- 26 Eylül 2007
- 15.120
- 17.869
-
- Konu Sahibi damlala ylmzzz
Bir insanın kendisine değer biçip “bedaya gidiyorum” demesi çok acı.Merhaba arkadaslar . Sizlerle 2 yıldır asamadıgım bir problemimi paylasmak istiyorum . 2 yıldır devam eden bir ilişkim var ilk baslarda hersey cok güzeldi . 6. Ayımızda evlenme teklifi aldım . Bi süre sonra aile tanısması oldu . Erkek arkadasım daha sonrasında cok degişmeye basladı . Ailesi ve sevgilim devamlı kendilerini parasız cok fakir insanlar olarak lanse etmeye basladılar ki bu insanların 2 emeklisi 2 evleri ve calısan hiç bos durmayan bir ogulları var . Ve bir kira gelirleride var . Her telefon knsmamızda veyada mesajda hep bir maddiyat hep bir para konusu geciyor bu durum benm sogumama sebep oldu . Aileler tanıstıgında kayınvalide adayım isteklerimize cok makul oldugu halde hayır yanıtını verdi . Yani anlayacagınız beni bir gelin gibi deilde bedava ya getirmeye calıstı . Haliyle ailem ve ben durumdan cok rahatsız olduk . Suandada erkek arkadasımla knstumuzda devamlı yalan söylüyor maddi anlamda 30 yasında bir erkek ve durumları türkiye sartlarında iyi ama bana 1 yumurta dahi alamam dedi . Bu durum benim hayallerimi yıkıyor bana böyle konustukca nişan söz vs asla hayal kuramıyorum . Var oldugunu bildigim halde bizi aptal yerine koymaları canımızı oldukca sıkıyor . Biten kredileri devam ediyormus gibi davranmalar bizim adetimizi hiçe sayıp kendi adetini kız tarafına yaptırmaya calısmalar . Kayınvalideme oglunuz yüzügü gümüş istiyor dediginde altın alacaksınız adet bu diyor bana söz bohcası yapacaktı birden caydı gerek yok dedi . Bohcada altında herseyi problem haline getiriyolar . Beni pazardan bohca alısverişine cıkalım diye erkek arkadasım zorluyor . Bende her genc kız gibi uygun olanı istemem hatamı ? Lütfen bana akıl verin arkadaslar cok zor durumdyım
Vereceğim tek akıl ayrılman olur.Merhaba arkadaslar . Sizlerle 2 yıldır asamadıgım bir problemimi paylasmak istiyorum . 2 yıldır devam eden bir ilişkim var ilk baslarda hersey cok güzeldi . 6. Ayımızda evlenme teklifi aldım . Bi süre sonra aile tanısması oldu . Erkek arkadasım daha sonrasında cok degişmeye basladı . Ailesi ve sevgilim devamlı kendilerini parasız cok fakir insanlar olarak lanse etmeye basladılar ki bu insanların 2 emeklisi 2 evleri ve calısan hiç bos durmayan bir ogulları var . Ve bir kira gelirleride var . Her telefon knsmamızda veyada mesajda hep bir maddiyat hep bir para konusu geciyor bu durum benm sogumama sebep oldu . Aileler tanıstıgında kayınvalide adayım isteklerimize cok makul oldugu halde hayır yanıtını verdi . Yani anlayacagınız beni bir gelin gibi deilde bedava ya getirmeye calıstı . Haliyle ailem ve ben durumdan cok rahatsız olduk . Suandada erkek arkadasımla knstumuzda devamlı yalan söylüyor maddi anlamda 30 yasında bir erkek ve durumları türkiye sartlarında iyi ama bana 1 yumurta dahi alamam dedi . Bu durum benim hayallerimi yıkıyor bana böyle konustukca nişan söz vs asla hayal kuramıyorum . Var oldugunu bildigim halde bizi aptal yerine koymaları canımızı oldukca sıkıyor . Biten kredileri devam ediyormus gibi davranmalar bizim adetimizi hiçe sayıp kendi adetini kız tarafına yaptırmaya calısmalar . Kayınvalideme oglunuz yüzügü gümüş istiyor dediginde altın alacaksınız adet bu diyor bana söz bohcası yapacaktı birden caydı gerek yok dedi . Bohcada altında herseyi problem haline getiriyolar . Beni pazardan bohca alısverişine cıkalım diye erkek arkadasım zorluyor . Bende her genc kız gibi uygun olanı istemem hatamı ? Lütfen bana akıl verin arkadaslar cok zor durumdyım
