Eş ailesinin torun haberine inanılmaz tepkisizliği

Yok eşimin ailesinde utanma, ayıp gibi mevzular pek yoktur, gayet açıklar her konuda. Önemsemedikleri için öyle davranıyorlar, hiçbir konuda bizim heyecanımızı vs paylaşmadıkları için bu konudada şaşırmadım ben. Eşim için üzülüyorum sadece :)
Allah yardımcınız olsun

Anne baba olacak olan sizlersiniz, sizin kadar hecan yapmamaları doğal. Tepkileri gayet normal. Herkese sandığınız gibi hamilelik haberlerini alınca havaya uçmuyor.
Eşimin beklentisi bayağı yüksekti o yüzden şaşkınlık yaşadık

Eşimin beklentisi bayağı yüksekti o yüzden şaşkınlık yaşadık

Eşinizi anlıyorum. Benim yengem evlendikten 6 sene sonra çok zor tedaviler sonucunda hamile kaldı. Ailemde benzer bir tepki göstermişti daha doğru baba olacak olan abim de dahil hiçbir tepki göstermişti. Sonradan öğrendik yengem baya bir üzülmüş. Halbuki benim ailem çocuklara baya düşkün bir aile.

Eşinizi anlıyorum. Benim yengem evlendikten 6 sene sonra çok zor tedaviler sonucunda hamile kaldı. Ailemde benzer bir tepki göstermişti daha doğru baba olacak olan abim de dahil hiçbir tepki göstermişti. Sonradan öğrendik yengem baya bir üzülmüş. Halbuki benim ailem çocuklara baya düşkün bir aile.
Eşimin ailesi çocuklara düşkün mü bilmiyorum ama birbirlerine düşkünler ve bu ilk torun, hal böyle olunca eşimde beklenti fazlaydı. Onunki fazla olunca ister istemez bana da geçti yoksa benim ailemden bir tepki beklentim yok mesela. Sevinirler fakat dışa vuracakları bir tepki beklemiyorum. Eşim de ailesini bu konuda çok tanıyamamış işte sürpriz oldu. Yengeniz için de çok üzüldüm gerçekten

Hayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın

kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler

Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldum 🤔 yani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım 😶
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı 😬
Sonra bana ne kadarlık diye sordu iki ay diyince bir ay daha dikkat et dedi.
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesine çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu 🫤
Gelini sevmeyince torunu da sevmiyorlar 🤷‍♀️

Hayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın

kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler

Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldum 🤔 yani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım 😶
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı 😬
Sonra bana ne kadarlık diye sordu iki ay diyince bir ay daha dikkat et dedi.
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesinedan çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu 🫤
Bizim orda da bu konular ayıp olarak karşılan9r belki on

Şu an zaten öyle bir istemeleri olmadı ben ihtimaller üzerinden yazmıştım kaynımın huyunu biliyorum eşim de bana katılıyor bu konuda diye yoksa isteme olmamıştı ama artık bilemedim ki

Burda en gıcık tepki kaynının tepkisi bence.Ne o öyle el hareketi filan çok itici bi tip

O da artniyetli değildir de evet değişik oldu biraz

Sizin genel olarak esinizin ailesi ile bir probleminiz mi var acaba? Bedelli konunuzu ihtimaller uzerine acmissiniz. Insanlari zan altinda biraktiniz. Simdi ise kayniniz icin o da artniyetli degildir diyorsunuz bu da konu basliginizla hic mi hic uyusmuyor. Yok eger ki bu aile ile bir sorununuz yoksa o zaman kendinize dert ariyorsunuz sanki. Buradaki es ailesi konularina mi ozendiniz 🤣

Art niyetli olduklarından veya sevinmediklerinden değildir, bizim kültürümüzde bu tarz meseleler hâlâ tabu; annemler teyzemler halamlar anlatır, kayınbaba yanında evlatlarını sevemezlermiş, jenerasyon olarak sizin usg vermenizi bile tuhaf karşılamış olabilirler. Kaynınız zaten ebleh.

Sizin genel olarak esinizin ailesi ile bir probleminiz mi var acaba? Bedelli konunuzu ihtimaller uzerine acmissiniz. Insanlari zan altinda biraktiniz. Simdi ise kayniniz icin o da artniyetli degildir diyorsunuz bu da konu basliginizla hic mi hic uyusmuyor. Yok eger ki bu aile ile bir sorununuz yoksa o zaman kendine dert ariyorsunuz sanki. Buradaki es ailesi konularina mi ozendiniz 🤣
Zan altında bırakmadım. İstedi dememiştim zaten, isteme durumu olabilir tarzında açmıştım konuyu çünkü eşim de biliyordu isteyeceğini, kendi aramızda bunun konuşmasını yapmıştık. Olur da isterse falan nasıl olur ne yapmalı tepkim normal mi gibisindendi o konu. Ayrıca elimize para geçeceği anlaşılınca kayınbabam direkt kızına araba için destek çıkmamızı istemişti, burdan direkt zaten zan altında bırakmadığım anlaşılmıyor mu? :) daha önceden olan istemelerden dolayı ben biliyordum, eşim de biliyordu ki istenir.
Ve evet kaynım da artniyetli değildir. Herkesin hatası kusuru var. İnanın objektif söylüyorum benim eşimin aile ilişkisini bazen kıskanıyorum bile. Benim aile ilişkilerim böyle değil. İyi insanlar sevecenler samimiler. Yalnızca şu para konuları aramızda can sıkıcı mesele oluyor. Burda da insanlar dertlerini anlattıklarından kötü insanlarmış gibi anlamış olabilirsiniz ama değiller herkes gibi hataları var sadece

Art niyetli olduklarından veya sevinmediklerinden değildir, bizim kültürümüzde bu tarz meseleler hâlâ tabu; annemler teyzemler halamlar anlatır, kayınbaba yanında evlatlarını sevemezlermiş, jenerasyon olarak sizin usg vermenizi bile tuhaf karşılamış olabilirler. Kaynınız zaten ebleh.
Ben normalde bunu bildiğimden tepkisizliğe şaşırmam, eşim benim beklentimi yükseltmişti. O ailesini bu konuda kestirememiş.

