- Konu Sahibi zarifecikk
-
erkek çocuklar hayırsız olur sözü acayip moralimi bozuyor. bi oğlum var ve ikincisine hamileyim. niye erkek olunca illa hayırsız olsun ki. hiç bizaman erkek evlat için çıldırmadım.allah ne hayırlısı ise onu verdi diye düşündüm. lütfen böyle şeyler yazıp moralimi bozmayın.okuma o zaman diyeceksiniz ama ne bileyim ben okumadan mesajların içeriğini.
benim kayınvaldem öyle bi insan ki senin gibilerini on kere cebinden çıkarır ben eşime bile cinsiyet konusunda erkek olsun kız olsun diye bişey sölemedim oda bana demedi ki kayınvaldeme hayatta erkek olsun demem beklenemez ayrıca kızı olupda hayır görmeyenlerde var bunu da yaz lütfen galiba sizin ailede hiç oğlu olan yok ve sen kıskançlıktan oraya buraya saldırıyosun evet erkek çocuklarını seviyorum ama kızları sevmiyorum demedim şimdi erkek diye biliyorum cinsiyetini belki doktor yanlış gördü kızım olacak eğer öyle olursa bunun için hiç üzülmem sedece sağlığı önemli bide farkındamısın benim yazıma sadece sen böyle cevap yazdın başka biri yazmadı acaba sorun sendemi bendemi????? etrafta o kadar değişik insan varki senide onlardan biri olarak görüyorum şuan doğum iznindeyim kafam çok rahat sadece evladımı düşünüyorum senin yazdıklarını kafaya takıp bu en güzel günlerimi berbat edecek kadar saf değilim.....sende ona buna saldıracağına kendiine uğraşacak bişey bul........
:1shok::1shok: yazdıklarını okuyunca şok oldum , bir evladın erkeği kızı nasıl olabilir, toplumsal değil de insani bir gerçek var o da şu, kızı olan erkek olsun ister oğlu olan kızı olsun ister bu insani bişeydir, beni şok eden sözlerin şu::kız çocuğu olmayan bi aile bunu eksiklik olarak görmüyor ama erkek eksiklik olarak görülüyor kafamçokkarıştı bu nasıl bir cümledir anlamadım, benimçevremde de bir yığın kişi var ki, ardı ardına oğlu olupta kız çocuk olsun diye uğraşan, birçok kişi var ki, kızı olup ta oğlu olsun diye uğraşan, yani kız eksiklik olarak görülmüyor demek,bir kere kadın olarak kendi kendine yaptığın bir saygısızlık, çok şaşırdım...ben hep bi oğlum olsun istemişimdir evlenmeden önce bile.. erkek çocuklarına çok düşkünüm. kim ne derse desin toplumumuzda erkek çocuk tiryakiliği var kız çocuğu olmayan bi aile bunu eksiklik olarak görmüyor ama erkek eksiklik olarak görülüyor önümde bunun birçok örneği var ben şimdi 7,5 aylık hamileyim oğlum olcak allah nasip ederse hamile kaldığımdan beri rüyamda erkek bebek görüyorum ama en önemlisi sağlık allahım evladımı sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin önce cinsiyet dilemektense sağlık dileyin eminim hiç kimse sağlığı yerinde olmayan bi oğlu olsun istemez....
senin önünde hiçmi örnek yok 3 kızı olupda 40 yaşından sonra bide erkek olsun diye çocuk yapan yada bizde 2, düşünüyoruz ama kız olacak diye korkuyoruz diyen yada eskiden beri oğlan doğurmadı diye hor görülen kadınlar sen bence at gözlüğü takmışsın yada işine gelmiyor ve birazcıkda taraflı davranıyorsun valla ben hamile kaldığımdan beri kayınvaldem herşeyini mavi ördü daha cinsiyetini bilmiyoduk ayrıca benim yazımı düzgünce okumamışsın oku ondan sonra cevap yazmaya kalk ben her zaman sağlık dedim hiç bi zaman oğlumu kucağıma almayı nasip et demedim allahıma hep evladımı dedim artık burda ne demek istediğimi anlamışsındır allahım seninde gönlüne göre versin.........
