvalideme kalsa ayrı ev tutmak istediğini söylemiş, ancak eşim itiraz etmiş. eşim bana dün kayınvalidemin bizimle birlikte yaşayacağını söyledi. şimdiki evimiz bize yetecek kadar kutu gibi. ancak annesinin de rahat edebilmesi için daha büyük bir eve çıkmamız gerektiğini söyledi. çok yanlış biliyorum ama hamileliğimin de etkisiyle belki dün akşamdan beri ağlamaktan içim çıktı. ben daha bebeğim doğduktan sonra çalışıp, çalışmayacağıma bile karar verememişken şimdi bütün düzenim değişecek. bebeğim doğduktan sonra çalışsam bile bebeğime annemin bakmasını isterdim. şimdi bir yanda annem diğer yana kayınvalidem herkes birden ilgilenirse o çocuk perişan olacak. işi bırakmak en mantıklısı gibi geliyor ama bu kez de bütün gün kayınvalidemle birlikte kalmak zorundayım. çalışırsam hiç değilse akşamdan akşama biraraya geliriz. ama bu durumda bebeğimi ona emanet etmek durumunda kalırım. görümcemin evleneceği ay kısmetse ben doğum yapacağım. yani doğumdan sonra kayınvalidem bizimle yaşamaya başlayacak. böyle bir şeye gerçekten hiç hazır değildim ve hiçbir zaman da aklıma gelmemişti. diğer kardeşleri ne düşünüyor şimdilik onu bile bilmiyoruz ama gerçekten hiç beklemediğim bir durumdu. benim durumumda olsanız nasıl davranır, ne yapardınız. fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.

merhaba, sizi gerçekten anlıyorum. ne var ki bugün bende benzer durumdayım. beş yıllık evliyim ve dokuz yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. evlendiğimiz günden beri çocuk istememe rağmen çeşitli sorunlar nedeniyle olmadı ve nihayetinde hamileyim. kayınvalidem istanbul dışında ve kızı ile birlikte oturuyor. eşimin istanbulda üç tane abisi var. yani dört erkek bir kız beş kardeşler. görümcem bu yaz evlenecek ve haliyle kayınvalidem yalnız kalacak. kayınvalideme kalsa ayrı ev tutmak istediğini söylemiş, ancak eşim itiraz etmiş. eşim bana dün kayınvalidemin bizimle birlikte yaşayacağını söyledi. şimdiki evimiz bize yetecek kadar kutu gibi. ancak annesinin de rahat edebilmesi için daha büyük bir eve çıkmamız gerektiğini söyledi. çok yanlış biliyorum ama hamileliğimin de etkisiyle belki dün akşamdan beri ağlamaktan içim çıktı. ben daha bebeğim doğduktan sonra çalışıp, çalışmayacağıma bile karar verememişken şimdi bütün düzenim değişecek. bebeğim doğduktan sonra çalışsam bile bebeğime annemin bakmasını isterdim. şimdi bir yanda annem diğer yana kayınvalidem herkes birden ilgilenirse o çocuk perişan olacak. işi bırakmak en mantıklısı gibi geliyor ama bu kez de bütün gün kayınvalidemle birlikte kalmak zorundayım. çalışırsam hiç değilse akşamdan akşama biraraya geliriz. ama bu durumda bebeğimi ona emanet etmek durumunda kalırım. görümcemin evleneceği ay kısmetse ben doğum yapacağım. yani doğumdan sonra kayınvalidem bizimle yaşamaya başlayacak. böyle bir şeye gerçekten hiç hazır değildim ve hiçbir zaman da aklıma gelmemişti. diğer kardeşleri ne düşünüyor şimdilik onu bile bilmiyoruz ama gerçekten hiç beklemediğim bir durumdu. benim durumumda olsanız nasıl davranır, ne yapardınız. fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.

canım ayrı başlık aç istersen buradan kimse görmez. zor bir durum kendimi senin yerine koyuyorumda. eşin sana fikrini sormadan mı gelecek dedi. ortak karar almanız gerekmez mi. hem bu anladığım kadarı ile kalıcı olacak çok zor durumu iyi ise kendi evine yakın ayrı ev falan tutsanız ona olmaz mı. yine ilgilenirsiniz ama senin de evde düzenin bozulmamış olur

canım ayrı başlık aç istersen buradan kimse görmez. zor bir durum kendimi senin yerine koyuyorumda. eşin sana fikrini sormadan mı gelecek dedi. ortak karar almanız gerekmez mi. hem bu anladığım kadarı ile kalıcı olacak çok zor durumu iyi ise kendi evine yakın ayrı ev falan tutsanız ona olmaz mı. yine ilgilenirsiniz ama senin de evde düzenin bozulmamış olur
evet emrivaki oldu biraz. ona da ayrı üzülüyorum. kayınvalidem zaten ayrı ev tutmak istemiş. eşim kabul etmemiş. bana kalırsa da ayrı ev daha iyi ama eşim kabul edecek gibi değil. olumlu yönlerini görmekten başka da çarem yok galiba.

