- 19 Mayıs 2020
- 47.241
- 212.181
- 548
- Konu Sahibi dalinkokusu23
-
Bunlar 1000 yıllık komşu ama anladığım kadarıyla, akraba gibi bişey olmuşlar artık. Şimdi olay kapansa yarın bu takık dayının napacağı belli olmaz, ailesinin olaylara olan tavrı da. Her türlü ortalık kokacak, şimdi ortaya dökülse de, sonra ortaya dökülse de. Haberin konu sahibine geliş şeklinden yola çıkarak, rahat durmayacaklar diyorum.Desinler,açıklayıp aile faciasına sebep olmaktan iyidir. Yarın aman kol kırılır yen içinde kalır derler,aile bizim aile der kapatırlar,konu sahibi dayıya asıldı olur.
Bir de kendi bulduğu erkek arkadaş meselesinde aileleri araya sokmayı doğru bulmuyorum ben,niye ayaklandırıyor ki herkesi,sanki görücü usulüymüş gibi. Erkek arkadaşı bulan kendisi,aileler işin içine sokulmamalı. Yarın biri dese ki sen buldun eş adayını ne diye bizi ayaklandırdın deseler de hoş olmaz.
Bir akraba kızı karşısına alıp bunları konuşabiliyorsa yeteri kadar içli dışlı olunmuştur zaten, belli ki herkes birbirini tanıyor. Yüzük formalite olacak, düğün hazırlıklarının ilk adımı kabul edilecek. Neden duyulmasın ki, duyulsun da yarın kopacak kıyamet bir an önce kopsun.Desinler,açıklayıp aile faciasına sebep olmaktan iyidir. Yarın aman kol kırılır yen içinde kalır derler,aile bizim aile der kapatırlar,konu sahibi dayıya asıldı olur.
Bir de kendi bulduğu erkek arkadaş meselesinde aileleri araya sokmayı doğru bulmuyorum ben,niye ayaklandırıyor ki herkesi,sanki görücü usulüymüş gibi. Erkek arkadaşı bulan kendisi,aileler işin içine sokulmamalı. Yarın biri dese ki sen buldun eş adayını ne diye bizi ayaklandırdın deseler de hoş olmaz.
Valla korkunç şeyler. Ben ilk eşimden ayrıldıktan sonra aynı mahallede oturduğumuz arkadaşımın evli abisi bana sosyal medyadan ulaşıp aşık olduğunu niyetinin de kötü olmadığını söyledi. ne iyi niyetli adam (!) zor def ettim. Aynı mahalledeyiz anlaşılacak diye ödüm koptu. Anneme bile söyleyemedim. Çok zor bir durum suçsuzsun mahsumsun ama hep tedirgin hep gardını alarak yaşamak zorunda olacaksın. Yakınınıza taşınmış bir de terbiyesiz adam. Üstelik evine de girip çıkar birşey de diyemezsin. Dayı ya yani
Erkek arkadaşımı çok seviyorum ve uzun zamandır beraberiz bir aile dostumuz vesilesiyle daha üniversiteye başlamadan önce tanıştık ve arkadaştık. Sonradan duygusal bir ilişkiye evrildi aramızdaki arkadaşlık.
Desinler,açıklayıp aile faciasına sebep olmaktan iyidir. Yarın aman kol kırılır yen içinde kalır derler,aile bizim aile der kapatırlar,konu sahibi dayıya asıldı olur.
Sorma bir de niyetim kötü değil diyor ne olabilir başka pislik herif. Karısını da görüyorum arada nasılsın diye konuşuyorum kadıncağızın haberi yok dünyadan.Evli adamın aşık olduğunu ilan etmesindeki iyi niyet nasılmış acaba? İkinci eşi mi yapacaktı? Ciddi düşünüyorum gibisinden. Bu mu iyi niyet? Kötü niyetli olsa ne olacaktı? Elinde çkü gelecekti herhalde
Konu ayrılığa gidecekse gerekçe göstermeye gerek yok bence. Ayrıldım der bırakırım,kime ne hesap vermek zorundayım ki. Ne ailesini muhatap alırım ne dayısının bilmem neyini. Adamı arar ayrılırım bitti gitti çok da uzatmaya gerek yok benceBir akraba kızı karşısına alıp bunları konuşabiliyorsa yeteri kadar içli dışlı olunmuştur zaten, belli ki herkes birbirini tanıyor. Yüzük formalite olacak, düğün hazırlıklarının ilk adımı kabul edilecek. Neden duyulmasın ki, duyulsun da yarın kopacak kıyamet bir an önce kopsun.
Yani ayrılacaksa da gerekçe göstermeye gerek yok bence. Bitti der bırakırım. Diğer konulara girmeye gerek görmek şahsen.Erkek arkadaşını kendi bulmamış zaten. Ancak ne olursa olsun öncelikle adamla konuşmalıydı.
Yani ayrılacaksa da gerekçe göstermeye gerek yok bence. Bitti der bırakırım. Diğer konulara girmeye gerek görmek şahsen.
Ben de konunun gereksiz uzadığını düşünüyorum. Eğer ki ayrılacaksa ne diye milleti toplar ki bir insan,içten içe ikna edilmeyi mi bekliyor konu sahibi anlayamadım. Görüş farkı elbetteKız 25, adam 27 yaşında. Adamın konudan haberi yok; ailenin kadınları toplanma kararı alıyor ve konuyu gereksiz yere dallandırıp budaklandırmayı seçiyorlar.
