- 24 Mayıs 2017
- 7.487
- 14.680
- 248
- 34
- Konu Sahibi succulentaski
-
Bekarsanız lütfen evlenmeden önce böylr bir anlayışa sahip olduğunuzu müstakbel eşinize anlatın. Cebimde 10 varken yarısını olmayan kardeşime veririm vs.Bu herkesin bütçesine ve durumuna göre değişir. Konu sahibi zaten durumumuz iyi demiş, belki altını sizin alma durumunuzla onun farklıdır. Ben her şeylerini ailelerine versinler demiyorum. Eşinin (durumu varken), olmayan ailesiyle paylaşmasını anlıyorum diyorum.
Belkisi mi var? Her şey ortada, kullanıyorlar işte. Para akarken minimum iletişimleri varmış. Yani zoraki. Musluk kapaninca onu kesmişler, neden sizce?Bunlar gerçekten çok büyük iyilikler, kimse kimse için yapmaz belki. Ama ben düşünüyorum benim de kardeşim var. Benim cebimde 10 varsa, onun 0 ise ben de paylaşırım. Kullanmak niyetinde değiller belki. Tabi tüm hikayeyi olayları bilemiyoruz.
Bekar değilim evliyim. Çok şükür, şimdilik ne benim ailemin ne de eşimin ailesinin bizim desteğimize ihtiyacı olmadı. Olursa da iki taraf için de hiç düşünmeden veririm.Bekarsanız lütfen evlenmeden önce böylr bir anlayışa sahip olduğunuzu müstakbel eşinize anlatın. Cebimde 10 varken yarısını olmayan kardeşime veririm vs.
Tonla borç, araba, hediye takılar, düğün masrafı var konuda. Hanimefendi diyor ki 10 tl.Bekarsanız lütfen evlenmeden önce böylr bir anlayışa sahip olduğunuzu müstakbel eşinize anlatın. Cebimde 10 varken yarısını olmayan kardeşime veririm vs.
Katiliyorum. Bu tip kocalarin parayi baska yere akitmalarinin tek yolu onlari borclandirmak. Kredi cektirip cekip arsa almak, ev almak. Yapabiliyor mu yardim o zaman bakalim. Insallah sizin icin gec degildir konu sahibiAnneannem erkegin iki kasigi varsa birini kircan der. Sizin koca tam kasik kirmalik koca. Rahatsa siz el kadar evladinizi koyup ise gittiginiz icin rahat. Calismayin da gorsun o zaman kendine yeticek mi ki anaya kardese yedirsin. Asla bilezikleri vermeyin. Geri isteyecegi bilezigi takmasaydi. Dugununu de kendi yapsin. El seyiyle gerdege girilmez
Ben okuduklarımdan sizin kadar hiç belkisi olmadan niyetlerinden emin olamadım. Siz emin olmuş olabilirsiniz.Belkisi mi var? Her şey ortada, kullanıyorlar işte. Para akarken minimum iletişimleri varmış. Yani zoraki. Musluk kapaninca onu kesmişler, neden sizce?
Ayrica kardeş örneğiniz bekarken bile her zaman geçerli değildir. Evli insanin asil ailesi eşi ve çocuğudur.
Burada sadece örnek verdiğimi açıklamama gerek var mı gerçekten? TL de nerede yazmışım?Tonla borç, araba, hediye takılar, düğün masrafı var konuda. Hanimefendi diyor ki 10 tl.
Kadin çocuğunu bırakıp işe gidiyor sabahin köründe. Ne sefası sürüyor? Ortalamanin üzerinde kazanmak mi sefa sürmek?Ben okuduklarımdan sizin kadar hiç belkisi olmadan niyetlerinden emin olamadım. Siz emin olmuş olabilirsiniz.
Evli insanın önceliği kendi eşi çocukları yani kendi ailesidir buna katılıyorum. Ama benim imkanlarım her zaman ailemin de imkanlarıdır, yani onlar zorluk çekerken ben imkanlarımın sefasını süremem, bu benim şahsi düşüncem.
