Erkek arkadasım ve ailesi bitmeyen maddi yalanlar

Peki bu ısrar ne ? Tabirinizle sizi bedavaya getirecekler, istediklerinizi yapmıyorlar , kredimiz var diyorlar, adam yumurta bile almam diyor. Siz ne istiyorsunuz herşey sihirli bir değnek ile düzelsin mi? Sizi istemeyen insanla evlenmek zorunda mısınız ? Yapmıyorlar işte ya onların yoluna gireceksiniz ya da evlenmeyeceksiniz.

Bir insanın kendisine değer biçip “bedaya gidiyorum” demesi çok acı.
O kafadan koşarak çıkın.

Vereceğim tek akıl ayrılman olur.
Evlenince kendine ne alsan sorun olur ki alıp almayacağını bilemem para hesabı yapar kesin yalan varsa mutluluk yok ayrıl ve asla barışma.... Düğün isteme diye altın isteme diye yapıyor bile olabilirler çok tuhaf ilk yalanda gitmek gerek

Bunlardan sana hayır gelmez haberin olsun..

valla size gördüğüm gelmiş geçmiş en fukara aileden örnek vereyim. oğullarının işi gücü bile yoktu borç harç içindelerdi. buna rağmen ekstra borç harç yapıp bohça yaptılar düğün yaptılar. benim görüşüme göre bohça gibi olaylar gereksiz ama bu adam evinizi mobilyanızı ne yapmayı düşünüyor bunla ilgili konuştunuz mu? düğün mü olucak sade nikah mı konuştunuz mu? sadece bohçayı mı reddettiler? gerçi fakir bile olsa "hayatım bu kadar sürede bunların masrafını karşılayamam düğün için biraz daha süre verelim rahat rahat ödeyelim" diyebilirdi. ben de evlilik hazırlığındayım elbette bizim de maddi eksikliklerimiz var gerekirse erteleriz dedik zaruri ihtiyaçlarımızı rahatça karşılarız diye karar aldık. oturup ciddi ciddi konuşun yoksa yol verin

Bedavaya getiriyor ne demek ? Ben çok yanlış buluyorum. Bende nişanlıyım. Ailem herkes ne yapıyorsa kendi evladına yapıyor o yüzden siz ne yapmak isterseniz diye karşı tarafa bıraktı. Bende hiç onu isterim bunu isterim demedim. İmkanlar doğrultusunda ne yapabilirlerse yapıyorlar. Hiç umrumda bile değil. Çünkü nişanlımı çok seviyorum çok huzurluyum. Aklıma bile gelmiyor. Lütfen siz önce ilişkinize ve eş adayınıza odaklanın.

Kendini mal yerine koyup "beni bedavaya getirmeye çalışıyorlar" diyen konu sahibinin kendisi. Kendine saygısı yok ki başkalarından saygı beklesin.

Ha sevgilisi evlenilecek adam mı?
Değil.
Ama bu kafa yapısıyla bulabileceği adam da ancak bu olur, kusura bakmasın.

Esimle evlenirken ben ogrenciydim esim atanmisti meslegine baslamisti.bende sizin gibi makul seyler istedim hatta oyle alisveris falan yapmadim gerek yok dedim
Ailesi bi kurus dahi vermedigi icin gereksiz masraf yapmadik.sizden farki esim ne isterse alirim dedi ama sizinki ucuza getirme pesinde.ben olsam vazgecerdim bu ne boyle varlik icinde yokluk

Bu sevda dan vazgeçmelisin seni seven adam orta yolu illaki bulurdu değer görmeyeceğin topluma kendini kabul ettirmeye calısmamalısın. Herşey eşya altın vs değil ama sana değer veren adam yumurta bile alacak halim yok demez.
Bir akrabam aynı senin nişanlının yaptığı gibi yaptılar kıza, kız herşeyi kabul etti kaynana yanına taşındı kızı evde hizmetçi yaptılar etmedikleri zulüm de kalmamış kız boşanma davası açtı... Lütfen değer görmediğin yerde durma seni kabul etmeleri içinde çabalama...

"beni bedavaya getirmeye çalışıyor" derseniz kendinizi mal yerine koymuş olursunuz. siz insansınız ve maddi bir değeriniz olamaz.

ha ama evlenecğeiz, elini taşın altına koymuyor, sürekli para konuşuyor süreklli ajitasyon yapıyor, evliliğin bazı maddi gerekleri var ondan kaçıyor derseniz. bu serzenişi anlarım. ve doğal da bulurum. elbette insan bir işe kalkışıyorsa onun maddi gereklerini yapmalı.

bohça, söz, nişan gibi şeyleri gereksiz buluyor olabilir (ki ben de öyleyim) ama adamın uslubunda bence pek bunları gereksiz bulma değil düpedüz cebinde akrep var tınısı var. bohça vs gereksiz olabilir (ki adam tamamen öyle bir kafada siz ise gelenekçi iseniz bu zaten uyuşmuyorsunuz demektir, neyi zorluyorsunuz?). insan evleniyorsa şık bir davet de mi vermek istemez, hadi kalabalık da sevmiyor, balayını, eşyasını da mı planlamaz? böyle ama hiç bir şeye para harcamayayım kafasında ise o daha da beter, nasıl ömür geçireceksiniz?

bir ihtimal de şu. ailede çok baskın biri olabilir (genelde anne olur bu) o kişi buna güya "aman sağlam dur kendini yoldurma" diyor olabilir...tıpkı sizin "bedavaya getirmeye çalışıyor" demeniz gibi...

Hadi bohça istenmedi, nişan yapılmadı nikahla evlenildi vs. ( ki ben her şeyden vazgeçenlerin hiç değer gördüğünü görmedim orası ayrı)
Nasıl ev açıp eşya almayı düşünüyor bir yumurta alamayan adam?

Diğer şeyleri boşver yalan varsa değer de yoktur. Rahatça yalan söyleyen insanda başka pis huylar da oluyor, şaşmaz. Aşk biter, güven yoksa sevgi de oluşmaz. İyi düşün. Bu senin hayatın nasıl yaşamak istediğine karar ver. Daha nişan da yok zamanın var yani.

Ben evlenen kişilerin kendilerinin evlenmesinden yanayim ama AMAA sizin derdinizbu degil. Size yalan söyleyen birisi ile neden evleniyorsunuz? Evlilikten beklentiniz ne?

Pardon ama sen bi haddini bil mal olarak gördügüm için deil verdikleri sıfatı anlatmaya calıstıgım için kullandıgım bir ifade .

Bana özel davranıs biçimi yoksa yumurta alamayacak biri deil

Ben evlenen kişilerin kendilerinin evlenmesinden yanayim ama AMAA sizin derdinizbu degil. Size yalan söyleyen birisi ile neden evleniyorsunuz? Evlilikten beklentiniz ne?
Önceleri inanıyordum fakat her kınuya hep maddiyat girince sorguladım ve gercekten kasten olduguna karar verdim

Birşeyi zorladıgım yok . Bu gibi olaylar hemen anlasılmıor . Zaman gerekiyor deilmi . Bir malmısım gibi kendimi öyle görmedim kendileri bu sekile sokuyorlar diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…