Erkek arkadaşımla geçen konuşma ..

Yahu arkadaşım siz neden pat diye yargılıyorsunuz insanları , kendisi benim çalışmamı istemedi ihtiyacımız yok diye evlenince , ben kendi isteğimle çalışmak istiyorum onun bu düşüncesinden ötürü böyle bi düşünceye girdim , çalışırsam benim olur diye
Sorumun cevabı bu değil ki.

Yahu arkadaşım siz neden pat diye yargılıyorsunuz insanları , kendisi benim çalışmamı istemedi ihtiyacımız yok diye evlenince , ben kendi isteğimle çalışmak istiyorum onun bu düşüncesinden ötürü böyle bi düşünceye girdim , çalışırsam benim olur diye
Çalışmanı istemedi değil. İstersen çalışma ihtiyacımız olmaz demiş. Opsiyonel bir durum bu hani. Eşim bana da der istersen çalışma diye. Ama çok şükür erilliği ona kaptırma niyetinde değilim🧿

Hiç bambaşka mevzu değil.

Araba kullandırmak başka şey ne alaka arkadaşımızın arabasını bile kullanıyoruz. Babanın parasıyla aldığı arabanın parasını kocana yedirmek başka şey. bir kadın olarak evlilikte senin mantığınla daha eril oluyorsun. Kocan hem senin paranı hem babanın parasını yemiş oluyor.
Arkadaşının arabasına ortak oluyor musun? Yahu bizim araba ortak. Babamın parasıyla aldığım şey yatırımlık eve dönüştü satıp parasını kocamın eline saymışım gibi davranman enteresan gerçekten. Ayrıca bu üç oldu söylüyorum BİZİM BÜTÇEMİZ ORTAK ZATEN. Ben kocama kuruş vermiyor değilim birlikte borç ödeyip birlikte birikim yapıyoruz ama zorunda olduğum için yapmıyorum bunu kocamı sevdiğim için böylesinin daha güzel olduğunu düşündüğüm için yapıyorum. Yarın kocamın buna değmediğini hissedersem tüm parayı keserim yani eşime maddi destek sağlamayı bir zorunluluk olarak görmüyorum ben. Kendim istiyorum bu yüzden yapıyorum zaten böylesi en güzeli diye de belirttim

Genelde öyle olmuyor işte. Olmamalı da.

Aslında burdaki olay erkek arkadaşımın durumunun oldukça iyi olması ihtiyaç yokken böyle bişey söyledi , daha önce evlendiğimizde çalışma gibi bi muhabbet yapmıştı ihtiyacı olmadığı için ona istinaden bende benim param mantığı düşüncesindeydim

Keyifli bir evliliği olan biri olarak yazmak istedim size. Çünkü bir şeyleri düzgün yapmışım demek ki. Siz çalışmak istemediğinizde veya farklı bir durum olduğunda aynı refahı sürdürmek istiyorsanız eğer benim param dememeniz gerekir. Sizinde karşı tarafa bir şey olursa farklı bir kanaldan gelen para olduğunu ve evi bir şekilde döndürebileceği güvenini vermek gerekiyor. Eş olmak böyle bir şey. Para ortak olmalı ki sizde para olmadığında şartlar devam etsin. Genellikle bebek bakma isteğiyle işe dönme geciktiriliyor ve o zamanda kişsiel bir ekonomik özgürlüğünüz olmayacak en basitinden. Birikimde birlikte yapılır. Ben çalıştığım süreçte ki maaşım baya yüksek olmasına rağmen eşimin maaşı benden hep yüksekti para ortaktı hesaba atıyordum direkt. Mesela benim kalan bütün maaşım birikiyormuş, eşim o paraya muhtaç olduğundan veya onsuz ev geçindiremediği için atmıyordum yani paramız ortak olduğu için atıyordum. Gelen giden görünsün paramızı birlikte değerlendirelim diye. Şimdi çalışmadığım halde aynı hayat standartını yaşıyorum. Eşimde bunun kapısını bana sonsuz açıyor, konuşması geçmiyor yani aramızda.

Ama gerçekten doğrusunu yapmak değilde ben gerçekten paramı harcamak istemiyorum diyen biriyseniz bence o kafada birini bulun. Bu ilişkinizde öyle ilerlemez gibi hissediliyor.

Kadının çalışmama özgürlüğü vardır ama erkeğin yoktur, bu bile erkeğin eve harcama yapmasını dolaylı yoldan zorunlu kılar zaten. Kanun dediğim yok zaten ama her şeyi başka yöne çekmekte usta olduğun için şaşırmadım
Yoo, erkek de gayet çalışmak istemiyorsa çalışmayabilir. Toplum tarafından çalışmak istemeyen bir kadına kıyasla daha fazla olumsuz tepki alır yalnızca. Kaldı ki bu bile yaşadığı çevredeki insanların görüşlerine göre değişebilir.

Konuya gelirsem; eğer benim param diyecekseniz karşınızdaki insanın parasında gözünüz olmamalı. Benim param, senin paran muhabbetleri beni inanılmaz itiyor.
Beni daha çok iten şey ise, kendimizi geliştirebilmek adına sınırsız kaynaklara sahip olduğumuz bu dönemde dahi erilliği maddiyata indirgeyen zihinler... üzülüyorum ya bu düşünceye. Hele ki kadınlar bunu yaptığında hiçbir şeyin değişmeyeceğine inanmaya başlıyorum.

