Erkek arkadaşım evlenmek istemiyor...

“çok emek verdim” cümlesine takılanlara ithafen yazıyorum. bu 3 yıl süresince belki her kadının sabır gösterip katlanmak istemeyeceği kadar çok şey yaşandı, çok zordu şartlarımız. He derseniz ki silah zoruyla mı yaptın yapmasaydın, e tabi ki sevdiğim için onunla olmak istediğim için yaptım. Çok zor dönemleri oldu , işsiz olduğu dönemleri oldu, uzun saatler çalışıp eve geç geldiği ve bana zaman ayıramadığı dönemleri oldu. Ben de işsizdim , parasızdım ve her şeye rağmen onun yanında olmak için uğraştım. Buraya ayrıntılı olarak yazmadığım belki de yüzlerce şey var. Tüm bunları düşündüğünde insan tabi ki bir karşılık bekliyor. Bu bir yatırım mı elbette değil. Ama sadece ilişki anlamında değil herkes hayatta emek verdiği şeyin karşılığını görmek, almak ister.
Keşke bunu en başa yazdaysanız. O zaman bu adamsan ayrılın. Fikrim değişmedi. Bu adam sizinle evlenmek istemiyor. Ya ayrılacaksanız ya da sizinle 2-3 yıl daha geçirince o ayrılacak. Çünkü adam tüm zorlukları sizinle atlatsa da bu onun için evlilik kriteri değil bence

Evettt konu sahibesine yapışkan, evlilik meraklısı diyen cool ablalar da geldiyse konu tam olmuş demektir😂😂

Arkadaş 3 yılda bağlanırsın, seversin ayrılmak zor gelir severken. Yapışkan diyenler insan psikolojisinden bihaber, 3 yıldır alıştığın birini kalbini söküp bırakmak kolay mı sizce??

Şunu söyleyeyim, insanın hayatındaki en değerli ve geri gelmeyen şey zaman. Hayatın 3 yılı gayet değerli. Zamanın kıymetini bilmek gerek, insanoğlunun zamanını akıllı şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

Bu kızın zamanı çöp mü? Yapışık diyenlerin zamanı kıymetsiz sanırım ya da zamanın değerinin farkında değiller. Bu kız da ne yapayım zamanımı kaldırıp çöpe mi atayım, yoksa kaybı burda kesmeli miyim yazmış, gayet makul bir soru. Konu sahibesine yapışkan, zamanın değerini hesaplaması itici yazanlar 3 yıl onunla, 5 yıl bununla heba etseydiniz o zaman madem zamanın hiçbir kıymeti yok? Bu tip yorum yapanların neden hepsi evli? 🙈😂
Cool ablalar prensesler koçişleri hemen görür görmez vurulmuş koştur koştur evlenmiş demek ki 🤣
Dünya güzeli sanırım hepsi
Adriana Lima gibi vücutları var adamları çarpmışlar

Çok teşekkür ederim. İyice düşünüp en sağlıklı olan kararı vereceğim. İnsanlar için yorum yapmak çok kolay, ama yaşamak gerçekten zor. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Umarım hayırlısı neyse o olur ...

Bana kalırsa dik durun ve ayrılın. Önce kendiniz için bunu yapmalısınız. Sizin hayatınız, zamanınız, duygularınız kıymetli, bunları hiçe sayan biriyle olmamalısınız.

Bunu karşı taraf böylece söyliceksiniz. Ben, benimle aile kurmak istemeyen bir erkekle olmak istemiyorum kusura bakma. Bu kadar. Bence bu işi net kesip atın. Karşı taraf da sizi kaybettiğine pişman olursa olur olmazsa da kendi kafasızlığı.

Evettt konu sahibesine yapışkan, evlilik meraklısı diyen cool ablalar da geldiyse konu tam olmuş demektir😂😂

Arkadaş 3 yılda bağlanırsın, seversin ayrılmak zor gelir severken. Yapışkan diyenler insan psikolojisinden bihaber, 3 yıldır alıştığın birini kalbini söküp bırakmak kolay mı sizce??

