• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve ailesi

Esin zaten bir suru para dokmus hangi yuzle bilezik istiyorlar sizde saf gibi geri vericez diyorsunuz sizi bildigin kullaniyorlar kurus verdirmeyin verilen hediyede geri istenmez esinizde hic iyi niyetli degil alin karsiniza konusun bir kurus vermiyorum diyin bakalim ne oluyor

Evet ya doğru diyorsun. orada da çok sebat ettim. Ama kurtuldum şükürler olsun. Maşallah diyim şu an çok iyi biri var yanımızda. Keşke bu konu da öyle kolay hallolacak bir şey olsa.. ❤️
Sizin elinizde. Kimseyi eşiniz dahi olsa fazla alttan almayacaksınız, adam sizi sürekli manipüle ederek çocuğunun rızkından karşı tarafa aktarıyor. Araba olayına bile bilezik kadar gıcık olmadım. Buna nasıl izin veriyorsunuz hâlâ aklım almiyor.

Çok doğru.
Çünkü siz her zaman güçlüsünüz. Eşinize muhtaç değilsiniz. O yüzden size yardımcı olma ya da acıma gereği duymuyor ama annesi öyle değil. Annesi zavallı, muhtaç, yardıma ihtiyacı var. Erkeklerin ya da bazı erkeklerin kendine ihtiyaç duyulma dürtüsü baskın oluyor. Bu dürtüyü sizinle gideremediği için ailesiyle halletmeye çalışıyor. Ve bu dürtü yüzünden ailesine gösterdiği merhameti dikkat edin her zaman sizden esirger.

Değişik bir bakış açısı.
Hayır ben hiç eşime muhtaç olmadım. Hep işimi kendim hallettim. Düşünüyorum da annesi hastaneye gidecek bahanesi yapılıp araba aldırılıyor ama ben daha 1 aylık bebeğimi kontrole tek başıma götürüyordum taksiyle.
Ben eşimin o dürtülerine hiç hizmet etmedim. Babam beni komando gibi yetiştirdi biraz.

Ben okuduklarımdan sizin kadar hiç belkisi olmadan niyetlerinden emin olamadım. Siz emin olmuş olabilirsiniz.
Evli insanın önceliği kendi eşi çocukları yani kendi ailesidir buna katılıyorum. Ama benim imkanlarım her zaman ailemin de imkanlarıdır, yani onlar zorluk çekerken ben imkanlarımın sefasını süremem, bu benim şahsi düşüncem.
Yahu hayat pahalılığı ortada. Sizin imkanlar sizin ailenizinse, eşinizin imkanları da kendi ailesinindir. Siz 1 araba, 1 düğün, aylık 2000 lira kendi ailenize; eşiniz 1 araba, 1 düğün, aylık 2000 lira kendi ailesine üzerine de herkese ikişer bilezik takabilir misiniz gerçekten? Ya da yapmalı mısınız? Düğün olmazsa, otobüse binerse ölecek hastalığına mı yakalanmışlar?

Düzeltme: pardon dörder bilezikmiş.

Çok doğru.
Çünkü siz her zaman güçlüsünüz. Eşinize muhtaç değilsiniz. O yüzden size yardımcı olma ya da acıma gereği duymuyor ama annesi öyle değil. Annesi zavallı, muhtaç, yardıma ihtiyacı var. Erkeklerin ya da bazı erkeklerin kendine ihtiyaç duyulma dürtüsü baskın oluyor. Bu dürtüyü sizinle gideremediği için ailesiyle halletmeye çalışıyor. Ve bu dürtü yüzünden ailesine gösterdiği merhameti dikkat edin her zaman sizden esirger.
👍👍👍

Sizin elinizde. Kimseyi eşiniz dahi olsa fazla alttan almayacaksınız, adam sizi sürekli manipüle ederek çocuğunun rızkından karşı tarafa aktarıyor. Araba olayına bile bilezik kadar gıcık olmadım. Buna nasıl izin veriyorsunuz hâlâ aklım almiyor.

Ben de bilezik için söylenen lafları kaldıramıyorum. Dümdüz 3 bilezik al kardeşine dese yine daha farklı olurdu.

Ben butun sayfalari okumadim. Ne yapmayi dusunuyorsunuz?

Ben maaşımı ayırdım ortak birikime para koymayacağım. O para ev peşinatımızdı. Ama bir miktar ayırıp kendime araba almaya çalışacağım. Eşim de birikime dokunmadan kardeşine bilezikleri alacak. 🤷🏻‍♀️
Düğün yapmaya kalkarsa ben eşyalarını toplayıp anasına göndereyim diyorum maaşıyla birlikte. Mutlu olurlar.

