Erkek arkadaşım evlenmek istemiyor...

Cidden ilişkiye emek nasil veriliyor ben de merak etmiyor değilim.

Eşimle sevgiliyken ben hep keyifli vakit gecirmeye, mutlu olmaya odaklanirdim başka derdimiz mi vardi? Eşimle sevgiliyken sevgililigimiz gezmelerden, eglencelerden oluşuyordu neredeyse bi sehirde kamp yapar, yan sehre kahvaltiya giderdik. Ne emegi? Bitse de guzel anılar kalmiş olurdu.

Sirf ayrilmamak, evlenmek için ilişkiyi yük seklinde taşimayi "emek" olarak degerlendiriyor gibi geldi bana... Baska ne olabilir.
İlişkiye tabi ki emek veriyor insanlar neyini anlamıyorsunuz bende onu anlamadım
Zaman veriyorsun ki bence en büyük fedakarlık
Arkadaşlık ilişkilerinde de emek vardır
Her türlü ilişki için çaba ve emek verilir Yoksa yürümez hiç bir ilişki
Siz istediğinize kolay bir şekilde elde etmiş olabilirsiniz bu herkes için geçerli değil maalesef böyle yüksekten konuşmak doğru değil.
Sizde 3-5 sene bir ilişki için emek verip karşılığını alamasaydınız bu konudaki arkadaş gibi üzülürdünüz eminim

Aynen katiliyorum. Konu sahibi isine yaradigi icin devam ediyor. Su "evlilikten korkuyorum" diyenler genelde bu tür kizlari kullanir, ayirilir, sonra 3 ay tanidigi kiza evlenme teklifi eder. Önce öz sevgi ve öz saygi her zaman.
3 ayda tanıdğı kızla evlenip pişman olup eski sevgilisine yalvaranları da gördük
Çok da şey yapmamak lazım yani
Önemli olan evlenmek değil doğru insanla evlenmek bence
Bu tür kızları kullanır ne demek ayrıca?
Bir kadın olarak kadınları türlere ayırmanız içler acısı bir durum

İlişkiye tabi ki emek veriyor insanlar neyini anlamıyorsunuz bende onu anlamadım
Siz istediğinize kolay bir şekilde elde etmiş olabilirsiniz bu herkes için geçerli değil maalesef böyle yüksekten konuşmak doğru değil.
Sizde 3-5 sene bir ilişki için emek verip karşılığını alamasaydınız bu konudaki arkadaş gibi üzülürdünüz eminim
Beni anlayabilen insanlar olduğunu görmek mutlu ediyor teşekkür ederim gerçekten duygularımın tarifi bu.

“çok emek verdim” cümlesine takılanlara ithafen yazıyorum. bu 3 yıl süresince belki her kadının sabır gösterip katlanmak istemeyeceği kadar çok şey yaşandı, çok zordu şartlarımız. He derseniz ki silah zoruyla mı yaptın yapmasaydın, e tabi ki sevdiğim için onunla olmak istediğim için yaptım. Çok zor dönemleri oldu , işsiz olduğu dönemleri oldu, uzun saatler çalışıp eve geç geldiği ve bana zaman ayıramadığı dönemleri oldu. Ben de işsizdim , parasızdım ve her şeye rağmen onun yanında olmak için uğraştım. Buraya ayrıntılı olarak yazmadığım belki de yüzlerce şey var. Tüm bunları düşündüğünde insan tabi ki bir karşılık bekliyor. Bu bir yatırım mı elbette değil. Ama sadece ilişki anlamında değil herkes hayatta emek verdiği şeyin karşılığını görmek, almak ister.

Bu yorumunuzu simdi gordum.
:))))
Bu dediklerinizi ben yeni evliyken yaşamistim. Tam yeni evliyken eşimin işleri bozulmuştu.

Ama sevgililikle ayni şey degil gibi geliyor bana. O işsizken, eve gec gelirken siz kendi evinizde ya da babanizin evindeydiniz, kendi gecim derdinizdeydiniz. Tek kotu yanj para olmadigi icin yanyana gelememeniz olmustu bu yani.
Biz birlikte ayni evi gecindirme derdindeydik kimse olmadan. Cok zordu.
O eve gec geldiginde siz zaten baska biyerde oluyorsunuz.
Evlilik bir derece emektir ama sevgililikte şu durumlar sizin drama ettiginiz kadar bisey degil. Diger yazmadiginiz yuzlerce şeyi bilmiyorum tabi.

