Eş ailesinin torun haberine inanılmaz tepkisizliği

Ee bu konuda da anlaşamamışsınız ilk torunları olacakmış,eşiniz oğlu olarak çok sevinirler diye yüz yüze söylemek istemiş ama bazı şeyleri yanlış hesap etmiş demek ki bazı inanışları varmış kendilerince.
Eleştirmek için yazsam her konunuza yazarım derdim o değil yani.
Hala iyi geçinmeseniz nelere takacaksınız anlamadım ben.
Bırakın eşiniz taksın diyorum yine ailesinin tavrını bunca yıllık ailemi tam bilmiyormuşum diye.
Hatta belki kardeşim para da istemezdi ne diye olmadan konuştuk ki sonuçta çok da verecekleri tepkileri bilmiyormuşum der belki.
Sonuçta eşiniz burda yanılmış orda da yanılmıştır belki

Biraz cahil bir aile gibi geldi kötülük değil de cahillikten tebrik edememişler gibi
Yani hamileyim deseniz daha net mi olurdı ultrason resiminden utanmışlar gibi düşündüm

Bu konuda ortada bir anlaşmama durumu yok ki. Eğer konumdaki yorumlarımı okursanız artniyetli olmadıklarını düşündüğümü, sadece şaşırdığımı ve yapılan yorumlar sayesinde ayıp karşıladıklarından böyle tepki verdiklerini anladığımı yazdım. Yani bu bir kötüleme konusu değildi.
Diğer konudaysa eşimle yanılma ihtimalimiz çok çok azdı çünkü kaynım zaten isteyen birisi. Kayınbabam da çocukları adına isteyebilen birisi. Hatta evi satma durumunu öğrenince direkt kızına araba konusunda destek çıkmamızı istemişti bilmiyorum onu okudunuz mu. Daha önceden de borç konularını yaşadık biz, o sebepten o konuda haksız çıkmamız biraz zordu. Önceden istememiş olsalar konusu açılmasa hak verebilirim ama maalesef öyle değildi.

Kayinvalideniz=ben Ortamdaki bebeklere baya kayıtsızsızımdır. Ama kendi çocuğumu çok çok çok seviyorum.
Torunum olsa onu da severim heralde. İyi düşünün iyi olsun :)

Çok şükür eş ailesi böyle değil her ay kontrole gittiğimde eve cagırrlardı bizede ultrason kağıdını gösterin diye daha kadın o andan sevmeye başlamıştı. Sizinkilerdeki kafa kesin büyüklerin yanında cocugu öpmeye de karsıdır

Yani kayınbabayla böyle muhabbetler saçma geliyor bana eski zaman insanı büyük ihtimalle icinden edepsizlere bak falan demiştir ilk 3 ay riskli düşük tehlikesi var saklar genelde herkes ama bende hemen paylaşmıştım babam ve kayınbabam hariç tabi görümce de genc malum çağa ayak uyduranlardandır sevinir tabi diğerleri normal geldi kaynın mesela ooo cok sevindim vaav falan yapmaz çoğu kayın,

Öncelikle hayırlı olsun canim sag salim kucagina almayı nasip etsin...bizim es aileside öyle 2.cocugumu doğurdum zaman ne gerek var demislerdi sanki kendilerinin bir yardimi oluyordu bana bazıları böyle ne yapacaksın işte

Aaa öyle mi. Kayınvalidemin fotoyu görünce kapatıp "bakmayın" demesi ondan mıydı acaba
Valla onu bunu bilmem de bu tür durumları normal karşıladıkça bu bağnazlıklar hep kendini devam ettirecek. Ultrason fotoğrafı ayıptır, birinin hamile olması ayıptır, hamile kadının karnını gizlemesi beklenir fln fln... sebebi ne? E çocugun nasıl yapıldığı belli de o yüzden. Düğün yapmak, balayına gitmek fln da ayıp kabul edilmesi lazim o zaman. Iki yüzlülük bence resmen bu. O ayıp değil bu ayıp değil ama rahme bebek düşünce ayıp. Yok artık ya.

Bebek haberine sevinilir. Hele ki bu torun haberiyse ekstra sevinilir arkadaş, sevinmeyen de bundan utanandan da ayıbın en büyüğünü yapmıs olur bana göre.

Evet hamileligin özellikle ilk üç ayı çok önemli, hemen etrafa yaymamak, dogmadan don biçmemek vb bunlar her ne kadar geçerliligi olan şeyler olsalar da bebek tebriği için engel bir durum değiller.

Hadi kayınbaba kayınvalide falan bir üst jenerasyon onlar tepkisiz kalmış (bence o da tuhaf insan bir hayırlı olsun der) neyse de o kaynın tepkisi nedir öyle ya? Ne kadar itici ve mod düşürücü bir tepki..nerde ne yapacağını bilmeyen bir tipe benziyor.

Ben sizi anladım ve ben olsam çok bozulurdum gerçekten. Benim kendi babam da bu konularda çekingen, babayla çok detaylı konuşulmaz kafasındaydı, aldım karşıma konuştum valla bu devirde böyle şey olmaz baba, ben o görüşte değilim her şeyi açık açık konuşuruz torun yani bebek bu, alış dedim.

Bir de çok sinir olduğum bir şey var, biri size hamileliğini 3 ay dolmadan söyledi diye onu tedirgin edip moralini düşürecek şeyler söylemeye hakkınız yok ya. Biz bilmiyor muyuz üç ay dolana kadar dikkat etmeyi? Lütfen kimse hiçbir hamileye “ay daha 3 ay dolmamış dolsun öyle sevinelim her an her şey olabilir” tarzı şeyler söylemesin. İyilik yapmıyorsunuz.

sizinle bir sorunları var mı? yani bir sorun yaşadınız mı bundan önce? sevinmediklerini bariz belli ettiler malesef ama aranızda bir sorun olmalı böyle tepki vermeleri için birşeyleri eksik mı yazdnız?

Ay sizin kayniniz dünyanın en ergen tipi cidden tam dayaklık hiç sevmiyorum kendisini. Bunu yazmaya geldim sadece gorumceniz tatlıymış ama en azindan, hemen hırka oreyim demesi çok şeker.

sizinle bir sorunları var mı? yani bir sorun yaşadınız mı bundan önce? sevinmediklerini bariz belli ettiler malesef ama aranızda bir sorun olmalı böyle tepki vermeleri için birşeyleri eksik mı yazdnız?
Yo hayır tamamen ayıp karşılamalarından dolayı olmuş yoksa bir sorunumuz yoktu

Evet bence de o tepki değişikti hiç umursamamakla kalmadı bi de üstüne sanki trip attı bu muydu gibisinden. Hiç hayırlı olsun falan demedi eşime gülümsemedi bi tuhaf hissettim o konuda bayağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…