Eş ailesinin torun haberine inanılmaz tepkisizliği

Yaslilar mi? Benim kp de cok utanmisti ultrason görüntüsüyle haber verince. Mahrem olduğunu dusunmus.

Ajajajbayrica kizimiz olacağını duyuncada esime olsun uzulme demisti :KK70:
Hahahahah kızım olsa göbek atarım herhalde 😂 şaka bir yana sağlıkla hayırlısıyla gelsin inşallah

60lı yaştalar çok da yaşlı sayılmazlar bence
Ve evet bu ultrason fotosu bence de işi bozmuş olabilir hiç düşünmemiştim

Ultrason fotoğrafıyla torun müjdesi verince afallamıştır insanlar. Gerçi buna da şükür; çift çizgi çıkan gebelik testiyle de gidebilirdiniz. 😒

Kendi ailenizde hoş karşılanmayacak bir davranışın, eşinizin ailesinde hoş karşılanacağını size düşündüren nedir ?

"Bebek bekliyoruz, bir torununuz olacak vb" deseydiniz olmaz mıydı ?
Benim ailem hoş karşılamaz demedim ki ayıp görebilirler belki çok tepki veremezler tarzında söylemek istedim
Ayrıca eşim ille de böyle söylemek istedi eşimin fikriydi bu. Kendi ailesini benden iyi tanıyor elbette

Kendi aileniz de ayıp karşılanıyormuş, ultrason görüntüsü falan belki tepki verememiş olabilirler. Niye eş ailesine gelince sorun oluyor?
Kaynınıza kadar o öyle yaptı, bu böyle dedi diye üzerine düşünmeye gerek yok.
Esiniz sizin kadar dert etmemiştir bence.
Ben iki hamilelik geçirdim eşimin ailesinin tepkisi hiç ilgi alanıma girmedi yahu bu tarz şeylere takılmak sorun arama çabası bence. Başka bir açıklama bulamıyorum ben.

Son düzenleme:
Kendi aileniz de ayıp karşılanıyormus. Ultrason görüntüsü falan belki tepki verememiş olabilirler. Niye eş ailesine gelince sorun oluyor?
Kaynınıza kadar o öyle yaptı, bu böyle dedi diye üzerine düşünmeye gerek yok.
Esiniz sizin kadar dert etmemiştir bence.
Ben iki hamilelik geçirdim eşimin ailesinin tepkisi hiç ilgli alanıma girmedi yahu bu tarz şeylere takılmak sorun arama çabası bence. Başka bir açıklama bulamıyorum ben.
Sorun olmadı ki sanırım anlatamadım kendimi. Kendi ailem ayıp karşılar mı net emin değilim ama eşimin ailesine göre karşılama olasılıkları daha yüksek kültürden dolayı. Eşim çok hevesliydi söylemek ve tepkilerini görmek için ve çok tepkisiz kaldılar onun da modu düştü ben de bu duruma şaşırdım benim beklentiyi çıkaran eşimdi yani 😊 ve dediğim gibi sorun olmadı şaşırdım sadece
İlgi alanıma girme sebebi sırf eşimin heyecanı ve ille tepki görmek istemesinden kaynaklıydı yoksa ben telefondan haberi ver falan da diyordun

Sorun olmadı ki sanırım anlatamadım kendimi. Kendi ailem ayıp karşılar mı net emin değilim ama eşimin ailesine göre karşılama olasılıkları daha yüksek kültürden dolayı. Eşim çok hevesliydi söylemek ve tepkilerini görmek için ve çok tepkisiz kaldılar onun da modu düştü ben de bu duruma şaşırdım benim beklentiyi çıkaran eşimdi yani 😊 ve dediğim gibi sorun olmadı şaşırdım sadece
İlgi alanıma girme sebebi sırf eşimin heyecanı ve ille tepki görmek istemesinden kaynaklıydı yoksa ben telefondan haberi ver falan da diyordun

Eşiniz kaç yaşında ?

Daha birkaç sene önce TRT'de ramazan programında adam hamile kadınlar göbeğini belli eden kıyafetle yürüyor diye neler söyledi. Bazı insanlarda hala hamilelik ayıp bir şey. Ananem kaynanasiyla aynı evde yaşadığı halde saygısından (!) Karnını saklarmis, doğuma yakın ogrenirmis kayın ailesi😂😂
Hatta babam bizi hep kucağında taşır diye ananem annemi uyarmış; 'baban rahatsız oluyor, niye alıyor çocukları kucağına' diye 😂😂 düşün cehaleti. Ve bu adam İstanbul'da yaşıyor, devlet dairesinde müdür, sol partilere oy atar, rakı içer, ve doğulu degiliz. Ama işte bazi insanlara göre ayıp. İnstagram yorumlarında bile görüyorum gayet normal giymiş hamile kadınlara 'ille de edeppp!!!' Yazan insanları:) onlar da belli ki bu tayfadan

Bebeh
Hayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın

kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler

Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldum 🤔 yani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım 😶
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı 😬
Sonra bana ne kadarlık diye sordu iki ay diyince bir ay daha dikkat et dedi.
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesine çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu 🫤

Kaynınızın tepkisi vurdumduymaz bir tarzı olduğu için olabilir fakat Annesi babası Bebeğe nazar değmesin diye ilk duydukları zaman aşırı tepki vermek istememiş olabilirler..

