-
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
böyle diyen anaya istedigi çakmağı bile almambizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi.
"-muş" derken ?Normal hayatta hiç bir ayrımcılık yapmadı ama bu konuda düşüncesi buymuş
Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
Ve böylelerinin ,damatları,oğullarından daha hayırlı oluyorMalı erkeğe verirler yaşlanınca kızları baksın isterler. Ohh valla 10 cmlik çük farkıyla daha keyifli bir hayatı kaçırmışız.
Erkekler karısına koklatmıyor muymuş mirasları? Yerken içerken dışarıda tek başına yiyip içip mi gelecekmiş? ya da ev falan yaptırırlarsa karılarını boşayıp da mı oturacaklarmiş? Ne saçma düşünceler.onun kocası yiyorsa diğerlerin de karısı yiyecek.Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
Iki aylik kizim var evin tek kiziyim iki de bekar erkek kardesim var annem diyor ki erkeklerin çocukları bir baska sevilir söyleyeceklerim bu kadar erkekler üstün tutulunca öyle oluyor elden ayaktan düşünce de gelin bakmaz kız koşarKızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
O zaman sizdende evlatlık beklemesinler,hasta olunca elden ayaktan düşünce mala mülke kim konduysa o baksın,ben olsam slm dahi vermem,parayı hak eden oğluyla elin kadını gelini rahat etsin öz kızına beş kuruş vermesin,konu para değil ama ben cidden resmi olarak red ederdim.Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
Başka sülalenin kızı yeyince sorun olmuyor muymuş? Ne saçma düşünce.normal değil. bizde de aynı zihniyet var ana su sekilde; kıza mal bırakılmaz, hakkı olan mal değerinde para verir erkek kardesler. cünkü baba malını neden başka bir sülalenin adamı yesin?
benim annem de saf böyleanne-babasına ölene kadar kendi baktığı halde kardesleri ona izbe, hiçbir işe yaramayacak bir arsa ve yayla evi bıraktı. bir de eve gidip ne var ne yok dedemden kalan bir hafta boyunca tasımıslar ama annem hala onların hakkı, sülale onların sülalesi diyor o yüzden biraz dişli olmak lazım.
bir de bu tarz erkek kardesler genelde asla minnet göstermez, ihtiyacınız olsa bi bardak su vermez.
Zehir zıkkım olsun haksız yere kim bir kuruş alıyorsa.Dayıma 1 günde 10 trilyon arsa verildi gıkları çıkmıyor o para ile gününü gün ediyorlar anneme dedim annene bir şey desene asla demem anneme diyor bende daha elbisesni alıyorum ihtiyaçlarını bir sürü şey ne yapayım parası yok
o artık onların soyadını tasıyorBaşka sülalenin kızı yeyince sorun olmuyor muymuş? Ne saçma düşünce.