eş ailesiyle başım belada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
selamlar kızlar bir gün buraya konu açacağım aklıma gelmezdi. bir süredir erteliyorum ama fikirlerinizi duymaya ihtiyacım var…
eşim ve ben severek evlendik 5 sene önce. yakın kültürlere sahibiz ama bizim aile daha okumuş daha geç evlenmiş falan. ben daha düzenli bir işteyim o esnaf. 3 ay önce bir bebeğimiz oldu, bebeğime hamileyken de büyük bir deprem yaşadık yani herkes normal değil ama bu olanlar da biraz fazla sanki…
doğumda annemle babam bizdeydi hem bana yardımcı olmak için hem de evleri yıkıldığı için. eşimin ailesi de başka bir şehirdeydi doğuma geldiler. kv bizde kaldı 5 gün. bu 5 günde hiçbir şeye elini sürmedi kalkıp çayını bile doldurmadı temizlik yemek vs şöyle dursun. hepsini annem ve ben yaptık. bu sürede hep kv tarafı bebeği görmeye geldi ve misafirleri yine annem ve ben ağırladık. kv bana sürekli kötü hikayeler anlatıyordu. tüp bebekle çocuğu olan bi komşusu varmış bebek ikinci gün ölmüş.. (tüp bebekle oldu bizim bebek) büyük görümcenin tam 1 senelik evliyken eşime söyleyerek bana önerdiği bir dr vardı (ki msj yazmış mathildays görmeden sil demişti!!) akrabalarının idrar torbasını kesmiş iyi ki ona gitmemişim. sütüm geliyormuş ne güzelmiş ama kesin yara olurmuş emziremezmişim 🤦🏻‍♀️ daha neler neler. bunları duymaktan mı bilmem bir gün aşırı kötü bir rüya gördüm karabasan gibiydi (ayrıntı verip kimseyi korkutmak istemem ama çok kötüydü) işte ben ritüellere hurafelere pek inanmadığım için baş ucuma kuran soğan kırmızı kurdele vs koymamışlar. ablam annemi arayıp söylemiş annem ağlayarak onları koyuyor üzülmüş benim için. kv kahkaha atarak hahahah bundan sonra bizim sözümüzü dinleyeceksiniz diyor… çok kötü görünmeye başladı gözüme ama asıl film bunlardan sonra başlıyor.
ben cinnetin eşiğine gelince daha yalnız kalmaya bebeğimle ilgilenmeye çalışıyorum. bir gün diğer odada kızılcık şerbeti sezon finali izlemeye çekildim. o sırada annem de abdest alıyormuş banyoda yani biraz uzun sürmüş. kv babamla salonda kalmış. bunu gidip eşime anlatmış beni yalnız bıraktılar demiş. (amacımız ne olabilirse artık yani eşimi doldurmuş bildiğin!! eşim bunu sonra bir kavgada ağzından kaçırdı) sonra bir gün nadiren görüştükleri halaları sabahın köründe çat kapı geldiler haberli gelseydiniz keşke dedim diye eve baktılar bunu sorun yaptım diye kötü oldum halayı bi evden kovmadığım kalmış.
bu arada büyük görümce ve küçük görümce de geri geldikleri şehre dönecekler 10 günleri var. bize el gibi gidip geliyorlar. yine de elim bir gün yemeğe çağıralım dedi annem de ısrar etti çağırdık. o sıralar benim oğlan çok kötü pişik olmuştu hatta enfeksiyon kapmış ve yaraya dönmüştü (fotolar paylaşıp yardım istiyordum gerçekten çok kötü olmuştu 😔) ben tabi sürekli misafr ağırladığımız için mikrop kaptı deyip kendimi yiyordum. neyse akşam yemeğe geldiler herkesin suratı asık benim de asık çünkü oğluma üzülüyordum ve gündüz küçük görümcenin yanında yine eşimle birbirimize