Eş Ailesinden Nefret Ediyorum.

Çok afedersiniz ama Eşek olana semer vuran çok olur , tüm suç eşinizin, sizi saydırmayan da sizi bu hale sokan da bizzat eşiniz...

Siz bu kaynı önceden tanımıyor muydunuz? Benim eşimde kardeşlerini işlerine ortak eder ama gidip onlara ortak olmaz. Görümcem uyanıktır mesela ona izin vermiyorum diye ilk aylarımızda benden gizli iş yapmıştı yakaladım bozdum o işi. Zaten o işte zarar edecekti kendisi de sonradan anladı. Belli oluyor bencil tipler önceden onu demek istiyorum.

Bir de galiba siz kar ortağı olmuşsunuz. Eşinize demediniz mi? Sana bir şey olsa hak iddia edemem diye. Eşiniz pasif siz de safsınız. Bir de galiba gizli ortak olmuş. Elinizle vermişsiniz. Sizin parayı işletmiş, üstüne kazanmış, TL olarak paranızı geri vermiş. Bari o günkü enflasyona göre belirleseydiniz alacağınızı.

Tamam bu maasin hangi paradan alınacağı net konuşulmaliydi. Toplam kar paylaşıldıktan sonra kardeşe emeği için düşen miktar mi? Yoksa belli maaş gider gösterilip kar paylaşımı mi? Gelir sabit olmaz o yüzden formul oran vs net olmalıydı. Aileye gelirsek eşiniz çizgisini belli etmiş onlarda sorun görmemiş. E bunca yıllık ailenin niyeti bu olayda çıkmış olamaz.
Hiç bir şey konusulmamis krediyi hile net bilmiyordunuz artık ya dibine kdr gidip ayrılın yada tamamen kapatın bence orta çizgide kalmanın zamanı gecmis

Söylediğiniz her şeyi eşime söyledim ama dinletemedim. Üzerine bir de paragöz olduğumu düşünüyordu ben bunları söylerken.

Bildiğim kadarıyla önce maaşlar alınıyordu kalan paylaşılacaktı ama hiç paylaşılmadı zaten. Çünkü güya dükkanın hep borcu vardı. Borç bitene kadar kimse para almayacak dendi. Ben buna itiraz ettim çünkü dükkana ait bir borç değildi ödediğimiz. Kardeşinin ortak olmak için çektiği krediyi ödüyorduk resmen. Dükkan borçları zaten ortaktır ama onun kişisel payını bize yıkması dolandırıcı olduğunu gösteriyordu zaten. O durumdan sonra eşime sürekli söyledim dükkana git sık sık oralarda ol bir şeyler sor takip et dedim ama dinletmedim.

Kuzen eşine güvenip sır anlatmayin.Laf taşıyor gibi geldi bana .

Kv sinir bozucu birisi ya kendiniz bakın yada kreşe verin çocuğunuzu .

Kayninizda suç yok bence eşiniz kandirilmayi seçmiş hiç mi aklı yoktu.

Eş ailesi ile ortak iş yapilmaz.
Sorun eşte.
Akıllı adam kendini bu duruma düşürmez.
Bir de vicdan olacak insanda.
Bir insanın hakkını yemek vs bizim ailede görülmez.
Böyle şeye vicdanımız asla izin vermez.
Aile terbiyesi kul hakkı bunlar önemli şeyler.
Ama eşimin ailesi de kocamın hakkını bir dukkan paylaşırken yediler.
Eşim biraz dominant olduğu için hakkının birazını aldı ama yine de yenen hakkı var.
Kendilerine daha çok verdiler her neyse.
Bunlar için normal şeyler.
Ben demiştim eşime bu senin ailen sana kazık atarlar diye ve attilar.
He benim kendi paramdan bir gider olmadığı için çok umruma degil.
Ortak paramdan kazık atsalar o zaman yapacağımi bilirdim.
Kisaca eş ailesi ile maddi işlere girmeyeceksin.

Kuzen eşi değişik. Anlamıyorum iyi niyetli mi kötü niyetli mi. Dün sabah kv lerin yanında bana mesaj atmış. Seni kıracak bir şey mi yaptım ya da bir şey mi duydun yazmış. Neden böyle düşündün dedim. Buradaki fitneyi gördükten sonra her şeyi beklerim belki söylemediğimiz bir şey söylendi gibi yansıtılmıştır dedi. Çünkü buraya tayin olduklarından beri sadece bayramda kayınvalidesinin evinde karşılaştık. Tabi yeni geldiği ve ev aldığı için hediye almıştım evine gidecektim ama onun dışında çok samimiyet kurmayı düşünmüyordum.

