Erkek çocuk kız çocuğa göre gerçekten hak sahibi mi?

Tövbe !!şu zihniyetteki adam yaşasa kızların hâli ne olurdu acaba???

Bi de gülüyor mu? Duvara konuş daha iyi.
Erkek kardeşlerin insanına bırakıyor kızlarını. Onlar da evlenince elin kızının insafına bırakmış olacak. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
Yanlış anlaşılma olmasın mı? Ölüm hak,miras helaldir. Ne dinde ne hukuken kız,erkek ayrımı yoktur. Tüm evlatlara kalır. Kim yanlış anlarsa anlasın. O sizin hakkınız. Anneniz neyin mağduru ise size de onu yaşatmak istiyor anlaşılan. Gün gelir miras konusu olursa kesinlikle erkek kardeşleriniz için imza atmayın. Hakkınızı alın. Kesinlikle normal değil. Çok verici olmayın. Her konu açıldığında hakkım neyse alacağım deyin. Ola ki erkek kardeşlerine mal bırakırsa mahkemelik olursunuz. İzaleyi şuura gidip mal talep beyanında bulunun.

Niye almayacaksınız hakkinizi alın. Annenize de söyleyin ben hakkımı alicam diyin net bir dille. Size miras vermeme haklari yok. Bizim geleneklerimiz böyle biz böyle gördük diyenlere kafa göz dalmak istiyorum. Öyle gördün de Allah her gördüğünüzü doğru kabul etmeyin düşünün diye akıl vermiş.
Boşanmaların ayyuka ciktigi bir zamanda damat yer diye düşünmek sacmalik. Aksine şimdi daha çok lazım kadinlara babadan kalan ev miras

Başlıktaki sorunuza cevap vereceğim. Bildiğim kadarıyla dinimizde mirasın erkek 3te 2sine kadın kalan 3te 1ine sahip oluyor. Kızlara miras yok diye birşey tamamen gelenek işi. Öyle birşey yok. İki kardeşiz erkek kardeşimle her şeyi ortadan pay ettiler. Bir çöp fazlamız yok diğerinden. Bencede payınıza düşeni almaya çalısın

Tövbe !!şu zihniyetteki adam yaşasa kızların hâli ne olurdu acaba???
Cok enteresan adam daha gencti yani 45 lerse falandi bir sene icinde kan kanserine yakalandi eridi gitti vefat etti en sasirdigim ölümlerden biriydi. Karisi ondan sonra evlendi cok mutlu yeni kocasiyla hatta iki yasinda kizi var dusun cocuk bile yapti yeni adamdan. Kizlara cok uzuldum uani kari koca bir ev alabilirlerdi ama kizlara damatlara kalacak dusuncesiyle o lafi soylemis. Yazik ne diyim birseu oldugunda da kizlar bakiyor. O kizlar gece gunduz yogun bakimda pesinde dolandi yerlerde yattilar

Dinde kız erkek ayrımı var.

erkek evlada daha fazla onem verilmesi mal mulkun erkek evlada kalmasi falan bunu duymustum. bizde boyle bisey yok. Vefat eden aile buyuklerimiz bile heo kiz cocuklarina daha fazla onem vermis. Arkasinda destegi olsun erkek bi sekilde yolunu bulur diye. Bence cok yanlis. Asil kiz cocuklarinin kadinlarin maddi guce ihtiyaci oluyor. Pozitif ayrimciligi dogru buluyorum ben bu konuda. Ben ailemin tek cocuguyum ne var ne yok ilerde bana kalicak. Fakat erkek kardesim olsaydi eminim esit bolunurdu hatta belki bana bi tik fazlasi yapilirdi. Benim bir oglum var. Kizim olsaydi hayattayken onu kesinlikle garantiye alirdim. Eski kafalar sacma gelenekler buyuklerden nasil geldiyse oyle gidiyor malesef..

Bazı kadınlar akıllanmaz biri de annen maalesef

Doğunun adı çıkmış.
Gördüğüm en ataerkil en erkek cocuk delisi aileler Karadeniz'den çıktı.
Dediğiniz gibi olanlar haricinde kızlarının maaşına el koyup ogluna ev aldiranlar var.
Sen kendi adına ev alip elalemin adamını mi oturacaksın diye

Evladimin hakkini kardeşime yedirmem.Yedirmek isteyen anam da olsa dönüp yüzüne bakmam.Bu olanlar ışığında siz de annenizden farklı davranmıyorsunuz.Miras sıfıra inince çocuğunuza adil davranmanız bı ise yaramayacak.

Kardeşim yemez demişsiniz ama evlenip çoluk çocuk sahibi olunca ne olacak bilemezsiniz.Cocuk kardeşten çok seviliyor.

Hukuk sizden yana evet.Ama şunu da unutmamak lazım.Eger direkt erkeklerin üstüne gecirmeyip , başka birine satış yapiyormus gibi gösterip sonra erkeklere gecirirlerse, bizim köyde oldu ordan biliyorum.Hukuk ta bişey yapmıyor.Almiyor 2 ya da 3 el değiştirmede ,yanlış olmasın , bu davalar kazanılmıyormus .

Bir de önemli olan şey annenizin zihniyetinin de böyle olması.İster alın ister almayın ama size bu gözle bakan annenize mesafe koyun.Cunku onun kızı gelinleri

Kızına mal kalmasın diye bu kadar dolap çevirecek ahlakta bir insan, evlat diye kızlarının kapısını çalmasın zaten

Ne dinde ne hukukta kadın erkek ayrımı yok demeyin o zaman. Miras hakkı dinde 3te 1.
Medeni kanun sayesinde kadın eşit hak alabiliyor

Ne dinde ne hukukta kadın erkek ayrımı yok demeyin o zaman. Miras hakkı dinde 3te 1.
Medeni kanun sayesinde kadın eşit hak alabiliyor
Ayrım yok evet. Miras düşüyor. Medeni kanunda alabilen alsın o zaman. O yüzden mahkemelerde sürünüyor insanlar. Ya da yarısını avukata yediriyor. Medeni kanun da harika değil.

Ayrım yok evet. Miras düşüyor. Medeni kanunda alabilen alsın o zaman. O yüzden mahkemelerde sürünüyor insanlar. Ya da yarısını avukata yediriyor. Medeni kanun da harika değil.
Erkeğe kadından daha fazla verirken nasıl ayrım olmuyor pardon?
Erkeğe daha çok hak veriyor işte.
Medeni kanunla da süre uzasa da hakkını alırsın. Keşke sizin gibiler medeni kanunun verdiği haklara sahip olmasa da abisinin babasının iki dudağından çıkana medet umsa keşke.
Hoş erbakanın kızı da sizin gibi dini hakkını aramadı medeni kanundan medet umdu kafalar aynı

Yavv he hee.. Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmaya bayılıyorsunuz. Burası dini konu tartışma yeri olmadığı için uzatmayacağım. Çok merak eden açar fıkıh okur. Erbakan mevzusu onların kendi problemi. ( Mal varlığına göre pay değişir) Bayıldığıniz medeni kanun da kul yapımı. Ülkede ki dramatik durumları da görüyoruz. Ahkâm kesmeyi bırakalım. Abime babama gelince çok şükür öyle sorunumuz yok. Allah ikisinden de razı olsun. Kafa yapılarınız M.Ö gibi düşünüyor.

Maalesef bu toplum değişmez, kadının adı yok ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…