Erkek arkadaşımın annesi duyduğumu bilerek bana sinsi dedi.

İyi de kalan 5 bin lira yetiyor mu kendisine?
Hiç mi yemeğe çıkmıyorsunuz bir yerlere gitmiyorsunuz?
Ne bileyim kıyafet falan almıyor mu kendine çok ilginç geldi bana..
Yani ayrılmakla çok doğru bir karar vermişsiniz hem annesi çok büyük ayıp edip hem de bir de üstüne annesini savunup size bağırması affedilir gibi değil bir de daha sadece sevgilisiniz ..
Sonrasını düşünemedim..

Siz annesi ile hiç muhatap oldunuz mu.sizi niye sinsi olarak görüyor.ne anlatmış ki annesine kadın bu şekilde konuşmuş

Sosyoekonomik farklılıkları olan insanların bir arada kalabilmesi çok zor . Herşey bir yana belliki evlenince standartlarıniz düşecek . Ayrılik en doğrusu olur .

Böyle ailenin kızına böyle tavır .Türk filmi tadında heyecan mi aradinizda ailenize annenize bu kişileri dünür yapmaya heves ettiniz Denk bulun kendi cevrenizden aile durumunuz iyi ise gerçekten.Normali aileniz karşı çıkardı zaten araba aldıysa Onuda annesine versin.Sizin annenizde malları size versin.Valla çok beklersiniz satar savar yer akıllı kadınsa böyle damat adayına bu aileye yedirecegine.Kendi annenizin sözünü dinleyin bundan sonra .

Flört ettiniz tamam o bile uygun değil sizin için bu işi evliliğe taşıma fikri baştan saçma sizde çalışın ailenize ev yapın yada evlenmeden kendinize akıllı olun bu hayatta üzülmeyin.Siz feyz alin bakın millet anasına babasına yapıyor siz niye sizinkileri düşünmüyor bir oğlan için bu lafları isitiyorsunuz akıllı iseniz sakin gorusmeyin bir daha .

İyiki demiş annesi size sinsi bende o aileye annesine aç gözlü derdim anneniz olsaydım yani olmazdı inanin siz bosanirdiniz kimse kimseye malını mülkünü sevgi diye yedirmez amiyane tavırla söylüyorum kimse kolay kazanmıyor kendine uygun evlilik yapacaksın önce mesleğinizi alın elinize sonrada kendi ailenize uygun birisiyle olun eskidendi o sevgi vs .Baksanıza çocuk komple aileye çalışıyor sizmi eve bakacaksınız tek başınıza anneniz babanız malı mülkü bundanmi yapıyor size yok öyle bir dünya.Madem Hicbisey vermezler gider çekersiniz o kayinvalideyi

Bir anne baba oğlu yada kızı evleneceği zaman dengi ile evlenmesini ister.Hayat artık çok pahalı şimdi iki tarafta çalışıyor ki anca geçiniliyor.Bunlar ailelerin evlatları için isteyeceği normal şeyler.
Gelir durumu düşük ailelerde çocukları okuyup meslek sahibi olduğunda evlenene kadar yardım vb beklenebiliyor ki bana göre doğal.Durumuna göre ev alan bile oluyor.Hepimiz yaptık bunları seve seve.Ama ailelerimiz bizi asla sömürmedi böyle beklentisi olmadı.
Burada görüyoruz oğlu kızı para kazanmaya başladığında aileler onları suyunu çıkarak kadar kullanma derdinde. Hatta bazen evlenmelerine bile düşman kesilen engelleyen var. Çocuğunun bir gün evleneceğini onun para biriktirmesi gerektiğini düşünmüyor onu yatırım aracı olarak görüyor.Uzun vadeli kredi işleride hiç bitmiyor.
BU ailenin de bence benzer oğlunu sömüren aile olduğunu düşünüyorum.Oğluna az bir harçlık bırakmak nedir nerede görülmüş böyle bir şey.İnsan utanır artık değil mi.^0 yaşına gelmiş adam.O da demiyor bu duruma dur diye.
Geçenlerde de bir paylaşım vardı.İki öğretmen erkek olan sevgilisi kızın bekar hali ile biriktirdiği paraya kadar müdahale ediyor onu daha evlenmeden yönetmeye çalışıyor tek derdi maaşı kızın.
İnanın buralarda okuyana kadar hiç böyle bir şey düşünmezdim.
Bakın gençler buraları iyi okuyun yaşanmışlardan iyi ders alın akıllı olun
Bazı erkekler cin fikirli nerede maaşlı bir memur kız var yakasına yapışıyor sevgili vb ayaklarına peşini bırakmıyor. Onları iyi tanıyın.Sizin maaşla hesap yapan gelecek kuran bu erkeklerden uzak durun.Elbette hayat müşterek ama bu tipler için öyle değil.Onlar evlenelim maaşı elinden alayım gerektiğinde aileme benden göndereyim onun maaşlada yaşayalım kafasındalar.Bu ayırımı iyi görün.

Son olarak işte sizin erkek arkadaş ve ailesi yazdığım ailelerden.Burada okuduklarınızdan ders çıkartın yazık anne babanızı bu hırbolalarla muhatap etmeyin.İnanın en çok onlara üzülürüm.
Çok gençsiniz belki iyi göremediniz ama buradan gözünüz açılsın lütfen akıllı bir genç iseniz.

Evlenmeden gelirinin izahatini sana yapmak zorunda değil fakat evlenme baskısı yapıyorsa taşın altına elini koyup gerekli birikimi de yapmalı. Oturduğu yerden şöyle böyle olsun demek kolay.
Aile gelirinin denk olmadığını düşünüyorsan gelecekte de sorun yaşardın gözüne batardı bu senin için olması gereken bir şey muhtemelen.
İlla olmalı mı dersen kişiye göre değişir kimi takar kimi takmaz.
Gel gelelim işsiz olmana sen onun parasına bir laf edemiyor ve ailesine harcıyor ise sen de onun sanki kocan gibi çalışma lafını takmamalı idin. Kendi seçimin olur anlarım sıfatı sevgiliden öteye geçmeyen biri benim kariyerimle ilgili ancak fikir beyan eder kararları bana aittir . Kafaya yatar dinlerim dinlemem beni ilgilendirir. Kocam dahi olsa benim çalışma isteğime karışamaz.
Kv ye gelince seni istemiyor zaten. Aranız bozulsun diye yapmış. Müstakbel koca adayın da dengeyi kuramamış.
Ayrıldığın iyi olmuş boşver . Yeni bir ilişkiye başlarsan bu ilişkide yaptığın hataları yapma

Varlıklı aile kızıysan ayda eline 5 bin kalan adamla ne işin var. Evlilik aşk oldugu kadar maddiyatta önemli. Daha geçen gün burda bir konu vardı kız ailesinden zengin kocası ortahalli ona rağmen anlaşamıyorlar. Mutlaka sorun olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…