Şunu söyleyeyim, insanın hayatındaki en değerli ve geri gelmeyen şey zaman. Hayatın 3 yılı gayet değerli. Zamanın kıymetini bilmek gerek, insanoğlunun zamanını akıllı şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

Bu kızın zamanı çöp mü? Yapışık diyenlerin zamanı kıymetsiz sanırım ya da zamanın değerinin farkında değiller. Bu kız da ne yapayım zamanımı kaldırıp çöpe mi atayım, yoksa kaybı burda kesmeli miyim yazmış, gayet makul bir soru. Konu sahibesine yapışkan, zamanın değerini hesaplaması itici yazanlar 3 yıl onunla, 5 yıl bununla heba etseydiniz o zaman madem zamanın hiçbir kıymeti yok? Bu tip yorum yapanların neden hepsi evli? 🙈😂
Gerçekten ben de anlamıyorum. Bakın böyle bi durumu hiçbir kadının yaşamasını istemem, ama insanların yaptığı duygusuz yorumlara anlam veremiyorum. Onlara göre böyle bi beklenti içinde olmamam gerekiyor sanırım bu durumu kabul edip “emek” vermemişim gibi davranmam mı gerekiyor.

İnsanlar şunu bir görse bir kadın için 3 yıl cidden kutsaldır ama adamda yok. Yok arkadaş. Erkeklerin çoğunda yok. Ben çok sevdim evlendim. Her şeyi tek tek seçtim aldım evimi kurdum. Kimseden bir şey bekledim sadece sevsin ve sadık olsun dedim. Tek istediğim şeyi bana vermedi adam ya. Ne yapayım yani. Yok olmuyorsa olmuyor. O zaman kadın gitmesini bilecek. Benim üç yılıma yazık değil mi? Niye bir üç yıl daha vereyim ki

Gerçekten ben de anlamıyorum. Bakın böyle bi durumu hiçbir kadının yaşamasını istemem, ama insanların yaptığı duygusuz yorumlara anlam veremiyorum. Onlara göre böyle bi beklenti içinde olmamam gerekiyor sanırım bu durumu kabul edip “emek” vermemişim gibi davranmam mı gerekiyor.
Ne yapacaksınız biliyor musunuz? Burnunuzdan kıl aldırmadan ben seninle çok şey paylaştım ve daha da paylaşmak istiyorum. Senin de böyle bir niyetin varsa söyle ama yoksa herkes kendi yoluna. Benim zamanım kıymetli diyeceksiniz. Bunu açıkça konuşmazsanız üzülen siz oursunuz. Sizin bunca fedakarlığınıza rağmen -ki tekrar söylüyorum keşke en başa yazsaydınız- bu adamda öyle bir adım yoksa cidden istemiyordur

3 ayda tanıdğı kızla evlenip pişman olup eski sevgilisine yalvaranları da gördük
Çok da şey yapmamak lazım yani
Önemli olan evlenmek değil doğru insanla evlenmek bence
Bu tür kızları kullanır ne demek ayrıca?
Bir kadın olarak kadınları türlere ayırmanız içler acısı bir durum

Kullanmak dan kastettigim: Kizlarin ona yapan maddi ve manevi yardimlarini utanmadan alip harcamak, cünkü islerine geliyor. Ayni karsiligi o kiza asla vermezler. Ben kadinlari "kullanillik" ve "evlenillik" diye alsa ayirmiyorum. Konu sahibinin yaptigi bir iliskide normal olan. Normal olmayan karsidaki öküz.

Sorun senin emek vermen degil ki. Iliskider herkes emek verir o normal. Sorun burda senin kadar bu iliskiye emek vermeyen kiside.

Evlilik konusunda baskı yapan arkadaşlarım eşleriyle yaşadıkları sorunlarda “ben zaten evlenmek istemiyordum, sen zorladın” sözleriyle karşılaştılar. Biri 5 senenin sonunda dayanamayıp ayrıldı. Hassas bir durum. Sanırım ben hazır olmasını bekler ve konu hakkında sürekli konuşmaktan kaçınırdım.

Sorun senin emek vermen degil ki. Iliskider herkes emek verir o normal. Sorun burda senin kadar bu iliskiye emek vermeyen kiside.
Ben çok emek verdim dediğim için eleştirenler oldu da onun için bunu belirttim. Tabi ki sağlıklı ve olması gereken iki kişinin de emek vermesidir biliyorum... haklısınız

Yapışanca tavır diyen benim, yorumunuz da direkt beni hedef alıyor belli ki. Ben 30 yaşımda evlendim. Ondan önce de 2-3 yıllık ilişkilerim oldu. Bir tanesinde evlenmekti amacım, onda da karşı taraf vazgeçti, ben de ayrıldım. Üzülmedim mi, çok üzüldüm, ama ısrar etmedim.
Ha evliliğim de şöyle oldu, aşırı uyuştuğum bir insanla, onun niyetinin en başından beri evlilik olması sonucu evlendik 😀

Neden farklı yorumlara saygınız yok? Yorumları yorumlamaya değil konu sahibine yorum yapmaya gelmiyor muyuz?

