Eş ve ailesi

Konuyu eksik okudugunuzu düşünüyorum. Kaynin maasi yok, herseyi kardesinden bekliyor ev esyasi, dugun, altin. En iyimser haliyle 100 150bin tl lik masraf demek. Calisan insanlar evlenmek icin birikim yapar, eger ekonomik kosullardan dolayi birikim yapamiyorlarsa kredi cekip evlilik hazirligi yapar. Bu surecte ailelerden de destek alirlar. Konu sahibi destek olmak icin halisini, perdesini alir ama evini bastan asagi dosemek zorunda degil. Iki yetiskin bireyin evliliginden bahsediyoruz. Herseyi dayayip döşeseler bile nasil gecinecekler? Kaldi ki konu sahibinin henuz evi yok, kirada, bebegini birakip ise gidiyor ki birikim yapip ev alabilsinler diye. Onlar evlenecekler diye elindekini avucundakini vermek zorunda degil. dusunmesi gereken bir cocugu ve cocugun gelecegi var. Birikim yapmasi gerekmese eminim ki 7 8 aylik bebegini birakip ise gitmektense evinde cocuguyla vakit gecirir

Yarın ters durum olursa benim anama babama sığınacağız eşim buna o kadar emin ki. Ailem bizim hep arkamızda çünkü. Eşimi de çok severler. Çünkü bu hikayeleri bilmiyorlar.

Simdiye kadar ailesini kalkindirmak icin ugrasan adam en ufak terslikte hic cekinmeden sizin ailenize sigincacak mi gercekten? Diyecek baska sey yok. Iyi dusunun, iyi karar verin ama kendinize biraz deger verin. Nevriyenin hikayesini hatirlatti bana bu konu.

Bu diyaloglar geçti veya illaha geçecek sen hazırlığını yap; seni para düşkünlüğü ile suçlayacak..."evet ben para düşkünüyüm bu yüzden kendi paramı kazanmak için sabah 5 te yola düşüyorum ..siz çok tok gözlü olduğunuz için de her ay oturup benim alın terimle kazandığım parayı nasıl paylaşacağınızı hesaplıyorsunuz " dersin.kardeşimin babası yok..anamın kocası yok muhabbetine girecek."babalık yapacaksın çocuğuna yap..kocalık yapacaksan bana yap" diyerek sözünü kes.Çünkü ajitasyona bu denli başvuran bir aile bu işi kolay kolay bırakmaz.Senin paran onlara göre havadan kazandığın para..onlarla paylaşman kadar doğalı yok sanıyorlar.İllaha konu tekrar gündeme gelecektir.

Cok anlayışlı ve sabırlısın. Kıymeti bilirler umarım

Ben olsam ücretsiz izin alırım, çocuğumu da puste koyarım her gün gezmeye çıkarım vınlarım yeim içerim foto çekerim .. madem bu adamın parası her şeye yetiyor o zaman benim keyfimi de finanse etsin bitti gitti o kadar.

değişik ve doğru bir bakış açısı. eşinize bu kadar rahatlık sağlamayın. ailesi önceliği olmalı artık, kök ailesi değil. kardeşinin babası değil , annesinin kocası değil. onlardan çok sizin rahatınızı düşünmeli.
bilezikleri de gerçekten araba parası ve borçlara saymanız doğru olan olurdu. herkes ayağını yorganına göre uzatacak. karşınızda aciz , çaresiz insanlar yok. kardeşi pekala işe girip çalışabilir ki evlenecekse çalışmalı zaten. babasından para almadan çalışacak da nasıl ev geçindirecek? hatta altındaki arabayı satsınlar yani , ihtiyaçları varsa. siz maddi durumunuz varken masraf sebebiyle arabanızı satmışsınız.
ne yardan geçiyorlar ne serden çünkü tırtıklanacak kapı bulunmuş. aileye destek olmak ayrı , sanki hiç destek olmamışsınız gibi tavırlar alınıp bi de üstüne dahasını istemek emek sömürmek ayrıdır. eşiniz sizi manipüle ediyor. dahasına izin vermeyin ve eşinizi çocuk bakımı , çocuk ihtiyaçları , ev ihtiyaçları konusunda dibine kadar kullanın. biraz hak etmiş bunu.

