- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.743
-
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Canım şimdi şöyle. Bizde de aynen sizin gibi hem nişanda hem düğünde takılır. Evet, düğünde daha ağır takılır ama nişanda da ufakta olsa bir şeyler takar misafirler. 'Nişanda takılan kız tarafına aittir sözü' sanırım sadece kız tarafının (misafirlerinin) takı yaptığı nişanlar için söylendi. Ben böyle anladım. Diyorum ya, sizdeki gibi kadın tarafıda erkek tarafı da taksaydı, hem geline hem damata takılır ve takılan ikisine kalırdı. Ama sadece kız tarafı takı yapınca, kız tarafından kimse damada takı takmıyor herkes kıza takıyor. Ben de düğünüm de damat gibi olacağım sanırım. :)
Ya şimdi herkesin bulunduğu bir ortamda bir tarafın takıp diğer tarafın takmaması biraz garip olmadı mı, hani görüntü itibariyle diyorum yoksa ne takıldığının önemi yok dediğim gibi ağır şeyler olmaz zaten. mesela ben nişanda set takıldığını dahi ilk defa bu forumda okudum. herkes elinden geldiğince yardımda bulunur. tamam nişanı kız tarafı yapar da bu erkek tarafının hiç masrafı olmadığı anlamına gelmez ki. onlar da taksaydı atıyorum bi bileziğinizi de onlar karşılamış olurdu damada taktıklarıyla. yardımdır bu. zaten bizim oralarda belirttiğim gibi emanet olarak saklandığından düğünden sonra da hem nişan takıları hem de düğün takıları çifte kalmış olur.
O zaman size düğüne gelen misafirler düğün yapınca size de davetiye gönderirlerEvet canım, aynı şehirde.
Dogru diyorsun canim keske hersey esler arasinda kalabilseBiz de nişanlıma saat taktık nişanda. Saatini de, alyansını da kendisi seçti. Çiflerin birbirinden bu yönde bir beklentisi olmasa bile, ailelerin, akrabaların oluyor be canım.
Aynen canim... allah herkesin gonlune gore versin ...Dogru diyorsun, insan en azindan bir takdir bekler...
Olmaz mı oldu tabii, ama buna onlar sebep oldu.Aslına bakarsan ben de üzüldüm nişanlımın üstünün bomboş kalmasına.
O zaman size düğüne gelen misafirler düğün yapınca size de davetiye gönderirler
siz de gidersiniz
bu durumda o borçları siz ödemiş olursunuz
o zaman altınlar size verilmeli
Butun geleneklerimiz goreneklerimiz cok mantikli drgil ki bunda mantik ariyorsun. Dg : gàzesNişanda takıların bir bölümü takılıyor genellikle evet ama erkek tarafından o kadar kişi geliyor. Onların takı merasimine katılmamasının sebebi ne olabilir. Baştan konuşuluyor takı yapılmayacağı ama bunun sebebi, anlamı ne?
İnsanlara ne yapsan yaranamazsınDiyorum ya işte canım, bazı aileler çok ilginç. Biz bu konuları hiç açmadık, dillendirmedik bu güne kadar. Böylede devam edeceğiz. Fakat burada insanların, anlamadan etmeden 'çok para gözsünüz yeaahh' diye galeyana gelmeleri çok korkunç. :)
Butun geleneklerimiz goreneklerimiz cok mantikli drgil ki bunda mantik ariyorsun. Dg : gàzes
İnsanlara ne yapsan yaranamazsın
laf edecek bir şey mutlaka bulurlar
Aynen canim ya hani sormuslardi birde bizimkiler direk zaten demediler su bu diye ama desim ya alisveris olmadi diye takmiycak sandi ailem elin oglu diye takmadilar ne diyebilirim ki mahcup oldular ama o kadarda sikinti degil sonradan yasim olgunlasinca anladim ama gecmisti... sende fazla gene de taviz verme ama cokta usteleme sonradan acisi cikar esinle mutlu ol gerisi bos...Öyle yapacağız canım, kına gecesinde takacak bizim taraf. Annenler, elinin kolunun boş kalmasını istememiş belli ki, hangi aile isterki be canım. Yani işte, gelin alınca 'kızımız olacak' derler ama santraçtaki hamlelere taş çıkartacak hamleler yapıp, güzel havayı zehirlerler. :) Bu hep böyle olur. (kendi konum için söylüyorum)
Rica ederimSenin gibi aklı başında arkadaşların yorumları çok iyi geliyor bana. Teşekkür ederim güzel yorumların için.
Aynen canim ya hani sormuslardi birde bizimkiler direk zaten demediler su bu diye ama desim ya alisveris olmadi diye takmiycak sandi ailem elin oglu diye takmadilar ne diyebilirim ki mahcup oldular ama o kadarda sikinti degil sonradan yasim olgunlasinca anladim ama gecmisti... sende fazla gene de taviz verme ama cokta usteleme sonradan acisi cikar esinle mutlu ol gerisi bos...
Agzina saglik kardes... bazilari hic doymuyor... vallaha bunalim yaptim belese gittim yavvv hain bir yuzuge caldi kalbimi... gunun ozeti tebriklerr...Ne kadar zorlu bir hayatınız var. Gözlerimden yaşlar süzüldü yazdıklarınızı okurken. Yüreğim paramparça, Allahım bu ne büyük bir dram. Evlat acısı gibi.
Bunu yaşamış biri olarak sebebi nisanda takilanlar kiz tarafina kıza kaliyor mantığı. Ayrılık olursa falan Allah korusun kizda bisey kalmasin..!