Gerek yok bende onu söyledim zaten daha fazla zaman vermemesinin gereksiz olduğunu
Ama yok yapışkan yok bilmem ne yazılmış hoş mu?
Bu kadın kadının kurdudur olayı ne kadar doğru ya .
Sanki kız zorla evleneceksin benle demiş olay çıkartmış kapısında yatmış adamın
Bu belirsizlik durumuna üzüldüğünü söylemiş konuda
Ne var bunda dünyanın en acayip şeyi sanki
Evrensel bir olay ve çoğu kadının başına gelen birşey dünyada
Enteresan bir durum değil yani
Neymiş emek verdim demiş vay efendim nasıl emek verdin?
Şaka mısınız ya

Burada bu durum fazla oluyor. Sırf ayrılmıyor ya da fikir almak için sorulan sorulara sen mutlu olmayı hak etmiyorsun bile, yapışkansın, gurursuzsun neler neler... Şaşırıyorum ve yadırgadım.

Olaya bu gözle bakanlar neden adamın ilişkinin başında hevesli ve istekli olduğundan bahsetmemiş? Bahsedenler de adam için makul açıklamalar yapmış, seni beğenmemiştir şöyledir böyledir... Hiç kimse adam da kandırmış o zaman, sana ümit vermiş dememiş.

madem evlenmeyi düşünmüyordu, en başta hevesli ve istekli görünüp en azından evlenmeye istekli olduğunun sinyalini vermeseydi?? Hem daha tanımadan neden hevesli durdu ki? Bu benim gözümde basbayağı kandırmacadan, ümit vermekten ibarettir.

Konu sahibi, ben seni çok iyi anlıyorum. Nasıl duygu içindesin onu da anlıyorum. Bence ayrılmalısın, ayrılmayacaksan da kendini çek geri ve sen de karşına iyi birisi çıkarsa ayrıl ve direkt yola onunla devam et.

Bıktım valla bu erkeklerin istediği gibi oyun çevirmesinden. Güya aklınca seni elinde tutacak, karşısına daha iyi birisi çıkarsa onunla devam edecek. O zaman o rolü sen oyna, aynısını ona biç. Bence kaldır sosyal medyadan fotoğraflarınızı vs her şeyi. Rest ise de rest. Benim zamanım kıymetli, değerli bir şey olacağına dair inancım yok de. Onunla sevgili olsan da sosyal medyada vs tekmiş gibi gözük(sevgilin yokmuş gibi), yoluna başka kişiler çıkarsa şans vereceğinin sinyalini yap. Ciddiyim. Bunu hak ediyor.

Yapışanca tavır diyen benim, yorumunuz da direkt beni hedef alıyor belli ki. Ben 30 yaşımda evlendim. Ondan önce de 2-3 yıllık ilişkilerim oldu. Bir tanesinde evlenmekti amacım, onda da karşı taraf vazgeçti, ben de ayrıldım. Üzülmedim mi, çok üzüldüm, ama ısrar etmedim.
Ha evliliğim de şöyle oldu, aşırı uyuştuğum bir insanla, onun niyetinin en başından beri evlilik olması sonucu evlendik 😀

Neden farklı yorumlara saygınız yok? Yorumları yorumlamaya değil konu sahibine yorum yapmaya gelmiyor muyuz?
Bakın ben de israr etmedim yalvarmadım nolur benimle evlen diye ağlamadım da. Ama onunla artık evlenmek istediğimi ve birlikte bir yuva kurmak istediğimi dile getirdim ve beklentime karşılık bulamadığımdan ve bekliyor olmaktan dert yandım ve sizlerle paylaşmak istedim. Ben kimseye yapışmadım. Açık açık “Seninle evlenmek istemiyorum “ denilmedi bana, eğer böyle olsaydı hala bu beklenti içinde olmaz ve yoluma bakardım. Ben belirsizlik içinde ve üzgün olduğumdan bahsettim sizlere sadece...

Burada bu durum fazla oluyor. Sırf ayrılmıyor ya da fikir almak için sorulan sorulara sen mutlu olmayı hak etmiyorsun bile, yapışkansın, gurursuzsun neler neler... Şaşırıyorum ve yadırgadım.