Bunlardan sana hayır gelmez haberin olsun..Merhaba arkadaslar . Sizlerle 2 yıldır asamadıgım bir problemimi paylasmak istiyorum . 2 yıldır devam eden bir ilişkim var ilk baslarda hersey cok güzeldi . 6. Ayımızda evlenme teklifi aldım . Bi süre sonra aile tanısması oldu . Erkek arkadasım daha sonrasında cok degişmeye basladı . Ailesi ve sevgilim devamlı kendilerini parasız cok fakir insanlar olarak lanse etmeye basladılar ki bu insanların 2 emeklisi 2 evleri ve calısan hiç bos durmayan bir ogulları var . Ve bir kira gelirleride var . Her telefon knsmamızda veyada mesajda hep bir maddiyat hep bir para konusu geciyor bu durum benm sogumama sebep oldu . Aileler tanıstıgında kayınvalide adayım isteklerimize cok makul oldugu halde hayır yanıtını verdi . Yani anlayacagınız beni bir gelin gibi deilde bedava ya getirmeye calıstı . Haliyle ailem ve ben durumdan cok rahatsız olduk . Suandada erkek arkadasımla knstumuzda devamlı yalan söylüyor maddi anlamda 30 yasında bir erkek ve durumları türkiye sartlarında iyi ama bana 1 yumurta dahi alamam dedi . Bu durum benim hayallerimi yıkıyor bana böyle konustukca nişan söz vs asla hayal kuramıyorum . Var oldugunu bildigim halde bizi aptal yerine koymaları canımızı oldukca sıkıyor . Biten kredileri devam ediyormus gibi davranmalar bizim adetimizi hiçe sayıp kendi adetini kız tarafına yaptırmaya calısmalar . Kayınvalideme oglunuz yüzügü gümüş istiyor dediginde altın alacaksınız adet bu diyor bana söz bohcası yapacaktı birden caydı gerek yok dedi . Bohcada altında herseyi problem haline getiriyolar . Beni pazardan bohca alısverişine cıkalım diye erkek arkadasım zorluyor . Bende her genc kız gibi uygun olanı istemem hatamı ? Lütfen bana akıl verin arkadaslar cok zor durumdyım
Ben 'ederin ne kadar, sen mal mısın, satılık misin' gibi çirkin cümlelerin dalga geçer gibi, bu kadar rahat kullanılmasından rahatsızım...senin bakış acina uymaz ama isteyenle dalga geçer gibi konuşamazsın...
Hadi bohça istenmedi, nişan yapılmadı nikahla evlenildi vs. ( ki ben her şeyden vazgeçenlerin hiç değer gördüğünü görmedim orası ayrı)Merhaba arkadaslar . Sizlerle 2 yıldır asamadıgım bir problemimi paylasmak istiyorum . 2 yıldır devam eden bir ilişkim var ilk baslarda hersey cok güzeldi . 6. Ayımızda evlenme teklifi aldım . Bi süre sonra aile tanısması oldu . Erkek arkadasım daha sonrasında cok degişmeye basladı . Ailesi ve sevgilim devamlı kendilerini parasız cok fakir insanlar olarak lanse etmeye basladılar ki bu insanların 2 emeklisi 2 evleri ve calısan hiç bos durmayan bir ogulları var . Ve bir kira gelirleride var . Her telefon knsmamızda veyada mesajda hep bir maddiyat hep bir para konusu geciyor bu durum benm sogumama sebep oldu . Aileler tanıstıgında kayınvalide adayım isteklerimize cok makul oldugu halde hayır yanıtını verdi . Yani anlayacagınız beni bir gelin gibi deilde bedava ya getirmeye calıstı . Haliyle ailem ve ben durumdan cok rahatsız olduk . Suandada erkek arkadasımla knstumuzda devamlı yalan söylüyor maddi anlamda 30 yasında bir erkek ve durumları türkiye sartlarında iyi ama bana 1 yumurta dahi alamam dedi . Bu durum benim hayallerimi yıkıyor bana böyle konustukca nişan söz vs asla hayal kuramıyorum . Var oldugunu bildigim halde bizi aptal yerine koymaları canımızı oldukca sıkıyor . Biten kredileri devam ediyormus gibi davranmalar bizim adetimizi hiçe sayıp kendi adetini kız tarafına yaptırmaya calısmalar . Kayınvalideme oglunuz yüzügü gümüş istiyor dediginde altın alacaksınız adet bu diyor bana söz bohcası yapacaktı birden caydı gerek yok dedi . Bohcada altında herseyi problem haline getiriyolar . Beni pazardan bohca alısverişine cıkalım diye erkek arkadasım zorluyor . Bende her genc kız gibi uygun olanı istemem hatamı ? Lütfen bana akıl verin arkadaslar cok zor durumdyım
