Ee bu konuda da anlaşamamışsınız ilk torunları olacakmış,eşiniz oğlu olarak çok sevinirler diye yüz yüze söylemek istemiş ama bazı şeyleri yanlış hesap etmiş demek ki bazı inanışları varmış kendilerince.Kafamda kurma konusunu kaynımın bedelli parasıyla ilgili söylüyorsanız eğer kafada kurma değildi, daha önceki isteklerinden dolayı isteyeceğini biliyorduk. İsteyeceğini bilmesek eşimle aramızda şu kadar verilebilir şöyle olabilir diye konusunu yapmazdık. Çünkü kendisi isteyen birisi zaten.
Ben de sizin sırf eleştirmek için yorum yazdığınızı düşünüyorum. Burda dert paylaşımı falan yapılıyor, "ne var bunda" denmesine gerek yok bence:) eşimin ailesiyle para konularında anlaşamıyorum diğer türlü anlaşırız.
Biraz cahil bir aile gibi geldi kötülük değil de cahillikten tebrik edememişler gibiHayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın
kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler
Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldumyani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı
Sonra bana ne kadarlık diye sordu iki ay diyince bir ay daha dikkat et dedi.
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesine çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu
Bu konuda ortada bir anlaşmama durumu yok ki. Eğer konumdaki yorumlarımı okursanız artniyetli olmadıklarını düşündüğümü, sadece şaşırdığımı ve yapılan yorumlar sayesinde ayıp karşıladıklarından böyle tepki verdiklerini anladığımı yazdım. Yani bu bir kötüleme konusu değildi.Ee bu konuda da anlaşamamışsınız ilk torunları olacakmış,eşiniz oğlu olarak çok sevinirler diye yüz yüze söylemek istemiş ama bazı şeyleri yanlış hesap etmiş demek ki bazı inanışları varmış kendilerince.
Eleştirmek için yazsam her konunuza yazarım derdim o değil yani.
Hala iyi geçinmeseniz nelere takacaksınız anlamadım ben.
Bırakın eşiniz taksın diyorum yine ailesinin tavrını bunca yıllık ailemi tam bilmiyormuşum diye.
Hatta belki kardeşim para da istemezdi ne diye olmadan konuştuk ki sonuçta çok da verecekleri tepkileri bilmiyormuşum der belki.
Sonuçta eşiniz burda yanılmış orda da yanılmıştır belki
Kayinvalideniz=benBen biraz kayınvalidemden çekiniyorum otoriter bir kadın ve çocuklara karşı da sanki biraz mesafeli gibi. Ortamda herkesin bayılarak sevdiği güzeller güzeli bebeklere karşı falan bile çok tepkisiz biri öyle bebek seven birisi değil yani. Ben de merak ediyorum doğum sonrasını iyi olur inşallah
Cahalet böyle bir şey işte bu kafadan nefret ediyorumAaa öyle mi. Kayınvalidemin fotoyu görünce kapatıp "bakmayın" demesi ondan mıydı acaba
Ultrason fotosundan utanmıslar vay ak sanarsın kadın kutusunu cekmis gösteriyorNe ayıbı yahu. Mevzuyu çok da uzatmadan hayırlı olsun, sağlıkla kucağınıza da alırsınız inşallah deyip konuyu kapatabilirlerdi. Tepkilere bak, saçma sapan triplere girmişler.
Valla onu bunu bilmem de bu tür durumları normal karşıladıkça bu bağnazlıklar hep kendini devam ettirecek. Ultrason fotoğrafı ayıptır, birinin hamile olması ayıptır, hamile kadının karnını gizlemesi beklenir fln fln... sebebi ne? E çocugun nasıl yapıldığı belli de o yüzden. Düğün yapmak, balayına gitmek fln da ayıp kabul edilmesi lazim o zaman. Iki yüzlülük bence resmen bu. O ayıp değil bu ayıp değil ama rahme bebek düşünce ayıp. Yok artık ya.Aaa öyle mi. Kayınvalidemin fotoyu görünce kapatıp "bakmayın" demesi ondan mıydı acaba
sizinle bir sorunları var mı? yani bir sorun yaşadınız mı bundan önce? sevinmediklerini bariz belli ettiler malesef ama aranızda bir sorun olmalı böyle tepki vermeleri için birşeyleri eksik mı yazdnız?Hayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın
kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler
Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldumyani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı
Sonra bana ne kadarlık diye sordu iki ay diyince bir ay daha dikkat et dedi.
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesine çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu
ay ne kadar saçma ya neyi ayıplayacaklarını şaşırdılar. o zaman hamile göbeğinle de dışarıya çıkmay der bu insanlarBence hamileyim deseydiniz böyle tepkisiz kalmazlardı. Nedense ultrason fotoğraflarını ayıplıyor bazı aileler.
Yo hayır tamamen ayıp karşılamalarından dolayı olmuş yoksa bir sorunumuz yoktusizinle bir sorunları var mı? yani bir sorun yaşadınız mı bundan önce? sevinmediklerini bariz belli ettiler malesef ama aranızda bir sorun olmalı böyle tepki vermeleri için birşeyleri eksik mı yazdnız?
Evet bence de o tepki değişikti hiç umursamamakla kalmadı bi de üstüne sanki trip attı bu muydu gibisinden. Hiç hayırlı olsun falan demedi eşime gülümsemedi bi tuhaf hissettim o konuda bayağıHadi kayınbaba kayınvalide falan bir üst jenerasyon onlar tepkisiz kalmış (bence o da tuhaf insan bir hayırlı olsun der) neyse de o kaynın tepkisi nedir öyle ya? Ne kadar itici ve mod düşürücü bir tepki..nerde ne yapacağını bilmeyen bir tipe benziyor.