Eş ve ailesi

Öncelikle sizi tebrik ederim, gerçekten bir noktaya kadar her şeyi anlayışla karşılaşmıssınız. Şu an tahammül sınırınızın düşmesi de çok normal.
Ama ben nedense eşinizle de empati yapabiliyorum, ailesinin durumu kötüyken duyarsız kalamıyor, anlıyorum.
Ben şöyle düşünüyorum, siz verdikçe size daha çoğu gelir, eşinizin kardeşinin ne suçu var? O da aile maduru olmuş, belki seçim bırakmadılar... Eşiniz abi olarak tüm desteğiyle yanında olmak istiyor, bence sizi kullanma derecesine getirmeden yardım edebilirsiniz.
 
Bir de bilezikleri istemeleri ne kadar ayıp, yaptığınız yardımları görmeden bir de bu talep çok ayıp. Ama belki gerçekten başka çareleri yoktur, çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor. Kötülüğe aynı şekilde cevap vermek çok kolay, ama iyilik yapmak zor bence. Ben olsam zoru seçerdim ama siz seçmezseniz de anlarım.
Eşinize de yüklenmeyin.
 
Düğünde de kaynanadan borç olarak 4 bilezik anonsu yaptırsalardı keşke
 

Prenseslerin annesi sen misin?
 
Polyanna sen misin?
 
Ama belki gerçekten başka çareleri yoktur, çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor.
Yeni gelinin seçtiği ailenin babası işe yaramazmış.

Seçtiği kocası eşek gibi çalışmış babasının borcunu ödemek için.

Bir dikili ağacı yok.

Düğün bilezik diye tutturmasinin ceremesini niye konu sahibi, eşi ve çocuğu çeksin ki?

Yani niye çaresiz olsunlar? "Düğün yapamıyoruz kızım" bitti.

İşine gelmezse evlenmez.
 
Borç ödemişler, araba almışlar, hediye edilen bilezikleri geri vereceklermiş, bir de kocasi düğünü de yapmaya karar vermiş.

Daha ne kadar kullanma derecesi olacak?
Bunlar gerçekten çok büyük iyilikler, kimse kimse için yapmaz belki. Ama ben düşünüyorum benim de kardeşim var. Benim cebimde 10 varsa, onun 0 ise ben de paylaşırım. Kullanmak niyetinde değiller belki. Tabi tüm hikayeyi olayları bilemiyoruz.
 
Borç ödemişler, araba almışlar, hediye edilen bilezikleri geri vereceklermiş, bir de kocasi düğünü de yapmaya karar vermiş.

Daha ne kadar kullanma derecesi olacak?

Konu sahibesi KV, KP ve kardeşi sırtında alıp şehirde 2 tur attıracak.
 
Doğru. Ama ben okuduklarımdan bilezik diye tutturmuşlar diye anlamadım. Yapılan iyilik gelin için değil ki, kardeşi için. Ama en başta da söyledim istemeleri bile çok ayıp, katılıyorum size.
 
Ne yapsın hem kendi arabasını hibe etmiş kayın aileye. Bir de bilezikleri yaptırıp mı göndersin? Altın ne kadar olmuş, sizin haberiniz var mı?
Ya dünyadan bihaber yaşayan kadınlar var bu forumda. Birini iyilik yapacağım diye bilezik yaptırıp göndermek de ne bileyim...
 
Benim kayınvalideciğim de hep başkasının parasına kendi aklımı ekler yardım yapar..ama yaptığı yardımda ortada hibe olan para hiçbir zaman kendi parası olmaz
 
Valla konu sahibesi önceki konun da benzerdi diye hatırlıyorum, oraya da yazmıştım o zaman bir şey dememiştin ona güvenerek ve affına sığınarak yazıyorum ki kocan salak..daha fazla yazmayayım

Bu şekilde ilk konum çericim karıştırdın heralde ama yalnız olmadığımı bilmek güzel
 
Bu herkesin bütçesine ve durumuna göre değişir. Konu sahibi zaten durumumuz iyi demiş, belki altını sizin alma durumunuzla onun farklıdır. Ben her şeylerini ailelerine versinler demiyorum. Eşinin (durumu varken), olmayan ailesiyle paylaşmasını anlıyorum diyorum.
 
Ya Koç ya da Sabancı değil bu insanlar. Maaşlı çalışanlar neticede. Çat diye işten çıkarsalar ya da ekstra acil harcamaları olsa ne olacak?
Bu zamana kadar aydan aya 2000 kadar mutfak masrafını yollamış kadın. Araba almışlar, borç ödemişler. Daha ne kadar verecekler? Bunun bir sonu var mı? Bugün kaynı evlenir, yarın annesi robot süpürge ister, sağlık turizmi ister. İster de ister. Siz paradan haber verin, uğraşsız paradan herkes her şeyi ister.
Bu kadının da çocuğu var, ona fon ayırması daha mantıklı olmaz mı artık? Kendi evladının geleceği mi, yoksa kaynının düğünü mü?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…