- Konu Sahibi Araftaki35
-
Bu iliskiye bosandiktan ne kadar sure sonra basladiniz?En başlarda evlilik konusuna kadar her şey mükemmeldi bizde sevdiğim en büyük şey iletişimiz onun sorun çözücü olmasıydı ama şuan ilişkimiz çok kötü durumda ayrılıyorum iletişim kurmuyorum ama karşıma çıkıp gelince dayanamıyorum o da bunu biliyor benim kendimdeki gücü toplayıp tamamen bırakmam lazım bunun da farkındayım gururumu yeterince ayaklar altına aldım
başkasını bulamama korkusu sizi kötü erkeklere mahkum ediyor. nesine pişman olacaksın acaba. ayrıl kurtul
Boşanalı 6 sene olmak üzereBu iliskiye bosandiktan ne kadar sure sonra basladiniz?
Genel olarak, kadinlar olarak, uzun ve yipratici bir iliskiden ciktiktan sonra tam olarak kendimizi toparlayamadan baska bir iliskiye basliyoruz ve bu iliski cogunlukla en toksik iliski oluyor. Birakmasi zor oluyor. Biraz gurur da yapiyoruz galiba. Bir oncekini yurutemedim diyip orada davrandigimizin tam tersini bile davrandigimiz oluyor. Bu sebeple mi sessiz ve manipule edilen tarafta kaldiniz. Bir onceki evliliginizde cok mu kavga oldu?
Bu toplumda evlenip boşanmış kadın olmak çok zor evlenmeyip hayatım boyunca dost hayatı yaşasam bu sefer de farklı gözle görülür yorumlanır ama ben bu konuda kimin ne dediğinden çok ilişkiyi bu hale benim evlilik baskılarım mı getirdi demekten kendimi alamıyorum bu şekilde bir belirsizlik için de de devam edemiyorumDaha önce evlilik yapan kadınlara, 'tekrar niye evlilik istiyorsun, evlilik kadın için yük' gibi söylenen laflar artık can sıkıcı olmaya başladı. Boşanmış bir kadın evlilik konusu açtığı an başlıyorlar sorunları sıralamaya.
Hesabı ödeten, para lafı yapan hiçbir erkek iyi bir eş olamaz , aklın varsa evlenmezsin , yaşayacağın şeyler bariz ortada , adam özensiz, ilgisiz ve cimri , bir de çocuğu var , bu ilişkide sizin menfaatinize göre tek iyi birşey yok , karısı durduk yere boşamamıştır bu adamı , belli sorunlu birisi , uzak dur derim ...Merhaba sevgili üyeler
Yıllardır forumu sadece uzaktan takip ediyordum. Daha önce konumu bilenler bilir 6 sene önce boşandım zor bir evlilikten çıktım şuan hayatımda bir senedir görüştüğüm biri var o da hemen hemen aynı yıllarda boşanmış 10 yaşında bir kızı var.
