- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.588
-
- Konu Sahibi hayasevinceguzel16
Ay neler görüyorum insanın kardeşine yardım etmesi de suç olmuş. Bir telefon parasıyla araba alınıyorsa daha önce neden alamadı eşiniz? İkinizde memursunuz ne var yani kardeşin o senin. Canın o senin. Evlendin diye kardeşini mi unutacaksın? Maddi durumunuz olmasa neyse ama var.... Gerçekten şaka gibi bu insanlar
500 tl nin kaç katını sokak hayvanlarına verebiliyorsanız ne mutlu size ama biz memur aileleri geçinemiyoruz biliyormusunuz çocuğumuza doğru dürüst eğitim bile aldırtmıyoruz. Ayda 500 tl kenara atınca da seviniyoruz çocuğa üniversitede lazım olur diye .bir ev kirası 2000 tl büyük şehirdeZaten hali hazırda birikim yapıyoruz demiş kadın ,varsayalım ki o 500 liraya kıyafet alışverişi yaptı ..
Ama adam gözüme batiyordu demiş yani aslinda hiçbir zaman verilmesini istememiş ki ..
Böyle bir adamla ben yapamazdim..
Atıyorum en kötü memur maaşı 5.500 onun 500 lirasını da kime vereceğimi ben bileyim yani.
İster spor salonu ,ister kozmetik ,ister kardeşim ister sokak hayvani ister dilenci ..
Bu kadar müdahale olmamalı
13 yıllık öğretmenim, o yazdığı paraları daha görmedim.28 senelik memurla yeni memurun maaşı bir mi ya, şu şu kadar alıyo kurumunuzu değiştirin yazmış
Çocuğum yok , düşünmüyorum .. Geride bir şeyler bırakayım da rahat etsin diyebileceğim biri yok . Umarım çocuğunuz çok iyi yerlere gelir :)500 tl nin kaç katını sokak hayvanlarına verebiliyorsanız ne mutlu size ama biz memur aileleri geçinemiyoruz biliyormusunuz çocuğumuza doğru dürüst eğitim bile aldırtmıyoruz. Ayda 500 tl kenara atınca da seviniyoruz çocuğa üniversitede lazım olur diye .bir ev kirası 2000 tl büyük şehirde
bilip bilmeden konusuyorlar işte boşverin. yazan kişinin uslubu da terbiyesizce zaten ben cevap dahi vermedim13 yıllık öğretmenim, o yazdığı paraları daha görmedim.
Cidden ne iş yapıyorsun?Çocuğum yok , düşünmüyorum .. Geride bir şeyler bırakayım da rahat etsin diyebileceğim biri yok . Umarım çocuğunuz çok iyi yerlere gelir :)
İhracatçıyım :)Cidden ne iş yapıyorsun?
Benimde sorunum bunu bana soyleme uslubuyla ilgili birden parladi ben oyle soyleyince. Aslinda butun olay esimin bir arkadasi var cocujluk arkadasi bu adam bekar ve tek maasli. Yillardir calisiyor. Gecen gun yanimda konusurken bu adam sifir araba almis. Esim o gunden bu yana dusunceli. Bende dusundukce yeni yeni birlestiriyorum birseyleri evet ben o kardesime para gonderdim ama bunu bastan kabul etmisti zaten. Suresiyle ilgili bisey konusmadik. Hem kabul edip sonrada nasilnboyle davranir aklim almiyor. Cocugumuz henuz yok ve ciddi ciddi dusunuyoruz.
Kardesime her ay 500 tl yolluyorum alacagim telefon 2300 tl idi. Saglik sorunu olan ablam evli ama esinin isi kotu ve gecinmekte zorlaniyorlardi. Onada her ay 250 tl odedik adam basi. 12 ay.
Esim ailesine para yollamiyor onlarin durumu iyi. Zaten iyi olmasada ben yollayacagini sanmiyorum. Maasdan ne kadar artirirsa biriktiriyor altin aliyor. Eve esim bakiyor butun maasiyla benim maasida benim birikim hesabimda biriktiriyoruz.
Kurumunuzu değiştirin demiş ya şaka gibi. O işe girmek için kpss ye gire gire psikolojisi bozuluyor insanların. Sonra mobing ten tut nelere katlanıyorlar. Ayy dur bu kurumu beğenmedim diğer kuruma geçiyorum yarın deniyormuydu ?benim kurumumda 36 yıllık memur 5240 alıyor. anneniz yada teyzeniz muhtemelen düz memur değil. (malum cumhurbaskanı genel sekreteri de memur diye geçiyor asker de mühendis de hizmetli de)
keşke kurum değiştirmek kolay bişey olsa emin olun kimse olsun 4300 daha güzel demezdi
Heeee .....ondan boyle konusuyorsun...para ganiiii yaniİhracatçıyım :)
Şaka gibi falan değil .. insan şimdiki halini begenmiyorsa kendini değiştirmeli ..Kurumunuzu değiştirin demiş ya şaka gibi. O işe girmek için kpss ye gire gire psikolojisi bozuluyor insanların. Sonra mobing ten tut nelere katlanıyorlar. Ayy dur bu kurumu beğenmedim diğer kuruma geçiyorum yarın deniyormuydu ?
