Sabah beri kkya girip cikip bakiyorum, hep ayni konu.. Iki tarafi da okudum, iki taraf da hakli.. Diyecek birsey bulamadim ve yazmadim acikcasi.. Kimse "ben de yaparim" demiyor.. Ote yandan bir taraf yadirgarim diyor, bir taraf bana ne karismam, ozel hayati onu ilgilendirir diyor. Iki ucu b..lu degnek.. Toplum kurallarina, edep kurallarina aykiri mi? Evet, aykiri.. Oyle olmasa idi bu insanlar bunu gizli gizli yapmak zorunda hissetmezlerdi.. Ote yandan, bu insanlar yetiskin insanlar mi? Evet.. Ensest degil, tecavuz degil, "olsaydi, etseydi" diyerek bunlardan ornek vermek de yanlis, bu eylem bir takim yetiskin bireylerin kendi ozgur iradeleri ile isteyerek bilerek keyif alarak yaptiklari bir eylem.. Aleni olarak degil, gizli tanisma toplantilari duzenleyerek kapali kapilar ardinda yaptiklari bir eylem.. Oyle ki bu gazeteci ille de comak sokup aralarina gizlice girmeyi basaramasa idi belki bircogumuzun bundan haberi bile olmayacakti.. Bu ulkede haberimiz olmadan yapilan daha neler vardir kimbilir.. Kimsenin yatak odasina girme hakkimiz yok.. Bize, ailemize ilismedikten sonra mahremini sorgulamaya da hakkimiz yok. Bu gazeteci kadinin yaptigi tam olarak da bu. Mevzu ahlak ise, once burdan baslamak lazim o zaman..
Saygi meselesine gelince.. Inanmadigim birseyi ne soylerim, ne yazarim. Bu sekilde bir iliski bireylerin kendi tercihidir, ancak bana aykiridir, toplumun genelinin kulturune, gelenegine ve de ahlak anlayisina aykiridir. Kendime asla yakistiramadigim, hatta igrenerek baktigim bir olayin musebbihleri karsima ciksa saygi duymam. Yapiyorlarsa da akilli olsunlar, gizli yapsinlar, kimliklerini ortaya dokup kimsenin agzina sakiz olmasinlar.