Evli bir çiftin çocuk haberi çok sıra dışı bir şey değil. Yani öyle sosyal medyadaki gibi tepkiler verilmiyor genelde normal hayatta . Uzun zamandır bebek bekleme durumları vs olsa belki yüksek tepkiler verilebilir. Sevinmişlerdir illaki. Ağlamalı bayılmalı tepki vermelerini filan mı bekliyordunuz

Evli bir çiftin çocuk haberi çok sıra dışı bir şey değil. Yani öyle sosyal medyadaki gibi tepkiler verilmiyor genelde nırmal hayatta . Uzun zamandır bebek bekleme durumları vs olsa belki yüksek tepkiler verilebilir. Sevinmişlerdir illaki. Ağlamalı bayılmalı tepki vermelerini filan mı bekliyordunuz
"Hayırlı olsun" diyip sarılmalarını beklemiştim ben şahsen beklentim tam bu yöndeydi

Valla bizim ilk çocuk da ilk torun olacaktı. Eşim son derece heyecanlı şekilde kv aradı çok sevineceğine emindi, sesi de hoparlöre verdi "anne babaanne oluyorsun" dedi. Kv tepkisi "hıııııııı iyiii" dedi. Eşime baktım birden o heyecanlı tavrı gitti çok da bana çaktırmamaya çalışarak "çok sevinmedin galiba" dedi Kv toparlamaya çalıştı sevindim falan diye ben uzasın istemedim kapat dedim sessizce. Çok bozuldu eşim. Ertesi gün akşam saat 16 civarı aradı beni tebrik etmeye ben de hııı sağol diye cevap verdim:KK70:

İkinci hamileliğimde 4-5 aylıkken söyledim karnım çok belli olmuyordu, bir de ona özel olarak söylemedim herkese söylerken öğrendi o da sıradan biri gibi :KK70::KK70:

Valla bizim ilk çocuk da ilk torun olacaktı. Eşim son derece heyecanlı şekilde kv aradı çok sevineceğine emindi, sesi de hoparlöre verdi "anne babaanne oluyorsun" dedi. Kv tepkisi "hıııııııı iyiii" dedi. Eşime baktım birden o heyecanlı tavrı gitti çok da bana çaktırmamaya çalışarak "çok sevinmedin galiba" dedi Kv toparlamaya çalıştı sevindim falan diye ben uzasın istemedim kapat dedim sessizce. Çok bozuldu eşim. Ertesi gün akşam saat 16 civarı aradı beni tebrik etmeye ben de hııı sağol diye cevap verdim:KK70:

İkinci hamileliğimde 4-5 aylıkken söyledim karnım çok belli olmuyordu, bir de ona özel olarak söylemedim herkese söylerken öğrendi o da sıradan biri gibi :KK70::KK70:
Eşim eşinizle çok iyi empati yaptı bence bu gece, aynı duruma düşmüşler gibi olmuş:)

Eşim eşinizle çok iyi empati yaptı bence bu gece, aynı duruma düşmüşler gibi olmuş:)

Evet:) O yüzden yazdım ben de aman boş ver onları, doğunca da senden kıskanır en çok biz seviyoruz onu diye
Öyle oldu bizde:)
Kolay hamilelik diliyorum:)

Eşiniz ailesine öyle haber vermek istemiş güzel tepki alacağını alacağını düşünmüş ama tepkilerini o an sizin düşündüğünüz şeklinde göstermemişler ne var yani bunda.
Bırakın da eşiniz düşünsün bunu çok istiyorsa.
Kafanızda kurup beklentileriniz üzerinden konular açıyorsunuz ya öyle olursa veya şöyle olmasını bekledim olmadı gibi.
Bir de eş ailesi ile anlaşamazsanız ne konular yazardınız düşünemiyorum.

Eşiniz ailesine öyle haber vermek istemiş güzel tepki alacağını alacağını düşünmüş ama tepkilerini o an sizin düşündüğünüz şeklinde göstermemişler ne var yani bunda.
Bırakın da eşiniz düşünsün bunu çok istiyorsa.
Kafanızda kurup beklentileriniz üzerinden konular açıyorsunuz ya öyle olursa veya şöyle olmasını bekledim olmadı gibi.
Bir de eş ailesi ile anlaşamazsanız ne konular yazardınız düşünemiyorum.
Kafamda kurma konusunu kaynımın bedelli parasıyla ilgili söylüyorsanız eğer kafada kurma değildi, daha önceki isteklerinden dolayı isteyeceğini biliyorduk. İsteyeceğini bilmesek eşimle aramızda şu kadar verilebilir şöyle olabilir diye konusunu yapmazdık. Çünkü kendisi isteyen birisi zaten.
Ben de sizin sırf eleştirmek için yorum yazdığınızı düşünüyorum. Burda dert paylaşımı falan yapılıyor, "ne var bunda" denmesine gerek yok bence:) eşimin ailesiyle para konularında anlaşamıyorum diğer türlü anlaşırız.

X