Keyifli bir evliliği olan biri olarak yazmak istedim size. Çünkü bir şeyleri düzgün yapmışım demek ki. Siz çalışmak istemediğinizde veya farklı bir durum olduğunda aynı refahı sürdürmek istiyorsanız eğer benim param dememeniz gerekir. Sizinde karşı tarafa bir şey olursa farklı bir kanaldan gelen para olduğunu ve evi bir şekilde döndürebileceği güvenini vermek gerekiyor. Eş olmak böyle bir şey. Para ortak olmalı ki sizde para olmadığında şartlar devam etsin. Genellikle bebek bakma isteğiyle işe dönme geciktiriliyor ve o zamanda kişsiel bir ekonomik özgürlüğünüz olmayacak en basitinden. Birikimde birlikte yapılır. Ben çalıştığım süreçte ki maaşım baya yüksek olmasına rağmen eşimin maaşı benden hep yüksekti para ortaktı hesaba atıyordum direkt. Mesela benim kalan bütün maaşım birikiyormuş, eşim o paraya muhtaç olduğundan veya onsuz ev geçindiremediği için atmıyordum yani paramız ortak olduğu için atıyordum. Gelen giden görünsün paramızı birlikte değerlendirelim diye. Şimdi çalışmadığım halde aynı hayat standartını yaşıyorum. Eşimde bunun kapısını bana sonsuz açıyor, konuşması geçmiyor yani aramızda.
Ama gerçekten doğrusunu yapmak değilde ben gerçekten paramı harcamak istemiyorum diyen biriyseniz bence o kafada birini bulun. Bu ilişkinizde öyle ilerlemez gibi hissediliyor.