- 24 Aralık 2024
- 11
- 1
- 34
-
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
Niye almiyormussun ,doğunun da dogulusuyum 2 kız 3 erkek kardeşiz sakızı bile 5 'e eşit böldük. Eşimin ailesinde de kızlarıyla ogularri aynı hakka sahip.Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
Erkek kardeşim o kadar adil ona verseler bile hakkımı verir ama ilerde evlenip değişme ihtimali de var yanlış anlama olmasın bende kardeşlerime düşkünüm istemem bile ama annemin böyle düşünmesi beni çok üzüyorAllah sabır versin. Eğer erkek kardeşin düzgün biriyse sana haklarını verir, aç bir köpekse vermez. Dava veya kavga yoluna gitmeden eğer şimdiden miras erkek kardeşine veriliyorsa, kardeşinle güzelce konuşmayı dene. Açıkça eğer haksızlık yapılırsa ileride dava yoluna gideceğini dair uyarını güzelce yap.
Annenlerin yaptığı enayilik bana kalırsa, neden ben kendi hakkımı kardeşlerime vereyim, annen koçların kızı değil, insan bir kendi yaşlılığını düşünür güvencesi olsun ister. Garip.
Erkek kardeşim öyle biri değil ben istemiyorum diyor umursamaz zaten ben söylesem hakkını bile bana verir ama ilerde evlenip değişebilir annem ısrarla onların payı 2 oğlum var diyorBizden onceki kusak kirdi o zinciri. Erkeklere kalsa birsey verilmezdi ama mahkemeyle catir catir aldilar. Olmeden oglunun uzerine satis gosterip kitabina uyduran da cok tabi. Bence annenize maddi olarak cok fazla fedakarlik yapmayin, ogullari verdin.
O zaman annenizin bırakın her şeyi ile onlar ilgilensin. O sadece oğulları var olarak görüyorsa iyi gününde de kötü gününde de sadece oğulları varmış gibi davranacak. Kızının başını hiç ekşitmeyecekErkek kardeşim öyle biri değil ben istemiyorum diyor umursamaz zaten ben söylesem hakkını bile bana verir ama ilerde evlenip değişebilir annem ısrarla onların payı 2 oğlum var diyor
Normal hayatta hiç bir ayrımcılık yapmadı ama bu konuda düşüncesi buymuşO zaman annenizin bırakın her şeyi ile onlar ilgilensin. O sadece oğulları var olarak görüyorsa iyi gününde de kötü gününde de sadece oğulları varmış gibi davranacak. Kızının başını hiç ekşitmeyecek
Daha büyük bir ayrımcılık olabilir mi? Sorumluluk dağıtırken herkes eşit -kaldı ki erkek kardeşleriniz de elbise falan alıyor mu ona orası da muamma- ödüle gelince sadece erkek çocukları.Normal hayatta hiç bir ayrımcılık yapmadı ama bu konuda düşüncesi buymuş
Satış bozuluyor ama bağış bozulmuyor mahkemede diye biliyorumBizden onceki kusak kirdi o zinciri. Erkeklere kalsa birsey verilmezdi ama mahkemeyle catir catir aldilar. Olmeden oglunun uzerine satis gosterip kitabina uyduran da cok tabi. Bence annenize maddi olarak cok fazla fedakarlik yapmayin, ogullari verdin.
Annemler 7 kız 1 erkek. Anne baba ölmeden vermedi. Annemlerde ne düştüyse aldılar. Çünkü kızlar baktı anneye babaya. Ha eminim annanem yaşasaydı herşeyi biricik oğluna vermek isterdi.Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?