Eş ailesinin torun haberine inanılmaz tepkisizliği

Diğer konularınızda da beğendiremedim size kendimi güzel güzel konunuz üzerinden yazdığım halde?
Açtığınız konular sizi az çok tanımama vesile oluyor ne konuşalım sizinle? Ekonomi konuştuk beğenmediniz yatırım konuştuk beğenmediniz evinizi satmayın dedik beğenmediniz kaynınıza para vermeyin dedik e daha ne istiyorsunuz bu mevzularda mı konunuz dışındaydı?
Yeni bir konu açıp sizi pohpohlayacak alkış tutacak üyelerin gelip yorum yapmasını bekliyorsunuz tek tük farklı düşünen biri gelince de böyle saldırıyorsunuz. Geçen de dedim burada da diyim. Sizi anlıyor ve affediyorum oyuzden. Sizin siniriniz bana değil. Kime siz gayet iyi biliyorsunuz

Tamam konunuzla ilgili yazayım. Bir birinin ailesini tanımadan hatta kendi ailelerini tanımayan evli çift görüyorum.
Aşırı beklentiye girip hayal kırıklığına uğrayınca o anki öfkeyle gelip konu açan(başlıktan da belli oluyor) buradaki tepkileri de az çok tahmin ettiği için eşimin beklentisi eşim üzüldü eşim şok oldu diyen üye ve açtığı konuyu görüyorum(eşim=ben).
Havaya uçmamaları için bir çok sebep olabilir herkes yazmış zaten utanmış olabilirler,sevinmemiş olabilirler her şey olabilir.
Oldu mu.

Siz bana güzel güzel yazdınız doğru, peki ben size güzel güzel cevaplar vermedim mi? Ben o konumda en uzun açıklayıcı cevabı bile size yazmıştım hatta. Tavrınız kötü gelmemişti kavga da etmemiştim sizinle. Fakat aynı şeyler sürekli tekrarlanınca, üstüne ev satma meselesinden sanki yatırım konusunda haklı çıkılmış da o yüzden üyelere haklıydınız demem istenince haliyle artık canım sıkıldı. Sonrasında bana "satsanız para isterler" tarzı bir şey yazıp beni etiketlediğinizi, haklı çıkma konusunu bu konuda yazdığınızı söylediniz. Ben de etiketi görmediğimi, ama evet ele para geçse direkt isterler diyenlerin haklı çıktıklarını söylemiştim.
Ve biraz empati yapın mesela insan bir konuyu danışmak istiyor, danışmak istediği yerden değil başka yerlerden tavsiye alıyor. Bu normal değil ki. Yatırım tavsiyesi verdiniz beğenmedim evet. Çünkü ben sizinle yatırım konuşmak istememiştim. Odak noktam başkaydı ve konu daha farklı yönlere kaydı. Haliyle rahatsız oldum. Çoğu yatırımla ilgili yazanların da zaten artniyetsiz olduklarını düşündüğümü de söylemiştim. Yoksa para benim param istersem çöpe atarım kimse karışamaz ki. Özellikle "satmayın borca sokun eşinizi yoksa hep para istenir" diyenler çok haklı çıktılar mesela.

Öfke ile açmadım ister inanın ister inanmayın şaşkınlıkla açtım ben konuyu. Kesinlikle öfke değil. Ve evet eşimin yüzünde o hayal kırıklığını da gördüm ben. Kendisiyle de konuştuk bayağı üzüldü adam resmen.
Neden eşimin beklentisi dedim? Çünkü eşimin beklentisiydi. Mesela benim ailemden böyle bir beklentim yok. Telefondan falan söylemeyi düşündüm eşim yüz yüze söyle dedi. Eşime de ailene telefona haber verebilirsin dedim yok illa yüz yüze vereceğim dedi, düşündü taşındı bu ultrason fikrini buldu derken beklentisi yüksekti. Haliyle o böyle olunca ben de beklentiye girdim ve şaşırdık. Burda yazanlardan da ultrason fotosunun ayıp görülebileceğini falan öğrenince taşlar yerine oturdu