Görümceniz iyi niyetli kayınvalide de 1 ay daha dikkat et demiş bence burda kimse art niyetli değil. Sizde lütfen sakin olun biraz.

Daha birkaç sene önce TRT'de ramazan programında adam hamile kadınlar göbeğini belli eden kıyafetle yürüyor diye neler söyledi. Bazı insanlarda hala hamilelik ayıp bir şey. Ananem kaynanasiyla aynı evde yaşadığı halde saygısından (!) Karnını saklarmis, doğuma yakın ogrenirmis kayın ailesi😂😂
Hatta babam bizi hep kucağında taşır diye ananem annemi uyarmış; 'baban rahatsız oluyor, niye alıyor çocukları kucağına' diye 😂😂 düşün cehaleti. Ve bu adam İstanbul'da yaşıyor, devlet dairesinde müdür, sol partilere oy atar, rakı içer, ve doğulu degiliz. Ama işte bazi insanlara göre ayıp. İnstagram yorumlarında bile görüyorum gayet normal giymiş hamile kadınlara 'ille de edeppp!!!' Yazan insanları:) onlar da belli ki bu tayfadan
Aslında şöyle ki benim ailem doğulu olduğu için bu hamilelik işleri eşimin memleketine göre daha ayıp karşılanır o yüzden ben mesela babamın yüzüne ben hamileyim diyemem. Babamın eşine söylerim (annem vefat etti babam başkasıyla evli) o da babama söyler diye düşündüm. Ama eşim sen söyleyemiyorsan ben söyleyeyim dedi benim babama bile kendisi söylemek istiyor yani ben de olmaz ayıp karşılayabilirler dedim. Eşimin düşünceleri böyle olunca onun ailesinin ayıp karşılayabileceği aklıma pek gelmedi çünkü eşim hiç ayıp karşılamıyor ailesi de öyle sandım sanırım ikimiz de öğrenmiş olduk şimdi 🤭

Hayırlı akşamlar herkese normalde huyum değildir sık sık konu açmak ama çevremde bunları konuşabileceğim çok fazla insan olmadığı ve daha objektif yorum istediğim için sıkıntılarımı burda yazmaya başladım kusura bakmayın

kaynımın bedelli parası konumdan eşimin aile yapısını az çok anlamışsınızdır o konuyu okuyanlar. Birbirlerine çook bağlılar çok severler birbirlerine. Aile ilişkileri çok güçlüdür aralarında kavga gürültü olmaz sakin mutlu bir aileler

Eşim hamile olduğum haberini özellikle tepkileri görmek için yüz yüze söylemek istedi biz aynı şehirde yaşamıyoruz ama iftara geldik eşimin ailesine. Çay sohbeti falan derken eşim size bir misafir getirdim dedi. Herkes "kim, ne misafiri" diye bir şaşırdı sonra eşim annesine katlanmış ultrason fotosunu verdi al aç dedi. Annesi açtı baktı sonra da söylemeyin tarzı bir şey söyledi diğerleri de iyice meraklandılar, bedelli konumdaki kaynım geldi annesinin elinden ultrason fotosuna baktı sonra da aman bu muymuş dercesine elini sallayıp yerine oturdu orda bi şok oldum 🤔 yani abisini bi tebrik bile etmedi hatta çok normal sıradan bi şeydi de abisi uzattı gibi bi bıkkınlığı vardı. Bir tek görümcem tepki verdi sevindi ben ip almıştım şunla küçük bir hırka ne güzel olur diye düşünüyordum başlasam mı diyordum diye hemen bi planlara başladı babası da ordan neyse kapatalım bu konuyu dedi en büyük şoku burda yaşadım 😶
Yani ilk torunları, eşim çok tepki vereceklerini düşündüğünden telefondan bile veremedi haberi karşılarına çıktı. Bence onun da canı çok sıkıldı özellikle babası kapatalım diyince. Acaba babası ayıp diye mi düşündü bilemedim. Kayınvalidem de görümcem plan yapınca atalarımız doğmamış çocuğa kaftan biçilmez derler çocuk rızkıyla gelir falan dedi nerdeyse görümceme hırka falan bir şey yapma demeye getirdi lafı 😬
Acaba ben mi abartıyorum anlamadım şahsen ben kendi ailemden böyle bir tepki beklerim ben doğulu bir ailedenim orda ayıp diye karşılayabilirler çok dillendirmeyebilirler, babamın zaten dört torunu var benimkine küçük kızım büyüdü kendisinin de kızı olacak diye bi duygulanır mutlu olur yoksa torun sevincinden falan havaya uçacak bir adam değil ama eşimin ailesine çok şaşırdım eşim çok hevesliydi kursağında kaldı gibi bir şey oldu 🫤
Ben babama götürüp öyle ultrason resmi versem beni ayıplarlar. Bizde çocuk meydana çıkan kadar o konu dillendirilmez. Mesela doğuma gitsem Babam birine bahsederken hastaneye gitti ameliyat olacak falan bile diyebilir:KK70:
Şu annçok seviyorlar oğlumu ve yeğenlerimi ama öncesinde direk ölü taklidi bizimkiler.