benimde 3 kızım var süpriz bi kızım daha olcak onları çok seviyorum canım onlar benim erkek çocuklarınıda çok seviyorum 2 oğlum olmasını birinin asker birinin ilim adamı olmasını çok isterdim ama kısmet değilmiş içimde mutlaka bi özlem var tabi bu yetmezmiş gibi bigün eşimin ailesinden biri üstelik çok yakını erkek çocuğum olmamasını çok kötü bi şekilde ve benim suçum gibi başıma kaktı hamile olduğumdanmı çok yakınım olduğumdanmı bilmem çok etkilendim halada toparlayamadım kendimi takmak istemiyorum ama elimde değil sağlığım bile bozulmaya başladı hergün dakikalarca kalp çarpıntısı oluyor bu olaydan sonra Allah aşkına insanlar biraz dikkat etsinler ya karşı tarafı ne kadar yaralıyacağınızı bilmiyorsunuz Allah herkesin gönlüne göre sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar nasip etsin cahil insanlar çıkarmasın kimsenin karşısına.
benimde 3 kızım var süpriz bi kızım daha olcak onları çok seviyorum canım onlar benim erkek çocuklarınıda çok seviyorum 2 oğlum olmasını birinin asker birinin ilim adamı olmasını çok isterdim ama kısmet değilmiş içimde mutlaka bi özlem var tabi bu yetmezmiş gibi bigün eşimin ailesinden biri üstelik çok yakını erkek çocuğum olmamasını çok kötü bi şekilde ve benim suçum gibi başıma kaktı hamile olduğumdanmı çok yakınım olduğumdanmı bilmem çok etkilendim halada toparlayamadım kendimi takmak istemiyorum ama elimde değil sağlığım bile bozulmaya başladı hergün dakikalarca kalp çarpıntısı oluyor bu olaydan sonra Allah aşkına insanlar biraz dikkat etsinler ya karşı tarafı ne kadar yaralıyacağınızı bilmiyorsunuz Allah herkesin gönlüne göre sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar nasip etsin cahil insanlar çıkarmasın kimsenin karşısına.
figencim sana sonuna kadar katılıyorum iki erkek annesi olarak..kız olunca hayırlıı erkek olunca hayırsız oluyor nedenseee(tabi bu cahil insanların düşüncesi bence)....bence erkek çoçukları daha hayırlıı canımm...o kadar hayırsız oluyorsa erkekler neden millet erkek çoçuk dogurma peşinde...şanslıyız arkamızda aslan gibi ogullarız varrr daha ne olsun canım yerimseniben
figencim sana sonuna kadar katılıyorum iki erkek annesi olarak..kız olunca hayırlıı erkek olunca hayırsız oluyor nedenseee(tabi bu cahil insanların düşüncesi bence)....bence erkek çoçukları daha hayırlıı canımm...o kadar hayırsız oluyorsa erkekler neden millet erkek çoçuk dogurma peşinde...şanslıyız arkamızda aslan gibi ogullarız varrr daha ne olsun canım yerimseniben
Benim bi oğlum vardı ikinciyide normal olarak ben kız olsun istiyordum . Eşimde bi dua var erkek çocuk olması için okunan.ilk oğlumda da okumuştu eşim o duayı . eşim yine bana çaktırmadan o duayı okumuş ta üç aya kadar.elini göbeğe koyarak okunuyor bu dua. cinsiyatini öğrendik geçenlerde buda erkek olacakmıs.
herşey allahtan tabi.eşim çok isteyerek dua etti demek tuttu.
önemli olan sağlıklı olmaları bebeşlerimizin ve hayırlı evlat olmaları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?