girmiştik. ben bu kavgayı ailesine söyledi kesin o yüzden surat yapıyorlar diyordum. sonra bunlar şehirden ayrıldılar ve benim paylaştıklarıma hiç yorum beğeni yok, hiç arayıp bebiş nasıl oldu demek yok, 40 ı çıktı hayırlı olsun ya da sen nasılsın falan kimseden bi şey yok. ben kv ile mesafeliyim yukarıda anlattıklarım sebebiyle. ama görümce ve kp e ne oldu bilmiyorum. kp bizim şehirde kaldı eşimle beraber çalışıyorlar. arada bebişi sevmeye geliyor ondan yana sıkıntı yok ama diğerleri dediğim gibi. bu arada kv bahane buldu bizde kalmıyor diğer torunu hasta ona bakıyor güya ama her gün bir gezmede…
artık her gün eşimle bu mevzular yüzünden kavga eder olmuştuk bebeğimi her gün ağlayarak emziriyordum. eşimle tartışmak da çok zor sürekli konuyu çarpıtıp üste çıkmaya çalışıyor ben iyice sinirleniyordum. işte mesela annen bunu anlattı çok üzüldüm diyorum annem ağzını açamayacak mı? senin baban da böyle böyle yapıyor falan diyo. misafirleri tek başıma ağırladım diyorum halamı kovmaktan beter ettin diyo… çözülmüyor yani.
daha fazla dayanamadım kp ile 3 saatlik bir görüşmem oldu. o daha derleyip toparlayan bir tip. beni güzelce dinledi sen haklısın ben halledicem dedi. o akşam yemeğindeki sorun şuymuş ben o gün bir tweet atmışım küçük görümce üstüne alınmış kp ve büyük görümceye göstermiş… ben de keşke bana sorsaydınız/ ben doğumdan beri hep öyle şeyler paylaşıyorum/ kimse beni arayıp nasılsın demiyor/ keşke bebeği sevmeyi bahane edip hal hatır sorsaydınız vs diyorum doğru söylüyorsun yanlış anlaşılma olmuş diye beni geçiştiriyor. sonra 2-3 hafta geçti beni arayan soran hala yok.. eşimin telefonuna bi baktım büyük görümce ile 9 dk konuşmuş. ne konuştun diyorum bu mevzularla mı ilgili hayır havadan sudan diyo… benim herhangi biriyle maks konuşmam 30 saniye 😵‍💫 aklıma benle ilgili konuştukları geliyor ama inkar…
derken önce küçük görümce sonra kv aradı 1 er saat ikisine de bu olanları anlattım kısaca özür dilediler ben çok alındım hani sizin kızınızdım hani ablandım falan diyorum haklısın diyorlar.
sonra büyük görümce de 2 defa aradı açmak istemedim. geri dönmedim. büyük buna alınmış benim hikayeleri sona almış ama eşim her gün bunlara bebeğin fotosunu atıyor eşime bu olanlarla ilgili konuşuyor musunuz diyorum neye surat asmışlar (güya eşimin tweet’ten haberi yok) e hava sıcakmış ondan… yani ona da yalan söylüyorlar 😵‍💫
sonra iki gün önce büyük görümce hikayeme yorum yazdı. ben de eşim söyledi diye bana yazmak zorunda değilsin dedim. arıyorum açmıyosun geri dönmüyosun diye uzun uzun ses kayıtları yolladı bana nasıl çemkiriyor. benim kardeşimle görüşmeme kimse karışamaz diye bağırıyor. hepimiz lohusa olduk diyor. herkesin derdi var yeter artık sen istemiyorsan görüşme kardeşime karışamazsın, sen kendi abinle gelininiz gibi olmak istiyorsun demek siz geline böyle yapıyorsunuz da aklınıza art niyet geliyor, kişi kendinden bilir işi falan diyo ben şok… o şokla kv yi aradım🤦🏻‍♀️ kızını şikayet edeceğim kendimce🤣 bir baktım o da çemkiriyor… sana