Erkek arkadaşımın davranışları kafamı karıştırıyor

Son konuşmamız cumartesi günü oldu aslında artık konuyu açmayacaktım ama kendisi her ay kenara birlikte düzenli para atmaktan temmuzda yurt dışına çıkmaktan bahsettiği için bende tabi yine delirdim temmuzdaki tatil planı yapılsın ama sorunlarımız geleceğimiz hakkında konuşulmaya gelince asabileşsin beni yine bastırsın konuşturmasın hep haklı olmayı başarıyor çok iyi manipüle ediyor evet seviyorum ortak noktalarımız çok iyi bir baba sorumluluk alabiliyor olması çalışkan olması artı bir sürü şey var bırakıp gitmemi durduran ama kalınca da sonu yokmuş sizinde dediğiniz gibi sadece hayatına dahil olacak bir kadın arıyormuş gibi geliyor oysa ben birlikte hayat kurmak istiyorum kafam çok dolu bu ilişki beni çok yoruyor baslın bir karakter olamamak sürekli susan taraf olmak hayat enerjimi bitiriyor
Benim de hatalarım oldu çok erken evlilikten bahsetmek ısrarcı tavrım bazı konularda fazla verici anlayışlı olmam yüzük ve teklif konusunda ki tutumum gibi
Oysa en başlarda çok iyi konuşabilen iletişim kurabilen iki insandık en çok bunu seviyordum şimdi bazı konular var evlilik kızı maaşı gideleri gibi bu konular asla konuşmak istemediği konular sonu hep konuşulmadan anlaşılmadan bitiyor böyle olunca da kafam netleşmiyor tekrar tekrar aynı konuları açıp duruyorum
Aile anne olmak..

Yemin ederim neden evlenmiyorsun diyenlere yaptığım açıklama ya anlatamıyorum bunu millete ben zaten evli birinin yaşadığı her şeyi suya sabuna dokunmadan yaşıyorum bu saatten sonra bir daha başıma bela almam için deli divane aşık olmam gerek

Beni yedekte nasıl tutuyor sizce yani biz hergün hemen hemen görüşüyoruz ailesi arkadaşları ile tanıştım kendisi de evlenmek istediğini ama mutlu olacaksa bunu istediğini söylüyor başka biriyle mi görüşüyor diyorsunuz?

Merhaba öncelikle, onun 1 kızı var peki sizin çocuğunuz var mı? 6 ay çok kısa bir süre tanımak için. Bana da erkeğin masada oturduğu yerden evlilik teklifi etmesi özensiz gelir. Ama bence şuan konuşulacak başka konular var: Çocuğunun sorumluluğu, konuşurken sözünüzü kesmesi , masraf yaparken cimri davranması, kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıp manipüle etmesi, boşanma sebebi vb. Neden boşanmış peki sordunuz mu? Anlaşmalı mı çekişmeli mi olmuş? Kızın velayeti annesinde mi?

Bir kadin olarak erkeklerin ilişkide evliliğe kadına verilecek bir ödül gibi davranmasını kabul eden kadınları anlamıyorum. İlişkiye başlarken niyetini belli edersin, eğer ilişkide iş bulma maddiyat gibi büyük problemler yoksa hele hele sizin gibi iş güç sahibi insanlarin durumunda üstelik haftada en az dort kez gorustugun bir ilişkide altı ayda hala bir adım goremezsen basar tekmeyi geçersin,evlilik çocuk sahibi olmak aile olmak istiyorsan. Bir kadın için onur kırıcı bir durum beni ikna et ne demek ya? Biraz kendi değerinizi bilin. Daha size adam akıllı teklif bile yapmayan adam iş para hesabı yapmaya gelince sizin maasinizla kendine araba çekmeyi düsünüyorsa burada evlenme motivasyonu siz değil maaş kartınız farkinda misiniz? Derdiniz cocuk ise siz cidden şimdiden bu kadar para hesabı peşinde olan adamdan çocuk yapmak istediğinize emin misiniz? Bir kadın çocuk sahibi olma motivasyonu ile evlilik istiyorsa önce iyi bir bana olacak, en azindan sevdiği insana bir kahve ismarlayacagi zaman sen ben odedim kafasına girmeyecek birini secmeli

