eş ailesiyle başım belada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benimle 30-40 sn konuşan eşim ablasıyla 9 dk ne konuşuyor diye merak etmeme sebep veriyor.
Bu kısımda çok basit bir neden-sonuç ilişkisini kuramıyorsun resmen. Ben de eşimle 30-40 saniye konuşurum ama annemle, kardeşimle daha uzun sürer bu. Eşimle neden uzun konuşayım ki, meramımız neyse söyleriz kapatırız telefonu. Biz beraber yaşıyoruz zaten, aynı evde, telefonla konuşmaya gerek kalmıyor.

bu arada korkum şu. tüm bunlar olmasına rağmen benim adım atmamı bekledi ya herkes. bu ailede olayların zaman aşımına uğraması bekleniyor yani alınıyorlar/ alındıklarını söylemiyorlar/ gidiyorlar kendi kendilerine sakinleşiyorlar benimle öyle konuşuyorlar. ben bunlar bunlar oldu deyince haklısın diyorlar / sonra tekrar birbirlerini kurup kendilerinin haklı olduklarını düşünüyorlar.
benim istediğim ise şu, ortada sorunlar var karşılıklı konuşulsun ve özürler dilensin sorun teşkil eden davranışlar değiştilsin konu kapansın. çünkü ben onun ailesini çok kolay silerim ama eşime ve oğluma bunu yapmak istemem, çabam bu yüzden. işsizlikten değil defalarca aynı şeyi anlatıp durmak, anlaşılmak istiyorum.
çünkü ben biliyorum ki bu durumda ne eşim mutlu olacak ne de benden gizli gizli görüşecekleri için ben.
muhtemel sonumu da söylüyorum tayin isteyip gitmek…

Haklı olduğunuz yerler var, anlatılan hikayeler, doğumdan sonra sizin ve annenizin hizmet etmesi ama oradan sonra sizde ciddi sıkıntılı davranmışsınız.
Yok kırkı çıktı aramadılar,böyle oldu aramadılar,beğeni yapmadılar ne yapacaksınız yahu o esnada aramalarını? Cidden tüm derdiniz bu muydu? Eşinizle kavgalarınız bu saçma sebeplerden.
Annenizi neden arasınlar mesela? Buna bile karışmışsiniz.
Sonra ex görümce iki defa arıyor açmıyorsunuz, mesaj atıyor kardeşinin demesiyle mesaj atmak zorunda değilsin diyorsunuz. Çocuk gibi davranmışsiniz kusura bakmayın. Bende olsam sinirlenirim bu tavırlara karşı. Eşinizle de istediği kadar konuşurlar yahu kime ne? Biriyle bir sorun yaşayıp diğerlerini aramakta manasız resmen olayı başka bir boyuta getirmişsiniz. Öncesinde arayıp özür dilemişler bir şekilde kayinvalide ve diğer görümce.
Bu şekilde işin icinden tabi ki çıkamazsınız. Resmen kaos olsun diye uğraşıyorsunuz.

Son düzenleme:
İş yapmayan kaynanama da sürekli laf eden görümceler karşı da duruşum onlarla ilgili bir şey araştırmayıp, öğrenmeyip, annemi/kendimi de onların misafirleri yolunda heba etmezdim.
Ayrıca lohusalık, yeni bebek bakımı vs gibi süreçler kolay değil ancak kendi adıma şunu söyleyebilirim. Eğer gebelik sürecinde bu anlamda kendini insan bilinçlendirirse ruh dünyasını daha sağlam tutmaya gayret ederse bir şekilde daha iyi oluyor.

(bir de sadece bu ilişkiler doğum sürecinde böyle olmuyor, muhtemelen öncesinde de sorunlarınız vardı kayınaileniz ile bu sorunları büyütmemeyi, patlatmayı, eşinizle başınızı güçlendirmek adına bunları görmezden gelmeyi kendiniz korumayı da öğrenseysiniz keşke...)

