Erkek arkadaşımla geçen konuşma ..

Kadın bir kuruş bile vermek zorunda değil tehlikeli bir bakış açısı. Evlilik varsa her şey ortaktır. Böyle yazınca konu çok farklı yerlere uzanıyor çünkü.
Vallahi kadın öyle derse adam da doğal olarak " o zaman kazandığım paranın hesabını sana vermek zorunda değilim, istediğimi alırım, istediğimi almam. İster birikim yaparım ister tüm parayı harcarım. Sen de evde ne bulursan onu yersin" der .

bu kafa yapisiyla asla evlenmem. bunu diyen adam yalandan haftada iki sofrayı kaldirsa erilligine yakıştıramaz, surat asar.
eksik olsun
Aynen öyle. Erilliği pahalı hediye almak, arabanın kapısını açmak, restoranda hesap ödemek, kıskançlık krizlerine girmek sanan kişilerden de gına geldi.

Konu sahibi erillik şöyle olur, siz duygusal olarak zayıf bir anınızda olursunuz ve karşı taraf sizi sarıp sarmalar. Aileler arasında sorun çıkar, karşı taraf sizi kenara alıp sınır çizer. Çalışmaktan yorgun düşüp yemek yapamazsınız, karşı taraf mutfağa girer halleder. Sonra bunları talep edince neden yapmıyor diye şikâyet etmeyin. "Para veriyorum ya işte erilim" der geçer.

Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için ,
Erilliği kabullendiğiniz bir evlilik planlıyorsunuz üstelik tanımı kendinizce değiştirip evi geçindiren olarak belirlediniz, tebrik ediyorum. Çalışma hayatınız, iyi konumunuz, 30 yıllık yaşam serüveniniz size pek bir şey katmamış ne yazık ki. Kendi kendine zorlama olmaksızın erilliği kabul eden kadın gördüğümde şaşırıp kalıyorum ne diyim ki size.

Böyle düşünmemin nedeni erkek arkadaşımın durumunun çok çok iyi olması ,

Durumu cok cok iyi olan adam cimri de degilse tutup sizin ortalama maaasinizi getir bana ver harcayayim demez durduk yere. Ama sizin dusunceniz cok cirkin ve parayi dert edinmeyen insanin bile icini bulandirir.
Ben evlendigimizden beri dogru durust calismamistim yeni işe başladim eşim senin paran der ben aramizda ayrim yok derim her zaman oyle baktim, rol olsun diye degil.
Ihtiyac olmayabilir ama siz aileyseniz o ailenin parasidir. Ihtiyac olan bir zaman gelir belli olmaz.
Adamin yerinde olsam boyle dusunen kadinla olmazdim.

Vallahi kadın öyle derse adam da doğal olarak " o zaman kazandığım paranın hesabını sana vermek zorunda değilim, istediğimi alırım, istediğimi almam. İster birikim yaparım ister tüm parayı harcarım. Sen de evde ne bulursan onu yersin" der .
Aman ne yapayım herkesin görüşü kendine. Kendilerine uygun zihniyette adamlarla evlesinler ne yapayım 😅

Değecek biri olsan evlenirken böyle para hesabı yapan biri olmazdın daha evlilik kesin olmayan birinden pahalı hediyeler kabul etmezdin. Gözü tok birideğilsin. Üstelik evlilik düşündüğün adamı sanki danaya gireceğin biri gibi görüyorsun şimdiden kime ne kadar et düşecek diye yaygara koparmışsın. Yazık çocuğa. Zaten ne olduğunu anlayıp bu konuları açmış belliki.
Adam vakti gelince o hediyelere değecek başka birini bulabilir. Konu sahibinin mantığına göre öyle.

Erkeğin parasını tamamen harcama lüksü yok, evine de harcamak zorunda. Ayrıca erkek böyle dese bile çalışan kadının parası var zaten istediğini o da yapabilir. Bizim de eşimle bütçemiz ortak ama bu gönüllülüğe dayalı, zorunluluktan değil. Böylesi daha güzel tabii ki de.

Aslında burdaki olay erkek arkadaşımın durumunun oldukça iyi olması ihtiyaç yokken böyle bişey söyledi , daha önce evlendiğimizde çalışma gibi bi muhabbet yapmıştı ihtiyacı olmadığı için ona istinaden bende benim param mantığı düşüncesindeydim
Bunu derseniz adamda madem o benim görevim ev işide senin görevin der
Hediye konusuna gelince sende ona aşıyor musun?

Erkeğin parasını tamamen harcama lüksü yok, evine de harcamak zorunda. Ayrıca erkek böyle dese bile çalışan kadının parası var zaten istediğini o da yapabilir. Bizim de eşimle bütçemiz ortak ama bu gönüllülüğe dayalı, zorunluluktan değil. Böylesi daha güzel tabii ki de.
Her lüks kadına erkeğe yok. Ne güzel dünya 😂

X