• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken evlilik isteği

Sizce 20 evlilik için erken bir yaş mı

• Evet

• Hayır

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
20 yaş erken olur mu hiç? Geç bile kalırsın. Neyse ki yaşın daha 18miş. Hemen evlenmelisin. Vakit kaybetme.

Evet. Liseden hemşirelik mezunuyum. Şuan da işletme okuyorum.
Bu cok iyi ama yeterli degil. Okul bitince ne yapmayi dusunuyorsun, buna karar verdin mi? Evlenme istegini gercekten anlamlandiramiyorum kafamda, ailenle aran nasil?

Burda dalga geçip geçmediğinizi anlayamayacak kadar küçüğüm sanırım
Nasıl yani? Geç mi, erken mi diye seçenek sunuyorsun ama biri ciddiyetle geç yazınca daga mı geçiyor acaba diyorsun... Belki de sen bizle dalga geçiyorsun ki seçeneklerin biri zaten sana alay gibi geliyor.
Enteresan.

Pardon, "geç" seçeneği yokmuş. Onu ben eklemiş oldum, geç buluyorum diye. Ama bir nevi aynı şey.

Burda dalga geçip geçmediğinizi anlayamayacak kadar küçüğüm sanırım
Dalga geciyor tabi ki :) Sevde_ benim yorumlarda gordugum kadariyla sivri dilli ama iyi niyetlidir, burada akli basinda birinin size evlenmenizi soyleyecegini sanmiyorum.

Hemşirelik mezunuysan ailenden uzak bir şehirde, lojmanı olan bir hastanede ise başlasan ?? En azından kendi odan düzenin ve belirli miktarda maaşın olurdu..
Evliliği ise önce hayatla ilgili birçok deneyim edin, istediklerini yap, özgürlüğünü yaşa.. Daha sonra karşına doğru zamanda doğru kişi çıktığı zaman evlen..

Bu cok iyi ama yeterli degil. Okul bitince ne yapmayi dusunuyorsun, buna karar verdin mi? Evlenme istegini gercekten anlamlandiramiyorum kafamda, ailenle aran nasil?
Kpss ye çalışıyorum okuldan arta kalan ufacık zamanlarımda. Devlete girip hayatımı garantilemek istiyorum.
Ailem ile aram ne iyi ne kötü. Kabaca tabiri, biraz geri kafalı bir ailede büyüdüm. Hala ailemle yaşıyorum. Onları çok seviyorum ama biraz bunaldım sanırım bu sıralar

Her şeyi instagramdaki gibi pembe zannediyosunuz herhalde neymiş bu evliliğe merak anlamadım ki daha kendi çıkardığınızı toplamıyosunuzdur kesin.
Annenle konuş bu hafta ev işlerine zerre elini sürmesin bi hafta sonra üniversite araştırmaya başlarsın.

Merhaba. Kafam biraz karışık. 18 yaşındayım ve biraz evliliğe meraklıyım. Kendime ait bir ev, kendi düzenim olsun istiyorum. Ama yaşım çok kafamı karıştırıyor. Kendime güvenim yok sanırım. Evlenmek istiyorum ama cinsel bir temas istemiyorum. Böyle olunca da sanki evliliği kendi düzenim olsun diye araç olarak kullanmış gibi oluyorum dimi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Onun adı evlilik olmaz o zaman.
Ev arkadaşlığı falan olur.
Evlilik yeni bir ev düzen ve eşyalar demek değildir.

Ovvv harika süper!
Kendi düzenin kendi evin...
Şöyle bi dönüp anne'ne bak bakalim kendine ait düzeni kendine ait evinde ne?ne kadar kendine ait.
Uykusu msl sabah istediği saatte kalkip gece istediği saatte yata biliyor mu?
Camasirlari canı istemedi diye yikamama lüksü varmı?
Aksam yemegini düşünmeden geçirdiği kaç günü var?
Kocasının isi nasıl,yanındaki disiler nasıl,yaşlandıkça cisli donlar var asıl düşünmüyor mu?sence
Çocukların okulu,buyuduler buldular yavuklu........
.....
Acelen ne?

Hemşirelik mezunuysan ailenden uzak bir şehirde, lojmanı olan bir hastanede ise başlasan ?? En azından kendi odan düzenin ve belirli miktarda maaşın olurdu..
Evliliği ise önce hayatla ilgili birçok deneyim edin, istediklerini yap, özgürlüğünü yaşa.. Daha sonra karşına doğru zamanda doğru kişi çıktığı zaman evlen..
Ailemin olduğu bir şehirde üniversite pkuyor
Her şeyi instagramdaki gibi pembe zannediyosunuz herhalde neymiş bu evliliğe merak anlamadım ki daha kendi çıkardığınızı toplamıyosunuzdur kesin.
Annenle konuş bu hafta ev işlerine zerre elini sürmesin bi hafta sonra üniversite araştırmaya başlarsın.
Ben üniversite okuyorum. Aynı zamanda ev işlerini de evde olduğum sürece üzerime alıyorum. Bunu kabalık görme. Evliliğe hazırım bak demişim gibi de algılama lütfen. Sadece bir sürü tatlı dilli mesaj üzerine bunu okumak beni biraz gerdi

