Eş ailesinin torun haberine inanılmaz tepkisizliği

Ya inanın ben de bi hayırlı olsun bekledim yalan değil. Benim böyle karşılama sebebim sanırım kendi ailem de böyle bir tepki verirdi diye düşünüyorum artniyetli değillerdir diyorum eşim çok hevesliydi onun hevesi falan beni biraz yükseltmişti ister istemez. Sonra bi hayırlı olsun bile gelmeyince ister istemez bi değişik oldum sağolsun görümcem sevincini belli etti sadece
Benim yakın birkaç arkadaşım hamile olduğumu biliyor. Öğrendiklerinde gözleri parladı öyle bir sarıldılar mutlu oldular ki. Onlardan bu tepki gelip aileden tepkisizlik olunca bi şaşırıyor insan işte

Hahaha mantıklı, bana uyardı valla ama işte eşim ve ailesinden sevgi beklentileri

Konu gelin olunca ayıp karşılanıyor çoğu kültürde böyle

Hayırlı olsun dememelerine ben de biraz takıldım en azından öyle diyebilirlerdi diye düşünüyorum konuyu kapattırmaktan ziyade. Ama işte aklımızdaki gibi olmuyor.:)

Ben bekarım, o yüzden bu konulara çok uzağım ama dediğim gibi benim bildiğim bir " hayırlı olsun" denilir. Yani öyle havalara uçup aşırı mutlu olmalarına gerek yok illa.

Haklısınız yorumlarınızda kesinlikle
Allaha çok şükür çocuk istedikten sonra iki ay içinde nasip etti. Ama kayınvalidem sanırım dha erken bekliyormuş çünkü eşime ara sıra çocuğunuz olmuyorsa erkenden tedavi olun falan diyormuş eşim de sorun yok diyormuş bana bunları ben hamile kaldıktan sonra söyledi

Ben bekarım, o yüzden bu konulara çok uzağım ama dediğim gibi benim bildiğim bir " hayırlı olsun" denilir. Yani öyle havalara uçup aşırı mutlu olmalarına gerek yok illa.
Kafamdaki senaryoyu söyleyeyim sanıyorum ki öğrendiklerinde ben başka odada olsam diğer odadan sevinç çığlıklarını falan duyacağım ahdhajsjaja ah bu eşim yok mu hep onun yüzünden oldu

Belki sizde de ayıp karşılama olmuştur diyeceğim ama özellikle ikinci kısım tuhafmış bayağı :)

Benim kayınvalide de gittik cenaze varmış yanıma geldi. Gidin gidin evinize diye resmen sepetledi neymiş yanımda kızım var oğlumun doğumuna son haftalar nazar olur nazar☺

Benim kayınvalide de gittik cenaze varmış yanıma geldi. Gidin gidin evinize diye resmen sepetledi neymiş yanımda kızım var oğlumun doğumuna son haftalar nazar olur nazar☺
Nazar konusunda çok çekinen biriyse o da artniyetli değildir bazen bizden daha farklı düşünebiliyorlar :)

Hayırlı olsun dememelerine ben de biraz takıldım en azından öyle diyebilirlerdi diye düşünüyorum konuyu kapattırmaktan ziyade. Ama işte aklımızdaki gibi olmuyor.:)
Deselerdi iyi olurdu gerçekten. Ama benim annem bile demedi bana Kardeşim söylemişti ona. Sonra telefonda konuştuk normal bir şey yokmuş gibi. Olabilir yani. Doğumdan sonraki tavırları belirleyici olur niyetleri ile ilgili.

Belki ayıplamışlardır diye yorumlar gördüm ; hiç anlamıyorum neyini ayıplıyorlar tam olarak ayıp olan ne ? Üremek mi ? Bebek haberinde anne baba,babanne amca dede vs olmanın heyecanını ya da stresini yaşamak yerine; çocuğun nasıl yapıldığını düşünen zihinler bana sapık geliyor ! Biri ,bana hamilelik haberi verince benim aklıma ilk seks geliyorsa, zihniyetimde ciddi sıkıntı vardır !