Kayın konusunda size yazılan yorumların 90% evinizi satmayın altın yatırım vs üzerineydi bir tek ben size yatırım tavsiye vermişim gibi konuşuyorsunuz. Ev mev karışsın istemiyorsanız satacağınız evinizi alacağınız altını karıştırmadan sadece kaynım para bekliyor/istiyor diyeceksiniz. Her şeyi bir tencereye koyup niye evimi konuşuyorsunuz altınımdan size ne ben sadece kaynımı konuşmak istiyorum derseniz anlaşılmazsınız

Çünkü şu anda hala bu konuyu konuşan sizsiniz ben de haliyle size cevap veriyorum. Yoksa o konumda diğer tavsiye verenlere de yazmıştım. Güzel bir dille yazanlara "sorum bu değildi ama yine de tavsiye için teşekkürler" dediğim de oldu. O gün siz farkına varmadan beni bi tık daha fazla yordunuz. Çünkü ben açıkladıkça tekrar aynı şeyler konuşuldu durdu. Elbette tüm her şeyin yorgunluğu da vardı. Kayınbabam ev işini öğrenince araba için arka çıkmayı öne atınca da haliyle canım daha da sıkılmıştı. Siz de o sıkkın can üstüne haklı çıktığımızı kabul edin bu da erdemdir tarI bir şey yazdınız. İnsan haliyle bunalıyor. Yoksa size direkt yönelteceğim bir öfkem yoktu.

tek tük farklı düşünen biri gelince de böyle saldırıyorsunuz.
Benim size verdiğim cevaplar saldırıysa, bana yazdığınız ilk yorum füzeli saldırı olur o halde. Neden ben cevap verince saldırı oluyor da siz direkt kötü bir yorum yaptığınızda saldırı olmuyor?

Aynen öyle oldu. Millet yedi içti hesabı Dilber ödedi yani ben. Sizin ruh halinizi eşiniz düşünecek buradaki üyeler değil. Evde dolup dolup size 2 gündür zaman harcayıp konunuza yorum yapan ben düşünmek zorunda değilim. Sinirliyseniz muhatabınıza çatınız bu kadar basit

Ben size kötü yorum yapmadım. Siz istediğiniz şeyleri yazmadığım için beğenmiyorsunuz ve size “kötü “ geliyor

Fakat tekrar söylüyorum siz beni daha fazla yordunuz. Çünkü diğer üyelere üç beş açıklama yaptım sustular, sizin cevaplar devam etti. Ben yine iyi niyetli olduğunuz konusunda da şüpheli değildim iyi niyetli görüyordum sizi. Fakat sonrasında haklı olduğumuzu kabul edin falan hoş değildi. Çünkü yatırım konusunda haklı çıkmamıştınız her şey yerli yerindeydi zaten. Sinirli olmama sebep olan bi muhatabım zaten sizdiniz yani, sizin o mesajınızdı. Yoksa ben birsürü kişiyle o gün yine konuşmaya devam ettim ama en sert size tepki verdim çünkü defalarca kez anlattığım halde çok yordunuz beni.