Ben kotu bir evlilik atlatip bosanmadim. Genel olarak da evlilik evet kadinin sirtina yuk turkiyede. Siz evlenip, ev islerinde sizinle sorumlulugu bolusen bir adamla evliyseniz cok sanslisiniz. Ben de o sansli kesimdenim ama maalesef cogunlukta bu yok. Konu buradan donup bana nasil geldi anlamadim. Ben evlendim, cocuk sahibide oldum. Ayni zamanda da calisiyorum. Evin ve cocuklarin butun sorumlulugunu da esimle paylasiyorum. O bunu bana yardimci olmak icin yapmiyor. Bunlar onun da gorevi oldugu icin yapiyor. Arada daglar kadar fark var ve Turkiyenin 50%sinden fazlasi bu farki anlayabilecek kapasitede degil. Bu sebeplede evet kadinin sirtina yuk. Eger oyle olmasaydi burada her gun bir tomar konu acilmazdi. Kotu bir tecrube de yasadiysa bu tarz konularda daha temkinli yaklasmak zorunda insan. Cocuk sahibi olmak isteyebilir, o kismini gormedim. Gorseydim de ayni seyi soylerdim. Yangindan mal kacirir gibi 6 aylik bir iliski icin ikinci evlilik baskisi yapmam, yapilmamalida.

öncelikle merhaba
Benim çocuğum yok o yüzden belki böyle acele edişim
Ortak çift arkadaşlarımız var sanırım biraz da ondan biz hemen kaynaşıp bağlandık güvendik en başta
Evlilikleri maddi konu ve eşi ailesiyle görüşmesini istememiş eski eşi çok ev çocuk sorumluluğunda değilmiş diye biliyorum
Kızı konusunda çok keskin çizgileri var asla konuşturmaz soru sordurmaz maddi konularda da borçu olduğunu söylüyor sürekli neden olduğunu da açıkladı
Kızı anne de kalıyor haftasonları babada yaz ayında da bir ay anne bir ay baba da kalıyor

öncelikle merhaba
Benim çocuğum yok o yüzden belki böyle acele edişim
Ortak çift arkadaşlarımız var sanırım biraz da ondan biz hemen kaynaşıp bağlandık güvendik en başta
Evlilikleri maddi konu ve eşi ailesiyle görüşmesini istememiş eski eşi çok ev çocuk sorumluluğunda değilmiş diye biliyorum
Kızı konusunda çok keskin çizgileri var asla konuşturmaz soru sordurmaz maddi konularda da borçu olduğunu söylüyor sürekli neden olduğunu da açıkladı
Kızı anne de kalıyor haftasonları babada yaz ayında da bir ay anne bir ay baba da kalıyor
çok haklısınız sanırım bu ilişki de nereye gidiyoruz diyip emin olmak istedim ve ilk hatayı burda yaptım

Ben de 6 yıl önce boşandım ve çocuğum yok. O yüzden konunuz dikkatimi çekti. Sevgilinizin borçları ve sizden maddi beklentisi var. Bence yüzük, evlilik teklifi meselesine değil de boşanma sebebine, kızının olmasına takılmalısınız. Boşanmış erkeklerin çoğu boşanma konusunda yalan söylüyor,kimse ayranım ekşi demez. Eski eşinden dinlemeden olayını aslını bilmeniz imkansız gibi. Ayrıca kızı 10 yaşında ergenlik kapıda ve zor süreçler. Yaz tatilinde sizde 1 ay kalacak bu sorumluluğu alabilecek misiniz? Evlenirseniz 1 çocuğunuz varmış gibi düşüneceksiniz. Çalışan memur kadınsınız , sizin yerinizde olsam bu kişiden ayrılırım , paramı böyle birine kaptırmam, ömrümü de boşa heba etmem . Umarım mutlu olursunuz

Bu adamdan cocuk yapilmaz. Sizi belli ki her turlu manipule ediyor ama iliski boyle birsey degil ki. Karislikli anlayis ve konusmadan geciyor.

Peki neden borçları varmış?

Sitede 100 bin üye varsa günde 20-30 tane konu anca açılıyor bdvde. Bu bir kriter olamaz. Konunun size dönme sebebi ilişkiler konusunda çok negatif olan kişilerin genelde toksik ilişkileri oluyor. Sitede mutlu evliliği/ilişkileri olan bildiğim üyeler var ve hiç böyle yorumlar yaptıklarını görmüyorum. En fazla diğer üyelerin ve benim de dediğimiz gibi konu sahibine bu adamın kendisi için doğru kişi olmadığı söylenebilir. Neden evlenmek istiyorsun diye hesap sormak iyi niyetli değil. Bu arada 6 aydır değil 1 yıldır beraberlermiş ama fark etmez zaten bu adam konu sahibi için doğru kişi değil.

