eş ailesiyle başım belada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunların aile oldugunu unutarak birbirlerine sikayet etmen ve sonrada hak beklemen cok komik olmus kac yasindasin?Insanları hem istemiyorsun sevmiyorsun hem hikayelrime bakmıyorlar cevap vermiyorlar diye tribe giriyorsun.Sınır koymakla ilgili sikintin var.Bir de kardesi ile konusur senin hakkinda da konusurlar sen sanki ailenle bu konularla ilgili konusmuyorsun cok hak bekleyip pohpohlanmak istiyorsun sadece psikolojin bozulur böyle

ben söylüyorum ondan da bekliyorum bu kadar net çünkü söylememe ya da gizleme bana dürüstlükmüş gibi gelmiyor. gizledikleri daha aklıma gelmeyen onlarca şey var. kv ye evimde de söyledim gittiğinde de söyledim. e ben bilmedim, ne bileyim çekindim, ne yapılacaktı yapmadıysam ne var, senin makinen çok değişik ister beğen ister beğenme böyle yerleştirdim vs dedi.
bu hale 1 günde gelmedim boşboğazlık etsem çoktan bu olaylar olmuş mesafe konmuştu. demek ki iyilik yaramıyor insanlara sen alttan aldıkça saçmalayıp üste çıkmayı kendilerine hak görüyorlar teşekkürler

ben de kimseyi etmem arayıp herkese söyledikleri için beklentiye girmişim aramamaları umrumda da değil olayların buraya gelmesini anlatmaya çalışıyorum… tebrik edilmiyorsa eşimi de arayıp tebrik etmeselerdi…ediliyorsa beni de arasalardı.

ben de nerede yanlış yapıyorum bundan sonra ne yapmalıyım maksatlı konu açtım ama herkes sadece yanlışlarıma odaklandı ne işsizliğim kaldı ne boşboğazlığım… teşekkürler artık sınırım belli ama maalesef o sınırı geçeceklerine eminim.

Ne var ki bunda , bende abime söyledim zamanında özel bir konu değil ki . Çok aşırı takılmışsiniz her şeye , siz kendi abinizle neden mahkemelik oldunuz

Herkes ayni seyi soyluyorsa bence vardir bildikleri bastan bana bunlari yaptilar ben de sınır koydum aramiyorum sormuyorum deseydin haklisin derdim sen hem tavir koyup hem pohpoh beklemissin.Bu isin sırrı kimseye mudana etmemekte keske esinle eve gelip ikiniz baksaydiniz ayni cati altinda kimse gecinemez

Tüm hikayede sizi haklı bulurken "nur topu gibi oğlannnn" doğurduğunuz yerde her şey silindi. "Erkekkkk" doğurmanız size artı bi tolerans hakkı tanımaz.

Tüm hikayede sizi haklı bulurken "nur topu gibi oğlannnn" doğurduğunuz yerde her şey silindi. "Erkekkkk" doğurmanız size artı bi tolerans hakkı tanımaz.
inanın o maksatla yazmadım. nur topu gibi kızım oldu da derdim.

bana tolerans sağlamasını beklediğim konu ki öyle bir aile oldukları için söylüyorum. eşim tek erkek çocukları çok değer veriyorlar ve böyle mesafe koymayı bile istemiyorlar, eşim her işlerine koşturuyor ve bu bebeği çok beklediler. ailede 5 torun daha var kp ilk defa dede oluyorum sanki demişti. her gün bebeğin fotoğrafını istiyorlar eşimden. diğer torunlara bu muamele yapılmamıştı. ben de madem bu kadar önemli ve güzel bir olay oldu, ben size ne yaptım da bu hale geldik diyorum özetle.

Ben karşı taraf benimle konuşmadığı sürece bu mevzuyu açmam bile. Kadın olmasının hiçbir önemi yok. Onu zaten üzüyordur bir de ben üzmeyeyim derim, üzerine vazife mi diye düşünür ne gerek var derim, mahrem bir konu utanabilir derim. En yakın arkadaşımın bebeği olmuyor senelerdir, bir kere sormamışımdır, değil ki geline soracağım. O anlatırsa dinlerim, tavsiye veririm, anlatmazsa hiç açmam konusunu. Bana göre hassas bir konu, karşı tarafı incitmeden hassas düşünmeye çalışması lazım herkesin de. Benim de bir erkek kardeşim var. Böyle bir durumda olsalar gelinimizle çok da samimi olmadığım için o diyaloğa girmem ama kardeşime fikrimi söyleyebilirim. Bundan daha doğal ne var ki? Habire sıkıntı yaşadığınız için, senin huyunu bildiği için de mesajı silmesini istemiştir.

bu arada işsiz diyen arkadaşlara şunu söylemek isterim eşimle genelde aynı şeyi paylaşıyoruz birbirimizden alıntı yapıyoruz, onun her paylaşımına (ki eskiden bana karşı da böylelerdi) yorumlar kalpler havada uçuşurken bir gün bana bir tepki gelmediğini fark ettim. öyle gördüm sona aldıklarını. uzunca bir süre umrumda olmadı ama sonra bana tekrar yorum yazdıklarında sinirlendim ki bu onların gözünde konunun zaman aşımına uğraması yani hiçbir şey olmamış gibi davranma arefesiydi… tekrar söylüyorum ben ise çözmeden ilerlemek istemiyordum.

ben de kim olursa olsun bu konuyu açmam çünkü hoş hissettirecek bir mevzu değil. ben gerizekalı mıyım doktora gitmeyi akıl etmeyeceğim de görümcemin aklıyla gideceğim? hiçbir sorun yaşamamıştık bu olaya kadar ki zaten daha 1 senelik evliydik. çocuğum olmuyosa bile görümceyi ilgilendirmez.
işte buradan şu sonuç çıkıyor eşimle benim hakkımda konuşuluyor. hatta kim bilir mathildaysa söyleme diye daha neler konuşuluyor.

