Erken evlilik isteği

Sizce 20 evlilik için erken bir yaş mı

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Bulutgibi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
11
0
1
25
Merhaba. Kafam biraz karışık. 18 yaşındayım ve biraz evliliğe meraklıyım. Kendime ait bir ev, kendi düzenim olsun istiyorum. Ama yaşım çok kafamı karıştırıyor. Kendime güvenim yok sanırım. Evlenmek istiyorum ama cinsel bir temas istemiyorum. Böyle olunca da sanki evliliği kendi düzenim olsun diye araç olarak kullanmış gibi oluyorum dimi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Kendi düzeniniz olsun istiyorsanız önce bir üniversite okuyarak işe başlayabilirsiniz. Evlilik öyle güllük gülistanlık bir şey olsaydı burda her gün 50 tane konu açılmazdı.

Lütfen daha yaşınıza uygun şeyler hayal edin , hayat instagramdaki pembiş gelinlerden ibaret değil

Çok erken. Bu yaşlar üniversite düşünülmesi gereken yaşlar evlilik değil. Önce ekonomik özgürlüğünü eline al, evlilik nasıl olsa olur. Bu yaşlarının tadını çıkar.

Aileniz ile ilgili sorunlar yuzunden evlenmek istiyorsaniz sakin ama sakin derim. Yagmurdan kacarken doluya tutulmayin.

Kendi evin olsun diye evlenemezsin çünkü o ev birinin daha olacak.. ev arkadaşı değil ki eş.. bu kadar erken düşünme bence.. evlilik her yaşta oluyor ama bu yaşlar bi daha gelmeyecek..

Kendine özel yaşam alanı kurmak istiyorsan okulunu oku ve meslek sahibi ol.
Bu yaşlarda evlenme fikrini nasıl kafana sokabiliyorsun.

Reşitsiniz, illa ana-baba veya eş çatısı altında olmanıza gerek yok ki.

Arkadaşlarınızla veya kendiniz eve çıkabilirsiniz. Okuyorsanız burslarla veya part time çalışarak, okumuyorsanız da iş hayatına atılarak, maddiyat tabi ki zorlayacaktır onun için de ev arkadaşı veya apart tarzı yerlere bakılabilir.

Ben de 18 yaşından sonra hemen olmasa bile artık ana baba evinden ayrılınması gerektiğini düşünüyorum. Ama evlenmek için çok erken bir yaş.

Çok haklısın , evlilik sana göre değil .. düzen kurmak istiyorsan önce eğitim hayatıyla başla .. sonrasında istediğin gibi bir yaşantın olur . Özenme öyle netteki pembik geberik gelinlere ..

Kesinlikle erken bir yas. O yasta yapmaniz gereken cok daha onemli (ve eglenceli) seyler var bana kalirsa. Ayrica cinsellik olmadan bir evlilik hayati cok da mumkun gorunmuyor. Boyle dusunmeniz bana ailenizle problem yasadiginizi dusundurdu. Calisip iyi bir meslek sahibi olursaniz kendi duzeninizi kurabilirsiniz, bunun icin mutlaka evlenmeniz gerekmez. Ama sakin ailenizle yasamaktan bunaldiginiz icin evlenmeyi secmeyin, yagmurdan kacarken doluya tutulmak da var isin sonunda. Ben risk severim derseniz, size buyrun o zaman demekten baska bir sey yapamam ama bana gore en iyi yol garanti olandir. Okumuyorsaniz mutlaka okuyun, inanin bu dunyada baska caremiz yok.

Çok küçük hem de hayatını yaşa düzene sok isteklerin içim evlilik çözüm değil daha doğrusu
Evlilik olması şart değil o istekler için

Bu konuları gündüz düşündüğümde ben de sizin gibi mantıklı kararlar verebiliyorum aslında. Ama gece olunca böyle şeyler hep aklımın bir tarafını kurcalıyor.

"Evlen de gör" diyesim geldi de kıyamadım çok küçüksün daha. Çok matah birşey değil evlilik. Severek evlenenler bile binbir çeşit sorun yaşıyor. Yaşın çok küçük daha. Okulunu oku. Keyfine bak. Evlilik illa ki olur acelesi yok

Evlenince cok buyuk ihtimalle kayinvaliden cok kucuk oldugun icin seni ustalikla yonetecek. Ailenden ayrilip kendi duzeninin hayalini kurarken birden kendini taniyamaz hale geleceksin. Cunku coktan kayinvalide duzenine gecmis olacaksin.
Kendi duzenin icin bagimsiz olmalisin. Bu da okul meslek ve para kazanmak demek.

18 yasinda evlendim suan 32 yasinda 3 cocukla ( 4.yolda) üniversite okumaya calisiyorum.Yapamadigim yasayamadim o kadar cok sey kaldiki icimde,simdi herseyi yarim yamalak yasamaya calisiyorum özellikle büyük bir okuma aski var icimde ama önümde bir sürü engel yurtdisindayim yeterli dil seviyem yok en büyük engelim bu ,bunlari niye anlatiyorum,ayni hataya düsmeyin diye.Tamamen cahillik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…