Peki neden borçları varmış?
Evliyken temelden bir siteden daire almış ve yıllar geçmiş site tamamlanmamış ve üstüne bir de aidat davası açmışlar erkek arkadaşım da avukata davaya ara ara yüklü para ödüyor eski eşe de toplu nafaka arttırma için para ödemek üzere kredi çekmiş kredi ocakta bitecek demişti tekrar sormadım artık biz tanışmadan iki ay önce araba almış arabanın masrafları çıkıştı o dönem böyle böyle şeyler den dolayı diye açıkladı
Parası olmadığı için teklif edemediğini söyledi şimdi de benim ne zaman rahata erip borçlarımın biteceği belli değil elimden maksimum bu kadarı geldi diyor
Bende farkındayım maaşım olmasa benle gelecek düşünmezdi eski eşi çalışmayan biri olduğu ve hiç destek görmediğini söylemişti en başında
Tabiki bu devirde tek maaşla çok zor bende evlilikte paylaşmanın taraftarıyım ama bunlara rağmen hala kendini haklı görüp benden özür beklemesi komik geliyor kabullenemiyorum

1) Sizin de ilk mesajiniz cok negatifdi. Simdi ayni yorumu benim de sizin icin yapmam gerekir. Cok duz mantik.
2) 1 yildir beraberler ama kac aydir bu baski yapiliyor hadi diyelim 6 ay. Bu sizce bu normal mi? Genc degil, tecrubesiz degil. Bir kere evlilik atlatmis ve kotu bir tecrubem oldu diye de bahsetmis. Tabikide neden evlenmek istiyorsun diye sorarim. Toksik bir yorum yapmadim. Ulke uzerinde genel olarak yaygin bir dusunce ve davranis bicimine atifta bulunarak bir yorum yaptim ve sebebini sordum.
3) Aile olmak ve cocuk sahibi olmak istedigi cevabini verdi daha sonra kendisi. Bu adamdan cocuk sahibi olunmaz. Bu yorumum da cok net mesela. Ya da daha farkli sekilde soyliyeyim. Cocuk sahibi olmak icin 1 yildir beraber oldugum adama 6 ay boyunca evlenelim diye yalvarmam. Belli ki evlenmek istemiyor adam ve oyaliyor.

Bu adamdan cocuk yapilmaz. Sizi belli ki her turlu manipule ediyor ama iliski boyle birsey degil ki. Karislikli anlayis ve konusmadan geciyor.
En başlarda evlilik konusuna kadar her şey mükemmeldi bizde sevdiğim en büyük şey iletişimiz onun sorun çözücü olmasıydı ama şuan ilişkimiz çok kötü durumda ayrılıyorum iletişim kurmuyorum ama karşıma çıkıp gelince dayanamıyorum o da bunu biliyor benim kendimdeki gücü toplayıp tamamen bırakmam lazım bunun da farkındayım gururumu yeterince ayaklar altına aldım

Tabiki iki kişi çalışmadan geçinmek zor kiralar, elektrik, su , doğalgaz vb. her şey ateş pahası. Ama eski eşini sürekli kötülemesi, evlenirsek araba alırız dimi diye sorması, kızıyla ilgili bir soru sorduğunuzda hiç konuşturmaması, beni evlilik için İKNA ET demesi, sizi durmadan manipüle edip sözünüzü bölmesi beni rahatsız etti açıkçası. Dediğim gibi ben olsam daha fazla bu ilişkiyi uzatmadan ayrılmak isterdim. İyice düşünmek lazım.

Yedekte tutma olması için mutlaka başka birinin olması gerekmiyor, ailesi ile tanıştırma , arkadaşları ile tanışma kadın için önemli gözüküyor ama adam için değil. 1 ay sonra başka birini tanıştırı, 6 ay sonra başka birini , erkeğe olumsuz gözle bakmıyorlar. Evlenmek istiyor ama evlenmeye götü yok. Daha önce gördü büyük sorumluluk olduğunu yapamadı, birde evlilik kararı alıp yola çıkınca beklentileriniz istekleriniz olacak, onları karşılamak istemiyor, boşanması ayrı dert zaten. Siz derseniz hiçbişey istemiyorum , nikah yapıp geçelim , altınları sana vereyim, evdeki tüm işleri yaparım, sana kadınlık da yaparım, kızına da analık yaparım, eğer paşam lütfederse çocuk yaparız , masraflarını herşeyini ben hallederim, evlenir herhalde. Bence onun böyle evlenmeye gönlü var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…