ne oldu, biz de doğum yaptık. sen büyük görümceyi evine koyma, niye yemeğe çağırdın zaten?! ben sizde 5 gün kaldım çorabımı bile götürdüm kızımda yıkadım (ben bizim evde rahat et diye her gün o sezaryenden yeni çıkmış halimle yalvarıyordum resmen). sen geçen gün benden özür diledin ne oluyor annemi de aramıyorsun siz iyi misiniz falan diyorum anneni niye arayayım diyo (2 günde bir konuşurlardı üç haftadır arada bebeğin sünneti de olmasına rağmen aramamış). siz bunu bunu yaptınız diyorum tamam mathildays biz kötüyüz siz iyisiniz falan tam bir manipülasyon…benim de gözüm döndü zaten hepinizi sildim bir daha beni aramayın oğlunuzu da alın başınıza çalın dedim kapattım. (hepsini engelledim sildim)
sonra kv annemi aramış beni şikayet etmiş. bizimkiler de ben haklı olsam bile aman öyle deme üzülmesinler aman biz yaşadık onlara yaşatmayın (biz abim ve ailesiyle daha yeni yeni görüşüyoruz mahkemelik bile olmuştuk ve ben abimin evinin yerini bile bilmezdim) vs derler. annem olayı da bilmiyor zaten ben ayşeyle konuşurum demiş 🤦🏻‍♀️ sonra kv kp’i arayıp söylemiş muhtemelen..daha doğrusu doldurmuş.. bunlar akşam annemi babamı çağırmışlar kp bana bağırıyor.. büyük görümcem haklıymış. karışamazmışım. kv ye çok ayıp etmişim onlar benim altıma minder koyuyorlarmış terlik veriyorlarmış (el üstünde tutuluyormuşum yani) ben eve geliyorlarmış hoş geldiniz demiyormuşum (öpmediğim için öyle diyorlar) bayramda arayıp kutlamıyormuşum (nasılsa görüşeceğiz diye) büyük görümce daha ne yapsınmış hep arkamı kolluyormuş (arkamın kollanmaya ihtiyacı mı var!!)
e geçen konuştuk beni neden haklı buldunuz neden özür dilediniz o zaman? cevap yok
hadi ben kötüyüm annemi neden aramıyor? cevap yok
tweetimi size göstermek hoş bir davranış mı? cevap yok sen neden öyle yazıyorsun diye ben suçluyum
büyük görümceyle bana dr önerdiği zaman da büyük kavga yaşadık 4 yıl önce. eşim gayet mesafe koymuştu herkes beni haklı bulmuştu. şimdi neden böyle diyorsunuz? cevap yok..
hiç kendilerini suçlu bulmuyorlar önceden bana hak verdikleri konularda bile… çünkü doldurmuşlar sizi diyorum cevap yok..
bütün bunlar neden doğumdan sonra oldu siz ben artık hiçbir şeye ses çıkarmam mı sandınız diyorum cevap yok..
huzurum kalmadı ayrılmak istiyorum diyorum böyle incir çekirdeğini doldurmayacak sebeple ayrılık olmaz bebeğiniz oldu ne güzel diyorlar.
sen görüşmek istemiyorsan görüşme gidip gelmeyiz de ama oğlumuzun bizimle görüşmesine karışamazsın diyorlar ama bebeği sevmeye gelecekler kesin ya da eşim bebeği alıp gidecek bunlar da olsun istemiyorum.
yani ne yakamı kurtarabiliyorum ne eşimin ailesinin gazıyla bana tekrar böyle kötü günler yaşatmayacağına güveniyorum… elim kolum bağlandı sıkışıp kaldım yine 😔
çok uzun yazdığım için üzgünüm. asla bunları hak edecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum. silerek içimi rahatlattım ama ileride sorun olur mu?
keşke bebeğimi alıp kimsenin beni bulamayacağı bir yerde yeniden başlayabilsem.
sabrınız için teşekkür ederim 💐