Ben de bilezik için söylenen lafları kaldıramıyorum. Dümdüz 3 bilezik al kardeşine dese yine daha farklı olurdu.

Popolarına soksunlar bileziklleri tövbe est... bu senin eşin ailesi ona buna el açmaya alışmışlar madem bileziği de kızın ailesinden istesinler. Ben olsam ararım KVyi benden kuruş çalışmaz, parasını benim verdiğim parayı sat onunla düğün yap benden buraya kadar koçum para mara bekleme derim. Bunlar tepene çıkmışlar resmen.

Kayınaileye araba çekmişler, tonla para vermişler, ee kayınbiraderi de konu sahibesi evlendirecek şimdi de belli ki. bence yeterli gelmemiş, kayınbiradere yeniden sünnet yapıp ç.künü de kestirsinler, çocukken hevesini alamamıştır paraya sebep.

Başkasının ç.küyle gerdeğe de girer bunlar

Ayyy okudukça sınır oldum nasıl sabrettiniz bu kadar çok şeye ben eşim benle evliyken ablasına 10 bin benden gizli borç verdi diye boşanmaya kalktim bizim ihtiyacımız varken niye verdin diye benim eşimin de bir abisi bir ablası var benim eşim de altın da sadede bir arabası ile evlendi benimle nikah yaptim evliliğimde 6. Yılım halen Benim bekarken aldığım çamaşır makinası buzdolabını kullanıyoruz düşünün tv m de var di lcd o bozulunca eşim yeni tv yi yeni aldı düşünün beyaz eşya almadan evlendi evlendikten 10 ay sonra bulaşık makinesi aldı bir-tek iki bilezik bir yatak odası alarak evlendi bende oturma gurubu hali vs aldım evimin perdelerini komple.benim ailem yaptı ev hediye si doye bu arada es ailesinden hicbir şey görmedim
Sonra eşim bekarken 30 bin kredi çekmişti bunlar kreş açacaklar diye doblo almışlardı iş için kullanıcaz doye sonra o iş olmadi doblo alıntıyla kaldı abisi belesten kullanmaya başladı kendisininde eşim ödemiş bekarken eşim evlenirken sat dedi abisi utanmadan kalsın dedi çok kavgasını yaptik borçla nikah yaptim herşeyin en ucuzuna kaçtı
Ablası deseniz eşimden borç almalar falan
Çok çok kavga ettik birde bu sorunlar vardı bizde konu açmıştım eşim boşanmak istiyor diye bu süreçte evliliğim boyunca eve her geldiklerinde laf söz bilmezliklerinden onlar gitti bende ablan bunu dedi enisten ne diye bizim evliliğimiz hakkında konusuyor enistene ne ablası kardeşi için bunlar ceket atsalar hamile bırakırlar lafları sozleri
Yüzünden süreç ıçindeki kavgalarimzidan bu noktaya geldik Bizde aramız 3 aydır bir iyi birnkotu gidiyor
Eşim diyor ki bizim bahçemize bizden kim girse biz hep kavga ediyoruz sen benim ailemi sevmiyorsun nefret ediyorsun diyor öyle bellemis artik kavgalarımız boyunca kafasında
Bizde bu noktaya geldik
Halbuki ortada birşey olmayınca biz eşimle gayet iyi geciniyrduk aramızda sevgi güzeldi sabah kalkar bana sarılırdı böyleyken
Şimdi ne hale geldik
Ailesi uzakta çok sıkıntı olmaz diye evlenmiştim biz de ikimiz de başka şehirde memuruz bayramlarda ayda yılda bir görüşürüm sıkıntı olmaz diye düşünmüştüm
Ama bir telefonla bile huzursuzluk çıkartabiliyorlar
Siz daha fazla çekmişsiniz nasıl kendi bekarken aldığınız arabanızı satıp ta kardeşine araba alınmış hayret
Ben sabahın köründe ise gidip te o parayi kazanacağım es ailesindeki kadınlar öyle ne kadar uyuyup tv de kadın programları izleyecekler yedirmem tek kuruşumu yedirmem
Yerler se de hakkımı halel etmem
Ayyy nedir yaa bir huzur vermiyorlar yaa