evet emrivaki oldu biraz. ona da ayrı üzülüyorum. kayınvalidem zaten ayrı ev tutmak istemiş. eşim kabul etmemiş. bana kalırsa da ayrı ev daha iyi ama eşim kabul edecek gibi değil. olumlu yönlerini görmekten başka da çarem yok galiba.

bence biraz bastır eşine. bak kayınvalidede ayrı ev istiyo madem. ev ev üstüne çok zor oluyo canım. ilk aylar doğum falan anlamazsın hatta yardımı bile olur ama bir süre sonra sorunlar başlıyor. olmadı kayınvalide ile de bir konuş tabii uygun dille. sanırım şuan sorunlu bir ilişkiniz yok ne güzel. bak anne aramızda bozulmaz falan diye ara yol ara. ama eşini sıkıştır benim önerim. bir kere kötü olursun belki eşinle ama sonrasındaki problemlerden kurtulursunuz. eşinide anlamadım ya bak anneside ne güzel ayrı ev istemiş niye aynı eve sokmaya zorluyor ki. anne kız bile aynı evde anlaşamıyor bu devirde kaynana ile oturmak zor iş ya.

bazi arkadaslar bilir ben kayinvalideyle birlikte yasiyorum ve bisuredir sorunlar cikiyodu ve gecen hafta tavan yapti suan sular duruldu ama gecen hafta cok kotuydu ve hic aglamadigim kadar agladim ve bisure gecince esimle konuyu konustuk ve o evlenmeden once ben sana annemin bizimle yasayacagini soylemedimmi dedi bende hayir soylemedin sadece yazlari turkiyede kisi bizim yanimizda geciricek dedin dedim ve cevabi ogle demissem demisim ne olmus simdi annemle yasiycaksin ve ben asla anneme kizmiycama gore suclu hep sen olcaksin ona gore davran [ayagini denk al ]dedi yani yapabilcen pek bisey yok eger erkekler istiyosa onlarin istedigi oluyo hep

bazi arkadaslar bilir ben kayinvalideyle birlikte yasiyorum ve bisuredir sorunlar cikiyodu ve gecen hafta tavan yapti suan sular duruldu ama gecen hafta cok kotuydu ve hic aglamadigim kadar agladim ve bisure gecince esimle konuyu konustuk ve o evlenmeden once ben sana annemin bizimle yasayacagini soylemedimmi dedi bende hayir soylemedin sadece yazlari turkiyede kisi bizim yanimizda geciricek dedin dedim ve cevabi ogle demissem demisim ne olmus simdi annemle yasiycaksin ve ben asla anneme kizmiycama gore suclu hep sen olcaksin ona gore davran [ayagini denk al ]dedi yani yapabilcen pek bisey yok eger erkekler istiyosa onlarin istedigi oluyo hep
haklısın galiba. kabullenmekten başka çare yok gibi. aslında kayınvalidemle iyi anlaşıyoruz, ama aynı evde nasıl olur bilemiyorum.

Rica ederim Hayatım...
Sana bir nebze de olsa umut olabilmekti amacım. Emin ol vicdan denen şey sadece bizlerde var, diğer kardeşler de umur gibi birşey de yok.
Bizimkiler de bana laf söyleyip duruyorlardı ne zamandır ne geliyon ne görüşüyoruzz diye, yemeye çağırdım bu akşam hala kayınbiraderime üzülüyorlar "Ah ah nasıl ödeyecekler o borçları"diye sıfır borçla düğün yaptılar 3. yılda ev aldılar, kayınbabam onların düğünde çektiği krediyi ödüyor, biz onların düğünü için çektiğimiz krediyi yeni bitirdik. Artı bizim bebek ve ameliyat masrafımız oldu, arabyla kaza yapmıştık onun borcu.
Sözün kısası halen onlara kayırıyorlar ikisi de çalıştığı halde. Sonuç??? Bizi düşünen yok ve ev aldıkları için hayırlı olsun diye aramadığım için bana ironi yapıp laf söylüyorlar.

Eşini bile düşünme gerektiğinde, sadece sen, geleceğin ve sınavın önemli olsun.
Her sabah uyandığında bunları düşün ne olur.
Bir evladım olsun diye neler vermezdim.
Dileğim seninle inşallah kazanırsın sınavını da

Back