öyleyse eşim neden annesiyle ya da diğer kardeşleriyle böyle uzun konuşmuyor? iki ablam var ikisiyle de aynı şeyleri konuşuyoruz.
aynı şehirde yaşarken birbirimize gidip gelirken de durum farklı değildi. görümcem kocama aşkım diyordu mesajda. farklı beni işkillendiren bi ilişkileri var hoşlanmıyorum. her şey mathildays görmeden mesajı sil, şu şu doktor çok iyiymiş ona gidin. diye mesaj atmasıyla başladı daha 1 yıl olmuştu evleneli. hoşlanmıyorum. o dönem de büyük olay çıktı. herkes beni haklı bulmuş eşim ablasıyla ilişkisine mesafe koymuştu ben de uzatmadım kırgınlıklarımı kalbime gömdüm gidip gelmeye devam ettim. şimdi ben ne yaptım da kardeşiyle görüşmesine kimse karışamaz diye carlıyor…

maalesef yukarıda yazdığım sorun dışında bir sorunumuz yoktu. hatta el üstünde tutuluyordum karşılığını da kat kat veriyordum tabi ki. doğumdan sonra hep açığımı aradılar eşimi doldurdular eşim çok yanlış davrandı her sözümle kavga çıkıyordu. hadi ben lohusaydım onlar da mı lohusaydı? hepsinin farklı bir yüzünü gördüm. böyle olacaklarını bilseydim asla çocuk düşünmezdim. çünkü şu an görüşmesek bile mecbur görüşülecek, bağlarımızı tamamen koparsak bile koparamayacağız..

heba etme konusuna tamamen katılıyorum. ben de çok pişmanım, çok yıprandım.

Valla kusura bakmayın ama evlerden ırak bir tipsiniz
Hayatta işim olmaz bilmem kim benim hikayemi sona almış da bilmem kim beğenmiş vs vs aşırı aşırı işsizsiniz

İnsanlar sizden özür dilemiş bu ne demek iyi olalım demek illede siz hakliydiniz demek değil onlar buyukluk göstermiş ama pişman etmişsiniz

Ve evet bizde lohusa olduk çocuk benim yahu kimse tebrik etmesin sormasın sorun değil kimsenin yüksek ilgi ve alakası için dogurmadim ki benim o soran da sağ olsun sormayanda yani üç kızımın da kırkı çıktığında beni kim tebrik etti veya etmedi yemin ediyorum aklıma bile gelmedi sizinkisi yani cozemedim art niyet yok diyemiyorum var çünkü insanları yemeğe çağırıp sonra surat asiyorsunuz bu çok ayıp eşiniz kardesiyle 9 dakika ne konuşmuş? Gerçekten sizi ilgilendirmez cidden bakın bir büyüğünüz olarak söylüyorum kendinize çeki düzen verin böyle olmaz üç günlük dünya güzel güzel yaşamak varken niye yani
Aramak isteyen arar konusursunuz istemeyen aramaz sizde aramazsiniz ama eşinizin ablasıyla vs görüşmesine gerçekten karisamazsiniz kusura bakmayın bir adım geri gidin tüm bu yaşananlara objektif bakın kendinizi toplayın gerekirse bu defa siz özür dileyin gerçekten haksizsiniz gerçekten dost acı söylermiş lütfen kulak ardı etmeyin

sebep şu ki muhtemelen yanlış ama linçlere rağmen söyleyeceğim
ben her lafı ağzında olan biriyim. iyi ya da kötü kendi ailem ya da başka biri olan her şeyi eşimle paylaşmak isterim bazı ilişkiler politika üzerine kurulu ben öyle değilim. mesela hamileliğin ilk aylarında ablamla tartışmıştım hemen eşime koşup anlatıp rahatlamak istedim bu davranışım muhtemelen onun gözünde bak ailesiyle bile geçinemiyor tarzında bir algıya sebep olmuş olabilir. ama tekrar söylüyorum tamamen sonunu düşünmeden paylaşmak istiyorum ve eşimden de aynı davranışı bekliyorum.
ama kendi ailelerinde bir olay oluyor, bana söylemiyorlar. kv-kp pikniğe gidiyorlar bana söylemiyorlar (yediklerinde gezdiklerinde gözüm olabilir mi?) küçük görümce diğer şehirde iş aramaya gidiyor bana okuyor sınavlara girecek diyorlar (iş bulmasında benim bilmemem gereken ne olabilir?) büyük görümce hastalanmış gizliyorlar. bunun gibi onlarca olay. bu yüzden ben de ne konuştuklarını bana neden söylemediklerini merak ediyorum. telefonuna bakmamdaki sebep işte bu mesela eşim dese ki bugün de ablamla konuştum selamları var ne ben bakacağım ne ısrarla ne konuştuklarını merak edeceğim. hiç demiyor. ben sorunca söylüyor sadece.
normalde annemle 2 günde bir konuşurlardı. kv 3 hafta annemi aramadı. bu 3 haftalık süreçte benimle konuşmuştu yani olayı kapatmıştık diye düşünüyordum. meğer tekrar tekrar dolduruyorlarmış birbirlerini. annemin evi yıkıldı bir geçmiş olsun demeyecek biri değil kv. ne yapayım biz de deprem yaşadık diyor daha alttan almıyor bi de laf söylüyor

