Erkek arkadaşımla geçen konuşma ..

Ticaret yapıyor Euro dolar bazında , benim kazandığım para onun için hiç bişey buna istinaden böyle düşündüm Şuan ticarete göre değişiyor bazen aylık 1 milyon bazen 600 değişiyor
Bu kadar para kazanan adam eş seçiminde belli şeyler arar normalde. Gelirini daha çok yükseltecek bir yatırım şansı, işinde önemli bir rol alacak bir donanım, prestijini yükseltecek bir sosyal konum, pasaport avantajı vs.

Bu kadar para kazanan adam eş seçiminde belli şeyler arar normalde. Gelirini daha çok yükseltecek bir yatırım şansı, işinde önemli bir rol alacak bir donanım, prestijini yükseltecek bir sosyal konum, pasaport avantajı vs.
Enercii olup uçup gitmesin de..... Ayda 1 milyon kazanmak herkesin işi değil sonuçta

Merhabalar burdaki tecrübeli hanımların yorumlarına ihtiyacım var , Öncelikle bir ilişkim var artık evlilik konuları konuşmaya başladık , Erkek arkadaşımın durumu benden kat kat iyi bi iş kurdu , bende yıllardır. Çalışıyorum kazancım ortalama ama piyasaya göre oldukça yüksek , tanıdığımış olduğumuz bir çifttin maddi problemleri yüzünden yapmış olduğum bir yorum oldu ve erkek arkadaşıma dedim ki ‘ Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için , Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum dedi , ben birikim yaparım dediğim de onları da yapıyorum ben gibi bir yorum yaptı . İstersen çalışmayabilirsin ihtiyacımız yok ama çalışıyorsan senin benim param muhabbeti saçma dedi .. Benim düşüncem yanlış mı ? siz tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum ..
Tabi ki yanlış ohh erkek evi geçindirsin, sizin ihtiyaçlarınızı karşılasın siz birikim yapın. Ee bu durumda adam size bakmak için mı evlenecek yani. Hayat sadece ev işi yaparken değil para kazanırken de müşterek olmalı.

Zaten kendi dediiii bende ona istinaden böyle düşündüm
Sizinki ince hesap, kendini akıllı sanma oluyor biraz ama böyle sosyal medya ilişki uzmanlarının etkisinde kalmış kadın modeli gibi olmuşsunuz. Dediğiniz gibi çok iyi kazanıyorsa zaten sizin maaşınız üstünden bir plan yapma gereği duymaz sevgiliniz ama niyet önemli.

Ticaret yapıyor Euro dolar bazında , benim kazandığım para onun için hiç bişey buna istinaden böyle düşündüm Şuan ticarete göre değişiyor bazen aylık 1 milyon bazen 600 değişiyor
E siz neyden cekiniyorsunuz anlamadim. 1 milyonluk adam sizin calistiginiza ortak olmaya merakli midir sizce? Adam dertlense yeri, ben o kadar calisiyorum kadin harciyor diye. Onun kazandiginin yaninda cucuk kadar sizin maas. Ama gun gelir devran doner. Ticaret bu, iflas da edebilir. O zaman siz maasiniza ortak etmeyecek misiniz adami? Ne halin varsa gor mu diyeceksiniz?

E siz neyden cekiniyorsunuz anlamadim. 1 milyonluk adam sizin calistiginiza ortak olmaya merakli midir sizce? Adam dertlense yeri, ben o kadar calisiyorum kadin harciyor diye. Onun kazandiginin yaninda cucuk kadar sizin maas. Ama gun gelir devran doner. Ticaret bu, iflas da edebilir. O zaman siz maasiniza ortak etmeyecek misiniz adami? Ne halin varsa gor mu diyeceksiniz?
Erilliği düşer parası olmazsa. O yüzden tabi ki ne halin varsa gör diyecek konu sahibi 🙄

Ya şimdi aylık 1 milyon kazanç çok yüksek yani o adamın zaten senin parana ihtiyacı olmaz benim parama ihtiyacın yok zaten benimki bana kalsın da göze parmak sokar gibi söylenmez.