boşandıktan sonra kendi hayatına bakması onun içinde çok zor olmuş sonra hayatına bir sürü kişi almış evlilik hiç düşünmemiş. İlk başlarda ben çok etkilenmemiştim iyi biri olduğu olduğu için şans verdim sonra ilgisiyle bende onu çok sevdim ve evlilik düşünmeye başladım ilk başlarda hep kendi bahsederken sonra durum tersine döndü 6. Aydan sonra artık ben o konuşmadıkça evlilikten konuşan taraf oldum ve zamanla ilişki de kendimi güvende hissedemedim. Her konuşmaya çalışmamda bahaneleri vardı maddi sonra sağlık vs tartışmalarımız hep bu konu üzerinden oluyordu bana sürekli Ocak şubat gibi sana en iyi şekilde evlenme teklifi edeceğim borçlarımın büyük kısmı o zamana bitiyor san layık olsun istiyorum diyip beklentimi kendi yükseltti erkek arkadaşım mühendis kendi evi arabası var bende memurum evim düzenli maaşım var
Ocak ayında sonunda bana yemek esnasında teklif etti ne ayağa kalkma veya diz çökme ne sonrasında sarılma çiçek bir şey olmadan bende biraz alkollüydüm aylardırda beklediğim bir şey olduğu için kabul ettim ama içime sinmemişti ne teklif ne yüzük
Yüzük çok zarif uygun bir şeydi pırlanta değildi tekliftede herhangi bir özen istek hissedemeyince ben olmadık şeyler söyledim haklıyken tavrımla üslubumla haksız duruma düştüm
Sonra devam ettik ama iş inada bindi yeniden o evlilikten bahsetmeyen taraf ben eden taraf olarak buldum kendimi şimdi de kafası karışıkmış benim ona kendimi inandirmam ikna etmem gerekiyormuş
Arada çok şeyler yaşandı tabi bana sürekli aylarca evlilikle ilgili konuşmak istemiyorum senden önce asla düşünmüyordum diyip bi taraftan da sana layık olacak sıradan bir şey olsun istemiyorum acale etme bana bırak dedi durdu konuşturmadı hep sözlerimi bu cümlelerle kesti bende de sanırım ona karşı büyük bir beklenti tabi olmayınca da büyük bir hayal kırıklığı oldu
Beni her konuda manipüle ediyor çocuğu konusunda zaten aştık her haftasonu cumadan pazar akşamına kadar babada maddi konu da da çok cimri bir hesabı kendi öderse diğerini hep benden bekler evlilik konusunu konuşmaz ama yolda şu arabaya binmek istiyorum evlenince alırız dimi der eşya nikah konusuna girmiyorum bile onlara kendi karar verdi ilk başlarda o bu konularda konuşurken ama ben sevgi olsun huzurlu olalım yeter dedim tek istediğim beklentim güzel bir teklifti o da olmayınca kafam çok karıştı ayrılmak istiyorum zaman kaybı gibi geliyor artık ama yanlış karar vermekte istemiyorum
Bu toplumda evlenip boşanmış kadın olmak çok zor evlenmeyip hayatım boyunca dost hayatı yaşasam bu sefer de farklı gözle görülür yorumlanır ama ben bu konuda kimin ne dediğinden çok ilişkiyi bu hale benim evlilik baskılarım mı getirdi demekten kendimi alamıyorum bu şekilde bir belirsizlik için de de devam edemiyorum
Boşanan erkekler sorunlu zaten , bunu bilerek evlenin ...İnsan boşanınca karşısına böyle deccal tipli erkekler çıkıyor sanırım duygusal ve zayıf bir ana denk geliyor.Adamın çocuğu var,cimri,ilgisiz,özensiz…Yalnızlık çok kötü bir şey değil şöyle düşünün en azından hayal kurmak serbest ben şöyle birini istiyorum diye umut edebiliyor insan.Bu erkek müsveddesiyle beraberken hayal kurma şansınız bile yok.
Bana en başından beri birbirimize şeffaf olalım dedi ama nedense benim istediğim konularda şeffaf olamıyoruz konuşamıyoruz konuşsakta uzlaşamıyoruz tartışmaya dönüyor hep beni suçluyor sonra bende kendimde suç arıyor buluyorum kendimiAslında yaptığınız bir hata yok. İlişkinin en başında evlilik istediğiniz söylemişsiniz oda bunu bilerek başlamış zaten. Sizin tek hatanız bu adama fazla zaman harcamanız olmuş.
Çünkü maaşlı kadını söğüşlemek erkeklerin en sevdikleri hobilerindendir, konu sahibi sırtına büyük bir yük alacak bu adamla evlenirse, hem borçları var , hem cimri , hem çocuğu var ve sürekli üvey anne yaftası yiyecek esinden ve herkesten , her hareketi sorgulanacak , kendisi de çocuk yapacak ve zamanla hayatı kayacak , adam da gününü gün edip keyif çatacak , konu sahibi de evde hizmetçi, disarda çalışan kadın, anne , eş, gelin rolleri arasında kaybolacak ve sonunda tırlatacak bozulan psikolojisini düzeltmek için doktor doktor gezecek, sıralama bu şekilde oluyor hep hiç şaşmaz , açılan konulardan biliyoruz zaten ...Bu erkeklerin de konu evlilige gelince binbir yerden borclari cikar
Bana en başından beri birbirimize şeffaf olalım dedi ama nedense benim istediğim konularda şeffaf olamıyoruz konuşamıyoruz konuşsakta uzlaşamıyoruz tartışmaya dönüyor hep beni suçluyor sonra bende kendimde suç arıyor buluyorum kendimi
Kesinlikle sınır çizmede sorun yaşıyorum hem de çok kullanıyorİstekliniz konusunda net bir sınır çekmediğiniz için oda bunu kullaniyor. Aile istiyorsanız beklentintinizin karşılamadığını gördüğünüz anda buna göre tavır almalısınız.