Sevgiliniz bunu kendi diyebilir belki sen çalışmak zorunda değilsin diye ama sizin erillik bilmem ne diyerek kendi kendinize böyle bir şey söylemeniz manasız yahu. Böyle düşünen insanı bile gıcık edecek bir ince hesap, gaz verme şekli. Tuzlu suyla duş alıp disil enerjiyi fazla yayamadiysaniz demek ki sevgilinize işlememiş. 🫠

Keyifli bir evliliği olan biri olarak yazmak istedim size. Çünkü bir şeyleri düzgün yapmışım demek ki. Siz çalışmak istemediğinizde veya farklı bir durum olduğunda aynı refahı sürdürmek istiyorsanız eğer benim param dememeniz gerekir. Sizinde karşı tarafa bir şey olursa farklı bir kanaldan gelen para olduğunu ve evi bir şekilde döndürebileceği güvenini vermek gerekiyor. Eş olmak böyle bir şey. Para ortak olmalı ki sizde para olmadığında şartlar devam etsin. Genellikle bebek bakma isteğiyle işe dönme geciktiriliyor ve o zamanda kişsiel bir ekonomik özgürlüğünüz olmayacak en basitinden. Birikimde birlikte yapılır. Ben çalıştığım süreçte ki maaşım baya yüksek olmasına rağmen eşimin maaşı benden hep yüksekti para ortaktı hesaba atıyordum direkt. Mesela benim kalan bütün maaşım birikiyormuş, eşim o paraya muhtaç olduğundan veya onsuz ev geçindiremediği için atmıyordum yani paramız ortak olduğu için atıyordum. Gelen giden görünsün paramızı birlikte değerlendirelim diye. Şimdi çalışmadığım halde aynı hayat standartını yaşıyorum. Eşimde bunun kapısını bana sonsuz açıyor, konuşması geçmiyor yani aramızda.

Ama gerçekten doğrusunu yapmak değilde ben gerçekten paramı harcamak istemiyorum diyen biriyseniz bence o kafada birini bulun. Bu ilişkinizde öyle ilerlemez gibi hissediliyor.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için paramı harcamak istemiyorum diye bişey yok benim düşüncem bu yöndeydi yanlış mı düşünüyorum diye konu açtım yanlış düşünüyormuşum , burdaki seviyesizler karşılığında ne veriyorsunuz a kadar girdiler ,

Sevgiliniz bunu kendi diyebilir belki sen çalışmak zorunda değilsin diye ama sizin erillik bilmem ne diyerek kendi kendinize böyle bir şey söylemeniz manasız yahu. Böyle düşünen insanı bile gıcık edecek bir ince hesap, gaz verme şekli. Tuzlu suyla duş alıp disil enerjiyi fazla yayamadiysaniz demek ki sevgilinize işlememiş. 🫠
Zaten kendi dediiii bende ona istinaden böyle düşündüm

Evlenmeden önce okumanız gerekir diye düşünüp bırakıyorum.

Ticaret yapıyor Euro dolar bazında , benim kazandığım para onun için hiç bişey buna istinaden böyle düşündüm Şuan ticarete göre değişiyor bazen aylık 1 milyon bazen 600 değişiyor
Bu ticaret olaylarında insanlar birden dibe düşebilir o zaman ne yapacaksınız

Ticaret yapıyor Euro dolar bazında , benim kazandığım para onun için hiç bişey buna istinaden böyle düşündüm Şuan ticarete göre değişiyor bazen aylık 1 milyon bazen 600 değişiyor
aylik bir milyon kazanan adam senin 70 binlik maasina bakmaz bile. Genel olarak senin gibi dusunen kadinlara gicik oluyordur o yüzden soylemistir

Ha bir de sevgilin vergisini ne kadar ödüyor

Teşekkür ediyorum yorumunuz için paramı harcamak istemiyorum diye bişey yok benim düşüncem bu yöndeydi yanlış mı düşünüyorum diye konu açtım yanlış düşünüyormuşum , burdaki seviyesizler karşılığında ne veriyorsunuz a kadar girdiler ,
Seviyesizlikle ne alakası var yahu? Dümdüz bir soru. Siz sanıyor musunuz ki herhangi bir insan size karşılığını almadan bir şey verecek? Yok öyle bir dünya. O ancak belli bir yaşa kadar ebeveyn çocuk ilişkisinde olur ki bir yaştan sonra çocuklardan bile beklentimiz olur, saygılı davranmak, başarılı olmak, ev işlerinde sorumluluk almak gibi. Sizin de karşınızdaki insana bir şey vaat etmiş olmanız gerek. Adam bütün giderleri üstlenecekse sizin de bütün ev işlerini üstlenmeniz, her dediğini yapmanız, sözünden çıkmamanız, ailesine iyi gelin olmanız, kayınvalideye temizliğe gitmeniz gibi gibi şeyler yapmanız gerekecek ve beklenecek mesela. Bunlar sadece örnek. Ama karşılık olarak bir şey sunmanız beklenecek çünkü bedava peynir sadece fare kapanında olur.

X