Bu arada eşin ultra zengin olsa da bazı ödemelerini sen yapmalısın çalışıyorken. Faturalar olur işten gelirken eve alınan mutfak malzemesi olur eşin teklif etmese bile sen teklif et yani bu ilişkiye bu eve benim de katkım var demek yani sana saygı duyulmasını sağlar.

Ya şimdi aylık 1 milyon kazanç çok yüksek yani o adamın zaten senin parana ihtiyacı olmaz benim parama ihtiyacın yok zaten benimki bana kalsın da göze parmak sokar gibi söylenmez.

Bu arada eşin ultra zengin olsa da bazı ödemelerini sen yapmalısın çalışıyorken. Faturalar olur işten gelirken eve alınan mutfak malzemesi olur eşin teklif etmese bile sen teklif et yani bu ilişkiye bu eve benim de katkım var demek yani sana saygı duyulmasını sağlar.
Adam "Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum" dediği için bu milyon kısmı bana pek geçmedi aslında. 200-300 falandır maksimum.

evlenmek demek artık hayatı birleştirmek demektir
hayat birleştiriyorsun da para birleştirmek mi saçma geliyor ? olmaz öyle
evlendiği halde senin paran benim param ayrımı yapan insanlar dışarıda beraber yemek yedikleri zaman hesabı ayrı ayrı mı ödüyor acaba mesela :KK70:
ya da bi tatile çıkacakları zaman taraflardan birinin arabası varsa o arabayla, diğeri otobüsle mi gidiyor
çünkü senin paran benim param mantığı uygulanacaksa her şeyde geçerli olmalı o halde
para ayırıp duracaksanız neden evleniyorsunuz sevgili olarak takılın gitsin
çook saçma

Böyle düşünmemin nedeni erkek arkadaşımın durumunun çok çok iyi olması ,
Yani adam bütün kazandığını sizin önünüze sersin,evi ,birikimi her türlü masrafı ödesin sizde şıkır şıkır aldığınız maaşı kızlarla cafede ezin, adamın aklı varsa kaçsın sizden..... siz somurulecek intagramlarda bol bol paylaşım yapıp evin hiç bir sorumluluğunu almayacaksiniz.Bu evlilik değil,aşk değil bu tek taraflı anlaşma......

Merhabalar burdaki tecrübeli hanımların yorumlarına ihtiyacım var , Öncelikle bir ilişkim var artık evlilik konuları konuşmaya başladık , Erkek arkadaşımın durumu benden kat kat iyi bi iş kurdu , bende yıllardır. Çalışıyorum kazancım ortalama ama piyasaya göre oldukça yüksek , tanıdığımış olduğumuz bir çifttin maddi problemleri yüzünden yapmış olduğum bir yorum oldu ve erkek arkadaşıma dedim ki ‘ Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için , Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum dedi , ben birikim yaparım dediğim de onları da yapıyorum ben gibi bir yorum yaptı . İstersen çalışmayabilirsin ihtiyacımız yok ama çalışıyorsan senin benim param muhabbeti saçma dedi .. Benim düşüncem yanlış mı ? siz tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum ..
Bu tarz düşüncelerde yanlış doğru olmaz. Herkesin yaşama şekli,hayata bakışı farklıdır. Yetiştiğin ortam,hayatı algılayış şeklim vesaire bunlar senin düşüncelerine tuğlalar koyar sonunda da duvarın şekillenir.
Ben de eşim de de evi asıl geçindirme görevi olanın erkek olduğunu,ev düzeninden sorumlu olanın da kadın olduğunu düşünüyorduk. Ortak düşüncemiz bizi bu konuda 12 yıldır hiç zorlamadı. Bizim düşüncemiz doğru demiyorum/yanlış da demiyorum. Biz bu düşünceleri seçtik.
Erkek erkek arkadaşının düşünce yapısı sana uymuyorsa zorlama

