eş ailesiyle başım belada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence cok abartmissin. Tamam hakli olabilirsi ama bence bazi yerlerdde susup cocyguna odaklansaydin
Yok kardesinle ne konustun telefonla bilmem ne bunlar yanginla korukle gitmek

Herkesi birbirine sikayrt etmissiniz yani bu davranisinizla kimseyi degistiremezsiniz herseyi daha kotu yaparsiniz. Cok yablis hareketler goruyorum

Gelin biraz kiskanc gibime geldi

O neden boyle yapiyor bu neden boyle yapiyor. Nesani sil demesi belki senin dir dir yaandan korkmus olabilir. Gercekten herseyden sikayet ediyorsun. Aranizda baska seyler olmus olabilir. Kendini sevdirirsen herkes seni arar ama bi iticilik var. Hep hakli olmak istiyorsun, laf goturup getirmeler, esinizi doldurmalar annen, ablan soyle boyle yapti demeler, sosyal medyada laf sokmalar...
Esine, kardesinle ne konusiyorsun diye hesap soruyorsun. Niye uzun konusmuslar, kesin hakkimda konustular diye kuruntu yapiyorsunm. senin esin o, cocugun degil. kendine ceki duzen ver bu sekilde cocugun psikolojisini de bozacaksin. Once kendinle barisik ol ve kiskancligi bir kenara birak lutfen

Cunku cok sikayet eden, herseyi ters anlayan bir yapiya sahipsiniz. Demek ki gorumceyle o bagi kuramamissiniz. Olmus biseyeller aranizda pek sevilmemissiniz ama bu biraz da sizin dil ve hareketleriniz yuzunden olmus. Karakter meselesi... esinizin telefonunu kurcalamaniz da ayri bir problem.

Tamam devam et savasmaya. Bos bir savasin icindesin ve kaybeden yine senin yuvan ve babasiz buyuyen bir cocuk. Cocugun icin sabret burak ustune ciksinlar ne bu kibir abidesi misiniz. Tabi ki savunucaksiniz kendinizi ama laf goturup getirmekle degil, her ufak seyi kafaya takarak degil. Ama bencr siz anlamayacaksiniz. Devam edin bu savasa bakalim kim kazanacak. Size de kazandiginiz icin madalyin takcaklqr sanki. Yuvanizi ve cocugunuzu tehlikeye attiginizi farkinda degilsiniz.

Hepsini okuyamadım çok karışık geldi o şunu didi bu bunu didi gibisindenbebeğe üzüldüm sadece o derece pişik olması çok üzücü ya kaç tane insan var evde bir kişide açıp altını almadı mı çocuğunbirde resmen kaşınıyorsunuz adamla kavga çıksın diye madem görüşmeyeceksiniz resti çektiniz daha ardını arkasını sormayın işte yok konuşmuşsunuz o ne dedi bu ne dedi diye.paylaşımları falan takip ediyorsunuz.resti çektin bitti abisiyle oğluyla ne konuşursa konuşsun siz birşey demeyinde karşımayında o konuda haklılar.sizin hakkınızda konuşmalarını engelleyemezsiniz boşuna sizde adamı sıkıştırıp kavga çıkarmayın.onlardan gaza gelip size sataşırsa eşiniz sorunludur yani.

boynu pişik oldu. hava almadığı ve havalar birden aşırı sıcak olduğu için. süreci bilenler biliyor buradan yardım da istemiştim doktor bulamamıştım en son bulduğum dr enfeksiyon kaptığını söyledi pişikler açık yaraya dönmüştü.. bu arada işsiz diyen arkadaşlar da muhtemelen öyle düşündü çocuğumu bir an bile ilgisiz bırakmadım sizin de aklınıza o gelmiş söylemeyi unutmuşum ne kadar inandırıcıyım bilemedim de çok şükür başka bir problemi olmadı allah bana nasip etti akıllı da bir bebiş… beni çok yormadı allah ondan razı olsun
artık dediğiniz gibi yapacağım ben de pişman oldum…

bana da ben anlamayacağım gibi geliyor çünkü hem işsiz hem boşboğaz hem de gerizekalıyım

Valla pişik dediğinizden akla ilk o geliyor.bebeğe focus olun cidden bu tarz şeylerle uğraşmayın huzurunuz kaçar.anne babanızda hala sizleyse özellikle onlarında huzuru kaçar.