Sonunda ayrılık düşüncesi varsa, ailenin kadınları neden toplanıyorlar; anlam veremedim.
Kadının, adamla konuşmak yerine; adamın ailesiyle konuşmayı tercih etmesi adamın üzüntüsünü hafifletir en azından.
Dayı kimseye yürümedi kiArkadaşlar direk kız gidip söylese adam ne yapacaktı? Gidip dayısına en iyi ihtimal saldırdı . E dayicigim sende benim müstakbel nişanlıma yürümüşsun ama o beni seçtiğğ diyecek halı yok . Yani normal bir insan bu durumda oturup tepkisiz kalamaz. Bu sefer de olay karakolluk olsa daha büyük rezillik . Ama bu işte bir iş var oğullarına haber vermiyorlar . Konu sahibi sevgilisini de cagirmaliydi
Yok artık daha neler ?Aileye zarar gelmemesi (kalabalık ve nüfuslu bir ile olduğundan dolayı) için kendimi geri çekmem daha doğrusu nişan yapmamam gerektiğini söyledi kardeşi kardeşe kırdırtma gibisinden şeyler söyledi ama benim bir suçum yok ki bu konuda bana söz verdirdi bu konuyu kapatacağıma dair vs.
Yürümese milletle haber göndermez . Gerçi şöyle de düşünüyor olabilir benim olmadıysa yegenimle de olmasın .Dayı kimseye yürümedi ki
Giderim buralardan demiş. Ben anlamadım her şey olabilirYürümese milletle haber göndermez . Gerçi şöyle de düşünüyor olabilir benim olmadıysa yegenimle de olmasın .
Ben daha o kadın benimle konuşurken bı bahaneye tuvalete kalkar hemen cagiridrdim sevgilimi yanıma.Yahu nişanlı sözlü bile değilsiniz, aranızda resmi hiç bir şey yok. Olsa bile nedir bu sülalenin tüm kadınlarını toplayıp konsey kurmak? Ben erkek arkadaşınızın yerinde olsam ayrılırdım sizden. Hiç bir şeyden haberi yokken birden kız arkadaşı "bir kaç gün beni arama kafamı toparlayacağım" diyor. Hiç mi inancınız güveniniz yoktu bu çocuğa? Siz böyle her sorununuzda herkesi toplayıp onlara mı çözdürüyorsunuz ? Erkek arkadaş nişanlı ya da koca, bu kişi sizin tek muhatabınız. Onun da muhatabı sizsiniz. İkiniz konuşup tartışıp ya çözersiniz ya ayrılırsınız. Bu nedir; iki anneanne iki anne ve teyzeler toplanıyor. Babalarınız niye eksik kalıyor onu anlamadım.
Evet ortada pis zihniyetli uzak durulması gereken bir dayı var, niye sevgilinizle konuşmuyorsunuz da anneleri hatta anneanneleri çarpıştırıyorsunuz? Sevgilinize niye bir şans vermediniz? Sessiz sedasız bitirmek varken iki tarafta da aile faciası yaratmanın anlamı ne? Kriz yönetiminiz 0. İlk yapmanız gereken sevgilinizle konuşmakken ortalığı ayağa kaldırın.
Ayrıca o dayı denen kişi birinin oğlu diğerinin kardeşi. Siz böyle tam kadro karşılarına çıkınca içgüdüsel olarak savunmaya bile geçebilirler.
Bunlar 1000 yıllık komşu ama anladığım kadarıyla, akraba gibi bişey olmuşlar artık. Şimdi olay kapansa yarın bu takık dayının napacağı belli olmaz, ailesinin olaylara olan tavrı da. Her türlü ortalık kokacak, şimdi ortaya dökülse de, sonra ortaya dökülse de. Haberin konu sahibine geliş şeklinden yola çıkarak, rahat durmayacaklar diyorum.
ben de aileye soylenmesini dogru buluyorum, cunku kucuk bir yer, herkes tanidik... zaten problem de herkesin ic ice olmasi, yoksa dayiyi nereden gorecek diye dusunulebilir. ama dayi cocugun abisi gibiymis, beraber kalmislar vs vsDesinler,açıklayıp aile faciasına sebep olmaktan iyidir. Yarın aman kol kırılır yen içinde kalır derler,aile bizim aile der kapatırlar,konu sahibi dayıya asıldı olur.
Dayının bir gram iyi niyeti yokGiderim buralardan demiş. Ben anlamadım her şey olabilir
bir ihtimal kaydeden kisi dayidan habersiz kaydetmis olabilir, isi bozmak icin de kiza dinletmistir.Yürümese milletle haber göndermez . Gerçi şöyle de düşünüyor olabilir benim olmadıysa yegenimle de olmasın .
ben de aileye soylenmesini dogru buluyorum, cunku kucuk bir yer, herkes tanidik... zaten problem de herkesin ic ice olmasi, yoksa dayiyi nereden gorecek diye dusunulebilir. ama dayi cocugun abisi gibiymis, beraber kalmislar vs vs
Ama bakın şöyle bir detay varAileye zarar gelmemesi (kalabalık ve nüfuslu bir ile olduğundan dolayı) için kendimi geri çekmem daha doğrusu nişan yapmamam gerektiğini söyledi kardeşi kardeşe kırdırtma gibisinden şeyler söyledi ama benim bir suçum yok ki bu konuda bana söz verdirdi bu konuyu kapatacağıma dair vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?