Ben gerçekten para harcamayı bilen bir insan değilim. Önce bu konuyu çözmem lazım bence.
Bi yengem var dünya yansa kuaförüne gider alışverişini yapar. Anneannem sinir olurdu. Annem hiç kızmazdı ona kendi değerini biliyor kadın o kendine değer vermezse kimse vermez diyordu. Şu an hep bunlar dönüyor kafamda. Ben kendime hiç değer vermiyorum ya.
Merhaba
Sorununuzun tespitini yapmışsınız. Bundan sonrası kolay.
Eşiniz parayı mantık dışı saçıyor. Siz mantık dışı tutuyor harcayamıyorsunuz. İşte hep birbirimizin aynasıyız. Boşuna değil bu hayatta karşılaşmalar, eşleşmeler.
Tespiti yaptınız madem. Daha ötesini görün. Saçmakla harcayamamak aynı şey. Dengesiz vermekle dengesiz biriktirmek ( kendinden feda ile) aynı şey.
Kendine değer verememek.
Eşinizin ailesi madden zenginleşse o parayı saçacak birilerini hemen bulur. Ya da siz birikim yapmak adına edindiğiniz konfor alanlarını her defasında yok edersiniz. Araba örneği gibi. Yemez içmezsiniz gelecekte yiyemediğim biriktirdiğim birikim hazır olsun yiyeyim diye. Sonra. Başkaları yer. Ama burada konu 3. Kişiler değil. Siz ve eşiniz. Siz ve aynanız.
Önce bu kendi inşa ettiğiniz kafesten çıkın.
-Mümkün değil- bu konuda kendime para harcamam dediğiniz o konuda kendinizi şımartın. O esnada bakın duygularınıza. Layık hissediyor musunuz. Bu hissettikleriniz size yolu açar. Çocuğunuzu da bahane etmeyin. Kendine harcayamayan - kendini değerli hissetmeyen bir ebeveyn her türlü eğitimi absorbe eder. Eşinizin annesi de öyle değil mi bakınca.
Kök ailenizde de saçan veya biriktiren harcayamayan biri var mıydı. Kim kullanıldı. saçını süpürge eden kimdi
Yemeyenin malını yerler. Bu orijinde 1 lirada aynı 1 araba 1 düğün de.
Alanı siz açtınız. Unutmayın. Ben layık değilim diye bağırarak.
Araba fazla. Satayım. Kuaföre gitmesem olur. Gerek yok. Vs.
Bir tık aşırılık var her ikinizde. Siz bir tık sağa o bir tık sola kaysa tamam.
Bu alanı güncelleyin. Araba hem yatırım hem ihtiyaç hem konfor mesela. O bilezikler belki demode . moda bir mücevherle değiştirilip bedende taşınabilirdi. Değeri düşmezdi ve değerli hissettirirdi. Kolunuzdan boynunuzdan saçmak daha zor olurdu eşiniz için. Ya da kullandığınız arabayı saçabilir miydi? siz vazgeçerek kendinizden müsaade etmediniz mi?
Restleşerek bereketinizi kesmeyin.
Eşiniz ailesinden daha varlıklı olması dolayısıyla utanıyor bile olabilir. Veya vererek feda ederek kendini değerli hissediyor olabilir. Bu hissi ne yapsanız tamir edemezsiniz. Fakat kendinizi değerli hissettiğinizde ve yaşadığınızda eşiniz saçmayı anlamsız bulacaktır. Tencere kapak
Siz kendinize odaklanın. Gelecekle kendinizi kandırmayı bırakın. Yemezsen yerler. kazancınızı ayırın eşinizle. Bu benim kazancım- bu benim yatırımım. Çünkü sen saçıyorsun demek bir saniye. Artık koruyorum( biriktirmiyorum - benim ve koruyorum) demek te bir zihin hali.
Kendinizi değerli hissettirecek şekilde yaşayın. İhtiyaçlarınızı gözden geçirin. Harcamanın içinde kazanmak gibi.
Sizinse kimse saçamaz. Tabi sizinse