🙄🙄

Eşimle sevgiliyken ben hep keyifli vakit gecirmeye, mutlu olmaya odaklanirdim başka derdimiz mi vardi? Eşimle sevgiliyken sevgililigimiz gezmelerden, eglencelerden oluşuyordu neredeyse bi sehirde kamp yapar, yan sehre kahvaltiya giderdik. Ne emegi? Bitse de guzel anılar kalmiş olurdu.

Sirf ayrilmamak, evlenmek için ilişkiyi yük seklinde taşimayi "emek" olarak degerlendiriyor gibi geldi bana... Baska ne olabilir.

İşte ilişki aynen öyle anlattığınız şey bence ☺️ Ama evlilik gibi beklentiler varsa da karşılıklı olmalı... sonunda zaten kendini o ilişkide mutlu hissedenler evleniyor. Kadının emek verdim anlayışını erkeğin zerre taşıdığını düşünmüyorum. Erkek evlenecekse iki eli kanda da olsa evleniyor. Ama çevremde kadının evlenmek için bekleyip uğraştığı adamların gidip birkaç ayda başka kadınla evlendiğine iki üç kez şahit oldum. Hatta biri üniversite arkadaşımdı. Erkek arkadaşı Naz niyaz bi adamdı. Adam nişan yapmış, evlenmeye yakın ayrılmış arkadaşımdan. O da aynı cümleyi kurmuştu. Ama ben yıllardır onu bekledim, çok emek verdim... erkek mırın kırın ediyorsa (belki kendince haklı) ve kadın evlenmek istiyorsa ayrılacaklar. Beklentiler farklı ise yollar aynı olmuyor.

Son düzenleme:
Bu yorumunuzu simdi gordum.
:))))
Bu dediklerinizi ben yeni evliyken yaşamistim. Tam yeni evliyken eşimin işleri bozulmuştu.

Ama sevgililikle ayni şey degil gibi geliyor bana. O işsizken, eve gec gelirken siz kendi evinizde ya da babanizin evindeydiniz, kendi gecim derdinizdeydiniz. Tek kotu yanj para olmadigi icin yanyana gelememeniz olmustu bu yani.
Biz birlikte ayni evi gecindirme derdindeydik kimse olmadan. Cok zordu.
O eve gec geldiginde siz zaten baska biyerde oluyorsunuz.
Evlilik bir derece emektir ama sevgililikte şu durumlar sizin drama ettiginiz kadar bisey degil. Diger yazmadiginiz yuzlerce şeyi bilmiyorum tabi.

🙄🙄
Neden “drama” olsun ki. Her duygu özel değil midir ? Üzgünüm evli değildik sevgiliydik kendi evimde otururken kendi kendime “drama” yarattığım için. İnsanların duygularını, hislerini küçümsememelisiniz. Sizin yaşadıklarınız size hastı, sizin durum ya da belki şartlarınıza göre öyleydi ve öyle yaşadınız. Ben de üzüldüm ve sizin tabirinizle dramatize ettim? Üzgünüm sizin gibi olamadığım için 🤷🏽‍♀️

Beni anlayabilen insanlar olduğunu görmek mutlu ediyor teşekkür ederim gerçekten duygularımın tarifi bu.
Bir kızın sevdiği adamla evlenmek istemesi yapışkanlık falan değil
Senin kıymetini değerini bilemiyor erkek arkadasın umarım geç olmadan fark eder
Karşısına doğru insan çıkmış kadınlar böyle konuşuyor rahat ben olsam şunu yapardım bunu yapardım diye de öyle olmuyor işte
Bazı insanlae bu evlilik konusunda aşk konusunda maalesef şansız olabiliyor
Empati yapmak bu kadar mı zor gerçekten
Ego tatmini mi yada
Ben evlenilecek kadınım evlendim eee?
Sanki bütün erkekler sıraya girmişti bunlar kocalarını seçti🤣
Böyle bir havaya giriliyor
Senin bayıldıkların başkasının son tercihi bile değildir belki ben hep bunu düşünürüm mesela
Neyse sen moralini bozma
Herseyin hayırlısı de geç

Neden “drama” olsun ki. Her duygu özel değil midir ? Üzgünüm evli değildik sevgiliydik kendi evimde otururken kendi kendime “drama” yarattığım için. İnsanların duygularını, hislerini küçümsememelisiniz. Sizin yaşadıklarınız size hastı, sizin durum ya da belki şartlarınıza göre öyleydi ve öyle yaşadınız. Ben de üzüldüm ve sizin tabirinizle dramatize ettim? Üzgünüm sizin gibi olamadığım için 🤷🏽‍♀️

Daha saglikli bakabilin diye soyluyorum. Zaman zaman icinde bulundugumuz durumu kendi kafamizda abartabiliyoruz. Benim de oyle donemlerim oldu, 1 yasiyorsam 5 yasiyor gibi hissettigim ama donup bakinca o kadar da degilmiş dedigim...
O yuzden yazdim. Oyle dusunmek istiyorsaniz devam edebilirsiniz tabi.