—ex’leri büyük ile düzelttim
Bunların aile oldugunu unutarak birbirlerine sikayet etmen ve sonrada hak beklemen cok komik olmus kac yasindasin?Insanları hem istemiyorsun sevmiyorsun hem hikayelrime bakmıyorlar cevap vermiyorlar diye tribe giriyorsun.Sınır koymakla ilgili sikintin var.Bir de kardesi ile konusur senin hakkinda da konusurlar sen sanki ailenle bu konularla ilgili konusmuyorsun cok hak bekleyip pohpohlanmak istiyorsun sadece psikolojin bozulur böyle

Ben ailemle gün içinde konuştum diye eşime akşam söylemiyorum hiç, ondan da öyle bir beklentim yok. Diğer gizliyorlar dediğiniz şeyler de size o an söylemediği için gizleniyor geliyor herhalde. Yoksa pikniği, hastalığın neyini gizleyecekler. Eşi ailesinin her an ne yaptığını bilmek zorunda değilsiniz. Çok meraklı, kurcalayan biri gibi geldiniz bana.

Keşke lafı ağzında biri olarak, kayinvalidenize annenizle birlikte hizmet etmek yerine bir şeyler söyleseydiniz. Asıl konuşacağınız yer orasıymıs. Diğerleri gerçekten merakınızin ve üzgünüm ama boş boğazlığinızin eseri.
ben söylüyorum ondan da bekliyorum bu kadar net çünkü söylememe ya da gizleme bana dürüstlükmüş gibi gelmiyor. gizledikleri daha aklıma gelmeyen onlarca şey var. kv ye evimde de söyledim gittiğinde de söyledim. e ben bilmedim, ne bileyim çekindim, ne yapılacaktı yapmadıysam ne var, senin makinen çok değişik ister beğen ister beğenme böyle yerleştirdim vs dedi.
bu hale 1 günde gelmedim boşboğazlık etsem çoktan bu olaylar olmuş mesafe konmuştu. demek ki iyilik yaramıyor insanlara sen alttan aldıkça saçmalayıp üste çıkmayı kendilerine hak görüyorlar teşekkürler ☺️

He bu arada Mathildays, kırkı çıktığında tebrik edilmesi gerektiğini de ilk defa senden duyuyorum. Benim annem bile -sık konuşuruz ve düşünceli bir kadındır- tebrik etmedi. Ben de şimdiye kadar kimseninkini tebrik etmemişimdir. 😐
ben de kimseyi etmem arayıp herkese söyledikleri için beklentiye girmişim aramamaları umrumda da değil olayların buraya gelmesini anlatmaya çalışıyorum… tebrik edilmiyorsa eşimi de arayıp tebrik etmeselerdi…ediliyorsa beni de arasalardı.

Bunların aile oldugunu unutarak birbirlerine sikayet etmen ve sonrada hak beklemen cok komik olmus kac yasindasin?Insanları hem istemiyorsun sevmiyorsun hem hikayelrime bakmıyorlar cevap vermiyorlar diye tribe giriyorsun.Sınır koymakla ilgili sikintin var.Bir de kardesi ile konusur senin hakkinda da konusurlar sen sanki ailenle bu konularla ilgili konusmuyorsun cok hak bekleyip pohpohlanmak istiyorsun sadece psikolojin bozulur böyle
ben de nerede yanlış yapıyorum bundan sonra ne yapmalıyım maksatlı konu açtım ama herkes sadece yanlışlarıma odaklandı ne işsizliğim kaldı ne boşboğazlığım… teşekkürler artık sınırım belli ama maalesef o sınırı geçeceklerine eminim.

hiçbir problemimiz olmadan çocuğumuz olmuyordu iki kadın olarak benimle konuşamaz mıydı dr meselesini? ilk yıl biz de düşünmüyorduk kaldı ki bu konular özel değil mi? erkek kardeşine mesaj atıp eşin görmeden sil şu doktora götür onu der misin?
hala içimde bir yaradır bu davranışı. nasıl haklı buldunuz şaşırdım.
Ne var ki bunda , bende abime söyledim zamanında özel bir konu değil ki . Çok aşırı takılmışsiniz her şeye , siz kendi abinizle neden mahkemelik oldunuz

ben de nerede yanlış yapıyorum bundan sonra ne yapmalıyım maksatlı konu açtım ama herkes sadece yanlışlarıma odaklandı ne işsizliğim kaldı ne boşboğazlığım… teşekkürler artık sınırım belli ama maalesef o sınırı geçeceklerine eminim.
Herkes ayni seyi soyluyorsa bence vardir bildikleri bastan bana bunlari yaptilar ben de sınır koydum aramiyorum sormuyorum deseydin haklisin derdim sen hem tavir koyup hem pohpoh beklemissin.Bu isin sırrı kimseye mudana etmemekte keske esinle eve gelip ikiniz baksaydiniz ayni cati altinda kimse gecinemez

ayrım yapabilmek için ex dedim arada 1 görümce daha var toplamda 3 tane.
olaylardan dolayı kırgın mesafeliyim ve bu hale gelmemek için konuşulup olayların çözülmesini istiyorum. küçük görümce ve kv ile çözülme yoluna gidiliyor bu arada bu 3 ü aynı evdeler (ex küçük görümce ve kv) yani benim ona cevap vermemem onun olayları bilmemesi anlamına gelmiyor.
bana dk başı beğeni yapıp msj atan insanların hiç suçum yokken hatta nur topu gibi bir oğlan doğurmuşken ( daha fazla iyi niyet daha fazla tolerans hak ediyorken) saçma bir alınganlık / eskiye göre çok az ilgi / halimi hatrımı sorup bana yardımcı olmaları gerektiği yerde el ayak çekilmesi/ üstelik çözmek için kv’ye gittiğim halde hiçbir adım atılmaması / hatta eşimle yapılan uzun telefon konuşmaları bana ne düşündürmeliydi?
Tüm hikayede sizi haklı bulurken "nur topu gibi oğlannnn" doğurduğunuz yerde her şey silindi. "Erkekkkk" doğurmanız size artı bi tolerans hakkı tanımaz.