Isterseniz 1 milyon yazın. Bakış açınız yanlış.Burada sadece örnek verdiğimi açıklamama gerek var mı gerçekten? TL de nerede yazmışım?
Ben konu sahibi sefa sürüyor demiyorum yanlıs anlasıldı galiba, kendimden örnek veriyorum bu sebeple de cümlemin başında "ben" yazıyor.Kadin çocuğunu bırakıp işe gidiyor sabahin köründe. Ne sefası sürüyor? Ortalamanin üzerinde kazanmak mi sefa sürmek?
Bakış açısının doğrusu yanlışı mı olur? Bu benim konuya bakışım, sizinkinden farklı diye yanlış olduğu anlamına gelmez.Isterseniz 1 milyon yazın. Bakış açınız yanlış.
Çok doğru.
Galiba öyle. Benim sabahın 5lerinde kalkıp işe gitmeme vardiyalı çalışmama üzülmüyor mesela annesi saçını boyatamıyor diye daha çok üzülüyor gibi hissediyorum bazen
Ya bu konu canımı acayip sıktı. Kalbim ağrıdı sinirden. İki tane kızım var, yaşları küçük. Büyüyüp evlendiklerini ve böyle parazit bir aileye kendilerini ezdirdiklerini düşündüm. Siz değerli bir insansınız, bunu unutmayın. Emeğinizin her bir kuruşu altın gibi kıymetlidir. Eğer bağışlayacak paranız varsa yetimlere, savaş mağdurlarına ve öğrencilere yardım edin. Gözlerindeki sevgi dolu minnet ve dillerindeki duanın samimiyeti sizi çok mutlu eder.Hanımlar merhaba,
Kendimi hiç sevmediğim olayların içinde buldum. ama aklımdan çıkaramıyorum konuyu.uzak kalmaya çalıştıkça merkezine çekiliyorum.
Elimden geldiğince kısa kesmeye çalışacağım.
Eşim ve ben ailelerimizden uzakta yaşayan, çocuğunu bakıcılara bırakıp uzun saatler dışarılarda ağır şartlarda çalışan bir çiftiz. Gelirimiz Türkiye standartlarında iyi. Yaşlarımız 35. 7 yıldır evliyiz. Kendi emeklerimizle çok şükür iyi bir şeyler yaptık.
Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil.
Babası çok borç yaptı. eve haciz geldi. Eşim gitti toparladı borçları maddi destek oldu. Bayağı yüklü. Bu esnada kardeşi babasının yanında çalıştı işleri toparladılar. Borçlar hafifledi. Eşimin maddi desteği o dönem canımı sıksa da ailesinin ihtiyacı oldu zor günlerinde tabi ki destek olacak diye ses çıkarmadım.
Bu olaydan sonra da eşim bana ailesinin özellikle annesinin ihtiyaçlarını karşılayacağını borç ödediklerini benim anlayış göstermemi istediğini söyledi. İşte market fatura ekstra giderler. Tabi ki dedim. Annen var ortada. Sadece baban olsa neyse ama anneni zorda bırakma dedim.
Bu arada ikimizin de arabası var. Ama ben 2. Araba masraf oluyor diye satmaya karar verdim kendiminkini. Ev peşinatına ayırırız dedim. Sattık birikimimize ekledik.
Sonrasında eşim bana kardeşinin araba almak istediğini yarı parasını vereceğini çünkü annesinin hastane işleri olduğunda toplu taşımalarda zorlandıklarını söyledi. (Arabaları hacizde gitmişti)
Ben burada delirdim bayağı kriz yaşadık. Ama o araba alındı. Benim bekarken aldığım araba satıldı. Onlara araba alındı gibi oldu bunu kaldıramadım. Ama eşim bizim zaten arabamız var bencillik yapma diye beni manipüle etti sanırım. Mevzu annesi falan olunca ben hemen yumuşuyorum nedense bir de. Kadın kocasından çekiyor diye üzülüyorum. Ama bu konuda kardeşi bizi kullanmış gibi hissediyorum hala.