İçinde sanki iki karakter yaşıyor gibi geliyorÇünkü maaşlı kadını söğüşlemek erkeklerin en sevdikleri hobilerindendir, konu sahibi sırtına büyük bir yük alacak bu adamla evlenirse, hem borçları var , hem cimri , hem çocuğu var ve sürekli üvey anne yaftası yiyecek esinden ve herkesten , her hareketi sorgulanacak , kendisi de çocuk yapacak ve zamanla hayatı kayacak , adam da gününü gün edip keyif çatacak , konu sahibi de evde hizmetçi, disarda çalışan kadın, anne , eş, gelin rolleri arasında kaybolacak ve sonunda tırlatacak bozulan psikolojisini düzeltmek için doktor doktor gezecek, sıralama bu şekilde oluyor hep hiç şaşmaz , açılan konulardan biliyoruz zaten ...
Lütfen gerçekleri görün, evlenememe ve çocuk yapamama korkusu aklınızın önüne geçmesin, bu adamdan olmaz , azıcık aşk kırıntısı için değmez, korkularınızdan kurtulamazsınız çok yanlış bir evlilik yapacaksınız, biraz bencil olun kendiniz konusunda, önce ben deyin ...İçinde sanki iki karakter yaşıyor gibi geliyor
Bi tarafı merhametli ilgili şefkatli sevgi dolu bir adam diğer taraftan gaddar bencil hala kendini ergen sanan bir adam
Eski eşine barışma yüzüğü almasının nasıl bir haklı sebebi olabilir? Ayrıca lütfen noktalama işareti kullanın. Kocaman paragraflar yazıyorsunuz sıfır noktalama işareti ve her şey birbirine giriyor.Bu arada ilk tanıştığımız da ailesiyle yaşıyordu sonradan kendi evine geçti o döneme kadar telefonuna hiç bakmamıştım bir gün bakasım geldi sosyal medyasında zaten kız arkadaşı oldukça fazlaydı sosyal biri olduğu için takmıyordum ama mesajlarda canımla kalpli samimi mesajlar eski fotolar gördüm birden çok kadınla açıklaması hepsi arkadaşı olduğuydu sonra şüphe beni ele geçirdi evini aradım eski eşe barışma yüzüğü almış onu eski kız arkadaşına ait kullanılmamış poşet içinde iç çamaşırı cinsellik arttırıcı içecek haplar buldum hepsinide karşısına geçip sordum hepsine kendince haklı sebeplerle anlattı yüzünde gözündeki o korkuyu hala unutamam
Beni ikna etti şans verdim sosyal medyasını kapattı tabi bilmediğim belki başka hesabı vardır bu bir kanıt değil telefon şifreleri hala aynı değiştirmedi vs vs
evet bekar çapkın sosyal bir adamdı bunu kendi de zaten söyledi senle değiştim seni kaybetmek istemiyorum şimdiye kadar evlilik düşünmediğimden böyleydim sana kendimi kanıtlayacağım dedi gerçekten de uğraştı bunun için ben sadece beni istemese özgür hayatına geri dönerdi acaba beni sevdiği için mecbur olduğu bu hayattan dolayı içten içe bana öfkeli şimdide beni mi cezalandırdığını düşünüyor acaba yada tam istediği kıvama getirmek için manipüle ediyor diyorum
Anladim. 6 seneden sonra ilk iliskiniz mi?Boşanalı 6 sene olmak üzere
Yok hayır ben genelde kavga ortamında bile bulunamayan çat çat cevap vermeyen sakin biriyim eski eşim de sakindi alkolik olmasaydı ama alkolik olunca değişti tam tersi oldu
