Erkek çocuk kız çocuğa göre gerçekten hak sahibi mi?

Zamanmakinesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
11
1
34
Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?

Niye almiyormussun ,doğunun da dogulusuyum 2 kız 3 erkek kardeşiz sakızı bile 5 'e eşit böldük. Eşimin ailesinde de kızlarıyla ogularri aynı hakka sahip.

normal değil. bizde de aynı zihniyet var ana su sekilde; kıza mal bırakılmaz, hakkı olan mal değerinde para verir erkek kardesler. cünkü baba malını neden başka bir sülalenin adamı yesin?

benim annem de saf böyle anne-babasına ölene kadar kendi baktığı halde kardesleri ona izbe, hiçbir işe yaramayacak bir arsa ve yayla evi bıraktı. bir de eve gidip ne var ne yok dedemden kalan bir hafta boyunca tasımıslar ama annem hala onların hakkı, sülale onların sülalesi diyor o yüzden biraz dişli olmak lazım.

bir de bu tarz erkek kardesler genelde asla minnet göstermez, ihtiyacınız olsa bi bardak su vermez.

Allah sabır versin. Eğer erkek kardeşin düzgün biriyse sana haklarını verir, aç bir köpekse vermez. Dava veya kavga yoluna gitmeden eğer şimdiden miras erkek kardeşine veriliyorsa, kardeşinle güzelce konuşmayı dene. Açıkça eğer haksızlık yapılırsa ileride dava yoluna gideceğini dair uyarını güzelce yap.

Annenlerin yaptığı enayilik bana kalırsa, neden ben kendi hakkımı kardeşlerime vereyim, annen koçların kızı değil, insan bir kendi yaşlılığını düşünür güvencesi olsun ister. Garip.

Annem anlamıyor hatta yardıma gitti diye küstüm ama annedir diyor dayılarıma torunlarına bile kalacak kadar mal verildi. Annem bizde verilmez diyor ağzını açmıyor bana da gülüp geçiyor. Kendi de 1 tl si yok kıyafetlerini bile ben alıyorum

Annem anlamıyor hatta yardıma gitti diye küstüm ama annedir diyor dayılarıma torunlarına bile kalacak kadar mal verildi. Annem bizde verilmez diyor ağzını açmıyor bana da gülüp geçiyor. Kendi de 1 tl si yok kıyafetlerini bile ben alıyprjm
Erkek kardeşim o kadar adil ona verseler bile hakkımı verir ama ilerde evlenip değişme ihtimali de var yanlış anlama olmasın bende kardeşlerime düşkünüm istemem bile ama annemin böyle düşünmesi beni çok üzüyor

Erkek kardeşim öyle biri değil ben istemiyorum diyor umursamaz zaten ben söylesem hakkını bile bana verir ama ilerde evlenip değişebilir annem ısrarla onların payı 2 oğlum var diyor

Dayıma 1 günde 10 trilyon arsa verildi gıkları çıkmıyor o para ile gününü gün ediyorlar anneme dedim annene bir şey desene asla demem anneme diyor bende daha elbisesni alıyorum ihtiyaçlarını bir sürü şey ne yapayım parası yok

Erkek kardeşim öyle biri değil ben istemiyorum diyor umursamaz zaten ben söylesem hakkını bile bana verir ama ilerde evlenip değişebilir annem ısrarla onların payı 2 oğlum var diyor
O zaman annenizin bırakın her şeyi ile onlar ilgilensin. O sadece oğulları var olarak görüyorsa iyi gününde de kötü gününde de sadece oğulları varmış gibi davranacak. Kızının başını hiç ekşitmeyecek

Normal hayatta hiç bir ayrımcılık yapmadı ama bu konuda düşüncesi buymuş

Ne kadar gerikafalı bir aileniz var.
Benim annemler 6 kardeş. Bir erkek beş kızlar.
Dedem rahmetli olmadan önce evlenmeyen tek teyzem yaşadığı sürece tarlalar ve ev onun hakkı demiş.
Seneler sonra anneannemin vefatından sonra ben tarladan geleni en azından bölüşmek istiyorum demiş.
60 dönüm arazileri var, icardan gelen parayı kurul kuruş paylaşırlar.
Tek erkek çocuk benim demez dayım.
Ev hala teyzemin, o yaşıyor. Tarlayı da hepsi eşit bölüşüyorlar senede bir kere gelen icar parasını hemen aynı gün verir dayım.
Doğrusu budur. Bunlar artık aşıldı sanıyordum ben.

Satış bozuluyor ama bağış bozulmuyor mahkemede diye biliyorum

Benim annem ve teyzem bu yüzden anneannem ve dedemle görüşmüyor bire bir tartışma oldu annem hakkımı helal etmiyorum allah sizden çıkarsın dedi iki dayım var ikisinin de evlatları aynı araba içinde vefat etti. Markete kiraya verilecek şekilde 6 tane dükkan bir sürü daire vardı annemlere hak görülmedi. Hatta dayımlar arasında bile tartışma çıktı birinin iki kızı var diye sözde miras iki kız varsa amcaya da düşermiş. Annemle teyzem öğretmen dayımlar okumamış diye savunuyorlar.

Annemler 7 kız 1 erkek. Anne baba ölmeden vermedi. Annemlerde ne düştüyse aldılar. Çünkü kızlar baktı anneye babaya. Ha eminim annanem yaşasaydı herşeyi biricik oğluna vermek isterdi.
Kendi ailemde öyle bir durum olmadı. Annem hep der ne düşerse ikinizin. Kendimde bi karış fazla almam da vermemde.

Kayınvaldem mesela babası oğluna verdi ama kanunen değil. Şimdi adamın bi torunu var kız. O kız mal sahibi olacak ama kayınvaldem olamayacak böyle bir mantık var mı. Ya da dayının kızları faydalanıyo ama kv kendi babasının malından faydalanamıyo. 2-3 seneye biz ortalığı biraz karıştıracaz bu arada bunu yapanında iki yakası bir araya gelmiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…