Bu arada eşim oradan maddi desteğini kesti. Evliliğimizde araba yüzünden kriz çıktığını ve onlar için yeterince yardım yaptığını artık çocuğumuz olacağı için de tekrar benimle o noktalara gelmek istemediğini söylemiş ailesine. Bunu sonradan öğrendim. Çünkü aile bana birden cephe aldı. Kısıtlı iletişimimiz koptu. Üzülmedim açıkçası. Sorun çözüldü diye düşünüp rahatlamıştım uzunca bir süredir.
Yeni bir olay pörtledi.
Eşimin kardeşi evlenmek istiyor. Parası yok. Çünkü yıllardır babasının yanında para almadan çalışıyor. Borç ödüyor. Ama bu onun seçimi bence.
ev eşyaları + Kıza takılacak bilezikler + düğün + balayı için bizden destek beklediklerini söylediler. Eşim de minimal bir şekilde çok rahat çözebileceklerini. Bu devirde abartıya gerek olmadığını söyledi. Düğün yapmayın. Vs vs. zamanında biz kendimiz aldığımız için hep eksik gedik spotçulardan bekar evimizden eşyalarla evlenmiştik. Bunu söyledi. Bi başınızı sokun bir yere gerisi gelir. Yapamayacağız diye korkmayın kendiniz halledersiniz diye cesaret veriyor güya.
Bunun üzerine kaynanam en azından bana takılan bilezikleri geri istediğini söylemiş. (bu arada o bilezikler dışında para harcamadılar o dönem ama harcamak zorunda da değiller hediyeyi geri istemeseler yeterdi:) )
Tabi ki bilezikler durmuyor. Ne kdar ediyorsa alıp vereceğiz. Ona okeyim.
Lakin eşim sonrasında düğününü de yapayım kardeşimin son görevim olsun demeye başladı.
Belli ki bu son görev falan olmayacak. Arabasını aldık, şimdi de evlendiriyoruz resmen. Muhtemelen sonra balayına da göndermek isteyecek. Yarın öbür gün çocuğu olunca da okutmaya kalkacaksın bu gidişle dedim.
Ben kendimi bu işler sırasında çok pasif konuma soktum ve artık bu kadar pasif olmamam gerektiğini düşünüyorum. İnsanların mutlu günlerini. Bozmak istemiyorum ama bu düğün meselesi sizce de gemileri yakmayı gerektirmiyor mu? Abartıyor muyum?
Kardeşine de yazık birikim yapamadı babası yüzünden diyorum. Ama sonra da banane bundan diyorum. Ben eşek gibi çalışıyorum. Kendi çocuğumdan kısıp koca herife mi yardım edicem. Herkes nasıl evleniyorsa öyle evlensin değil mi?
Biz evlenirken kimseden destek beklemedik. Marifet diye söylemiyorum zaten zihniyet olarak birilerinden bir şeyler bekleyen insanlar değiliz.
Kusura bakmayın uzun oldu. Hemen cevap yazamayabilirim bebişim var ama okuyor olacağım
Ne demek istediğini anlamadım.
Vah vah, saçını mı boyatamıyormuş demek.
Galiba öyle. Benim sabahın 5lerinde kalkıp işe gitmeme vardiyalı çalışmama üzülmüyor mesela annesi saçını boyatamıyor diye daha çok üzülüyor gibi hissediyorum bazen
Benim hafızam iyidir. En son bakıcı konusunu hatırlıyorum, o konuda da çok fazla iyi niyetli davranmıştı konu sahibi.Valla konu sahibesi önceki konun da benzerdi diye hatırlıyorum, oraya da yazmıştım o zaman bir şey dememiştin ona güvenerek ve affına sığınarak yazıyorum ki kocan salak..daha fazla yazmayayım
Benim hafızam iyidir. En son bakıcı konusunu hatırlıyorum, o konuda da çok fazla iyi niyetli davranmıştı konu sahibi.
Evet ya doğru diyorsun. orada da çok sebat ettim. Ama kurtuldum şükürler olsun. Maşallah diyim şu an çok iyi biri var yanımızda. Keşke bu konu da öyle kolay hallolacak bir şey olsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?