Ben size kötü yorum yapmadım. Siz istediğiniz şeyleri yazmadığım için beğenmiyorsunuz ve size “kötü “ geliyor
Yo, gayet de kötü yorum yaptınız. "Şöylesiniz böylesiniz şöyle konu açıp böyle beklentiye girip şöyle kavga ediyorsunuz insanlarla." Bu kötü yorum değilse ne? Çiçek attınız da ben mi fark etmedim ki? Hem böyle yorum yapıp hem ben size yanıt verdiğimde de "saldırı" diyorsunuz kendi yazdığınızı görmeden. Ki sizin mesaj gaaaayet de saldırgan bir mesaj, ona rağmen ben daha alttan almaya çalıştım sizin sertliğinizde yazmadım size. Ama yine saldıran ben oldum. Sizin yine kötü olduğunuzu düşünmem ister istemez bana canınız sıkılmış da onu atmışsınızdır derdim ama oruç konusunda yazdığınız artniyetli olduğunuzu düşündürdü. Çünkü göz göre göre iftira bu. Bana o gün oruç tutmayacağımı söylediğim halde daha önceden tuttum diye hakaretler edildi. Siz bana nasıl "oruç tuttum kötü oldum dediniz tutma madem diyenlerle kavga ettiniz" yazabiliyorsunuz? Başka bazı üyelerden beklerdim ama az çok sizinle iletişim kurmuşluğumdan yola çıkarak sizden böyle bir şey yapmanızı hiç beklemezdim. Umarım o konumu adamakıllı okumadınız, umarım bana yapılan hakaretleri görmediniz de üstünkörü göz atıp ben tutma diyenlerle kavga ediyorum sandınız. Çünkü diğer türlüsü gerçekten de yakışmaz size.

Ne kadar çok üstten bakan birisiniz çok çok kibirlisiniz!
Konu açıyorsanız bin bir çeşit manyak yorum yapacak buna sinir sisteminiz hazır değilse açmayınız üstelik bir tane bile hakaretim kötü sözüm yok size. Yoruluyorsanız konunuzu kapatırsınız. O üyeler de susmuşlarmış iyilermiş ben susmamışım öfkenizi en çok ben hakkettim öyle mi.

Elbette tüm her şeyin yorgunluğu da vardı. Kayınbabam ev işini öğrenince araba için arka çıkmayı öne atınca da haliyle canım daha da sıkılmıştı.

Sinirli olmama sebep olan bi muhatabım zaten sizdiniz yani
Neyse ben sıkıldım. Çabuk sıkılıyorum. Nasılsa eşinizin ailesiyle açacağınız son konunuz değil bu. Görüşürüz !

Benim de size bir tane bile hakaretim yok :) ayrıca hislerimiz karşılıklı. Ben de sizin çok kibirli olduğunuzu sürekli üstten baktığınızı düşünmüştüm :) bence sizin sinir sisteminiz de cevap almaya hazır değilse o zaman yorum yazmayın bana neler neler yazıldı da ben sizin halinize bürünmedim burda. Hoşçakalın

Yo, gayet de kötü yorum yaptınız.
size göre
Hem böyle yorum yapıp hem ben size yanıt verdiğimde de "saldırı" diyorsunuz
evet “alçaldınız “ vs diye saldırdınız
Bana o gün oruç tutmayacağımı söylediğim halde daha önceden tuttum diye hakaretler edildi
o konunuza yorum yapmadım bile çünkü bilgi sahibi değilim
Başka bazı üyelerden beklerdim ama az çok sizinle iletişim kurmuşluğumdan yola çıkarak sizden böyle bir şey yapmanızı hiç beklemezdim.
Niye?
Diğer konunuzda kabak benim kafama patlarken eşinize olan öfkenizi gelip benden çıkarırken bu üye 2 gündür beni destekliyor zaman ayırıp yazıyor,iyi kötü iletişimimiz vardı deseydiniz ya?
Konu siz olunca herkesten beklermişsiniz benden beklemezmişiniz benim size bir yakınlığım mı var?