Tüm hikayede sizi haklı bulurken "nur topu gibi oğlannnn" doğurduğunuz yerde her şey silindi. "Erkekkkk" doğurmanız size artı bi tolerans hakkı tanımaz.
inanın o maksatla yazmadım. nur topu gibi kızım oldu da derdim.

bana tolerans sağlamasını beklediğim konu ki öyle bir aile oldukları için söylüyorum. eşim tek erkek çocukları çok değer veriyorlar ve böyle mesafe koymayı bile istemiyorlar, eşim her işlerine koşturuyor ve bu bebeği çok beklediler. ailede 5 torun daha var kp ilk defa dede oluyorum sanki demişti. her gün bebeğin fotoğrafını istiyorlar eşimden. diğer torunlara bu muamele yapılmamıştı. ben de madem bu kadar önemli ve güzel bir olay oldu, ben size ne yaptım da bu hale geldik diyorum özetle.

hiçbir problemimiz olmadan çocuğumuz olmuyordu iki kadın olarak benimle konuşamaz mıydı dr meselesini? ilk yıl biz de düşünmüyorduk kaldı ki bu konular özel değil mi? erkek kardeşine mesaj atıp eşin görmeden sil şu doktora götür onu der misin?
hala içimde bir yaradır bu davranışı. nasıl haklı buldunuz şaşırdım.
Ben karşı taraf benimle konuşmadığı sürece bu mevzuyu açmam bile. Kadın olmasının hiçbir önemi yok. Onu zaten üzüyordur bir de ben üzmeyeyim derim, üzerine vazife mi diye düşünür ne gerek var derim, mahrem bir konu utanabilir derim. En yakın arkadaşımın bebeği olmuyor senelerdir, bir kere sormamışımdır, değil ki geline soracağım. O anlatırsa dinlerim, tavsiye veririm, anlatmazsa hiç açmam konusunu. Bana göre hassas bir konu, karşı tarafı incitmeden hassas düşünmeye çalışması lazım herkesin de. Benim de bir erkek kardeşim var. Böyle bir durumda olsalar gelinimizle çok da samimi olmadığım için o diyaloğa girmem ama kardeşime fikrimi söyleyebilirim. Bundan daha doğal ne var ki? Habire sıkıntı yaşadığınız için, senin huyunu bildiği için de mesajı silmesini istemiştir.

bu arada işsiz diyen arkadaşlara şunu söylemek isterim eşimle genelde aynı şeyi paylaşıyoruz birbirimizden alıntı yapıyoruz, onun her paylaşımına (ki eskiden bana karşı da böylelerdi) yorumlar kalpler havada uçuşurken bir gün bana bir tepki gelmediğini fark ettim. öyle gördüm sona aldıklarını. uzunca bir süre umrumda olmadı ama sonra bana tekrar yorum yazdıklarında sinirlendim ki bu onların gözünde konunun zaman aşımına uğraması yani hiçbir şey olmamış gibi davranma arefesiydi… tekrar söylüyorum ben ise çözmeden ilerlemek istemiyordum.

Ben karşı taraf benimle konuşmadığı sürece bu mevzuyu açmam bile. Kadın olmasının hiçbir önemi yok. Onu zaten üzüyordur bir de ben üzmeyeyim derim, üzerine vazife mi diye düşünür ne gerek var derim, mahrem bir konu utanabilir derim. En yakın arkadaşımın bebeği olmuyor senelerdir, bir kere sormamışımdır, değil ki geline soracağım. O anlatırsa dinlerim, tavsiye veririm, anlatmazsa hiç açmam konusunu. Bana göre hassas bir konu, karşı tarafı incitmeden hassas düşünmeye çalışması lazım herkesin de. Benim de bir erkek kardeşim var. Böyle bir durumda olsalar gelinimizle çok da samimi olmadığım için o diyaloğa girmem ama kardeşime fikrimi söyleyebilirim. Bundan daha doğal ne var ki? Habire sıkıntı yaşadığınız için, senin huyunu bildiği için de mesajı silmesini istemiştir.
ben de kim olursa olsun bu konuyu açmam çünkü hoş hissettirecek bir mevzu değil. ben gerizekalı mıyım doktora gitmeyi akıl etmeyeceğim de görümcemin aklıyla gideceğim? hiçbir sorun yaşamamıştık bu olaya kadar ki zaten daha 1 senelik evliydik. çocuğum olmuyosa bile görümceyi ilgilendirmez.
işte buradan şu sonuç çıkıyor eşimle benim hakkımda konuşuluyor. hatta kim bilir mathildaysa söyleme diye daha neler konuşuluyor.