İyi de amacım evlenmekse ve adam evlenme sinyali vermiyorsa öyle adama niye 3-5 sene harcayalım? Dünyaya bir kere geliyorum ve bir daha gelmeyeceğım. En güzel zamanlarımı uzak mesafe ilişkisinde 3-5 sene boyunca beni oyalayan ama belki evlenir dediğim birine niye harcayım? Zamanım çok mı değersiz. Konu Seviyorum diyorsa şikayet etmeyecek. Evlenmek niyeti varsa ayrılacak, ayrılamıyorsa o adamın ikna olmasını beklemek saçma değil mi? Sonra en ufak sorunda sen istedin senin yüzünden diye kaçar gider adam. Adam da hatalı. Başta istiyorum demiş sanırım ama şimdi kaçıyor. Sizce cevap net değil mi? Adam konu sahibi ile evlilik istemiyor. Belki kafasındaki evlilik profiline uymuyor. Gerçekler acıdır ama bu açıdan da bakmak lazım değil mi? Konu sahibi 3 yıl vermiş zaten adama, bir 2-3 yıla daha gerek var mı?

Herkese merhabalar. Kendimi çok çaresiz hissettiğim için sizlerle de paylaşmak istediğim bir durumum var. 3 yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımla farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bu konular açılana dek güzel giden bir ilişkimiz vardı. Uzakta da olsak elimden geldiğince görüşme imkanları yarattık. Geçtiğimiz sene ilk kez evlilik konuları açıldı, erkek arkadaşım hazır olmadığını söyledi. O bir sene boyunca asla bir yol alamadık. Arkadaşları evlendi , nişanlarına düğünlerine gittik. Ama onda tık olmadı. Bu çok zordu benim için. Hazır değilim korkuyorum gibi gerekçeler sundu bana hep. Ne zaman hazır olacaksın bana bi zaman ver dediğimde de asla bir süre vermiyor bana. Ne olacağı belli olmayan bi kara delikte ilerliyorum yani sanki. Ben 27 yaşındayım o 31 yaşında. Maddiyat deseniz var. Ailesini tanıyorum, ailesel ya da maddi hiçbir sorun yok. 1 yıldır aynı şeyin içindeyim ve inanın ne yapacağımı bilmiyorum çünkü bana sunduğu şey belirsizlik ve bu belirsizlik beni mahvetti. Bana zaman ver yine birkaç ay sonra anca düşünebilirim şu an işim gücüm çok yoğun diyor bana. Etrafıma bakıyorum arkadaşlarım mutlu, sevgilileri yanında , evlilik teklifi alıyorlar vs normalde bunlara asla takılmazdım ama böyle bi şeyin içinde olunca kafama takmaya başladım onlar mutlu ve yaşıyorken ben neden bunlardan mahrum bırakılıyorum diye. Onu seviyorum ama şu çıkmazda olmak beni deli ediyor artık. Sürekli ötelenerek kendimi değersiz hissetmeye başladım. İnsan sevdiğini bu kadar bekletmezdi herhalde ya. Düşünmeyeyim diyorum kendimi baskılıyorum akışa bırakayım olacağı varsa olur diyorum ama bir noktada tıkanmaya başlıyorum. Yanında olmak istiyorum olamıyorum. Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın zaten yeterince üzgün bir durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.

Arkadaşlar erkek arkadaşım başından beri evlilik istemiyorum vs gibi şeyler hiç söylemedi bana. Aksine istekli ve hevesliydi, yani öyle görünüyordu bana en başta ben evlenmek istemiyorum gibi bir şey demedi ki. Ne zaman bu konular açılmaya başladı,, o zaman sorunlar oluştu. Konu elbette evlilik değil. Ben kendi evimde ailemle zaten mutlu ve huzurluyum yani hiç evlenmesem de olur ama ortada 3 yılllık bir ilişki, bir emek var . Ben emeklerimin karşılığını istiyorum. İnsan sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister buna hak verirsiniz diye düşünüyorum. Bir de uzaklık yeterince zorlayıcı zaten, anlıyorsunuz beni değil mi..
Aman evlenenler ne yapıyor ki 😂 sizde isteksiz davranın ters köşe olsun

Evettt konu sahibesine yapışkan, evlilik meraklısı diyen cool ablalar da geldiyse konu tam olmuş demektir😂😂

Arkadaş 3 yılda bağlanırsın, seversin ayrılmak zor gelir severken. Yapışkan diyenler insan psikolojisinden bihaber, 3 yıldır alıştığın birini kalbini söküp bırakmak kolay mı sizce??