Konum hakkında bilgi sahibi değildiyseniz neden öyle dediler de kavga ettiniz yazdınız ki? Açıkça yaşanmamış bir şeydi bu ama yaşandığını yazdınız. Bu da iftiraya girer. İftira gibi bir şey olunca da karşı tarafın "alçaldınız" demesi çok büyük tepki olmasa gerek. Bunu geçiyorum.
Eşime olan öfkemi sizden çıkarmadım hala aynı fikirdesiniz. Kimsenin siniri sizden çıkarmadım siz beni çok fazla yordunuz diyorum. Evet şartlar gereği genel bi canım sıkkındı bu doğru, ama yazdığım şeyleri ben sizi baz alarak yazdım. Orda da yine hakaret falan etmedim artık aynı şeylerden bunaldığım için tepki verdim size.
Beni desteklemişseniz teşekkür ederim, ben daha çok üstten bir tavır sezmiştim. Yine söylüyorum kötü niyetli görmedim ben sizi. Yoksa ben de size uzun uzun açıklamalar yazmazdım.
Burda her şeye saldıran laf eden üç beş üye var, siz onlardan değilsiniz. Daha kibar dilli bir insansınız bu yüzden de sizden beklemeyeceğimi söyledim.

B Boniva yazdıklarınızdan ve o günkü tepkime çok canınınızın sıkıldığından anladığım kadarıyla siz bana karşı benim düşündüğümden daha güzel bir şekilde yaklaşmışsınız. Sanırım bu kadar kırılmanız da bu yüzden. Ben kalp kırmayı asla istemeyen sevmeyen biriyim kimseyi üzmeyi istemem. Sizi bilmeden fazla kırmışım bu yüzden özür dilerim o konuda

Konum hakkında bilgi sahibi değildiyseniz neden öyle dediler de kavga ettiniz yazdınız ki?
dini konularda hamilelik konusunda bir bilgi sahibi değilim ondan o konunuza yorum yazmadım demek istemiştim

Burda her şeye saldıran laf eden üç beş üye var, siz onlardan değilsiniz. Daha kibar dilli bir insansınız bu yüzden de sizden beklemeyeceğimi söyledim.
ahah buna ben bile şaşırdım oysa kendimi o üç beş üyeden sanıyordum
Bende size kendimce öfkenizi benden çıkardığınız için bir önceki konunuzda önyargı geliştirmiş ve kırılmış olabilirim kırgınlık kırmayı gerektirmez,bende özür dilerim sizi üzdüysem

O üç beş üyeden biri olmadığınızı da kanıtladınız zaten bu mesajla. Özrünüzü kabul ediyorum kendinize iyi bakın:)

Güncelleme: kaynım eşime "neden doğru düzgün söylemedin kıza ayıp oldu" tarzında bir şeyler söylemiş o el hareketi ve fotou görünce direkt geri çekilmesi de ultrason fotomu görmesinden rahatsızlık duyacağımı düşünmüş o yüzden yapmış.
Kayınvalidem de eşime kkedi yokken söyleseydin dememiş eşim yanlış anlamış kp yokken söyleseydin demiş ya da başka erkek yokken falan.
Neyse eşimin içine yine de dert olunca bugün tepkisizliklerini dile getirmiş ben daha farklı bekliyordum şaşırdım gibisinden. Annesi de baban ve kardeşlerin burda olunca çok tepkimi veremedim ve hayırlı olsun tebrikler desem gelin belki utanırdı diye düşündüm demiş bir de şaşkınlıktan o an ne yapacağını da bilememiş.
Kayınbabam da eşimle bizi tek yakalayınca bize "biz eski kuşağız tabii ki torun gelince sevinmeme olamaz biz bunu gösteremeyiz dışarı" gibi bir şeyler söyledi.
Görümcem de eşime çocuğun her şeyini siz almayın bize söyleyin biz de alalım neye ihtiyacı varsa falan demiş.
Bizi yolcularlarken de görümcem yine sarıldı tekrar hayırlı olsun falan dedi
Kayınvalidem de sarıldı kendine iyi bak artık bi emanetin var sen de bize emanetsin dedi tepkilerini daha sonradan görmüş olduk yani. Muhtemelen eşim şaşkınlığını dile getirince yanlış anlamayalım diye daha dile getirir oldular konuyu.
Böylece tatlıya bağlandı zaten bi küskünlük yoktu da ister istemez bi burukluk vardı o da hallolmuş oldu, yorum yapan herkese teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…