Ben evlenen kişilerin kendilerinin evlenmesinden yanayim ama AMAA sizin derdinizbu degil. Size yalan söyleyen birisi ile neden evleniyorsunuz? Evlilikten beklentiniz ne?Merhaba arkadaslar . Sizlerle 2 yıldır asamadıgım bir problemimi paylasmak istiyorum . 2 yıldır devam eden bir ilişkim var ilk baslarda hersey cok güzeldi . 6. Ayımızda evlenme teklifi aldım . Bi süre sonra aile tanısması oldu . Erkek arkadasım daha sonrasında cok degişmeye basladı . Ailesi ve sevgilim devamlı kendilerini parasız cok fakir insanlar olarak lanse etmeye basladılar ki bu insanların 2 emeklisi 2 evleri ve calısan hiç bos durmayan bir ogulları var . Ve bir kira gelirleride var . Her telefon knsmamızda veyada mesajda hep bir maddiyat hep bir para konusu geciyor bu durum benm sogumama sebep oldu . Aileler tanıstıgında kayınvalide adayım isteklerimize cok makul oldugu halde hayır yanıtını verdi . Yani anlayacagınız beni bir gelin gibi deilde bedava ya getirmeye calıstı . Haliyle ailem ve ben durumdan cok rahatsız olduk . Suandada erkek arkadasımla knstumuzda devamlı yalan söylüyor maddi anlamda 30 yasında bir erkek ve durumları türkiye sartlarında iyi ama bana 1 yumurta dahi alamam dedi . Bu durum benim hayallerimi yıkıyor bana böyle konustukca nişan söz vs asla hayal kuramıyorum . Var oldugunu bildigim halde bizi aptal yerine koymaları canımızı oldukca sıkıyor . Biten kredileri devam ediyormus gibi davranmalar bizim adetimizi hiçe sayıp kendi adetini kız tarafına yaptırmaya calısmalar . Kayınvalideme oglunuz yüzügü gümüş istiyor dediginde altın alacaksınız adet bu diyor bana söz bohcası yapacaktı birden caydı gerek yok dedi . Bohcada altında herseyi problem haline getiriyolar . Beni pazardan bohca alısverişine cıkalım diye erkek arkadasım zorluyor . Bende her genc kız gibi uygun olanı istemem hatamı ? Lütfen bana akıl verin arkadaslar cok zor durumdyım
Pardon ama sen bi haddini bil mal olarak gördügüm için deil verdikleri sıfatı anlatmaya calıstıgım için kullandıgım bir ifade .Kendini mal yerine koyup "beni bedavaya getirmeye çalışıyorlar" diyen konu sahibinin kendisi. Kendine saygısı yok ki başkalarından saygı beklesin.
Ha sevgilisi evlenilecek adam mı?
Değil.
Ama bu kafa yapısıyla bulabileceği adam da ancak bu olur, kusura bakmasın.
Bana özel davranıs biçimi yoksa yumurta alamayacak biri deilHadi bohça istenmedi, nişan yapılmadı nikahla evlenildi vs. ( ki ben her şeyden vazgeçenlerin hiç değer gördüğünü görmedim orası ayrı)
Nasıl ev açıp eşya almayı düşünüyor bir yumurta alamayan adam?
Önceleri inanıyordum fakat her kınuya hep maddiyat girince sorguladım ve gercekten kasten olduguna karar verdimBen evlenen kişilerin kendilerinin evlenmesinden yanayim ama AMAA sizin derdinizbu degil. Size yalan söyleyen birisi ile neden evleniyorsunuz? Evlilikten beklentiniz ne?
Birşeyi zorladıgım yok . Bu gibi olaylar hemen anlasılmıor . Zaman gerekiyor deilmi . Bir malmısım gibi kendimi öyle görmedim kendileri bu sekile sokuyorlar diyorum"beni bedavaya getirmeye çalışıyor" derseniz kendinizi mal yerine koymuş olursunuz. siz insansınız ve maddi bir değeriniz olamaz.
ha ama evlenecğeiz, elini taşın altına koymuyor, sürekli para konuşuyor süreklli ajitasyon yapıyor, evliliğin bazı maddi gerekleri var ondan kaçıyor derseniz. bu serzenişi anlarım. ve doğal da bulurum. elbette insan bir işe kalkışıyorsa onun maddi gereklerini yapmalı.
bohça, söz, nişan gibi şeyleri gereksiz buluyor olabilir (ki ben de öyleyim) ama adamın uslubunda bence pek bunları gereksiz bulma değil düpedüz cebinde akrep var tınısı var. bohça vs gereksiz olabilir (ki adam tamamen öyle bir kafada siz ise gelenekçi iseniz bu zaten uyuşmuyorsunuz demektir, neyi zorluyorsunuz?). insan evleniyorsa şık bir davet de mi vermek istemez, hadi kalabalık da sevmiyor, balayını, eşyasını da mı planlamaz? böyle ama hiç bir şeye para harcamayayım kafasında ise o daha da beter, nasıl ömür geçireceksiniz?
bir ihtimal de şu. ailede çok baskın biri olabilir (genelde anne olur bu) o kişi buna güya "aman sağlam dur kendini yoldurma" diyor olabilir...tıpkı sizin "bedavaya getirmeye çalışıyor" demeniz gibi...