- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.817
apartmanda kütüğü güzide bir ilimizde olan bir teyze var, 2 ay falan oluyor sanırım, kapıyı çaldı, açtım, bizim arka blokta bir çift varmış evli değillermiş, başımıza taş yağacakmış, çocukları bile varmış (sevişen insanların çocukları olması?!), bizim apartmanımız bir aile apartmanıymış (apartmanın yarısında bekarlar ve öğrenciler oturuyor), bu ahlaksızlar hemen apartmandan atılmalıymış, o yüzden imza topluyormuş, şikayet edecekmiş.
dedim teyze senin de torun çok gürültü yapıyo, bu elindeki kağıda atmam ama torunu apartmandan atalım derlerse ona imza atarım bak dedim.
tüüüü edep haya kalmamış, başımıza taşlar yağacak dedi gitti
evet, aynı konuşmada iki kez başımıza taş yağacak dedi
ondan şaşırmıyom ben artık
bu arada hala attırabiliyolar mı nikahsız çiftleri apartmandan, eskiden yapıyolardı ama,
Şimdii benim kocam gelip bana dese ki "Bu bizim mehmet,bu gece senle o ilgilenecek,bu da karısı ayşe,ben de onu şeedicem"...Şeyini kesip boynuma asarım "eski kocamdan kalan tek hatıra" diye...Ve lakin ki herkesin hayatına kimse karışamayacak olduğundan dolayı,kimseye zarar verilmiyorsa,kimseye zorla birşey yaptırılmıyorsa bize ne yani herkesin kendi özeli
Ay evet bide o vardi dimi arkadasi hevesliymis ama onu birakmistir belkiyalnız içimden şey dedim ee şimdi bu kadın naptı sonra oradan kaçtı mı yani ay ben yapamaaam diye
haha
o tanışma partisiymiş ya zaten, orda kimse uşağa hallenmemiştiryalnız içimden şey dedim ee şimdi bu kadın naptı sonra oradan kaçtı mı yani ay ben yapamaaam diye
haha
hallenmiş de devamı coming soon galiba (diğer bölüme artık)o tanışma partisiymiş ya zaten, orda kimse uşağa hallenmemiştir
Ayyy.. O dedigini yapan bir yerli kabile var diye okumustum biryerlerde.. Olen kocalarininkini kesip boyunlarina asiyorlarmis..Şimdii benim kocam gelip bana dese ki "Bu bizim mehmet,bu gece senle o ilgilenecek,bu da karısı ayşe,ben de onu şeedicem"...Şeyini kesip boynuma asarım "eski kocamdan kalan tek hatıra" diye...Ve lakin ki herkesin hayatına kimse karışamayacak olduğundan dolayı,kimseye zarar verilmiyorsa,kimseye zorla birşey yaptırılmıyorsa bize ne yani herkesin kendi özeli
Hatıra işteAyyy.. O dedigini yapan bir yerli kabile var diye okumustum biryerlerde.. Olen kocalarininkini kesip boyunlarina asiyorlarmis..
Normaller ülkelere göre değişiyorsa bu ülkede normal degil yalnismiyim ?neyhetmenin manasını biliyorum
işte sizinle sorunumuz burada siz farklı fikirde olmayı "rahatsız etmek" olarak görüyorsunuz ama kendi deyiminizle beni ya da başka bir üyeyi "rahatsız etmekte" bir beis görmüyorsunuz.
biz burada farklı fikirlerde bir sürü insan neler düşünüyoruz konuştuk, kimse de siz gelene kadar diğerinden rahatsız değildi, en azından yazılardan anlaşılan o yöndeydi. kimsenin içini bilemem.
misyon? kabul edilebilir?
ben demokrat ve özgürlükçü bir insanım. suç oluşturmadığı, başkasına ya da kendine zarar vermediği sürece bireylerin istediği davranışta bulunabileceğini savunurum. toplumun ya da bir zümrenin bu davranışları ahlaki bulup bulmaması beni bağlamaz. ahlak kelimesi eğilip bükülmeye o kadar meyilli ki. bir kısım zevat kadının çalışmasını fuhuşla eş tutabiliyor, haliyle ben "ahlak" gibi bir kavramla yola çıkmam. en azından sizin anladığınız anlamda bir "ahlak" anlayışım yoktur.