Bebeh

Kaynınızın tepkisi vurdumduymaz bir tarzı olduğu için olabilir fakat Annesi babası Bebeğe nazar değmesin diye ilk duydukları zaman aşırı tepki vermek istememiş olabilirler..

Görümceniz iyi niyetli kayınvalide de 1 ay daha dikkat et demiş bence burda kimse art niyetli değil. Sizde lütfen sakin olun biraz.
Ben sakinim, artniyetli de değilim inanın şaşırdım sadece 😊 zaten sevinmediler böyle tepki mi olur diye de düşünmedim, benim ailem de böyle tepki verirdi ama eşimin beklentisi yüksekti öyle olunca ben de daha fazla tepki bekledim sonrasında da şaşırdım sanırım eşim ailesini sandığı kadar tanıyamamış ayıp olmaz diye düşünüyordu ama belli ki onlar da ayıp karşıladı 😊

Ayıplamıslar sanırım cok garip😐

Ben babama götürüp öyle ultrason resmi versem beni ayıplarlar. Bizde çocuk meydana çıkan kadar o konu dillendirilmez. Mesela doğuma gitsem Babam birine bahsederken hastaneye gitti ameliyat olacak falan bile diyebilir:KK70:
Şu annçok seviyorlar oğlumu ve yeğenlerimi ama öncesinde direk ölü taklidi bizimkiler.
Vallahi benim eşimin fikri bu ultrason meselesi. Adam öyle hevesliydi ki senaryolar falan yazdı nasıl söyleyeceğine dair ama hevesi kursağında kaldı meğer onlarda da ayıpmış ve eşim bilmiyormuş 😂

Ben sakinim, artniyetli de değilim inanın şaşırdım sadece 😊 zaten sevinmediler böyle tepki mi olur diye de düşünmedim, benim ailem de böyle tepki verirdi ama eşimin beklentisi yüksekti öyle olunca ben de daha fazla tepki bekledim sonrasında da şaşırdım sanırım eşim ailesini sandığı kadar tanıyamamış ayıp olmaz diye düşünüyordu ama belli ki onlar da ayıp karşıladı 😊
Bebek sağlıkla büyüsün bir doğsun o zaman tepkileri değişecektir. Çok seveceklerdir mutlaka..

Bebek sağlıkla büyüsün bir doğsun o zaman tepkileri değişecektir. Çok seveceklerdir mutlaka..
O konuda pek şüphem yok zaten çok sevecen samimi bir aile kendi içlerinde. Kayınvalidem sanırım çocuklara karşı biraz daha mesafeli gibi ama o da eminim çok sever çocuklarına düşkün toruna da öyle olur 😊

Ailesini bu kadar tanımımamasına kaç puan :KK70:
Hahahah gerçekten şimdi anlamıştır neden benim babama torun haberini kendisi vermemesi gerektiğini kendi ailesi bile ayıpladılar yani 😂 ailedeki ilk torun olunca daha önce hiç bu konuda deneyimleri yok acemiliğine geldi 😊

Öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, hayırlı olsun.
Ultrason fotosunu vermek saçma değil mi?
Ben yerinizde olsam 3 ay olmadan söylemezdim.

Peki eşinizin, ailesinin tepkisizliği ile ilgili yorumu ne oldu…

yani ben de hamile olsam babama söyleyemem --gerçi evli olmadığım için hamile kalsam zaten söylemem yüreklerine iner o ayrı da :KK70: evli olsam da söylemem. kızlara söylerim, anneme söylerim. babam bu esnada öğrenir. kardeşimi var bebekleri ilk torundu aynen böyle oldu. k.babasına nasıl söyledi hiç fikrim yok ama sanmıyorum özel olarak söylenmiş olsun. ki k.babası çocukların altını temizleyen, mamasını yediren bi adam öyle ilgili bir dede.

babam da doğuma girsem doğumhane kapısında ağlayabilir öyle çok da sert, muhafazakar, konuşulmaz bir tip değildir ama aile dinamikleri böyle yani. babama erkek arkaşım olduğunu söyleyemiyorsam, regl olduğumuzda aile içinde konuşulamıyorsa, bebek olayı da öyle. bazı sınırlar var. sizin k.aile de böyle olabilir.

ha bi de şu var mesela benim annem bebekleri çok sever, herkese hediyesini yapar götürür, özenlidir.

ve fakat

alınmayın ama 1 senedir filan evlisiniz sanıyorum...yani şey. çok ekstrem durumlar yoksa zaten evlenip bebek yapıyorsunuz yani. hani hayatın normali bu. çok ekstra bir haber değil.

bilmiyorum benim etrafımda pek tüp bebektir, senelerdir bebek isteyip olmayandır hani öyle çok "araya araya" bebek yapılmadığı için belki. işte evlenmiş 6 ay sonra hamile.. aa iyi Allah bir avazda doğum versin. bitti.

X