Olaya bu gözle bakanlar neden adamın ilişkinin başında hevesli ve istekli olduğundan bahsetmemiş? Bahsedenler de adam için makul açıklamalar yapmış, seni beğenmemiştir şöyledir böyledir... Hiç kimse adam da kandırmış o zaman, sana ümit vermiş dememiş.

madem evlenmeyi düşünmüyordu, en başta hevesli ve istekli görünüp en azından evlenmeye istekli olduğunun sinyalini vermeseydi?? Hem daha tanımadan neden hevesli durdu ki? Bu benim gözümde basbayağı kandırmacadan, ümit vermekten ibarettir.

Konu sahibi, ben seni çok iyi anlıyorum. Nasıl duygu içindesin onu da anlıyorum. Bence ayrılmalısın, ayrılmayacaksan da kendini çek geri ve sen de karşına iyi birisi çıkarsa ayrıl ve direkt yola onunla devam et.

Bıktım valla bu erkeklerin istediği gibi oyun çevirmesinden. Güya aklınca seni elinde tutacak, karşısına daha iyi birisi çıkarsa onunla devam edecek. O zaman o rolü sen oyna, aynısını ona biç. Bence kaldır sosyal medyadan fotoğraflarınızı vs her şeyi. Rest ise de rest. Benim zamanım kıymetli, değerli bir şey olacağına dair inancım yok de. Onunla sevgili olsan da sosyal medyada vs tekmiş gibi gözük(sevgilin yokmuş gibi), yoluna başka kişiler çıkarsa şans vereceğinin sinyalini yap. Ciddiyim. Bunu hak ediyor.
Ben bu tip yorum yapanların hayatta mutsuz olduğunu düşünüyorum
Mutlu sağlıklı bir ruha sahip bir insan empati duygusunu geliştirir ve karşısındakinin de bir insan olduğunu zaten hassas bir dönemden geçtiğini düşünerek bir yorum yapar.
Dürüstlük denilen şey kırıcı olmak demek değildir.
Bizde konu sahibine ayrıl yada resti çek dedik zaten ama düzgün bir şekilde söyledik.
Yapışkanlık falan ne oluyoruz ya ya arkadaşlar siz şu hayatta neler yaşadınız da bu kadar kalp kırmaya yer arar oldunuz pes.
Bu tipler instagramda da sürekli sataşıyor birilerine falan normal hayatta da var.
Benim bir arkadaşım vardı mesela herkese sallar dururdu bir gün bi bozdum nerdeyse ağlayacaktı yani bunu kimseye yapmam ama bazen hak ettiğine de istediğini vereceksin
Sen kırıyorsan biri de seni kırınca gücenmicen o zaman
Bana hep alıngan değilim ben falan yapardı e arkadasım seni kimse eleştirmiyor ki yerli yersiz sen neyin alınganlığını yapıcan

6. Sayfaya kadar yorumları okuyarak geldim.

Seni anlıyorum, evlenmek istiyorsun. Yaşın da evlenmek için tam zamanıdır.

Ama söyleyeceğim şeyi tüm kalbimle ve inanarak söylüyorum ki erkek arkadaşının evlenmekle ilgili bir sorunu yok.

Erkek arkadaşının sorunu seninle evlenmek.

Ayrıca bir kadın icin, erkeğin keyfini beklemek bana çok çok çirkin geliyor.

O senin keyfini beklese, buna sevmek deriz. Vazgecmemek deriz.

Ama senin beklemen, ona göre senin cepte olman anlamına gelir. Seni bir anda daha değersiz kılar.

Çünkü maalesef erkeklerle kadınlar olaya çok farklı bakıyor.

Bizler erkekler kadar nankör ve bencil olamadığımız için bir erkeğin beklemesini; sevmek, değer vermek, vazgeçmemek olarak isimlendiriyoruz.

Aynı şeyi biz yaparsak erkekler bize evlenmeye merakli, cepte vs gibi isimler veriyor.

Mesela; evlilikte de böyledir bu. Siz eşinize değer verirken ayarı kaçırıp kendinizden çok değer verirseniz... o da kendisine değer verir. Sizi beğenmemeye başlar.

Ve siz kendinize değer verip mağrur durursanız hatta kendinizi beğenirseniz birdenbire eşiniz sizin gözünüzün içine bakmaya başlar.

Unutmayın, bir ezik gibi kenara çekilip bekliyorsanız, o da size ezik muamelesi yapar.

Siz mağrur ve kendinden emin bir prenses gibi kendinize değer verirseniz , o da size değer verir.