Herkesin yazdigina az cok katiliyorum. Hakli oldugun da haksiz oldugun da noktalar var. Bence en buyuk hata sulalece yapis yapis bir iliski yumagi olmaniz. Ben senin yerinde olsam bu saatten sonra herkesi engeller sosyal medyamdan silerim, evine gitmem evime sokmam, aramam, anneme aratmam, ilgi beklemem laf sokmam. Cok isteyen ogluyla/ kardesiyle konusup bilgi alir ama stalker gibi kurcalamam. Bunlari yapabilirsen kafan piril piril olacak rahatlayacaksin. Bu arada ogluna bayiliyorum nasil tatli bir bebeto.

Biraz hassas ve düşünceli biri olduğunuz belli beğeni vs durumlarına bile alındığınız için ve sürekli ilgi bekliyor gibisiniz.

Kv’nin rüyanızdan sonra gülmesi hoş değil patavatsızca davranmış ve ordan sonra iyice birbirinize batmaya başlamışsınız. Haksız oldukları taraflar var ama sizin de haksız olduğunuz yerler var. Bence sakinleşmeye ve eşinizi bu kadar daraltmayın yok ne konuştunuz vs diye politik biri değilseniz en azından olmaya çalışın. Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah

çok teşekkür ederim iyi ki o var hayata tutunmamı sağladı.
bu ilişki yumakları biraz da deprem sebebiyle oldu maalesef tek yaşayamıyoruz artık. buraya dönme sebebim eşimin işiydi ailem de ben burdayım diye geldi.
tam olarak planım böyle. inşallah onlar da benim bu tutumuma saygı gösterirler artık. olmazsa da tayin isteyeceğim eşimin başka şehirde iş bulması problem olabilir diye döndük ama ne yapalım tek başıma düşünmekten tükendim. tekrar eskisi gibi olmak istemiyorum. çok yoruldum.

Siz şunu anlamak istemiyorsunuz. O insanlar eşinizin ailesi. Siz silebilirsiniz asla yakın olmak, görüşmek gibi bir mecburiyetiniz yok ama eşinize karışamazsınız. Çocuğu da baba evinden getirmediniz. Sizin olduğu kadar eşinizin de çocuğu. Neden gizli gizli görüşsünler mesela? Ne alaka? Eşinizin kök ailesiyle görüşeceğini sizden gizleme ihtiyacı neden duysun?

Bir senelik evlilikte bile hamilelik haberi bekleyecek bir kültürdeler herhalde. O kısım ilginç sadece. Hani 4-5 sene çocuk olmasa neyse. Sen tabii ki doktora gideceksin ama insanların iyi diye duyduğu doktoru tavsiye etmesi de normal. Aynı şeyi demin bir çocuk doktoru için yaptım ben de. Bu bence senden saklanan en masum şey. İlla ki konuşuyorlardır hakkında ama sen de az değilsin.

maalesef öyleyim biraz da fevriyim en azından içim dışım bir diye kendimi avutuyorum.
böyle olmanın bedelini hep ödedim. arkadaşlarıma çok güzel sürprizler yapardım kutlama hediye vs onlar beni unuturlardı. burada da kendimce fedakarlık yaptığım durumlara bakıyorum kimse görmemiş bile.. elimden geleni yapacağım çok teşekkür ederim

özünde konu şu ki ben 9 dk diye bahsettiğimden aynı doğrultuda açıklayacağım. 9 dk ne konuştunuz diyorum çünkü onlar bu sürede benimle konuşmuyorlar ben çözmek için kp ile konuşuyorum halledicem haklısın diyor yine çözüm yok. normalde eşimin ailesiyle görüşmesini konuşmasını asla dert eden kurcalayan biri değilim aksine yeğenlerinin doğum günü olur ablalarının olur hediyelerini ben alırım eşime gidelim diye ben söylerim. tüm bunlar üst üste geldi. eşimle kavgalarımız hep onların doldurmalarıyla oldu ben ayrılacağım yapamıyorum seninle dediğimde bana çocuğu bırak git o zaman dedi. aşağı çöp indirmeye nefes almaya indiğimde senib anneliğin bu kadar işte dedi. eşimin hakkımda böyle düşündüğüne ihtimal vermiyordum hep onlar yüzünden oluyor diye düşündüm. yoksa isterse on saat konuşsunlar… şimdi de bana bunları yaşatan insanlara bebeğimi göndermek istemem içim nasıl rahat edecek? tamam mecbur görecekler herhalde saklayacak değilim. ama güzelce görüşmek varken olayların bu noktaya gelmesi hiç hoş olmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…