Erkek çocuk kız çocuğa göre gerçekten hak sahibi mi?

Benim babamlar 4 kardeş 2 kız 2 erkek dedem ve babaannem yaşıyor kendi köy evleri şehirdeki evleri ve kiralık 1 dükkan harici tüm mallarını eşit böldü herkes ona verdi. bu konuda yiyenlerin içi nasıl rahat acaba. Biz kayınpederimin arsasına ev yaptırdık eşim babasından tek çocuk üvey annesine açık açık sorduk rahatsız olur musun sonuçta kocanın malı dedik. Kayınpederime babasından kaldı eşine ne demedik

Belki daha önce yazmışımdır..Aynı şeyi bende yaşadım..annemler 2 erkek 4 kız toplam6 kardeşler,dedem öleli 20 sene oldu,75 yaşında öldü....ölmeden bi sürü toprağını 2 dayımın 4 oğluna yaptı..annem almak için hiç mücadele etmedi,söylesek bize kızıyor,bu saatten sonra babanız için mi uğraşayım demişti..teyzeme neden almadınız diye sormuştum,annen yanaşmadı yoksa mahkemeye verecektir demişti..annemden de soğudum açıkçası,insan bi evlatlarının haklarını korumasını bilmeli..Bu 4 erkek kuzen tarlaları satıp lüks konutlar aldılar..beleşten kondular yani.. sizin konunuzda duyduğunuz rahatsızlığı annenize açıkça söyleyin,bunun üzerine uzunca bi konuşma yapın,korksun..gizliden yaparlar ,haberiniz bile olmaz..

bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi.
böyle diyen anaya istedigi çakmağı bile almam
ayrica annen istediğini desin. onlar öte aleme göçükten sonra hukuk senden yana

Normal hayatta hiç bir ayrımcılık yapmadı ama bu konuda düşüncesi buymuş
"-muş" derken ?

yaşınız 34 görünüyor, evlisiniz, çocuk sahibisiniz, hakketen bu konuyu dedeniz ölüp mal dayınıza kalana kadar bilmiyor muydunuz?

çok şaşıyorum böyle şeyler okuyunca...
yahu anneniz, "bizde töre böyle" diyor sizde aşiret dizine amerikadan gelen saftirik gelin gibi konağa adım atınca öğreniyorsunuz bunu...

Hiç normal değil. Böyle haksızlık yapan ailenin yüzüne bakmam.

Normal mi? diye sormanız da normal değil. Tabi kii ayrımcılık ve geri kafalılık. Evlat ayrımı yapan aileleri asla anlamıyorum. Ne olursa olsun birini diğerinden üstün tutamaz, tutmamalı. Bizim akrabada biri bu şekilde hakkını yiyen ailesine dava açmıştı benim de hakkımın olduğu mirası abime verdi diye. Kazandı da :) Bence herkes hakkını aramalı. Ya da muhattap olmazsın. Burada amaç miras kavgası değil tabi ama ailen seni ikinci plana attığı gibi hakkını da diğer kardeşine yediriyorsa o aile aile değildir benim için.

Ya üstüne giyecek donu yokmuş onu da paşa oğluna yapsın bırak. İşi düşünce de ona gitsin. Biraz malı mülkü olsa öldükten sonra dava açar alırsın derdim de yokmuş tabi ki deden de alamadığı için. Ne salaklar var ya annem de böyle almadı dedemin dayilarima verdiklerini. Bir kuzenim teyzem vefat ettiği için dava açtı ama ben hem küçüktüm hem de annem istemiyordu diye alamadım. Hiç de affetmem böyle bir salaklık yaptığı için.

Erkekler karısına koklatmıyor muymuş mirasları? Yerken içerken dışarıda tek başına yiyip içip mi gelecekmiş? ya da ev falan yaptırırlarsa karılarını boşayıp da mı oturacaklarmiş? Ne saçma düşünceler.onun kocası yiyorsa diğerlerin de karısı yiyecek.

Annemler 6 kardes tum miras esit bolundu. Benimde 1 erkek kardesim var. Annem ikimize de ayni ölcude malzemesine kadar ayni ev yaptirdi. Inaniyorum bu okuduklarima. Dogdugun ev kaderindir demisler. Cok sukur bu kafada bir ailem yok

Iki aylik kizim var evin tek kiziyim iki de bekar erkek kardesim var annem diyor ki erkeklerin çocukları bir baska sevilir söyleyeceklerim bu kadar erkekler üstün tutulunca öyle oluyor elden ayaktan düşünce de gelin bakmaz kız koşar

O zaman sizdende evlatlık beklemesinler,hasta olunca elden ayaktan düşünce mala mülke kim konduysa o baksın,ben olsam slm dahi vermem,parayı hak eden oğluyla elin kadını gelini rahat etsin öz kızına beş kuruş vermesin,konu para değil ama ben cidden resmi olarak red ederdim.

Şuanda onun üstüneyse hiç tartışmaya girmeyin. Ayrıca erkek kardeşinize de güvenmeyin. O ölünce zaten ortak pay edilecek, kanun bu.

Başka sülalenin kızı yeyince sorun olmuyor muymuş? Ne saçma düşünce.

Bizde 3 kardeşiz 2 kiz 1 oğlan babamin 2 evi 1 arabası var dediğine göre hepsini satıp 3 e boleceksiniz yoksa hakkım helal değil diyor herhangi bir haksızlığa..annenizin yaptigida çok cahilce keşke öyle dediği zaman direkt Allah korusun herhangi bi kötü gününde hastalıkta vs sana erkek kardeşlerim bakar bana gelme sakın deseydin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…