Gebeliğe Hazırlık Erkek infertilitesi neden bu kadar zor düzeliyor yıldım.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Solgar ın L arjinin L karnetin ilaçlarını denediniz mi? Bizde de erkek faktörü 3. Tüp bebek tedavisinde hamile kaldım. Bizim sayımızı bu ilaçlar 6 ay da ciddi artırdı. Bize bitkisel bir işe yaramadı. Ürologun verdiği çok az oynattı sayıyı.

Sana anlatacaklarım ümit olsun. Arkadaşımın eşinde hareketli sprem sayısı 0 Dı.. Hiç ümit yok diye ağlıyor Du kendisinde de sorun vardı. Çocugumuz olmayacak diye kabullendiler. 3 sene önce 1 oglu 8 aylık bir oğlu daha var. Bu kader ile alakalı bir durum. Sıkma canını.. Kün fe yekün! Ol der olur..

Denemedigimiz şey yok o kadarını söyleyeyim. Ama solgarınkini denemedim önümüzdeki ay aşılamaya başlıyorum olmazsa onu da denerim

Aynen biz elimizden geleni yapıyoruz geri kalanını Allah'a bırakıyoruz bize de nasip olur inşallah

Denemedigimiz şey yok o kadarını söyleyeyim. Ama solgarınkini denemedim önümüzdeki ay aşılamaya başlıyorum olmazsa onu da denerim

Esinizde ne sorun var ymm sayilsr dusuk ama varikosel varmi ? Amilyat oldumu

bende yıldım artık
gerçekten maddi manevi çöküntü
saçlarım beyazladı resmen

bende yıldım artık
gerçekten maddi manevi çöküntü
saçlarım beyazladı resmen
Ya aynen evlenmeden önce saçımda 1 tane beyaz yoktu geçen bir baktım en az 15 tel beyaz var çok şaşırdım

Ya aynen evlenmeden önce saçımda 1 tane beyaz yoktu geçen bir baktım en az 15 tel beyaz var çok şaşırdım
sen gel bendekileri gör bildiğin bembeyaz oldum
çok kafamıza takıyoruz sanırım

biz 9 ay önce öğrendik öncesi korunuyorduk deli gibi hemen olcak sandık
planlı gebelik olsun istedik
doktora gittik
sayı 10 milyon ml'de ileri hız %1 morfoloji %3 tü ultrason elle muayne temizdi
ilaç kullandık... 4 ay.. o sırada eşim istanbula gitti düzen lab test yaptırdı ileri hız %35 çıktı sayı yine 10 milyondu ve morfoloji 3 tü yine.. hız ilerlediği için sevindik doktorumuza aradık ilacı yarıya düşürün dedi
düşürmesek olurmu dedik, tabi olur maddi açıdan söylemilştm dedi.. biz bırakmadık aynı mücadeleye devam ettik
bu süreçte zeytinyağında bekletilmiş incir bitter çikolatada ceviz arı sütü bir sürü ek şeylerde yaptık tabi
neyse 3 ay geçti hala gebelik yok 7. ayımıza girmiştik
test yaptırdık yine memlekette ileri hızımız %3 şoka girdik, sayımız aynı morfoloji 2 şoka girdik tabi.. doktora sebeb sorduk olur öyle şey dedi, yahu adam 7 ay kullandık nasıl olur öyle şey baya atıştık, doktora biz klomeni sorduk bir arakdaşım sormamı istemişti vede hormon testi biz kendi ağzımızla istedik, işini öğretmemiz gerektiğini söyledi düşünsenize özelde hemde ve lökosit nedir bilmiyorduk, her sperm testine çıkmış ama bize söylemedi..tedavi etmedi..

bizde doktor değiştirdik özel kliniği olan bir doktor bulduk arasıda kaan aydosla iyiymiş, onun izinde yürüyor yani
gittik muayne olduk bize sol tarafta varikosel başlangıcı olduğunu ama ultrason temiz çıktığı için şuan ameliyata gerek duymadığını ameliyatsız tedavi edeceğini söyledi..
sperm testi verdik ileri hızımız hızımız 0 morfoloji 0 sayımız 4 milyon ml'de ama yavaş doğrusal hareketle yerinde hareket toplamı %35 lerdeydi ve lökosit var enfeksiyon önce bunu tedavi edecez dedi..
15 günlük tedavi verdi yine gittik, enfeksiyın gitmişti .. sayımız 12 milyon olmuştu ileri hızımız hala sıfır morfoloji %1 idi
ros testi istedi yani reaktif oksidatif stres testi.. 10.2 çıktı yüksek ama tedavi edilmeyecek kdar korktuğum kadar yüksek çıkmadı ama DNA hasarı çıkabilir şuan onuda istemiyecem sizi bir ben 3 ay tedavi edeyim siz bu süre.çte deneyin dedi.. bize 3 aylık ilaç verdi.. 15 gündür kullanıyoruz.. neye iyi gelecek dediğimizde morfoloji hız sayı ros hereşye iyi gelecek dedi,, tabi benm surat asık,, 7 ay sonr gelde güven... ve çıkarken bize %70 spermleriniz düzelecez merak etmeyin dedi
yemesine içmesine dikkat edeceği bir liste verdi

ama bu süreçte toplam 9 ay oldu bebek doğardı maddi manevi yıprandım
geçen eşimle oturduk hesap yaptık... bu zamana kadar takviyelerle ilaçlara koyduğumuz para ile tüp bebek yapardık.. hiç abartmıyorum gerçektende o kadar tutmuş.. mayıs sonunu bekliyorum
benim hikayem bu

Aslında sayı düşükse 3 aylık tedavi sonrası tüp bebek en mantıklısı bizim sayı hız düşük olsa ben direk tüp bebek yaptırırdım ama çok sıkıntılı durum yok diyor doktorlar en büyük sıkıntımız 0 morfoloji ona da doktor çok önemli değil en ufak şüphede eliyoruz demiş

öyle diyorlar ama tüp bebek yaptırıp tutmadığı zaman hemen yapıştırıyorlar cevbı morfoloji kötüydü diye..
neye güveneceğimizi şaşırdık

öyle diyorlar ama tüp bebek yaptırıp tutmadığı zaman hemen yapıştırıyorlar cevbı morfoloji kötüydü diye..
neye güveneceğimizi şaşırdık
Şöyle düşünüyorum çok önemli değilse morfolojiye bakmayın o zaman niye morfolojiye bakılıyor

Şöyle düşünüyorum çok önemli değilse morfolojiye bakmayın o zaman niye morfolojiye bakılıyor
aynen
yada neden tutmadığı zaman morfoloji düşüktü deniyor...
yani artık vicdanlı doktora denk gelmekten başka çare yok
bakalım bu doktor bize morfoloji düzelecek dedi, ısrarla sordum morfoloji düzelirmi diye, internet çok okuyorsun yorma kafanı doğru tedaviyle düzelir dedi, çok güvendi kendine
3 ilaç verdi hatta ilaçlardan biri kadınlarn meme kanseri tedavisinde kullanıyor, eczaneci size söyleyecektir siz yinede alın ve benm dediğim gibi kullanın
1,5 ay sonra hormon tahlili yaptırın gönderin whatsaptan ona göre ilaçların dozunu ayarlayacam dedi
sabırsızlıkla mayıs sonunu bekliyorum
eğer bizde işe yararsa burdaki tüm arkadaşlara söyleyecem elimden geldiği kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…