Sizin sevgiliniz sizinle evlenmek istemiyor. Inanın gercekten sevdiği kadını bulunca o kadar apar topar evleniyorlar ki...

Bunun örneğini çok defa gördük.

Sizin yerinizde olsam ayrılırdım.

Sizin yerinizde olsam bu saate kadar beklemezdim.

Olmuyorsa, zorla oldurmaya çalışmayın.

Olanda bir hayır
Olmayanda bin hayır vardır derler.

Yolunuza bakın. Hakkınızda hayırlısı olsun

2-3 yıllık ilişkilerinde de sen yapışmışsın o zaman
Adamlar pek oralı olmamış
Bir tane bulunca da evlenmek isteyen evlenmişsin işte şimdi de başarılı olduğunu düşünerek çok değil 4-5 sene önceki halin gibi olan birine yapıştın diyebiliyorsun

Ben ilişkide emek verdim düşünce şeklinize arkadaşların verdiği cevaplara katılmakla beraber size başka bir soru sormak istiyorum.
Sizinle evlenmeyi hür iradesi ile istemeyen, sizi eşi olma sıfatınına yakıştıramayan bir adama, ben bu ilişkiye emek verdim söylemleri ile evliliğe ikna etmeye çalışmak, sanki sizinle evlenmeyi, verdiğiniz emeğe karşılık bir fedakarlık olarak görmek ve göstermek ne kadar doğru?
Sizi her an evinde hayatında istemeyen adamı zorla, ikna ederek evliliği kabul ettirdiğinizde mutlu bir evliliğiniz olacağını cidden düşünüyormusunuz?
Ayrıca adam size bundan bir sene önce niyetini açıkça söylemiş, siz buna rağmen ilişkiyi bitirmemişsiniz, o saatten sonra yaptığınız bile bile ladestir.
İlişkide nasıl fedakarlıklar yaptığınızı yazmamışsınız ama biri ile ilişki yaşamak gibi kişinin tamamen kendi tercihi olan bir durumda karşı taraftan bunu beklemek bana anlamsız geliyor, zira adam böyle yaparsan senle evlenirim dememiş. Siz istemişsiniz bunları yapmayı bu nedenle kendi tercihlerinizin sonuçlarına gene siz katlanacaksınız.
Sizin yapacağınız şey belli eğer bu şekilde devam eden bir ilişki sizi mutlu etmiyorsa ve evlilik istiyorsanız kendi yolunuza bakacak ve ilişkiyi bitireceksiniz.
Kaldı ki ben evliliğin genel geçer bir fikirle oluştuğunu düşünmüyorum, hayatında biri vardır, evlilik fikri aklına bile gelmez, ama başkası girer, ilk andan beri hep karşındakini eşin olarak hissedersin ve evlilik sana doğal sonu gibi gelir.

Belki sizinle evlenmek istemiyordur, belki de genel olarak kimseyle evlenmek istemiyordur. Bazı kimseler evlilik düşüncesine karşı olabiliyor. Yeriniz de olsam evlenmek istemeyen birinden bunu isteyip gururumu incitmezdim. Ya ona uyum sağlayıp ilişkinizi devam ettirirsiniz ya da bu konuda fikir ayrılığı yaşadığınız için bitirirsiniz. Benim de erkek arkadaşım var ve evlilik için benden daha hevesli. Bence önce erkek arkadaşınızın genel olarak mi evlilige karşı bir durumu var bunu anlamaya çalışın ona göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Belki sizinle evlenmek istemiyordur, belki de genel olarak kimseyle evlenmek istemiyordur. Bazı kimseler evlilik düşüncesine karşı olabiliyor. Yeriniz de olsam evlenmek istemeyen birinden bunu isteyip gururumu incitmezdim. Ya ona uyum sağlayıp ilişkinizi devam ettirirsiniz ya da bu konuda fikir ayrılığı yaşadığınız için bitirirsiniz. Benim de erkek arkadaşım var ve evlilik için benden daha hevesli. Bence önce erkek arkadaşınızın genel olarak mi evlilige karşı bir durumu var bunu anlamaya çalışın ona göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.
Ortak arkadaşlarımız var, onlara hep benim onunla bir sorunum yok , onu seviyorum ama evlilik fikri kafamda oturmuyor birtürlü ( evlilik bana göre değil benzeri cümleler ..)diyormuş. Bu durumda ona mı yormalıyım kendime mi yormalıyım ben de bilmiyorum . Çok fazla düşündüm ve ne yazık ki düşünmek beni bir adım ötesine taşıyamıyor sadece yorgunum

X