Erkek arkadaşımla geçen konuşma ..

Kadın bir kuruş bile vermek zorunda değil tehlikeli bir bakış açısı. Evlilik varsa her şey ortaktır. Böyle yazınca konu çok farklı yerlere uzanıyor çünkü.
Ben tek kuruş vermem demedim ki benim kazandığımı birikim yaparım çocuğum olursa dedim o işi ben yapıyorum dedi ne dediğini anlayamadım

Bilmiyorum. Bu evlilik değil, ev arkadaşlığı ve sevgililik karışımı gibi duruyor. Sevgiliniz öyle bir düşüncede değil gibi görünüyor.
Ev arkadaşlığında herkes kendi giderlerini kendi karşılar yahu. Bu ebeveyn çocuk ilişkisi olur olsa olsa.

Ben tek kuruş vermem demedim ki benim kazandığımı birikim yaparım çocuğum olursa dedim o işi ben yapıyorum dedi ne dediğini anlayamadım
Bu mesajımı ilgili mesaja cevaben yazmıştım. Başka bir yorumdu. Ya birikim falan onları da geçin ince ince adamın gelirini planlamışsınız. Dile getirmeseniz o da belki paranızı istemezdi zaten. Bu şekilde konuşunca hesapçı durumuna düştünüz hiç gereği yokken.

Böyle yazınca da sırf parası için evlenmek istiyormuşsunuz gibi oldu 😂 bu da iyi bir şey tabi, en azından dürüstsünüz.
Evet ben kendisinede söylüyorum erkek benden çok daha güçlü olmalı diye tercihim bu yönde bu konudan dolayı tabiki ilişkimi bitirmem sadece düşünce yapım bu şekildeydi yanlış mı düşünüyorum diye bu konuyu açtım yanlış düşünüyormuşum 😀

Adam sizden ayrılmaya karar verirse; hediyelerini geri isterse şaşırmayın.
Bu muhabbetin üstüne aldı son hediyesini , tabiki de herkes aynı düşüncek diye bişey yok erkek parası yiyen bi ksdın olsaydım çalışmam deyip evde otururdum , hayat müşterek kadının herzaman bi güvencesi olması düşüncesi ile bu kafadaydım

Bu muhabbetin üstüne aldı son hediyesini , tabiki de herkes aynı düşüncek diye bişey yok erkek parası yiyen bi ksdın olsaydım çalışmam deyip evde otururdum , hayat müşterek kadının herzaman bi güvencesi olması düşüncesi ile bu kafadaydım

İnsanın kendisini maddi güvenceye alması evliliğinde sevgililiğinde parasını ay senin paran benim parammm diye ayırması değildir.

Evet ben kendisinede söylüyorum erkek benden çok daha güçlü olmalı diye tercihim bu yönde bu konudan dolayı tabiki ilişkimi bitirmem sadece düşünce yapım bu şekildeydi yanlış mı düşünüyorum diye bu konuyu açtım yanlış düşünüyormuşum 😀
Ne karşılığında adamın maddi imkanlarını talep ediyorsunuz peki? Karşılığında siz ne vereceksiniz?

Iyi de işleri sonsuza kadar iyi gidecek diye garantisi mi var? Sizden "güçsüz" duruma gelirse ne yapacaksınız? Geçici de olabilir, sürekli de olabilir.

Hep kendi çalışan biriysen ki hiç sanmıyorum, para kazanmanın geçinmenin zor olduğunu biliyorsundur. Senin mantığınla bakarsak bu adamında kendine denk birini bulması gerek maddi açıdan.
Zor olduğunu bildiğim için bu düşüncedeydim . Zaten konu açmamın nedeni de yanlış mı düşünüyorum diye

Merhabalar burdaki tecrübeli hanımların yorumlarına ihtiyacım var , Öncelikle bir ilişkim var artık evlilik konuları konuşmaya başladık , Erkek arkadaşımın durumu benden kat kat iyi bi iş kurdu , bende yıllardır. Çalışıyorum kazancım ortalama ama piyasaya göre oldukça yüksek , tanıdığımış olduğumuz bir çifttin maddi problemleri yüzünden yapmış olduğum bir yorum oldu ve erkek arkadaşıma dedim ki ‘ Evi erkek geçindirmeli kadın çalışmalı ama bir mecburiyeti olmamalı evde erkeğin eril olması için , Evlilikte senin benim param olmamalı katılmıyorum dedi , ben birikim yaparım dediğim de onları da yapıyorum ben gibi bir yorum yaptı . İstersen çalışmayabilirsin ihtiyacımız yok ama çalışıyorsan senin benim param muhabbeti saçma dedi .. Benim düşüncem yanlış mı ? siz tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istiyorum ..

Hayat müşterek kısmını göremedim konunuzda. O zaman evlilik düşüncesini silin aklınızdan. Kendinize ailenizden ayrı bir ev tutup, yaşayın. Paranızın zorunlu giderler sonrası kalan kısmını istediğiniz gibi değerlendirin.

Erkek arkadaşınızın mesleği sizin mesleğiniz ne ? Bir de o taraftan bakmak lazım çünkü. Yaşlarınız kaç ?

Yanlış düşünüyorsun şevval. Adamın kazancı iyi diye evi o geçindirsin ben sadece harcayayım birikim yapayım nasıl bir mantık? Evlenirsin bakarsın para durumuna göre gelişine göre karar verirsiniz. Yeri gelir sen ödemeler yaparsın yeri gelir o. Sen daha evlenmeden don biçmişsin. Biraz daha bunu belli edersen hediyeleri geri alıp senden ayrılabilir bilgin olsun

X