Yahu hayat pahalılığı ortada. Sizin imkanlar sizin ailenizinse, eşinizin imkanları da kendi ailesinindir. Siz 1 araba, 1 düğün, aylık 2000 lira kendi ailenize; eşiniz 1 araba, 1 düğün, aylık 2000 lira kendi ailesine üzerine de herkese ikişer bilezik takabilir misiniz gerçekten? Ya da yapmalı mısınız? Düğün olmazsa, otobüse binerse ölecek hastalığına mı yakalanmışlar?

Düzeltme: pardon dörder bilezikmiş.
Ben bu yazdıklarınız gibi olsun demiyorum neden öyle yorumluyorsunuz anlayamadım. Evet, benim imkanlarım benim ailemin de imkanlarıdır, burada ben derken eşim de dahil. Yani eşimin ailesini de kendi ailem kadar severim, zor günlerinde de tüm imkanlarımızı sererim önlerine.
Eğer ihtiyaçları varsa benim de imkanım varsa yaparım neden yapmayayım? Zaten konu sahibi de böyle yapmış, ben kendimden verdiğim örneği konu sahibiyle aynı hikaye değil.

Ben maaşımı ayırdım ortak birikime para koymayacağım. O para ev peşinatımızdı. Ama bir miktar ayırıp kendime araba almaya çalışacağım. Eşim de birikime dokunmadan kardeşine bilezikleri alacak. 🤷🏻‍♀️
Düğün yapmaya kalkarsa ben eşyalarını toplayıp anasına göndereyim diyorum maaşıyla birlikte. Mutlu olurlar.
Esiniz o zaman ortak birikimden tum masraflari odeyecek . Sız yine onlara altın almış olacaksınız .???

Ben bu yazdıklarınız gibi olsun demiyorum neden öyle yorumluyorsunuz anlayamadım. Evet, benim imkanlarım benim ailemin de imkanlarıdır, burada ben derken eşim de dahil. Yani eşimin ailesini de kendi ailem kadar severim, zor günlerinde de tüm imkanlarımızı sererim önlerine.
Eğer ihtiyaçları varsa benim de imkanım varsa yaparım neden yapmayayım? Zaten konu sahibi de böyle yapmış, ben kendimden verdiğim örneği konu sahibiyle aynı hikaye değil.
İhtiyaç başka istek başkadır. Düğün, altın ne zamandır ihtiyaç oldu? Ayrıca konu sahibinin rızası alınmamış, kadın manipüle edilerek razı olmuş.

Ben de bilezik için söylenen lafları kaldıramıyorum. Dümdüz 3 bilezik al kardeşine dese yine daha farklı olurdu.

Bakis aciniz bile o kadar iyi niyetli ki iyi tarafindan bakmaya calisiyorsunuz. Nesi farkli olurdu? Bu adamlar borc yaparken size mi sordu? Sizin arabaniz gitti kardese araba alindi, yetmedi borclar bitti destege devam denildi, yetmedi dugun cikti ya konu beni bile o kadar sinirlendirdi ki siz nasil boyle sakin kalabiliyorsunuz? Bu para sizin ve cocugunuz rizki ya ben yiyemedim al sen ye demek bu. Ailede de suc bulmuyorum ben esiniz dur demezse bu konu bitse baska konu cikar. Hadi bu adami evlendirdiniz evlenince nasil gecinecek bunlar? Onu da size yikarlarsa sasirmam.

Doğru canım benim. Bende görmedim ailemden hatta aman harcamayayım aman borcumuz var aman para gitmesin dedikçe ailesine daha çok para gitti. Şundan istiyorum dedim “şimdi buna harcamayalım” diyip kardeşine hamburger ısmarladı. Borcumuz var oraya buraya gitmeyelim diyip dünyanın yol parasını verip köye gittik. Ben harcamadıkça kardeşine ailesne harcar ve mutluluk duyar oldu.
Sonra başladım çatır çatır para yemeğe. Bakımlardan tutun da alışverişe gezmeye kadar. Kendimde çalışıyorum bu arada. Onca borcun içinde neler aldırmadım. Tatile mi gitmedim. Altın borcuna mı sokmadım dışarda yemekler mi yemedim. Komik gelicek ama eşimin hoşuna gidiyor. Ben müdahele etmeden azaldı. Enerjisini attı çünkü. Kardeşi de istemeyi bıraktı eşimde nadir alır.
Dönüm noktası olsun sizin için. Vermeyin para harcayın çatır çatır. Güzel bir konuşma yapın eşinizle. “ hayatım evet ailen biliyorum ama bu durum beni çok yıprattı kendime dönmek durumundayım. sen devam etmek istersen bireyselleşmek durumundayım aile kavramı bana göre böyle değil. “ tarzında yapıcı konuşun. Tavır değilde böyle daha iyi hissedeceğinizi anlatın. Kendime araba istiyorum arabam varken mutluydum deyin. Başka şeylerde isteyin. Bir de geldiğiniz ailede annenize bakış açınız nasıldı ? Hassas noktanız var anneye karşı. Suçluluk hissediyorsunuz gibi.