Valla yarısını zor okudum. KV saçma sapan konuşmuş ama sizde az değilsiniz. Kocama 9 dakika kardeşinle ne konuştum desem kavga çıkar, oda aynı şekilde bana söylese.

Fazla nazlı olduğunuz konular var. Eşimin kardeşleri bekar tek torun/yeğen benim üçlü. Kırkı çıktı diye kimse aramadı. Bende yeğenimi aramadım. Valla herkesi kendi anası nazlasın, kocası nazlasın.

Ama bizim sevgili gelinde sizin gibi ota b.ko kavga çıkarınca ( ablan niye aradı gibi) tamamen iletişimi kesme noktasına getirdim. İki kere aradım hayırlısı olsun demek için açmadı, bende tekrar aramadım, sanırım küsmüş görümceyi filan bir salın. Her bebek pişik oluyor. Böyle böyle büyüyorlar

Valla pişik dediğinizden akla ilk o geliyor.bebeğe focus olun cidden bu tarz şeylerle uğraşmayın huzurunuz kaçar.anne babanızda hala sizleyse özellikle onlarında huzuru kaçar.
evet gerçekten ona da çok üzülüyorum ortada kaldılar babamın hiçbir şeyden haberi yoktu 2 gün önce doğum günümde babama şikayet ettiler.. boynu pişikle başladı devamını çok uzun yazdığım için yazamamışım çok kötüydü ya boynu kesilmiş gibiydi sonra poposunda kulağında kol bacak boğumlarında çıktı

Bu şekilde yaşamak cok yorucu değil mi?
Hakkı olduğunuz yerlerde var haksız olduğunuz yerlerde var.

Hem arayıp sormayın diyorsunuz hem neden hikayeme emoji atmadı diyorsunuz .
Eşinizin kardeşi netice ister 9 , ister 39 dk konuşur , size ne ?
Bu kadar huzursuzluk bebeğinize de yansır . Eş ailesi ne yapmıs , nereye gitmiş, görümce ne demiş , kaç dakika konuşmuş gibi şeylerle ilgilenmeyin .
Bebeğinize odaklanın.

Bu arada kimse kimseyi 40 ı çıktı diye arayıp tebrik etmez. Hayatımda ilk kez duyuyorum böyle bir şeyi.

Lohusalıkta nedense kayın aile tarafı ne yapsa göze geliyor. Ufak da olsa insana dağ gibi geliyor.
Ortada ufak tefek şeyler var. Abartmaya değmez. Uzatıyorsunuz. Anneniz çocukla ilgili cahilce şeyler yapsa söylese idare ediyorsunuz ama iş kayınaile olduğunda dağ gibi yapıyoruz. Ben de böyleydim. Çok gereksizmiş. Çocuk biraz daha büyüdüğünde siz de anlayacaksınız amma abartmışım diyeceksiniz. Sakinleşin. İşleri geri döndürülmez hale sokmayın. Sevseniz de sevmeseniz de çocuğunuzun ikinci derecek üçüncü dereceden akrabaları. Her zaman hayatında olacaklar. Bunu engelleyemezsiniz.
Kaç dakika konuştuğunu takip edip hesap sormak çok gereksiz. Haklı oldukları şey bu, eş ailesinin ilişkisine karışamazsınız. O arar istediği kadar konuşur, gider gelir. Siz gitmeseniz aramaz konuşmazsınız ama onların ilişkisine karışamazsınız.
Arayıp şikayet etmek, kavga etmek çok gereksiz.