Herkesin yazdigina az cok katiliyorum. Hakli oldugun da haksiz oldugun da noktalar var. Bence en buyuk hata sulalece yapis yapis bir iliski yumagi olmaniz. Ben senin yerinde olsam bu saatten sonra herkesi engeller sosyal medyamdan silerim, evine gitmem evime sokmam, aramam, anneme aratmam, ilgi beklemem laf sokmam. Cok isteyen ogluyla/ kardesiyle konusup bilgi alir ama stalker gibi kurcalamam. Bunlari yapabilirsen kafan piril piril olacak rahatlayacaksin. Bu arada ogluna bayiliyorum nasil tatli bir bebeto.

Biraz hassas ve düşünceli biri olduğunuz belli beğeni vs durumlarına bile alındığınız için ve sürekli ilgi bekliyor gibisiniz.

Kv’nin rüyanızdan sonra gülmesi hoş değil patavatsızca davranmış ve ordan sonra iyice birbirinize batmaya başlamışsınız. Haksız oldukları taraflar var ama sizin de haksız olduğunuz yerler var. Bence sakinleşmeye ve eşinizi bu kadar daraltmayın yok ne konuştunuz vs diye politik biri değilseniz en azından olmaya çalışın. Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah 🙏

Herkesin yazdigina az cok katiliyorum. Hakli oldugun da haksiz oldugun da noktalar var. Bence en buyuk hata sulalece yapis yapis bir iliski yumagi olmaniz. Ben senin yerinde olsam bu saatten sonra herkesi engeller sosyal medyamdan silerim, evine gitmem evime sokmam, aramam, anneme aratmam, ilgi beklemem laf sokmam. Cok isteyen ogluyla/ kardesiyle konusup bilgi alir ama stalker gibi kurcalamam. Bunlari yapabilirsen kafan piril piril olacak rahatlayacaksin. Bu arada ogluna bayiliyorum nasil tatli bir bebeto.
çok teşekkür ederim 🥰🥰 iyi ki o var hayata tutunmamı sağladı.
bu ilişki yumakları biraz da deprem sebebiyle oldu maalesef tek yaşayamıyoruz artık. buraya dönme sebebim eşimin işiydi ailem de ben burdayım diye geldi.
tam olarak planım böyle. inşallah onlar da benim bu tutumuma saygı gösterirler artık. olmazsa da tayin isteyeceğim eşimin başka şehirde iş bulması problem olabilir diye döndük ama ne yapalım tek başıma düşünmekten tükendim. tekrar eskisi gibi olmak istemiyorum. çok yoruldum.

bu arada korkum şu. tüm bunlar olmasına rağmen benim adım atmamı bekledi ya herkes. bu ailede olayların zaman aşımına uğraması bekleniyor yani alınıyorlar/ alındıklarını söylemiyorlar/ gidiyorlar kendi kendilerine sakinleşiyorlar benimle öyle konuşuyorlar. ben bunlar bunlar oldu deyince haklısın diyorlar / sonra tekrar birbirlerini kurup kendilerinin haklı olduklarını düşünüyorlar.
benim istediğim ise şu, ortada sorunlar var karşılıklı konuşulsun ve özürler dilensin sorun teşkil eden davranışlar değiştilsin konu kapansın. çünkü ben onun ailesini çok kolay silerim ama eşime ve oğluma bunu yapmak istemem, çabam bu yüzden. işsizlikten değil defalarca aynı şeyi anlatıp durmak, anlaşılmak istiyorum.
çünkü ben biliyorum ki bu durumda ne eşim mutlu olacak ne de benden gizli gizli görüşecekleri için ben.
muhtemel sonumu da söylüyorum tayin isteyip gitmek…