Orası tam bir bomba çıkamayız. Babam anneme hiç değer vermezdi. Parasında söz Hakkı da yoktu. Annem babamdan görmedim derken böyle muhabbetler olmazdı. Annem babamın parasını bilmezdi. Ama zaten bolluk vardı evde annemin bir eksiği yok. Sadece lafına sözüne değer verilmez. Kayınvalidem de öyle. Biz eşimle ikimiz ailelerimizin ebeveynleri gibiyiz. Eşim para olarak ben hep manevi annemin sorunlarını dinlerim sürekli.

Bakis aciniz bile o kadar iyi niyetli ki iyi tarafindan bakmaya calisiyorsunuz. Nesi farkli olurdu? Bu adamlar borc yaparken size mi sordu? Sizin arabaniz gitti kardese araba alindi, yetmedi borclar bitti destege devam denildi, yetmedi dugun cikti ya konu beni bile o kadar sinirlendirdi ki siz nasil boyle sakin kalabiliyorsunuz? Bu para sizin ve cocugunuz rizki ya ben yiyemedim al sen ye demek bu. Ailede de suc bulmuyorum ben esiniz dur demezse bu konu bitse baska konu cikar. Hadi bu adami evlendirdiniz evlenince nasil gecinecek bunlar? Onu da size yikarlarsa sasirmam.

Evet evlenince de bitmeyecek bu diyorum: evlenince evi geçindirebilecek bir adam zaten borçla düğününü yapar evlenir.
Sakin bir insanım. Doğru zamanı bekliyorum. fevri davranmak istemiyorum. Ama o düğüne para giderse gerçekten biter.

Esiniz o zaman ortak birikimden tum masraflari odeyecek . Sız yine onlara altın almış olacaksınız .???

Hayır bundan sonra alacağı maaşla bilezik almaya çalışacak alamayacağı için kredi çekecek diye düşünüyorum. Takip ediyorum banka hesaplarını bu ara.birikime dokunamaz. Ortak birikim hesabı diyorum ama benim üzerime hesap. Benden izinsiz tırtıklayamaz orayı.

Resmen sizi enayi yerine koymuşlar afedersiniz de
Evlenmeyi bilen parasını da düşünür bir kuruş bile vermeyin
Gerekirse yakın ortalığı
Annesi de öyle acınacak biri değil bence öyle olsa utanmadan bilezikleri istemezdi

Ne yapin edin o bilezikleri aldirmayin. Esiniz bilezikleri sizin rizkinizdan kisarak alinca o bilezikleri esiniz almis olmuyor. Cocugunun hakkini gidip ailesine vermis oluyor.bakin o para ev pesinatimzdi demissiniz. Hayat her zaman ayni duzlukte ilerlemiyor Allah korusun yarin ters bir durum olsa ne yapacaksiniz? Sizin kendinize ait bir holdinginiz varsa bilemem tabi ama hayatin her anlamda cok surprizleri olabiliyor. Daha dune kadar arkasini toladiginiz insanlar bu gun sizin yuzunuze bakmayip utanmadan taktiklari takilari istiyormus gel de delirme. Ay niye bu kadar sakinsiniz ya :)

Ne yapin edin o bilezikleri aldirmayin. Esiniz bilezikleri sizin rizkinizdan kisarak alinca o bilezikleri esiniz almis olmuyor. Cocugunun hakkini gidip ailesine vermis oluyor.bakin o para ev pesinatimzdi demissiniz. Hayat her zaman ayni duzlukte ilerlemiyor Allah korusun yarin ters bir durum olsa ne yapacaksiniz? Sizin kendinize ait bir holdinginiz varsa bilemem tabi ama hayatin her anlamda cok surprizleri olabiliyor. Daha dune kadar arkasini toladiginiz insanlar bu gun sizin yuzunuze bakmayip utanmadan taktiklari takilari istiyormus gel de delirme. Ay niye bu kadar sakinsiniz ya :)

Yarın ters durum olursa benim anama babama sığınacağız eşim buna o kadar emin ki. Ailem bizim hep arkamızda çünkü. Eşimi de çok severler. Çünkü bu hikayeleri bilmiyorlar.

Hayır bundan sonra alacağı maaşla bilezik almaya çalışacak alamayacağı için kredi çekecek diye düşünüyorum. Takip ediyorum banka hesaplarını bu ara.birikime dokunamaz. Ortak birikim hesabı diyorum ama benim üzerime hesap. Benden izinsiz tırtıklayamaz orayı.
Ay bunu okuyunca çok rahatladım. Şifreyi falan değiştirin internet bankacılığının. Havale eft yapamasın kendine

Back