Bu mesele beni rahatsız etti mesela. Bir insan kendinden eminde neden bir şey duymuş olabileceğimi düşünsün dedim. Sonra da evet gerçekten kv lerin fitne sokabileceğini düşünüp açıkça iletişim kurdu güzel bir davranış dedim kendi kendime. Emin olamadım yani. Sonra seni çok seviyorum sen benim canımsın ne zaman istersen gel bana falan yazmış.

Sonra akşam da bari bir çaya gidelim dedim eşime. Belli beni bir şeyler çekmiş zaten. Duyacaklarım varmış demek ki. Hemen konuya girdi işte seni davet ediyorlar gitmiyorsun beni de çocuklarım var diye davet etmiyorlar falan dedi. Beni senden daha yumuşak bulup parmaklarında oynatıyorlar dedi. Sen hiçbir şeye katılmıyormuşsun arkandan öyle konuşuyorlar dedi. Bunları böyle bir çırpıda anlattı bana. Ben çekinirdim açıkçası bu kadar rahat bir şekilde duyduklarımı başkasına anlatmazdım.

Şimdi kv nin yüzüne arkamdan söylediğini vurmak istiyorum ama gidip bu kıza belli eder mi söylediğimi. Ya da ederse etsin banane diye mi düşünmeliyim. Çok doluyum gerçekten.

Çocuğumu baktırmak istemiyorum şu saatten sonra. Geçen yıl da bakayım demişti kabul etmemiştim ama bu sene dedim ki belki ben bir şeyleri abartıyorum hayatı kendime zorlaştırıyorum. İstiyorsa baksın dedim. Geçen hafta bakmaya başladı. İki gün geldi o iki günde evimi bile temizlemiş ben yokken. Normalde o gelecek diye ben temizlik yemek her şeyi yapardım laf etmesin diye. Bu defa saldım kendimi sıkmayacağım demiştim. Dakika bir gol bir yine bütün sinirim bozuldu.

Şeytan diyor ki baktır çocuğuna. Gelsin gitsin işimi yemeğimi de yapsın. Dükkandan yedikleri bedavaların hakkını böyle çıkarayım ben de. Onlar nasıl bizi sömürdüyse ben de sömüreyim. Sonuçta onlar da her şeyi bilip susarak kendi çıkarlarını düşündüler. Arabayı bile kasıtlı gizlediler.

Son olarak evet en hatalı olan eşim zaten. Yine de onun böyle olması diğerlerini haklı çıkarmıyor. Yaptıkları hırsızlık bana göre.

Size çok kızdım..onlar dolandırıcı, o belli de eşiniz işsizken evde oturup bekleyeceğine dükkana gidip akşama kadar orada otursa hem işleri görürdü hem giren çıkan parayı. Resmen elimizde avucumuzda ne varsa alın da yiyin diye beklemişsiniz. Nasıl bu kadar rahat olabildiniz anlayamadım.

Rahat değildim o dönemde eşimle çok kavga ettim söyledim ama dinlemedi. Benim abarttığımı hatta paragöz olduğumu düşündü.

Evet doğru hatırlıyorsunuz.

Yine bir eş dost akraba vakası derhal kapatılmalılar derhal

Bu da sıkıntı. Evet yeni dükkan açılmış ilk önce borçlar ödenir zaten ilk yıllar borçlara çalışılır fakat herkes eşit koyar. Kardeşin borcu ödeniyorsa formül onunki tek ödensin olmaz. Size de o borç kadar para verilir. Verilemiyorsa her ay kalem kalem yazılır size ödenecek para enflasyon baz alınıp borç olarak dükkanın borç hanesine yazılır. Yani size de kredi ödenir gibi para gelir ya da yazılır. Nakit verememesi kredinin faizi filan onun sorunu. Neyse eşiniz ticaret adamı değilmiş ya da akraba diye göz yummuş.

Ben aynı bu şekilde söyledim eşime. Hatta 170 bin bile vermiyordu kardeşi. 160 bin düşüyor dedi. Son 3 ay vermediği 4 binleri hesapladım eşime söyledim 12 bin daha vermesi gerekiyor son aylarda vermediği o paraları da ekleyecek dedim öyle 172 bin oldu para. Onun bile 2 binini vermedi karaktersiz.

Eşim ticaretten anlıyor işin kötüsü. Bile bile göz yumdu. Beni en çok delirten bu zaten. Çünkü kardeşinin kendine kazık atmayacağını düşünüyordu. Beni kötü niyetli olmakla suçluyordu. Şimdi arabanın 720 bine alındığını öğrendik diğer kardeşten. Eşim benden daha da kötü durumda. İyi bir darbe yedi oh olsun. Ama yanında bizim de hakkımız yendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…