evlenmek demek artık hayatı birleştirmek demektir
hayat birleştiriyorsun da para birleştirmek mi saçma geliyor ? olmaz öyle
evlendiği halde senin paran benim param ayrımı yapan insanlar dışarıda beraber yemek yedikleri zaman hesabı ayrı ayrı mı ödüyor acaba mesela :KK70:
ya da bi tatile çıkacakları zaman taraflardan birinin arabası varsa o arabayla, diğeri otobüsle mi gidiyor
çünkü senin paran benim param mantığı uygulanacaksa her şeyde geçerli olmalı o halde
para ayırıp duracaksanız neden evleniyorsunuz sevgili olarak takılın gitsin
çook saçma
Bunu istemiyor ki konu sahibi. Bütün hesapları o ödesin, bütün giderleri o karşılasın, bütün tatillere o götürsün, beni hediyelere boğsun ama benim param bana kalsın diyor.

Evet bu kafadaydım yanlış mı düşünüyorum diye konu açtım
bu isi dogrusu yanlisi yok. karsinizdaki kisiyle konusup beklentlerini soracaksiniz, siz de beklentilerinizi soyleyeceksiniz.

ben erkek olsam ve karsimdaki kisiyle geleneksel roller uzerine anlassam, karsimdaki kadinin da ev ve cocuk konusunda daha buyuk oranda sorumluluk almasini beklerdim.

Bizim evde evi eşim geçindirir. Kirayi faturalari oder market alisverislerini yapar ustune artan parayi biriktireyim diye verir. Ben de calisiyorum kredi kartim var maasimla onu oduyorum. Araba aldik onun kredisini ödüyorum. Kredi kartimin limiti az cok pahali olmayan ihtiyaclari benim kartimdan aliyorum bebek bekliyoruz ihtiyaçlarını karttan ben aliyorum kalırsa da birikime atıyorum. Yani ikimizin de geliri gideri bellidir. Artan hersey ortak olarak birikir. Ben alisveris yaomayi cok sevdigim icin daha sınırlı bi kart kullanmayı kendim seçtim. Ama sabit giderleri o ödüyor çünkü ucretsiz izin alacagim ve daha vazgecilebilir gider kalemleri bende. Bu arada esimin maasi benimkinin 2 katı ama öyle bir dünya yok yani ben gidip kendi maasimi bitirip eve, sevdigim adama, çocuğuma hic bi katki saglamamak icin okumadim.

Evlilikte her konu da kadın erkek eşittir ayrım olamaz gibi söylemlerde bulunup konu maaşlara gelince maaşım benim kimseye vermem diyip evlenip iki kişilik hayat kuranlara hep şaşırmışımdır🤣🤣
Evlilik 2 kişinin birlikte bir hayat sürmesidir karşı taraf ne kadar para alırsa alsın tutup hayır sen kendi paranı da ver dememiş adam zaten o kadar para kazanan insan tutup sizden para istemez , siz yanlış bir cevap vermişsiniz adama .

Ya da parayla susturup hayatını yaşayacağı bir ev kadını :) temizlik yapılsın, çocuk bakılsın, annesine babasına gelin olsun ben de sesi çıktıkça ağzına para doldururum keyfime bakarım.

Bu aralar sosyal medyada böyle saçma bir akım varm adam yemiş içmiş masada bırakmış, kadın söylenerek odaya giriyor hizmetcin mi var vs diye, tabağın altında para çıkınca var tabi Kocacım sen ye iç diye parayı göğsüne koyuyor🤣

Yok kendisi bana oldukça pahalı hediyelerde alıyor harcıyor yani
Ne güzel adam paranın hesabını yapmıyor size karşı, siz de yapmamalısınız. Ayrıca zaten sizden fazla kazanıyormuş, bugün benim param ayrı derseniz yarın öbür gün ondan ev giderleri dışında para istediğinizde o da size kendi parandan harca der.

Neyin ticaretini yapıyor acaba çok merak ettim? Hayır o kadar para varsa belki biz de yaparız.

X