Erkek arkadaşımla geçen konuşma ..

Ya da parayla susturup hayatını yaşayacağı bir ev kadını :) temizlik yapılsın, çocuk bakılsın, annesine babasına gelin olsun ben de sesi çıktıkça ağzına para doldururum keyfime bakarım.

Bu aralar sosyal medyada böyle saçma bir akım varm adam yemiş içmiş masada bırakmış, kadın söylenerek odaya giriyor hizmetcin mi var vs diye, tabağın altında para çıkınca var tabi Kocacım sen ye iç diye parayı göğsüne koyuyor🤣
Ne korkunç bi akım bu 🤨
Ben üstteki mesajı yazarken zengin insanları düşündüm mesela sabancı falan, aileye bir kadın girecekse kılı kırk yarıyorlar. Üniversite diploması, iyi bir sosyal konum, prestij vs. Yani aileye bir şey katsın diye düşünüyorlar. Hiçbiri yoksa sessiz sakin her şeyi sineye çekecek bir tip istiyorlar. Her iki ihtimal de kadını küçük düşürüyor bence. Bu yüzden birbirinin dengi kişiler evlenmeli. Sırf şu para muhabbetini yapmamak için bile. Erkek aklı bu, bugün pahalı hediye getirir yarın eve uğramaz.

Ben de giderlerin çoğunun erkekte olması gerektiğini düşünüyorum. Kadın ister çalışır, ister çalışmaz. Çalışmayınca zaten evin yükü kadında oluyor. Evlilikten beklentilerinizi net bir şekilde konuşup ona göre adım atın

Ben tek kuruş vermem demedim ki benim kazandığımı birikim yaparım çocuğum olursa dedim o işi ben yapıyorum dedi ne dediğini anlayamadım
Çok özür dileyerek kendi görüşümü belirtmek istiyorum. Sevgilinizin ne demek istediğini anlamamış ve sorgulamamışsınız neden pekii? Karşınızdaki kişiyle evlenecek seviyedesinz ama her şeyi açık ve net bi şekilde konuşabilecek seviyede değil misiniz?

Ne anlamda dedi bunu o önemli Yani maaşını bana vereceksin, harcamaları da ben yaparım yatırımı da ben yaparım gibisinden mi dedi yoksa evlilikte ayrı gayrı olmaz hayat müşterektir anlamında mı dedi? Yani arada çok fark var. ve hassas bir konu, ne anlamda dediğini anlamadan yorum yapamayız bence yanlış olabilir.

Bunu istemiyor ki konu sahibi. Bütün hesapları o ödesin, bütün giderleri o karşılasın, bütün tatillere o götürsün, beni hediyelere boğsun ama benim param bana kalsın diyor.
sebep neymiş peki ?
bu kadın okuma yazma bilmeyen gruptan mıdır, bakıma mı muhtaçtır, yatalak hasta mıdır, veya fiziksel / zihinsel engelli midir nedir yani kendini erkeğe yıkmasının sebebi ?
çalışıp kendi parasını kazanan bir kadın neden tüm maddi sorumluluğu erkeğe yıkar hem de evlilikte ?
ondan sonra erkekler kadın arkadaşlardaki bu kusmuk kıvamındaki zihniyetler yüzünden para ve kadınlar arasında hiç hoşumuza gitmeyecek alakalar kuruyorlar

Merhabalar burdaki tecrübeli hanımların yorumlarına ihtiyacım var , Öncelikle bir ilişkim var artık evlilik konuları konuşmaya başladık , Erkek arkadaşımın durumu benden kat kat iyi bi iş kurdu , bende yıllardır. Çalışıyorum kazancım ortalama ama piyasaya göre oldukça yüksek , tanıdığımış olduğumuz bir çifttin maddi problemleri yüzünden yapmış olduğum bir yorum oldu ve erkek arkadaşıma dedim ki ‘ Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için , Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum dedi , ben birikim yaparım dediğim de onları da yapıyorum ben gibi bir yorum yaptı . İstersen çalışmayabilirsin ihtiyacımız yok ama çalışıyorsan senin benim param muhabbeti saçma dedi .. Benim düşüncem yanlış mı ? siz tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum ..
Bence de kadın evi geçindirmek zorunda değil . Ama erkekler de eskisi gibi değil . Şu an tüm erkekler çalışan , para kazanan kadın istiyor . Onun durumunun çok çok iyi olması bunu değiştirmiyor maalesef . Yine sizin aldığınız paraya ortak olmak istiyorlar . Ki ayrı gayrı oldu mu o evlilik tam evlilik gibi de olmuyor . Ve inanın çoğu konuşma havada kalıyor en azından dürüst davranmış sevgiliniz şimdiden fikrini söylemiş .