E eviniz arabanız var çocuk yokkk . Siz zaten bir aileye lazım olan geliri bilmiyorsunuz ki. Arabam evim var ama aileden gelen parayla var mühendis maaşı bile kuş kadar artık. Bamyanın kilosu 25 tl haberiniz var mı? Bir gözlük camını 5500 e aldık bu hafta çocuğa 900 eşimin çerçevesine de 900 verdik. Bize ödenense 50 şerden 100 tl. Lüks ürün almadık bu arada yükseknumaraya fiyatlar bunlar. Benzin vergi mutfak okul masrafı derken evet 500 tl kenara atınca seviniyoruzÇocuğum yok , düşünmüyorum .. Geride bir şeyler bırakayım da rahat etsin diyebileceğim biri yok . Umarım çocuğunuz çok iyi yerlere gelir :)
Bu hale gelene kadar ne kadar yerde dirsek curuttugumu tahmin edemezsin ama :) Para gani değil bu arada ben paraya tamah eden biri değilim .Heeee .....ondan boyle konusuyorsun...para ganiiii yanizaten belliydi asgari ücrete dirsek curutmedigin
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Rüşvet yemezsek ki allah nasip etmesin devletin verdiği masşı alıyoruz. Herkes daire başkanı müsteşar mı olacak? İlginç . Başka da yorumum yokŞaka gibi falan değil .. insan şimdiki halini begenmiyorsa kendini değiştirmeli ..
Salla başı al maaşı diye kıçını devirip ayın 15 ini beklerse elbetteki olmaz
61 yaşındaki babam Eylül ayinda yükselme sınavına girecek.. Her neyse size iyi dileklerimi sunmuştum , herkes aynı pencereden bakacak diye bir kural yok .
daha o ne ki gerekirse 1 ay pazara gitmem veririm de dediKurumunuzu değiştirin demiş ya şaka gibi. O işe girmek için kpss ye gire gire psikolojisi bozuluyor insanların. Sonra mobing ten tut nelere katlanıyorlar. Ayy dur bu kurumu beğenmedim diğer kuruma geçiyorum yarın deniyormuydu ?
Çocuk olmayınca da aile olunabilir . Evimde 15 kedim var benim ve sizin çocuğunuzun masrafından çok ..E eviniz arabanız var çocuk yokkk . Siz zaten bir aileye lazım olan geliri bilmiyorsunuz ki. Arabam evim var ama aileden gelen parayla var mühendis maaşı bile kuş kadar artık. Bamyanın kilosu 25 tl haberiniz var mı? Bir gözlük camını 5500 e aldık bu hafta çocuğa 900 eşimin çerçevesine de 900 verdik. Bize ödenense 50 şerden 100 tl. Lüks ürün almadık bu arada yükseknumaraya fiyatlar bunlar. Benzin vergi mutfak okul masrafı derken evet 500 tl kenara atınca seviniyoruz
Hahaahahaha pazara son 1.5 yıldır gitmiyorum zamanım yok .daha o ne ki gerekirse 1 ay pazara gitmem veririm de dedi
pazara gitmeyip makrodan alırım diye düşündü herhalde yada pazardan sebze almayıp her gün et balık yerim diye düşündü..
eğer cidden 1 ay pazara gitmeyip aç kalıp gönderecekse insan vücudu açlığa max 3 hafta dayanıyor, 1 aya sağ çıkamayabilir..
benim pskljm bozuldu ceycey, 500-750 lira para mı diyenler var, ver bi dilekçe kurum değiştir diyen var.. var allah var..
gerçek hayattaysa dilekçe verip aynı binada büro değiştiremiyorsun
Ya ben kendi fikrimi soyledim .
Ne ben memurum ne eşim .
Ha memur olsaydım da kardeşime alır mıydım evet .Bu benim fikrim tekrar söylüyorum .
Evlenince kök aileden tamamen kopup ilgilenmemek ,önce çekirdek ailem banane naparsa yapsın demek bana göre değil .
Ben gerekirse kendim kısar yine yaparım .
O ay pazara girmem ihtiyacı varsa veririm.
Aylık 500 lirayı benim kardeşime çok gören bir adamla ben yapamam ,baştan belirttim ben böyle bir adamla yapamam diye ..
Hep kendi fikrimi soyledm .
Ayrıca adam kaç yaşında ?
Ailesinin de durumu iyiymiş .
Yukarıda yazdım sanayide çalışan çırak çocukların bile iyi kötü bir tofaslari var en kötüsü motosikleti var .
Koca adam dolmuşa da binmeyip kendine bir araba alsaymis ..