Kv az değil gibi sadece sen halkımdan gelirsin, gelmişsin zaten. Diğerlerinde pek bir şey görmedim giib ne bileyim. Lohusa psikolojisi mi artık gülmesine bile takılmışsınız ama siz de

Karşı taraf muhabbeti uzatmışsa eşin de kapatamamış olabilir. Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz böyle durumlar. Senin görmeni istememiş sil demişse bu da normal çünkü biliyoruz ki tüp bebek mevzuları hassas konular. Demek ki onda da birikmiş bir şeyler ki artık sitem etmeye/sinirlenmeye başlamış. Burada sabah akşam eş ailelerini gömüyoruz. İnan bariz bir kusur olsa görümcene de saydırırdık. Bana daha çok zaten hoşlanmadığın insanlar oldukları için yaptıkları sana batmış gibi geldi. Hoşlanmıyorsan az görüşeceksin, az muhatap olacaksın. Kendin ve bebeğin için. Bu kadar.

insanlar benden ben onlara 1 er saat laf anlattıktan sonra özür diliyor, haftalar sonra tekrar saldıran cümleler kuruyor. benim bildiğim özür pişman olunca ve davranış düzeltilecekse edilir. bunun adı özür değil göz boyamak.
haksız olduğum noktalar var ama totalde haksız olduğumu düşünmüyorum teşekkürler…

Kimse nasılsın demedi kimse kırk çıktı hayırlı olsun demedi ailem bile demedi annem gücü yettiğince yemek yaptı yedirdi beni ben emzirdim evimi süpürdü topladı vs öyle poh poh filimde olur

Kv az değil gibi sadece sen halkımdan gelirsin, gelmişsin zaten. Diğerlerinde pek bir şey görmedim giib ne bileyim. Lohusa psikolojisi mi artık gülmesine bile takılmışsınız ama siz de
ben karabasan görmüş zangır zangır titreyip ağlarken gülmesi hoşuma mı gitmeliydi bilmiyorum. yine de ekstra takılmış olabilirim o günden sonra her hareketi battı gerçekten.

Ben ailemle gün içinde konuştum diye eşime akşam söylemiyorum hiç, ondan da öyle bir beklentim yok. Diğer gizliyorlar dediğiniz şeyler de size o an söylemediği için gizleniyor geliyor herhalde. Yoksa pikniği, hastalığın neyini gizleyecekler. Eşi ailesinin her an ne yaptığını bilmek zorunda değilsiniz. Çok meraklı, kurcalayan biri gibi geldiniz bana.

Keşke lafı ağzında biri olarak, kayinvalidenize annenizle birlikte hizmet etmek yerine bir şeyler söyleseydiniz. Asıl konuşacağınız yer orasıymıs. Diğerleri gerçekten merakınızin ve üzgünüm ama boş boğazlığinızin eseri.

hiçbir problemimiz olmadan çocuğumuz olmuyordu iki kadın olarak benimle konuşamaz mıydı dr meselesini? ilk yıl biz de düşünmüyorduk kaldı ki bu konular özel değil mi? erkek kardeşine mesaj atıp eşin görmeden sil şu doktora götür onu der misin?
hala içimde bir yaradır bu davranışı. nasıl haklı buldunuz şaşırdım.

He bu arada Mathildays, kırkı çıktığında tebrik edilmesi gerektiğini de ilk defa senden duyuyorum. Benim annem bile -sık konuşuruz ve düşünceli bir kadındır- tebrik etmedi. Ben de şimdiye kadar kimseninkini tebrik etmemişimdir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…