Ayy ben sok su an :O Siz birlikteyken mi bu mesajlari gordunuz yoksa boyle flort/tanima asamasindayken mi? Eski es hani tüh-kakaydi niye yuzuk alinilmis?Bu arada ilk tanıştığımız da ailesiyle yaşıyordu sonradan kendi evine geçti o döneme kadar telefonuna hiç bakmamıştım bir gün bakasım geldi sosyal medyasında zaten kız arkadaşı oldukça fazlaydı sosyal biri olduğu için takmıyordum ama mesajlarda canımla kalpli samimi mesajlar eski fotolar gördüm birden çok kadınla açıklaması hepsi arkadaşı olduğuydu sonra şüphe beni ele geçirdi evini aradım eski eşe barışma yüzüğü almış onu eski kız arkadaşına ait kullanılmamış poşet içinde iç çamaşırı cinsellik arttırıcı içecek haplar buldum hepsinide karşısına geçip sordum hepsine kendince haklı sebeplerle anlattı yüzünde gözündeki o korkuyu hala unutamam
Beni ikna etti şans verdim sosyal medyasını kapattı tabi bilmediğim belki başka hesabı vardır bu bir kanıt değil telefon şifreleri hala aynı değiştirmedi vs vs
evet bekar çapkın sosyal bir adamdı bunu kendi de zaten söyledi senle değiştim seni kaybetmek istemiyorum şimdiye kadar evlilik düşünmediğimden böyleydim sana kendimi kanıtlayacağım dedi gerçekten de uğraştı bunun için ben sadece beni istemese özgür hayatına geri dönerdi acaba beni sevdiği için mecbur olduğu bu hayattan dolayı içten içe bana öfkeli şimdide beni mi cezalandırdığını düşünüyor acaba yada tam istediği kıvama getirmek için manipüle ediyor diyorum
Ay bir kere bosandim, simdi bosanirsam elalem ne der diyip daha da oturur.Çünkü maaşlı kadını söğüşlemek erkeklerin en sevdikleri hobilerindendir, konu sahibi sırtına büyük bir yük alacak bu adamla evlenirse, hem borçları var , hem cimri , hem çocuğu var ve sürekli üvey anne yaftası yiyecek esinden ve herkesten , her hareketi sorgulanacak , kendisi de çocuk yapacak ve zamanla hayatı kayacak , adam da gününü gün edip keyif çatacak , konu sahibi de evde hizmetçi, disarda çalışan kadın, anne , eş, gelin rolleri arasında kaybolacak ve sonunda tırlatacak bozulan psikolojisini düzeltmek için doktor doktor gezecek, sıralama bu şekilde oluyor hep hiç şaşmaz , açılan konulardan biliyoruz zaten ...
Hayır boşandıktan sonra ikinci ilişkimAnladim. 6 seneden sonra ilk iliskiniz mi?
Ayy ben sok su an :O Siz birlikteyken mi bu mesajlari gordunuz yoksa boyle flort/tanima asamasindayken mi? Eski es hani tüh-kakaydi niye yuzuk alinilmis?
Ay ne yasadiniz ya bu adamda ne buldunuz? Ay bir de sanirsin Mr. Grey. Beni sen degistirdin ayaklari falan. Hanimefendi, kimse size ofkeli veya sizi cezalandirmiyor. Klasik erkek ve sizinle evlenme niyeti de oldugunu zannetmiyorum. Hadi evlenme konusunda ciddi ve size baski yapiyor diyelim. Yine de evlenmezdim ben olsam.
Çok haklısınız heyecan stres birleşince farkında olmamışım dikkat edeceğim bundan sonraEski eşine barışma yüzüğü almasının nasıl bir haklı sebebi olabilir? Ayrıca lütfen noktalama işareti kullanın. Kocaman paragraflar yazıyorsunuz sıfır noktalama işareti ve her şey birbirine giriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?