Siz şunu anlamak istemiyorsunuz. O insanlar eşinizin ailesi. Siz silebilirsiniz asla yakın olmak, görüşmek gibi bir mecburiyetiniz yok ama eşinize karışamazsınız. Çocuğu da baba evinden getirmediniz. Sizin olduğu kadar eşinizin de çocuğu. Neden gizli gizli görüşsünler mesela? Ne alaka? Eşinizin kök ailesiyle görüşeceğini sizden gizleme ihtiyacı neden duysun?

ben de kim olursa olsun bu konuyu açmam çünkü hoş hissettirecek bir mevzu değil. ben gerizekalı mıyım doktora gitmeyi akıl etmeyeceğim de görümcemin aklıyla gideceğim? hiçbir sorun yaşamamıştık bu olaya kadar ki zaten daha 1 senelik evliydik. çocuğum olmuyosa bile görümceyi ilgilendirmez.
işte buradan şu sonuç çıkıyor eşimle benim hakkımda konuşuluyor. hatta kim bilir mathildaysa söyleme diye daha neler konuşuluyor.
Bir senelik evlilikte bile hamilelik haberi bekleyecek bir kültürdeler herhalde. O kısım ilginç sadece. Hani 4-5 sene çocuk olmasa neyse. Sen tabii ki doktora gideceksin ama insanların iyi diye duyduğu doktoru tavsiye etmesi de normal. Aynı şeyi demin bir çocuk doktoru için yaptım ben de. Bu bence senden saklanan en masum şey. İlla ki konuşuyorlardır hakkında ama sen de az değilsin. 😁

Biraz hassas ve düşünceli biri olduğunuz belli beğeni vs durumlarına bile alındığınız için ve sürekli ilgi bekliyor gibisiniz.

Kv’nin rüyanızdan sonra gülmesi hoş değil patavatsızca davranmış ve ordan sonra iyice birbirinize batmaya başlamışsınız. Haksız oldukları taraflar var ama sizin de haksız olduğunuz yerler var. Bence sakinleşmeye ve eşinizi bu kadar daraltmayın yok ne konuştunuz vs diye politik biri değilseniz en azından olmaya çalışın. Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah 🙏
maalesef öyleyim biraz da fevriyim😔 en azından içim dışım bir diye kendimi avutuyorum.
böyle olmanın bedelini hep ödedim. arkadaşlarıma çok güzel sürprizler yapardım kutlama hediye vs onlar beni unuturlardı. burada da kendimce fedakarlık yaptığım durumlara bakıyorum kimse görmemiş bile.. elimden geleni yapacağım çok teşekkür ederim 💐💐

Siz şunu anlamak istemiyorsunuz. O insanlar eşinizin ailesi. Siz silebilirsiniz asla yakın olmak, görüşmek gibi bir mecburiyetiniz yok ama eşinize karışamazsınız. Çocuğu da baba evinden getirmediniz. Sizin olduğu kadar eşinizin de çocuğu. Neden gizli gizli görüşsünler mesela? Ne alaka? Eşinizin kök ailesiyle görüşeceğini sizden gizleme ihtiyacı neden duysun?
özünde konu şu ki ben 9 dk diye bahsettiğimden aynı doğrultuda açıklayacağım. 9 dk ne konuştunuz diyorum çünkü onlar bu sürede benimle konuşmuyorlar ben çözmek için kp ile konuşuyorum halledicem haklısın diyor yine çözüm yok. normalde eşimin ailesiyle görüşmesini konuşmasını asla dert eden kurcalayan biri değilim aksine yeğenlerinin doğum günü olur ablalarının olur hediyelerini ben alırım eşime gidelim diye ben söylerim. tüm bunlar üst üste geldi. eşimle kavgalarımız hep onların doldurmalarıyla oldu ben ayrılacağım yapamıyorum seninle dediğimde bana çocuğu bırak git o zaman dedi. aşağı çöp indirmeye nefes almaya indiğimde senib anneliğin bu kadar işte dedi. eşimin hakkımda böyle düşündüğüne ihtimal vermiyordum hep onlar yüzünden oluyor diye düşündüm. yoksa isterse on saat konuşsunlar… şimdi de bana bunları yaşatan insanlara bebeğimi göndermek istemem içim nasıl rahat edecek? tamam mecbur görecekler herhalde saklayacak değilim. ama güzelce görüşmek varken olayların bu noktaya gelmesi hiç hoş olmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X