- 12 Ağustos 2014
- 1.254
- 1.841
Sephoraa'nın demek istediği şey medyanın özgür olma durumudur . Gelişmemiş ya da diktatörlükle yönetilen ülkeler de medya belli kişilerin elindedir ve haberle istediği gibi oynar.Bir ülke de demokrasiden bahsedeceksek öncelik medyanın özgür olmasıdır. Bu tip ülkeler önce medyayı kontrol altına alır.Kuzey kore gibi dünyaya mı kapalı olalım ?gelişmiş ülkelerde ne yapılıyorsa biz de yapmak zorundayız onların doğrusu doğrudur diye birşey yok. onlar da 3. dünya ülkelerini sömürüyor biz de sömürelim mi o zaman.
yine de oyle bisey olmasa guzel olurdu degil mi?
mesela hayvanlardan bir farkimiz olsaydi.
gelişmiş ülkelerde ne yapılıyorsa biz de yapmak zorundayız onların doğrusu doğrudur diye birşey yok. onlar da 3. dünya ülkelerini sömürüyor biz de sömürelim mi o zaman.
İnsanların yaptığı bir çok şeyi hayvanlar yapmaz , hayvanlara hakaret etmeyelim lütfen.yine de oyle bisey olmasa guzel olurdu degil mi?
mesela hayvanlardan bir farkimiz olsaydi.
fikirleriniz guzel de, bir de bu kadar ders verme odakli olmasaniz biraz daha iyi olacak Lindacim.İnsanların yaptığı bir çok şeyi hayvanlar yapmaz , hayvanlara hakaret etmeyelim lütfen.
İnsan hayvandan biraz daha fazla gelişmiş bir canlıdır. Hatta bir çok konuda ; insanın hayvandan öğrenmesi gereken şeyler vardır.
Bu dünyaya gelmiş geçmiş en zararlı canlı "insan"dır.
Hayvanlardan farkımız olsa deyince onları aşağıladığını düşündüm istemsizcefikirleriniz guzel de, bir de bu kadar ders verme odakli olmasaniz biraz daha iyi olacak Lindacim.
Hayvanlara hakaret etmedim. Insanlar konusunda soylediginize de katiliyorum.
sadece insanlarin "dusunebilen" bir mekanizma olmasindan yola cikarak, eylemlerini duygu ve dusunceler uzerinden harekete gecirmesinden yanayim.
mesela bir hayvanin digerine tecavuz etmesini yadirgayamiyorum ya, (cunku dusunme ehli degil diyorum), insanlarin da beraber olacaklarsa salt hayvani gudulerden farkli birsey hissetmelerini tercih ediyorum. Birbirlerinden ayrilabilsinler istiyorum.
Ask dolu bir dunya olsun diye.
ben seni her halinle seviyomHayvanlardan farkımız olsa deyince onları aşağıladığını düşündüm istemsizceBir de yüz yüze değil de mesaj yoluyla olunca söylenenler daha farklı ya da daha sert görünebiliyor
Daha 2-3 saat geçmiştir belki , dışarıdan acıyla havlayan köpek sesi geliyor , bir baktım çocuğun biri uzunca bir sopa almış hayvanı dövüyor. Kan beynime sıçradı , açtım camı başladım bağırmaya , bahçede tam biri belirdi, tut şunu vurmasın hayvana dedim . İnip kolunu bacağını kıracaktım çocuk demeden o kadar sinirlendim. Ben söyleniyorum kabahat bunu yetiştiren de , ne biçim evlat yetiştiriyorlar , insanlar kadar zararlı canlı yok diye , biri tutmuş ne dese beğenirsin ; insan kadar üstün varlık yokmuş , her şey insan için yaratılmış.
Bu her şeyi yapabileceğimiz anlamına geliyor sanki.
Üzerine senin mesajını okuyunca o kafayla demek istediğini öyle algılamış olabilirim , ders vermek değil de ,bir de üslubum birazcık sert biliyorum , utandırdın beniDaha insancıl , kibar konuşmalar yapmayı öğrenmeye çalışıyorum hala , bu kadar oluyor
ben seni her halinle seviyom
Linda galp marilyn
enişte beye selamlar
böbrekle sakatat da getir de kavurma yapak akşama :) bu ne be :) millet oruçlu kızım ekleme şöyle şeyler, yazık insanlara kiminin canı çeker, kiminin midesi kalkar :)
Iyyy yenir mi kız oböbrekle sakatat da getir de kavurma yapak akşama :) bu ne be :) millet oruçlu kızım ekleme şöyle şeyler, yazık insanlara kiminin canı çeker, kiminin midesi kalkar :)
nası ya kavurmaya yürek konduğunu bilmiyon mu? yürek mi yedin lafı da mı bişi çağrıştırmıyo?Iyyy yenir mi kız oSileyim ben , canı çekmesin kimsenin
Ben hayvanının neresi yenir , neresiyle ne yapılır bilmiyorum , daha işkembe , paça içmiş insan değilim onların da adını biliyorum neresiyle yapılır bilmemnası ya kavurmaya yürek konduğunu bilmiyon mu? yürek mi yedin lafı da mı bişi çağrıştırmıyo?
bi de geyikten cımbız yicez kıçımıza onu biliyon mu?
sen öl be ya..Ben hayvanının neresi yenir , neresiyle ne yapılır bilmiyorum , daha işkembe , paça içmiş insan değilim onların da adını biliyorum neresiyle yapılır bilmem
Bak bu konuda cahilim ben
sen öl be ya..
töbe töbee... sakadat yememişmiş..
sen kokoreç midyede yememişsindir şimdi
ramazan ramazann dedirtme beni..
Mağdur Olan var onların çocukları Düşünsenize iğrenç bir olayın içindeler bu çocuklar normal insan olabilirmi ilerde hasta ruhlu birer birey olup çıkarlarNormal karşılamamana lafım yok, bu durumun eleştirilmesine de lafım yok. Ama lanetler okuyup, imkanı olsa taşlayacak gibi davranmak da yanlış dediğim gibi herhangi bir zorlama yoksa, bireyler aklı başında ve yeterli erginliğe sahipse, bu durumdan mağdur olan kimse yoksa ve de insanlar hallerinden memnunsa yaşasınlar istedikleri gibi.
Ölmemi isteyen çok oldu bu yüzdensen öl be ya..
töbe töbee... sakadat yememişmiş..
sen kokoreç midyede yememişsindir şimdi
ramazan ramazann dedirtme beni..
Mağdur
Mağdur Olan var onların çocukları Düşünsenize iğrenç bir olayın içindeler bu çocuklar normal insan olabilirmi ilerde hasta ruhlu birer birey olup çıkarlar
ben seni her halinle seviyom
Linda galp marilyn
enişte beye selamlar
Bende seni seviyorum
LindaMarilyn
yok Mune, biz mesajı aldık teşekkürler, şimdi seni oruçlu oruçlu sinirlendirmeyelim, biz kaçalım hafiften.Bende sizi seveyim, cımbızla aranıza da bir GALP kondurayım mı