Erkek arkadasım ve ailesi bitmeyen maddi yalanlar

adet gelenek görenek bende çok takmayın diyorum şimdiki gençlere
ama anladım sizi nişanlınız ve ailesi çok itici
onlar elinden geldiğince bedavaya getirelim uğraşındalar bana böyle bir izlenim verdiler
o kadar değersiz değilsiniz.. adımlarınızı ona göre atın derim

sizi anlıyorum ben.. zaten demezsiniz şunu bunu isterim diye
ama böyle de soğukluk olmaz

Bazı erkek tarafları bedavadan evlenmek istiyor ama suna inanınki seven erkekler gercekten elinden geleni yapıyor cevremde fazlasıyla gördüm. En lüksü olmak zorunda değil tabiki eksik adetlerde olur ama ileride daha cok problem cıkartır gibime geliyor. Paragözler sanırım. Bohça dediğin ne yani bi elbise ayakkabı canta al sana bohca yani. bohca olmasa da olur sonucta ama geline gelin gibi davranmak lazım. Kendilerine gelince altın yüzük istemeyi biliyorlar. Hakkında hayırlısı olsun ama maddi anlamda su an bunları yapıyorlarsa ilerde borcu da sana takarlar emin ol. Hele de calışıyorsan senin maasına bile güvenir erkek.

normalde altınlı takılı konulara yorumum "bunlar önemli değil, mühim olan saygı sevgi...." şeklinde oluyor ama sizin konuda altın altın değil turnusol sanki. bence takıyı taksa da takmasa da bu adamı baştan aşağı, şağıdan yukarı bi çok kez tekrar tekrar değerlendirin.
gel gitleri olduğunu da söylemişsiniz çünkü

bedavaya kız alma taktikleri sonuçta bunları her sene tekrar etmeyecekler.çok pahalısını geçtim standardından bile kaçınıyorlarsa kız almasınlar hiç.

bunlar blöf hanfendi . Dün geldi sanki bunları konusan kendisi deil . Gayet eli bol gayet anlayıslı . Fakat uzaklasınca sık sık tekrara düşüyor

bu daha kötü değil mi

yani yalan söylediğini bildiğinizi adamla ilişkiye neden devam ediyorsunuz

adamın geliri olmaz almaz anlaşılır

adama göre bunlar gereksizdir söyler ben almam der yine anlarım

ama alabilecekken alamam demek düpedüz yalandır

lakin adamın boş durup durmaması değil gerçek geliri önemlidir

iki emekli iki ev kira vs demişsiniz de emekli dediğiniz kaç lira 3+3 6 bin eder bin de kira dedik 7 bin

geçen konu vardı hasır set ve 5 bilezik isteniyordu mesela

bunlar eder 200 bin

7 bin geliri hiç yemeden kenara atsalar 2,5 yıldan fazla eder

beklentilerinizi somutlayın, bizim adetimiz onların adeti diye yuvarlamayın

şunu şunu isterdim, yok yapamayız dedi yazın ki gerçekten talepler makul mü bir bakalım

örneğin bulaşık makinesi var bosch 3500 TL 5500 ve 8500 marka aynı bakın bunlardan ille en pahalısı mı yoksa en işe yararı mı diye irdelemek lazım

ev kurmak kolay değil ama yeni gelin evi deyip çılgınca harcama da makul olmuyor

Bende tam diyordum ki Nilmeseker uzun yorum yapmış, meğer arada yine özlü söz varmış
Yorumuna katılıyorum ama
Konu sahibi kaçarak uzaklaş

Bence bu ilişkiyi bitirmen daha uygun bunlar ufak tefek görünenilir ama zamanla daha büyük problemlere yol açar herşeyi en iyisi isteyin zira çünkü makul kaldıkça hak etmediğini düşünüyorlar...Heveslerini ortada kalmasın yuva kurulurken erkekte kadında mecburen bir yükün altına giriyor onu yapamam bunu yapamam yok öyle diyen adama yüzük eşine verilir..

Ne bu adam ile ne ailesi ile ömür geçmez. Eve de bakmaz bu, ihtiyaçlarını da karşılamaz. Bir şey isteme, sömürme falan diyenlere bakmayın. Tamam her şeyin sadesi, masrafsızı güzeldir ama bu kadar da değil. Bu tarz şeyler kasıtlı yapılıyor ise işin içinde bit yeniği var demektir. Muhtemelen ailesi sizi istemiyor. Ben olsam istemediğim yerde bir gün daha durmam. Yol verin gitsin. Yumurta bile alamazmış hele hele. Allah malın mülkün de hayırlısını versin. Böyle azıp da cimrilik yapanlardan alsın ihtiyacı olana versin. Amin yarebbi

Bohçanin gereksiz olduğu kısmına katılmıyorum çünkü siz belli ki yapılsın istiyorsunuz. Kaldi ki bohçanin içine de dünyaları koymuyoruz, yapılabilir kanaatimce.
Altın istenildiği zaman kendini satma olarak gören arkadaşlar boşanırken adamın donuna kadar al diyorlar yahu istenilen altın kadının mehiri, bir nevi güvencesi. Herkes çalışıp çok iyi rakamlar kazanamadığına göre neden istemesin pardon?
Son olarak senin yerinde olsam bu tip bir erkeğe selam dahi vermem.

bence sizhiç evlenmeye kalkmayın durum belli

Haklısınız da önemli olan o güvence denilen altının miktarı

Yani nedir bu güvence denilen adam asgari ücretli çalışırken 100 gr altın beklemek çoktur bence

Ölçü güvence ise asgari ücretli birisine 10 binlik altın yeterli gibi 3 aylık maaş kadar miktar

Ama genelde adamın iki üç yıl hiç harcamadan tüm gelirini biriktirse alabileceği miktar altın olarak isteniyor

Asgari ücretli birinden 100 Gr altın istemek fazla gibi gözüküyor ama kimse de 2 günde evlenmeye karar vermiyor. Bu gibi konuların işler ciddiye bindiğinde konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Evleneceğin kişinin maddi durumunu, neyi yapıp neyi yapamayacağını az çok öğrenir ona göre ister veya istemezsin. Karşılıklı anlayış önemli, o konuda hem fikirim.

Ben 'ederin ne kadar, sen mal mısın, satılık misin' gibi çirkin cümlelerin dalga geçer gibi, bu kadar rahat kullanılmasından rahatsızım...senin bakış acina uymaz ama isteyenle dalga geçer gibi konuşamazsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…