benim için en büyük ahlaksızlık, başkasının kişisel sınırlarına tecavüz etmektir.
benim gibi düşünen özgürlükçü libertenler, daha düne kadar başörtüsü özgürlüğünü savunurken baş tacınızdı, bugün yollar ayrıldı, normaldir. ben ve tanıdığım aynı düşüncedeki insanlar, kendi "ahlaki" doğrularımızla hareket ettik, hiçbir vaat, ödül, çıkar yoktu, alkış beklemedik ama bir teşekkür ve belki biraz da hafıza iyi olabilirdi.
bazı ülkelerde de çoğunluk bir zaniyeyi kuma gömüp taşlamayı normal buluyor, o zaman bu da normal. bu konuda sayısal çoğunluktan hareket etmek sizin savınızı desteklemez, tersine çürütür. çünkü dünya geneline baktığımızda bunu "lanetlenecek bir şey" olarak gören insanların sayısı daha az. demek ki normal olan benim tutumum.
susturmak?
kimi susturduk, pardon? kimi kovalamışız? , başlıktan sopayla mı kovaladık, terlikle ağzına mı vurduk birinin? burada bir sürü insan karşılıklı yorum yapıyorduk
demek siz sadece bizim yazdıklarımızı okuyorsanız...
tek bir paragrafta kendi içinde çelişmek.
demek ki gayet de özel hayata karışırmışsınız. beni doğruladığınız için teşekkür ederim.
paralel bir evrende belki..
saygılar..
.
daha en başta dedim.Normaller ülkelere göre değişiyorsa bu ülkede normal degil yalnismiyim ?
Sizin soylemlerinizde normalde müdahale yok Mana itibariyle ahlaki olana yani çoğunluğun ahlak anlayışına muhalefet var özel hayata müdahale deyip çürütmeye çalışmak gibi..sizene bizene diyerek kendi olmayan ahlak anlayışınız kabul ettirmeye çalışmak gibi..aslında hersey ziddiyla vardır gibi oldu neyse..
Bu arada tek siz değilsiniz ben genelde genel yazarım alıntı yâpica siz size özel gibi bir tutum oluştu zira bu kabul edilemez şeyi normal gören burda tek siz değilsiniz hatta saygı,sizene,bizene diye diye ahlaki olan diye birşey kalmayacak hersey normal artık. .Misyonunuz amacına kolay ulaşıyor.
Tatlı dilli güler yüzlü şeytanıni bile kandırmis şahsına münhasır ve aslında günümüzde malesef ornekleri cogalan herkesin dili sizin kadar güçlü olmasada öyle bir zatsiniz işte :)
İslamın temel prensibi iyiliği emredip kötülüğü nehyetmek tir yani kotulemektir..
Buda bana göre ülkedeki çoğunluğun dini olan inanış ve anlayışa göre kötü bir iştir cahiliyye adetidir es degistirmek..
Gene geldik senin dinin sana benim dini bana ayetine saygıyla diyorum..ama dini olmayana da kötü bir iştir demi bu bırakında insanlar nehyetsin yani kötüdür desin de toplum bunu normal kabul etmesin..normallesirse yayılır çünki normaldir..ben böyle bir toplumda yaşamak istemem kimse istemez...
Alın benden de o kadar28 sayfa ne konustunuz ay.
28 sayfa ne konustunuz ay.
Alın benden de o kadar
bu konuda yalnız degılsın. sırf o yuzden okumadan cıkıyorum konudanema1 şu paylaştığın haberlerin içeriğini uzun değilde yatay yazsan birde haberlerin altındaki fotolarıda falan eklesen :) yazı stilini değişsen olur mu
okumak istiyorum ama gerçekten okuyamıyorum