Çok uzun olmuş o yüzden hepsini okuyamadım kusura bakmayın ama okuduklarım kadarını degerlendirecek olursam; lohusa evinde o kadar kişinin kalmasi, kalabalık etmesi aşırı gereksiz olmuş. Lohusa kadının bir memesi devamlı dışarda oluyor, iki de bir bebeğini emziriyor, meme bakımıni yapıyor, sütyen bir yana dursun yeri gelince atlet bile giyemiyordum ben. Taa doğum öncesinde evde yardım için (yatılı olarak kalacaklardan) annem dışında (babam da dahil) yanımda kimseyi istemedigimi söylemiştim, iyi ki de öyle yapmışım yoksa gerçekten çok zor olurdu. Siz yine iyi dayanmışsınız bence o kalabalığa.

Eşiniz ve eşinizin ailesi problemli insanlar. Eşiniz kafasında "bizimkiler" ve "sizinkiler" diye ayrımlastırmış sizi; kendi ailesi ne yaparsa yapsın görmezden gelecek ve sorunu sizde bulacak. En basiti evde misafir gibi oturan annesi gözüne batıp, bir uyarıda bulunabilirdi ama onu bile yapmayarak devamlı tum kabahati sizde bulmuş. Çünkü normql sartlarda o kadar kalabaligin icinde bebek disinda elinizi hic birseye degdirmemeniz gerekiyordu; lohusa evinde kalmanin amaci budur çünkü. Halanız 40'ınız çıkmadan geldiyse, hiç bir seye alınmaya hakkı yok. Çünkü lohusalık psikolojik ve fiziksel olarak insanı zorlayan, hassaslastıran, bazen patavatsızlaştıran bir dönem. Okuduklarim kadariyla kendinizi suclamanızı gerektirecek bir durum goremedim ben, esiniz de fshil hic birine taviz vermemelisiniz bence.

Siz istemediğiniz sürece o sınırı hiç kimse geçemez.
Büyük bir kaosun içine atmışsınız kendi kendinizi.
3 tane görümce, kv, kp bu kadar insanla neden baş etmeye çalışıyorsunuz bu çok yorucu hiç gerek yok.
Bakın ben de ne kv ne kp ne görümce hiç kimseden bir fayda görmedim doğumlarımda.
Ama hizmette etmedim ettirmedim.
Kv. 2. gün hadi canım diye evine sepetledim 2. doğumuma gelmesine izin vermedim.
Görümcem de ne aradı ne sordu.
Neden aramıyorsun demedim, her zaman mesafeliyiz onlara bir şey olunca da ben aramıyorum artık sıra bende.
Ama görünce aaa canım cicim.
Politik olamam diyorsunuz ama böyle de hayat geçmez.
Bırakın salın bir şu düşüncelerinizi.
Bu şekilde kendinize zarar veriyorsunuz.
Sizin yerinizde olsam şu saatten sonra eşime bu konuyu asla açmam, şikayet etmem.
Kendinize ve çocuğunuza odaklanın.
Bir spor salonuna gidin ya da günlük yürüyüşler yapın, saçınıza başınıza bakın, yediklerinize dikkat edin çatlasınlar yani.
Görürseniz merhaba merhaba..
Evinize mi geldi hoşgeldiniz deyip çekilin kenara hizmet etmeyin.
Bırakın kendileri ne istiyorsa yapsınlar sürü gibiler.
Ararlarsa açın mesafeli ama tavırsız konuşun.
Eşinizi de şaşırtın onlarla ilgili hiç konuşmayın.
Artık gelip gitme olayını kaldırın.
Benim naçizane tavsiyelerim bunlar olabilir.

her bebeğin böyle olduğunu sanmıyorum biz de ilk defa bebek görmedik…
ben de gelinimizi aramam çünkü aramızda öyle bir muhabbet yok bizde var sanıyordum demek ki yokmuş…

Eklentiler

• IMG_3718.jpeg
    18,6 KB · Görüntüleme: 105
her bebeğin böyle olduğunu sanmıyorum biz de ilk defa bebek görmedik…
ben de gelinimizi aramam çünkü aramızda öyle bir muhabbet yok bizde var sanıyordum demek ki yokmuş…
Yaz bebeleri böyleymiş demek ki, benimki de pişik oldu. Geçirene kadar ne çektik.

Ayyy sizde çok fenasınız.. Her şeyi çok üsteleyen bir yapınız var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…