Merhabalar burdaki tecrübeli hanımların yorumlarına ihtiyacım var , Öncelikle bir ilişkim var artık evlilik konuları konuşmaya başladık , Erkek arkadaşımın durumu benden kat kat iyi bi iş kurdu , bende yıllardır. Çalışıyorum kazancım ortalama ama piyasaya göre oldukça yüksek , tanıdığımış olduğumuz bir çifttin maddi problemleri yüzünden yapmış olduğum bir yorum oldu ve erkek arkadaşıma dedim ki ‘ Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için , Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum dedi , ben birikim yaparım dediğim de onları da yapıyorum ben gibi bir yorum yaptı . İstersen çalışmayabilirsin ihtiyacımız yok ama çalışıyorsan senin benim param muhabbeti saçma dedi .. Benim düşüncem yanlış mı ? siz tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum ..
Valla yanlış her duydunuz şeyi ezberlemeyi bırakın ay eril ay dişil erkek verir kadın alır kardeşim o zaman çalışma dişi çalısırmı erkek çalışır kadın çalışırsa tabiki verecek ortak olacak o kadar haklı ki karşı taraf ikiniz aynı emeği vereceksiniz ama biri her şeyile bas edecek diğeri ojemin rengine bak deyip gezecek saçma canım bu düşünceleri size milletin dayatmalarını bırakın her ilişki kendine has ve özeldir. Sen ev işi yapacaksan o getirecek ama her iki kişi çalışacaksa tabiki giderler ortak karşılanacak tamamiyle partnerin gibi düşünüyorum .

Ne korkunç bi akım bu 🤨
Ben üstteki mesajı yazarken zengin insanları düşündüm mesela sabancı falan, aileye bir kadın girecekse kılı kırk yarıyorlar. Üniversite diploması, iyi bir sosyal konum, prestij vs. Yani aileye bir şey katsın diye düşünüyorlar. Hiçbiri yoksa sessiz sakin her şeyi sineye çekecek bir tip istiyorlar. Her iki ihtimal de kadını küçük düşürüyor bence. Bu yüzden birbirinin dengi kişiler evlenmeli. Sırf şu para muhabbetini yapmamak için bile. Erkek aklı bu, bugün pahalı hediye getirir yarın eve uğramaz.
Malesef...

sebep neymiş peki ?
bu kadın okuma yazma bilmeyen gruptan mıdır, bakıma mı muhtaçtır, yatalak hasta mıdır, veya fiziksel / zihinsel engelli midir nedir yani kendini erkeğe yıkmasının sebebi ?
çalışıp kendi parasını kazanan bir kadın neden tüm maddi sorumluluğu erkeğe yıkar hem de evlilikte ?
ondan sonra erkekler kadın arkadaşlardaki bu kusmuk kıvamındaki zihniyetler yüzünden para ve kadınlar arasında hiç hoşumuza gitmeyecek alakalar kuruyorlar
Erillik böyle olurmuş 🙄 Diğer türlü erilliği düşermiş adamın.

Bence de kadın evi geçindirmek zorunda değil . Ama erkekler de eskisi gibi değil . Şu an tüm erkekler çalışan , para kazanan kadın istiyor . Onun durumunun çok çok iyi olması bunu değiştirmiyor maalesef . Yine sizin aldığınız paraya ortak olmak istiyorlar . Ki ayrı gayrı oldu mu o evlilik tam evlilik gibi de olmuyor . Ve inanın çoğu konuşma havada kalıyor en azından dürüst davranmış sevgiliniz şimdiden fikrini söylemiş .
Erkekler eskisi gibi değil çünkü dünya eskisi gibi değil. Tek maaşla ev geçindirmek çocuk büyütmek çok mümkün değil.

Konudaki adama gelirsek o gelir seviyesindeki bir adamın çevresi belli bir statüdedir zaten. Siz hiç sabancılardan, koçlardan bir kadının çalışmadığını gördünüz mü? Çalışmak, iş, meslek bir statü sembolüdür. Bir topluluğa girdiğinizde sorulan ilk sorulardan biridir mesleğiniz.

Allah aşkına biri bana erilliğin ne olduğunu ne işe yaradığını anlatabilir mi? Ben gerçekten hiç anlamıyorum bunu.

Yani ben eşimden fazla kazanıyorum, aslında hiç çalışmasa bile olur ama kendisi işini seviyor ve çalışmayı tercih ediyor. Gelir giderimiz, yatırımlarımız, harcamalarımız ortada ve ortak. Çocuk bakımı ve ev işleri de ortak..

E şimdi benim kocam eril değil miiii :)))) Kocamın erilliğine zeval mi geldi, nolduuu?

X