senin yasinda nisanlandim 9 ay sonra daha 19 da evlendim ne mi oldu kv yaninda 2 senemi curuttum maddi manevi tukettiler allah belalarini versin insalllah eee ben cocuk olunca koca da 10 yas buyuk kendini yasli buldukca beni kisitladi 1.5 yildir kendi evimdeyim ama kendi duzenin degil canim o oyle degil kocanin arkasini mi toplamak kendi duzenin her gun ayni saate yemek yetistirmek mi kendi duzenin onun giymedigi kiyafetler yuzunden esyalarina yer dahi bulamamak mi kendi duzenin kendi aileni gorememek ama onun gereksiz ailesiyle surekli gorusmek mi kendi duzenin..!!! yalvariyorum sana aklini basina al 23 yasindayim ve 4 duvar arasinda omrum curudu bin kilo oldum kocamin kiskancligi yuzunden haa simdi benim o zamanlar ki soyledigim seyi aklindan gecireceksin belki amaaaann herkes ayni olmaz ya diye bende oyle dedim ama her evlilik cicim ayi bitince aynidir her evlilikte kahir cekmek zorundasin ama bunu mantikli bi yasta ve elinde maddi gucun meslegin varken yaparsan kv falan viz gelir ama benim gibi 19 yasinda evlenirsen cooook ezilirsin lutfen okulunu oku bir genclik daha curumesin ne olur

Nasıl yani? Geç mi, erken mi diye seçenek sunuyorsun ama biri ciddiyetle geç yazınca daga mı geçiyor acaba diyorsun... Belki de sen bizle dalga geçiyorsun ki seçeneklerin biri zaten sana alay gibi geliyor.
Enteresan.

Pardon, "geç" seçeneği yokmuş. Onu ben eklemiş oldum, geç buluyorum diye. Ama bir nevi aynı şey.

Haklısınız ben kendimle çekişiyorum aslında. Yada konu altındaki mesajları okudukça kendi içimde bir aydınlanma yaşadım. Bilemiyorum

Kızları aile hayatında bunaltıp yanlış evliliklerin yolunu açıyor aileler.
Biraz da çevre etkisi var. Çevremde lise okurken evlenen, ailesinden izinsiz evlenen, belki de mutsuz olduğu halde mutlu rolleri kesen çok fazla 17-20 yaş insan var. Belki de bu yüzden bende evliliğe yöneldim.

Senden 5 yaş büyüğüm. Bende istiyorum kendi duzenim olsun ama evliligi bunun oiin arac gormuyorum. Atanip calismaya baslayarak da kendi duzenimi kurabilirim mesela. Kendi duzenim olsun diye illa evlenmeme gerek yok.
20 yaş tabikide erken bir kere hayat tecruben yok. Bence evlilik vs. Fikrini bir sure uzak tut kendinden. Çünkü psikolojik olarak hazir degilsin. Biraz çalış bakalım hayat tecrubesi edin sağlam yere bas. Yazık olur sana.

Ben üniversite okuyorum. Aynı zamanda ev işlerini de evde olduğum sürece üzerime alıyorum. Bunu kabalık görme. Evliliğe hazırım bak demişim gibi de algılama lütfen. Sadece bir sürü tatlı dilli mesaj üzerine bunu okumak beni biraz gerdi
Gerilmen için yazmadım da 18 yaşında üniversite okuyan bi kızın aklına kendi düzenini kurmak için evlilik gelmesi çok absürd kusura bakma. Ayrıca o işler hiç evde sorumluluk alıyorum ya gibi olmuyo oku bakalım buradaki konuları. Arkadaşlarınla eve çık o olmaz diyorsan yurda geç bi süre sonra kurarsın düzenini yine. Evlilik nedir kuzum bu yaşta allahaşkına daha çocuksun

Kpss ye çalışıyorum okuldan arta kalan ufacık zamanlarımda. Devlete girip hayatımı garantilemek istiyorum.
Ailem ile aram ne iyi ne kötü. Kabaca tabiri, biraz geri kafalı bir ailede büyüdüm. Hala ailemle yaşıyorum. Onları çok seviyorum ama biraz bunaldım sanırım bu sıralar
Fark ettim, oncelikle basarilar dilerim simdiden. Bu tarz ailelerin kiz cocuklari kendilerini kurtarmak icin cok yanlis secimler yapabiliyor ne yazik ki. Bunaldigini anlayabiliyorum ama cozumu evlilik degil kesinlikle. Su anda yapman gereken akademik basariya odaklanmak. Bu sure zarfinda aileni bir miktar gozardi etmen gerekebilir ama bunun gecici oldugunun da bilincinde olmalisin. Ne yazik ki esit sartlarda dunyaya gelmiyoruz, hepimizin ailesi de uber anlayisli degil. Hayatta kabullenmemiz gerek bazi gercekler var, basarabilirsek hayata umut dolu bakariz. Aileni olduklari gibi kabullenmeyi dene, unutma ki ailenin boyle olmasi senin sucun degil ve bu konuda yapabilecegin bir sey de yok. Bunlari baska bir secenegin yoksa diye yaziyorum, eger yurda cikabiliyorsan, arkadaslarinla eve cikabiliyorsan mutlaka oneririm.

Back