Şunu söyleyeyim, insanın hayatındaki en değerli ve geri gelmeyen şey zaman. Hayatın 3 yılı gayet değerli. Zamanın kıymetini bilmek gerek, insanoğlunun zamanını akıllı şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

Bu kızın zamanı çöp mü? Yapışık diyenlerin zamanı kıymetsiz sanırım ya da zamanın değerinin farkında değiller. Bu kız da ne yapayım zamanımı kaldırıp çöpe mi atayım, yoksa kaybı burda kesmeli miyim yazmış, gayet makul bir soru. Konu sahibesine yapışkan, zamanın değerini hesaplaması itici yazanlar 3 yıl onunla, 5 yıl bununla heba etseydiniz o zaman madem zamanın hiçbir kıymeti yok? Bu tip yorum yapanların neden hepsi evli? 🙈😂

Karşısına doğru insan çıkmış kadınlar böyle konuşuyor rahat ben olsam şunu yapardım bunu yapardım diye de öyle olmuyor işte
Ego tatmini mi yada
Senin bayıldıkların başkasının son tercihi bile değildir belki ben hep bunu düşünürüm mesela
Neyse sen moralini bozma
Evli değilim. Açıkçası benimle evlenmek isteyen insanı da sırf o istemiyor ama belki ikna olur diye bekleyecek biri de değilim. O yüzden empati yapsam da anlamam. Size de tavsiye ederim. Bu arada eşimden boşandım. Aldattı diye. Gözünün yaşına bakmadım. Şimdi erkek arkadaşım var ve evlenmek istediğini de söyledi ama çekincelerim var diye evlenmek niyetinde de değilim. İstemiyor mu? İşte kapı. Çok sevsem de kimseyi oyalamak istemem. Bunu da söyledim. Ama insnalar sizin gibi empati yaptığını düşünüp Polyanna olunca hayat hiç de öyle olmuyor malesef.

İyi de amacım evlenmekse ve adam evlenme sinyali vermiyorsa öyle adama niye 3-5 sene harcayalım? Dünyaya bir kere geliyorum ve bir daha gelmeyeceğım. En güzel zamanlarımı uzak mesafe ilişkisinde 3-5 sene boyunca beni oyalayan ama belki evlenir dediğim birine niye harcayım? Zamanım çok mı değersiz. Konu Seviyorum diyorsa şikayet etmeyecek. Evlenmek niyeti varsa ayrılacak, ayrılamıyorsa o adamın ikna olmasını beklemek saçma değil mi? Sonra en ufak sorunda sen istedin senin yüzünden diye kaçar gider adam. Adam da hatalı. Başta istiyorum demiş sanırım ama şimdi kaçıyor. Sizce cevap net değil mi? Adam konu sahibi ile evlilik istemiyor. Belki kafasındaki evlilik profiline uymuyor. Gerçekler acıdır ama bu açıdan da bakmak lazım değil mi? Konu sahibi 3 yıl vermiş zaten adama, bir 2-3 yıla daha gerek var mı?
Gerek yok bende onu söyledim zaten daha fazla zaman vermemesinin gereksiz olduğunu
Ama yok yapışkan yok bilmem ne yazılmış hoş mu?
Bu kadın kadının kurdudur olayı ne kadar doğru ya .
Sanki kız zorla evleneceksin benle demiş olay çıkartmış kapısında yatmış adamın
Bu belirsizlik durumuna üzüldüğünü söylemiş konuda
Ne var bunda dünyanın en acayip şeyi sanki
Evrensel bir olay ve çoğu kadının başına gelen birşey dünyada
Enteresan bir durum değil yani
Neymiş emek verdim demiş vay efendim nasıl emek verdin?
Şaka mısınız ya

Ego tatmini mi yada
Neyse sen moralini bozma
Çok teşekkür ederim. İyice düşünüp en sağlıklı olan kararı vereceğim. İnsanlar için yorum yapmak çok kolay, ama yaşamak gerçekten zor. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Umarım hayırlısı neyse o olur ...

Zaman ve emek vermişsiniz. Doğru yahut yanlış bir beklentiye girmeniz bana çok anormal gelmedi. Ama siz de bunun farkında olun. Şimdi vereceğiniz karar ile ya zaman kaybedeceksiniz ya da önünüze bakacaksınız. Oturup enine boyuna konuşun. Mantıklı bir açıklaması yoksa yolunuza bakın şahsi fikrim.

X