Ailemi sevmiyorsun diyor da neden acaba sanki ailesi bal da siz sevmiyorsunuz sömürsünler anlayış göstermesinler sanki sebep yokmuş gibi siz sevmiyor olun Allah bu eşlere akıl fikir versin

Ailemi sevmiyorsun diyor da neden acaba sanki ailesi bal da siz sevmiyorsunuz sömürsünler anlayış göstermesinler sanki sebep yokmuş gibi siz sevmiyor olun Allah bu eşlere akıl fikir versin
Aynen öyle ama sorunlu benim iste ona gore onlar melaike ama ben sıkıntılıyım
Aynı konu sahibinin yazdığı gibi ben calisiyorum yaa benim tuzum kuru benim ihtiyacım yok olarak bakıyor olaya benim eşim de
Halbuki tek varlığım bir memur maaşım
Annem babam yok aileden kalan bir miras herhangi birşey yok
Kardeşlerim de Zaten ancak kendi yağları ile kavrulan kendi aileleri çocukları olan insanlar
Ama abisi yazık doğru düzgün iş beğenmeyen biri eşi evde yan gelip yatıyor girse yaa ise neden girmiyor alt katlarinda kayınvalide kayın peder var ikisinin de emekli maaşı var birde üstüne ustuk onlardan geçiniyorlar
Kv kp kurbanda koyun kesmiş biz gittiğimizde izgata yapmışlardı sonra eşimin annesi dedi ki o koyunu etlerin hepsini diğer gelin almış almış yemiş ızgaradan hariç hiç yapip ta yememisler kv kp öyle de sömürücü ac insanlar bütün köyünü elti yemiş birde
Öyle insanlar kv iste.diger.bayram gittiğimizde dert yanmıştı bütün köyünü yediler yediler diye siz gelince ızgara yapmadık yaa biz bir orda yedik demişti
Bir abi bir abla amannn benden zengin olsunlar isterlerse ama benim huzurumu bozmasınlar yaa
Çok kavga ettik söz laf bilmezlikleri yüzünden esimle bosanma noktasına bile geldik düşünün

Yaşadığınız fedakarlıklar çok ağır sonra ne diyecekler biliyormusun, yapmasaydınız bunu mutlaka duyacaksınız ,,,,şimdiden söyleyim

Okurken sinirlerim bozuldu. Bekarken aldığın aracın satılıp karşı tarafa araba alınmasına nasıl sessiz kaldın? Böyle bir hata nasıl yaptın. Araba senin araban keşke satıp bankaya koysaydın ne biliyim ya da dursaydı kullanmasaydın daha iyiydi. Hayır takılan bilezikleri istemekte büyük ayıp hemde diğer kardeş için yani

İstersen şahsi harcardın bu kimseyi alakadar etmezdi. İster gezer yerdin ister bir şey alırdın onlar senindi. Manipüle etmişler seni saçma bir şekilde ve arkadaşın dediği gibi düdüklemişler

Zor zamanlarında destek olmaya laf etmem sonuçta ailesi yapsın,hadi düğüne de ufak tefek yardım etsin derim belki kıyamam ben olsam ama şöyle de bir gerçek var evlenmeyi bilen bir zahmet ödemesini de bilsin ya da ona göre yapsın çocuğumun rızkını da ileride belki de trip çekeceğim eltiye de yedirmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…