Nazar konusunda çok çekinen biriyse o da artniyetli değildir bazen bizden daha farklı düşünebiliyorlar :)
Art niyet olmadığını biliyorum da ay kim napsın bizi nazar edecek belki sizinki de nazar değer diye düşündü

Ben biraz kayınvalidemden çekiniyorum otoriter bir kadın ve çocuklara karşı da sanki biraz mesafeli gibi. Ortamda herkesin bayılarak sevdiği güzeller güzeli bebeklere karşı falan bile çok tepkisiz biri öyle bebek seven birisi değil yani. Ben de merak ediyorum doğum sonrasını iyi olur inşallah

Çocuk yoksa da çocuk da çocuk diye tutturmayı da biliyorlar ne bileyim özellikle ultrason fotosunun ayıp karşılanması bana çok tuhaf geliyor

Sizin bebeğiniz ilk torun olmayacak mı? Esiniz ne tepki vereceklerini nereden bilecek? Muhafazakar bir aile ise az çok tahmin etmesi gerekirdi. Ayiplamasalar bile öyle coşkulu tepki vermez babalar ultrason görüntüsüne kolay kolay.
Başlığınız eşimin ailesinin inanılmaz tepkisizligi, gayet sorun etmiş gibi duruyorsunuz. Kendi ailenizden yola çıkarak demek ki eşimin ailesinde de durum böyle diyerek normal karşılaşabilirdiniz. İnanılmaz bulmaniz için ailenizde çok tam tersi bir ortamın olması gerekirdi.

Belki sizde de ayıp karşılama olmuştur diyeceğim ama özellikle ikinci kısım tuhafmış bayağı :)
Yok eşimin ailesinde utanma, ayıp gibi mevzular pek yoktur, gayet açıklar her konuda. Önemsemedikleri için öyle davranıyorlar, hiçbir konuda bizim heyecanımızı vs paylaşmadıkları için bu konudada şaşırmadım ben. Eşim için üzülüyorum sadece :)

Anne baba olacak olan sizlersiniz, sizin kadar hecan yapmamaları doğal. Tepkileri gayet normal. Herkese sandığınız gibi hamilelik haberlerini alınca havaya uçmuyor.

Çocuk yoksa da çocuk da çocuk diye tutturmayı da biliyorlar ne bileyim özellikle ultrason fotosunun ayıp karşılanması bana çok tuhaf geliyor
Çok haklısınız. Çocuk ne zaman çocuk ne zaman çocuk yapın demeyi ayıp görmeyen büyüklerimiz (ki asıl bu bana göre resmen cinselliğine karışmak ,korunmasız ilişki yaşayın diye istekte bulunmak asıl ayıp olan bu) bunu yapıyorlar ama hamilelik haberi duyunca ayıp oluyor söylenmez oluyor filan falan saçma

Bizim ailede dört tane torun var, ayrıca doğulu bir aile. Bakın benim şaşırma sebebim tamamen eşimin beklentileriyle ilgili. Aramızda kültür farkı var, o hiç ayıp karşılanacağını aklından geçirmedi ben ne kadar çekinsem de adam ailesini tanıyordur diye düşündüm
Kendi ailemin böyle olabilme durumundan dolayı zaten ben bu tepkiyi normalde normal karşılarım şaşırma sebebim tamamıyla eşimin beklentileri. O da şaşırdı morali bozuldu ben açıkçası anlam veremedim duruma. Burda ultrason fotosu falan filan denince haaa dedim onu bayağı ayıp karşılamış olabilirler diye. Çünkü dediğim gibi eşimin ailesinden böyle tepki beklemiyorduk ama artniyetli de bulmadım kendilerini, belli ki biz bilemedik eşim hiç bilemedi onun şaşkınlığını yaşadık. Bir de benim kendi ailemde aile arası bağlar hiç kuvvetli değildir desem yeridir. Birbirimize pek bağlı değiliz. Eşimin ailesiyse tam tersi birbirlerine çok düşkünler bu da şaşırmama sebep oldu umarım şimdi daha iyi anlatabilmişimdir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…